כללי תוכנות גרפיות

• הוסף לסימניות
לכולם ברור כי:
פוטושופ משמש לעיבודי תמונה
אינדיזיין לעימוד ספרים, חוברות וכו'
ואילוסטרייטור לעיצובים ווקטוריים: לוגו וכדו'

אם כן במה אתם מעצבים מודעות???

פוטושופ? מסורבל מידיי
אילוסטרייטור? כבד מידיי
אינדיזיין? אני אישית מעצבת איתו מודעות האם זה נכון?

ובל נשכח את הפרי הנד - שכמעט עבר מן העולם (ובכל זאת שמורה לי בלב פינה חמה)
ואת הקורל חביבנו, אלוף הבאגים שאינו מתקשר עם שום תוכנה (וכן, כן גם עליו עבדתי מס' שנים וזנחתי...)

בקיצור באיזה תוכנה אתם משתמשים ולְמה???

• הוסף לסימניות
באילוסטרייטור. לא? אמנם, אני יודעת שיש כאלו שמעצבים גם באינדזיין. ונראה לי כך: אם זו מודעה עמוסה במלל (פאשקוויל :)) אז באינדזיין, ואם המשחק הוא יותר בעיצוב הכללי אז אילוס'

• הוסף לסימניות
אני מעצבת באילוסטרייטור, ומתמשת בפוטושופ בשביל רקעים מיוחדים ועיבודי תמונות

• הוסף לסימניות
בעיקר באינדיזיין. כמובן נעזרת בפוטושופ לתמונות ובאילוס לעיצוב דברים וקטוריים. אך השילוב בין כולום והסגירה נעשה באינדיזיין.

• הוסף לסימניות
אינדיזיין כבר מזמן זנח את תפקידו המקורי- קרי עימוד :)
היום הוא משמש כתוכנה נחמדת שאפשר לעשות בה כמעט הכל
אפילו בשביל לסגור לדפוס ביתר קלות מתוכנות אחרות
ואילוס באמת נח בשביל עיצובים שונים ומשונים

• הוסף לסימניות
אני מעצב מודעות רק באילוסטרייטור.

אינדיזיין היא תוכנה נפלאה וידעת לעבוד עם טקסט בצורה יוצאת מן הכלל, אבל היא לא מגיעה לרמה של אילוס בכל הנוגע ליצירת גרפיקה מקורית.

• הוסף לסימניות
אני מעצבת באילוסטרייטור עם תמונות מעובדות בפוטושופ ומקושרות.
וכשמדובר בריבוי עמודים אני סוגרת דרך אינדיזיין.
הבנתי שב CS4 יש לאילוסטרייטור אפשרות של ריבוי עמודים... אבל עד שיהיה לי CS4 זה מה שהכי נח לי לעשות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרימוש;330662:
אני מעצבת באילוסטרייטור עם תמונות מעובדות בפוטושופ ומקושרות.
וכשמדובר בריבוי עמודים אני סוגרת דרך אינדיזיין.
הבנתי שב CS4 יש לאילוסטרייטור אפשרות של ריבוי עמודים... אבל עד שיהיה לי CS4 זה מה שהכי נח לי לעשות...

לגבי מודעות - כנ"ל

• הוסף לסימניות
"אני מעצב מודעות רק באילוסטרייטור.

אינדיזיין היא תוכנה נפלאה וידעת לעבוד עם טקסט בצורה יוצאת מן הכלל, אבל היא לא מגיעה לרמה של אילוס בכל הנוגע ליצירת גרפיקה מקורית." ציטוט של שי

בגלל התקשורת הנפלאה בין תוכנות אדובי ובעיקר אילוס והאינדיזיין. האילוס נותן את המענה ליצירת האלמנט אבל המשקל ששוקלת כל מודעה שנעשית באילוס' גורמת להעדפת האינדי' על פניה ולייבא את האלמנטים הגרפיים מהאילוס (כמו שמפוטושופ מייבאים תמונות)

היכן כל ה'קורליסטים' המושבעים ואנשי הפרי הנד הותיקים???
האם כולם עברו לאדובי???????

• הוסף לסימניות
גם אני שומרת את הפריהנד שלי. יש פינה חמה בליבי בשבילה. אבל עברתי לאדובי כי היתרונות שלה (בפרט בתחום הצבע והאפקטים) הכריעו את הכף.
אני מעצבת מודעות באילוס' ובריבוי עמודים אינד'. פוטושופ היא לתמונות.
קורל תוכנה קלילה ונהדרת, אבל----היא לא מתקשרת עם העולם וזה מרגיז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימון;330675:
קורל תוכנה קלילה ונהדרת, אבל----היא לא מתקשרת עם העולם וזה מרגיז.

