כללי תוכנות גרפיות

• הוסף לסימניות
טאצ' הכל מובן מאוד.
למה שלא תעזבי את קורל אם לא הכרת אות בכלל.
וכמו שRC כבר כתב לך, ויש עוד הוספות בדברים שהוא לא הבין אותך.
בא נעזוב לרגע את עניין הלינקים שאין בקורל
יש, יש, תירגעי. פשוט לא הכרת את קורל.
טקסטים: עברים ואנגלי ביחד? לא בא בחשבון...
היה פעם ונגמר. מקורל 13 הכל בסדר גמור.
הכנסת אובייקט בתוך אוביקט גם הוא מהווה מטרד האוביקט נכנס ואז אתה צריך להיכנס לחלון אחר ולערוך בדיוק את המיקום ושוב לצאת ולבדוק שהכל 'בסדר'
:) אין כמו קורל בהלכניס אובייקטים בתוך אובייקטים.
בגרירה עם הלחצן הימיני בסרגל, אתה מכניס את האובייקט לאיזה אובייקט שתרצה.
עם קונטרול קליק על האובייקט אתה בפנים ועורך את זה.
ועם קונטרול קליק בצד אתה יוצא מזה.
איזה תוכנה עושה לך את העבודה כ"כ בקלות?
בקיצער יכול להיות שאדובי סנובית, אבל זה לא עושה את קורל עם כל יתרונותיה לטובה יותר....
את אדובי את כן מכירה? יש להם תוכנות טובות. (ו...מסורבלות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;331119:

אילוסטרייטור... הרבה יותר בקלות.

• הוסף לסימניות
שיה, תרשה לי להסכים עם ונתנו ולהגיד שאין כמו הקלות שלהכניס אובייקט באובייקט כמו בקורל.
תאמין לי, עד היום לא הצלחתי להכניס אובייקט לאובייקט באילוסטרייטור (למה זה חייב להיות שונה מהאינדיזיין שמשתמשת בשיטת הפריהנד?). תמיד האובייקט שצריך להיכנס לתוך התמונה מכניס את האובייקט שאליו הוא אמור להיכנס וכל מיני בלגנים כאלו. חוץ מזה שמדריכי מנטור בעצמם התחבטו בשאלות "עצומות" בקשר להכנסת אובייקטים לאובייקטים (שהיתה מתבצעת בקלות בקורל) ואז ייעצו לי להשתמש גם במסיכה ועוד פתרונות עקיפים...
כיום, עם תוכנות אדובי החדשות, אין שום סיבה לא לעצב מודעות בתוכנת... (אל תהרגו אותי...) פוטושופ!!!
האובייקטים הויקטורים נשארים ויקטוריים וניתן לשנות אותם בכל רגע נתון ע"י "סמרט אובג'קט". אומנם אם רוצים לסגור עם סימני חיתוך וכדו' צריך להעביר לאינדיזיין לסגירה, אבל חוץ מזה, זה חיים קלים (לי בכל אופן).
כמובן הדיבור כאן הוא על מודעות צבע ולא על מודעות טקסט שאז השימוש באינדיזיין הכרחי.
אצלי כעיקרון האילוסטרייטור נפתח רק אם אני חייבת להביא ממנו קובץ ויקטורי, לתקן משהו ע"י "סמרט אובג'קט" או לעשות משהו שלא הצלחתי לעשות בשום תוכנה אחר (בקיצור, רק כשאין לי ברירה...). מה לעשות, אני אוהבת את הפוטושופ והאינדיזיין מאוד ו"מבינה אותן" אבל האילוסטרייטור בינתיים היא כמו ילד מאומץ שעוד לא התאקלם. אולי הוא עוד התקלם בהמשך ואני אעבור לעצב בו מודעות. מי יודע?!
סתם מעניין אותי לדעת כמה גרפיקאים יקבלו אומץ לכתוב שהם עושים מודעות בפוטושופ אחרי...
הרי כולנו יודעים ש"לא לכך נועדה התוכנה וכו'" כמו שכתבה פותחת האשכול אבל ביננו, לדעתי רובנו מעצבים בה מודעות ומפחדים שיקטלו אותם בפורום ש"הם לא מקצועיים"...
אז אני מעצבת מודעות בפוטושופ. אמרתי את זה, אז מה קרה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;331177:
כיום, עם תוכנות אדובי החדשות, אין שום סיבה לא לעצב מודעות בתוכנת... (אל תהרגו אותי...) פוטושופ!!!

כמובן, גם אין שום סיבה לא לעמד ספר באילוסטרייטור.
חוץ מזה שזה הרבה יותר קשה וזה לא מתוכנן לעשות את זה.

לפני כמה חודשים נאלצתי לעבוד במשך חודש עם פ.ש. בלבד.
לא היה לי אילוס'. עיצבתי כמה מודעות לעיתון. שמרתי על אובייקטים ווקטוריים, וכו..
אם היית יודעת עד כמה זה יותר קשה מלעבוד עם אילוס'/אינדי', מן-הסתם היית חוזרת בך.

בס"ה פ.ש. עם כל השכלולים, היא תוכנה לעיבוד תמונה. ולא תוכנת עריכה המתאימה להבאה לדפוס.

• הוסף לסימניות
Shia
בא לך תחרות קורל VS אילוסטרייטור במהירות וקלות בעבודה?
:)

• הוסף לסימניות
למה שלא תעזבי את קורל אם לא הכרת אות בכלל.

אז זהו, שעזבתי אותה זה עידן ועידנים!!

יש, יש, תירגעי. פשוט לא הכרת את קורל.

סורי אבל בתקופה שאני עבדתי על קורל לא היו לינקים!

היה פעם ונגמר. מקורל 13 הכל בסדר גמור.

לפחות אתה מודה שהעבר הלא רחוק של קורל לא נפת צופים...

פשששש זה לא נשמע כ"כ בקלות כל ה'קליקים' האלו לעומת אינזדיזיין שפלייס אחד מספיק לה....

את אדובי את כן מכירה? יש להם תוכנות טובות. (ו...מסורבלות)

האם לתת לכל תוכנה את הייחודיות שלה זה נקרא מסורבל?
האם תמונות אתה לא מעבד בתוכנה ה'מסורבלת' של אדובי????????

בקיצער 'כל אחד באמונתו יחיה'

• הוסף לסימניות
טאץ' מדברייך ניכר שעזבת אותה אי שם בגירסה ה-7,8 שלה....
דרך אגב, האם ידעת שאילוסטרייטור לא תומכת כלל בעברית?

כמובן, בגירסה מס' 8 שלה או אני יודע מה....

אבל קל להגיד דברים כשבכלל לא יודעים מה המציאות עכשיו....

ועוד הערה קטנה:
מי שמעצב גרפית באינדיזיין - מראש מגביל את עצמו ואת היצירתיות שבו,
והופך לטכנאי במקום ליוצר. אני עומד מאחורי הדברים שכתבתי במלוא מובן המילה.

גילוי נאות: אני מחזיק (ברישיון כמובן) את כל תוכנות אדובי הללו + קורל 14 ו-8.
אין מה להשוות מבחינת המהירות והביצועים בין כל התוכנות.
בקורל אני עושה דברים, שגורמים לי להשתגע כשאני מנסה לעשותם באילוסטרייטור וכדו'.

אינדיזיין מצויינת לעימוד. אפילו לא מתחילה לדגדג את קורל בעיצוב....

• הוסף לסימניות
ודרך אגב, למדתי דבר אחד בכל תוכנות אדובי.
אתה לא צריך רק להיות מעצב כדי להשתמש בתוכנה,
אתה צריך גם להיות פסנתרן...

(עם כל החזקות המקשים קונטרול ואלט ושיפט ואדובי רק יודעים עוד מה....)

• הוסף לסימניות
אוהב, כתבתי בפירוש שעזבתי את קורל בגרסת 10 (מסיבות טכניות) ואכן היה לי קשה להתנתק ממנה לאחר עבודה של שנים איתה!
אבל כיום במבט לאחור אנלא מצטערת על מהלך זה כהוא זה!

חלוקת העבודה שלי (כפי שכבר ציינתי) הוא עיבודי תמונה בפוטושופ, אלמנטים גרפיים באילוס' ועימוד וסגירה באינדיזיין ואנני חושבת שצורת עבודה זו מגבילה את כושר היצירתיות שבי - בדיוק להיפך!

בקשר לפסנתרן - כאן אתה ממש סתם 'מלכלך' (קיצורי דרך, כאילו, ניתן לשנות)

אני נהנית מאד לראות איך שאתה ועוד קורליסטים כמוך (עיין ערך ונתנו) מגינים בחירוף נפש על התוכנה איתה אתם עובדים!

אני אישית לא עובדת איתה. סורי לא התחברתי.

• הוסף לסימניות
אני לא מתבישת לספר שחלק גדול מהמודעות שלי נעשות בפוטושופ (!!!)
למרות שמ-א-ד היה קשה לי להסתגל לרעיון (הגעתי לעבוד במקום שהכיל רק פוטושופ ופריהנד אנגלית)
היום אני חושבת שיש משהו מאד נחמד באפקטים שלה שלא ראיתי בשום תוכנה וקטורית
ואני חסידה מושבעת של האילוסטרייטור
כשהייתי מתחילה לעצב את האפקטים האלו באילוס' הייתי נתקעת כל כמה דקות הייתי חוזרת לפ"ש עד שנמאס לי. המודעות היותר נקיות שאני מיצרת הם על טהרת האילוסטרייטור (עם תמונות מפ"ש וכו') לא ראיתי אף פעם טעם לערב את אינדי' בעיצוב
(על סגירה דרכו אני לא מוותרת)
כמו שכתבו פה- התיבות טקסט וההגדלה/ הקטנה הרבה יותר מסורבל.

אבל אני לא מתבישת התרגלתי לפוטושופ ולא הסתרבלתי אף פעם!

• הוסף לסימניות
היופי בתוכנה שאתה לא צריך לשפץ אותה.
ואם כבר לשפץ, אז "לכלכת" בגדול על קורל בקטע של הכנסת אוביקטים בתוך אוביקטים,
כי יש לך אפשרות נפלאה להוסיף אייקונים בשולחן העבודה שעושים את כל הסיפור הזה בקלות ממש,
ודרך אגב, ביטול אופצית צריבת אובייקטים במירכוז אוטומטי לתוך הצריבה, יתן לך את האפשרות האופטימלית למקם אוביקט באוביקט הצרוב, ו... הופ... לצרוב במקום הנכון......

• הוסף לסימניות
נעמי,
לא צריך בכלל להתבייש בלשלם 4500 ש"ח בערך על מנת להשתמש בשלוש תוכנות שונות כדי לסגור קובץ....
בדיוק כפי שאני, למשל, אינני מתבייש שאני סוגר את הקובץ מתחילתו ועד סופו בתוכנה אחת ויחידה שעולה בשדרוגה כמה מאות שקלים.....:) (קורל, כמובן...)

• הוסף לסימניות
אוהב, אז תגיד שכל הקטע זה העניין הכספי

וזהו.... עכשיו הכל מובן ;)

• הוסף לסימניות
לא, שלא תבינו אותי נכון. בבית יש לי תוכנות חוקיות 100% וגם בעבודה כבר יש הכל. פשוט היתה תקופה של חצי שנה שהייתי אמורה להסתדר רק עם פ"ש והתרגלתי...
(לגבי הקורל- הכרתי אותו עד גירסא מסוימת ועבדתי רק איתו... רק שבזמן שעבדתי איתו האדובי היו יותר נוחים... אולי היום כבר לא.... :))

• הוסף לסימניות
טאצ'
כמדומני שהדגשתי שיש לי את כל התכונות. אדובי כקורל, משולמות במיטב כספי.
כך שהענין לא כספי בעליל....

• הוסף לסימניות
אוהב, כמדומני שאם יש אייקון מחייך וקורץ מובן מאליו שמה שנכתב הוא בהומור

לא?!?!?!

• הוסף לסימניות
חברת אדובי רוצה סיבה הגיונית למה לבקש מחירים גבוההים על התוכנות שלה ולכן הם חילקו את זה ל-3.
למען האמת הם יכלו בכיף לאחד את אינדי' ואילוס כתוכנה אחת, ופוטושופ כתוכנה שניה וביניהם קישורים דו צדדיים והעבודה היתה הרבה יותר קלה ונעימה.

באופן כללי לדעתי עמוד אחד הכי כדאי לעצב באילוס+ פוטושופ, כשאילוס היא התוכנה העיקרית.
בקובץ מרובה עמודים כדאי שהתוכנה העיקרית תהיה אינדיזיין וכמובן לשלב פוטו' ואילוס'.
למרות שכיום כבר אפשר ליצור משטחי יצירה רבים באילוס, עדיין זה מכביד מאד על התוכנה ביחס לאידיזיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טאצ';331224:

פשששש זה לא נשמע כ"כ בקלות כל ה'קליקים' האלו לעומת אינזדיזיין שפלייס אחד מספיק לה....
'

:):):)
די משעשע אותי לראות אותך מנסה לגונן על שיטת הפלייס אינטו של אינדיזיין.

אני עובד על אינדיזיין כל יום (מעמד בעיתון יומי) לפחות 5 שעות.
עוד כמה שעות ביום אני יושב על קורל וקצת על פוטושופ.
את לא צריכה להסביר לי מה זה פלייס באינדיזיין, או באילוסטרייטור.
אני יודע מצויין שבאינדיזיין זה מסורבל פי 3 מאשר בקורל, ובאילוסטרייטור זה מסורבל פי 10.

אין לי שום בעיה עם חברת אדובי. זכותם לעשות כסף.
אבל מכאן ועד נוחות בעבודה, הדרך רחוקה מאוד!

• הוסף לסימניות
בהרצאות של פרוג לגבי cs4 אמרו שזה הולך להיות יותר קל (ויותר יקר. כל כמה חודשים שדרוג!