למה סתם להשמיץ?
עם מי היא לא מתקשרת בדיוק?
קבצי PSD אפשר לגרור לתוך קורל על שכבותיהם ואפקטיהם ישר מתוך פוטושופ.
קבצי EPS/AI/PDF אפשר לייבא ולייצא באמינות מוחלטת.
גם עניין הבאגים הפך לזניח לחלוטין בגרסאות האחרונות.

ולהיפך: התוכנה היחידה שנותנת לייצא כל סוג קובץ לכל תוכנה כמו PSD INDD AI FLV וכל פורמט אפשרי היא רק קורל, וכי מה חשבתם שאדובי הסנובית תתן לייצא קבצים בפורמט CDR.

ומצד שני לעצב מודעה בקורל זו עבודה קלילה נעימה מהירה ויעלה עשרת מונים ממקבץ דיאונוזאורי אדובי למינם ולבית אבותם.

• הוסף לסימניות
דוקא פריהנד נורא מתוק במסלולים
אבל התקשורת... וזהו זה נשאר בעבר

• הוסף לסימניות
נקי כפיים, לא לקחת ללב...

קורל תוכנה מדהימה, חמודה וקלילה אבל בזה היא מסתכמת

לאחר שעבדתי שנים טובות עליה זנחתי אותה ללא היסוס לאדובי ולמה?

בא נעזוב לרגע את עניין הלינקים שאין בקורל - וכל עבודה של יותר מ-2, 3 תמונות כבר לא זזה ונתקעת - זהו חיסרון עצום שאין לו שיעור!

נמנה רק חסרונות מספר שיאפילו על ייצוא הקבצים בכל פורמט שהוא:

טקסטים: עברים ואנגלי ביחד? לא בא בחשבון אם אתה רק מזיז את סימן האיי ימינה או שמאלה בתוך הטקסט כבר קופץ עליך גלגל הצלה שמאיים לטביע אותך ואת קובצך

תקשורת עם תוכנות אחרות שואפת לאפס: נתת סטייל לתמונה מסוימת בפוטושופ היא מגיע לך ללא האפקט בקורל אלא אם כן שיטחת קודם את השכבות - מה שמצריך מבחינתך לשמור את הקובץ שוב בשם אחר

העתק הדבק מאילוס אידנדיזיין? אינבעיה, רק שזה מגיע עם רקע לבן ולא ברור ביחד - בתור צ'ופר

ייבוא איפיאסים? חה בדיחה אחת גדולה אם נתמזל מזלך קובץ האיפיאס ייפתח לך! ואם כבר נפתח הרי שהוא מתבלגן ולא נראה בכלל דומה למקור. מה שאין כן באילוס' והאינדיזיין. העתק הדבק מאחת לשניה והכל מסתדר ומתפרק יופי

ייבוא פידיאפים? אין מה לדבר מפורקים? בטח ובטח שלא!

הכנסת אובייקט בתוך אוביקט גם הוא מהווה מטרד האוביקט נכנס ואז אתה צריך להיכנס לחלון אחר ולערוך בדיוק את המיקום ושוב לצאת ולבדוק שהכל 'בסדר'

זה ממש על 'קצה המזלג' הדברים המעצבנים שאני עוד זוכרת מהקורל

בקיצער יכול להיות שאדובי סנובית, אבל זה לא עושה את קורל עם כל יתרונותיה לטובה יותר....

• הוסף לסימניות
בניית מודעות באילוס', אין ספק. יש לי את כל האופציות 'להשתולל' בעיצוב, הרבה יותר מאשר באינדיזיין. וכמובן - פוטושופ לעיבוד תמונות, אינדי' לעימוד, או לסגירת מס' עמודים..

• הוסף לסימניות
טוב לשמוע שכולם מעצבים באילוסטריטור! וחשבתי שרק אני משתגעת מהכובד שלה.. לפעמים מסרבת לפתוח קבצים.. אויש can't live with it, can't live without it
-מישהו פעם נתן עיצה איך לבנות עיצובים חסידיים, בלי להעמיס על הפוטושופ- הוא אמר כך: ליצור את החלקים בנפרד בפוטושופ, נגיד וילון- ליצור חצי וילון ולמקם באינדיין הכל. וכמובן אם העיצוב הוא כמו מראה- כל הוילונות ועמודים וכו, פשוט מעצבים חצי ומעתיקים אותו לחצי השני.
-תכלס ניתן ליצור את העיצוב באילוסטריטור וליבא לאינדיזיין ושם לעצב את הטקסט, אבל זה כ"כ לא נוח העבודה עם טקסט באינדיזיין!!! כל התיבות טקסט המרגיזות האלה. א"א לכתוב טקסט בלי ליצור תיבה. כדי להקטין ולהגדיל צריך להשתמש בכלי מיוחד לכך. כאב ראש.
אז תכלס רק אילוס. פעם כשהיה את פריהנד... גם תוכנה וקטורית וגם קלה. היו ימים..

• הוסף לסימניות
מוזר לי שכולכם מתלוננים על הכובד של האילוס'! אני מתקשרת איתה נהדר, לא עושה לי בעיות בד"כ.. לגמרי!
ומה שאני הכי אוהבת אצלה זה איך שהיא מפרקת PDF. גדולה!

• הוסף לסימניות
תלוי מה. בד"כ מודעת פרסום אני משתמשת בפוטושופ. מייבאת לאינדיזיין לכיתוב וסוגרת שם לדפוס.

באילוס אני לא כל כך מרגישה בנוח להשתמש עדיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טאצ';330748:
נקי כפיים, לא לקחת ללב...

קורל תוכנה מדהימה, חמודה וקלילה אבל בזה היא מסתכמת

לאחר שעבדתי שנים טובות עליה זנחתי אותה ללא היסוס לאדובי ולמה?

בא נעזוב לרגע את עניין הלינקים שאין בקורל - וכל עבודה של יותר מ-2, 3 תמונות כבר לא זזה ונתקעת - זהו חיסרון עצום שאין לו שיעור!
יש גם יש!
נכתב ע"י טאצ';330748:
נמנה רק חסרונות מספר שיאפילו על ייצוא הקבצים בכל פורמט שהוא:

טקסטים: עברים ואנגלי ביחד? לא בא בחשבון אם אתה רק מזיז את סימן האיי ימינה או שמאלה בתוך הטקסט כבר קופץ עליך גלגל הצלה שמאיים לטביע אותך ואת קובצך
מודה באשמה.
נכתב ע"י טאצ';330748:
תקשורת עם תוכנות אחרות שואפת לאפס: נתת סטייל לתמונה מסוימת בפוטושופ היא מגיע לך ללא האפקט בקורל אלא אם כן שיטחת קודם את השכבות - מה שמצריך מבחינתך לשמור את הקובץ שוב בשם אחר
לא נכון!
נכתב ע"י טאצ';330748:
העתק הדבק מאילוס אידנדיזיין? אינבעיה, רק שזה מגיע עם רקע לבן ולא ברור ביחד - בתור צ'ופר
אין תמיכה. זה מגיע כתמונה! וכי מה ציפית? שאילוס יעתיק ללוח הגזירים EPS? הוא מעתיק חומר חי של AI. קורל לא אמור כלל להתמודד עם זה.
נכתב ע"י טאצ';330748:
ייבוא איפיאסים? חה בדיחה אחת גדולה אם נתמזל מזלך קובץ האיפיאס ייפתח לך! ואם כבר נפתח הרי שהוא מתבלגן ולא נראה בכלל דומה למקור. מה שאין כן באילוס' והאינדיזיין. העתק הדבק מאחת לשניה והכל מסתדר ומתפרק יופי
ברור שבין 2 תוכנות מאותו יצרן הכל יהיה 100%. אבל אנחנו מדברים על בלי אילוס. מייצאים EPS לאינדי, והוא 100%. לא מבין את הבעיה.
נכתב ע"י טאצ';330748:
ייבוא פידיאפים? אין מה לדבר מפורקים? בטח ובטח שלא!
למה? 99% מהפידיאפים שניסיתי, מגיעים חלק.
נכתב ע"י טאצ';330748:
הכנסת אובייקט בתוך אוביקט גם הוא מהווה מטרד האוביקט נכנס ואז אתה צריך להיכנס לחלון אחר ולערוך בדיוק את המיקום ושוב לצאת ולבדוק שהכל 'בסדר'
לא הבנתי למה את מתכוונת.
נכתב ע"י טאצ';330748:
זה ממש על 'קצה המזלג' הדברים המעצבנים שאני עוד זוכרת מהקורל

בקיצער יכול להיות שאדובי סנובית, אבל זה לא עושה את קורל עם כל יתרונותיה לטובה יותר....
כל אחד יכול ללעוס את האוכל שלו. לא משכנעים פה אף אחד.

• הוסף לסימניות
יצא לנו להיפגש עם מעצב גדול ומרצה של תוכנות אדובי.
הוא אמר חד משמעית שהעבודת העימוד הסופית נעשית באינדיזיין.
ז"א אם עושים מודעה לוקחים תמונה מפוטושופ, לוגו ואיורים מאילוס. אך את עימוד המודעה והסגירה באינדי.
הוא טוען שאדובי מכבידה בכוונה על אילוס את הסגירה והפידיאף יוצא כבד ע"מ שלא יסגרו דרכה אלה מאילוס.

• הוסף לסימניות
ומה אם אני חושב שזה שטויות?
ברור שזו צורת העבודה הנכונה. אבל איני חושב שיש קשר ב-CS3 ומעלה לסגירה מאינדי או מפ"ש או מאילוס'. אני באופן אישי חושב שעדיף לסגור PDF ולייבא אותו כך ל-PDF.

עריכה: אני לא חושב שלייבא גרפיקה לאינדי ולסגור זה משהו שאמורים לעשות לפי התקן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה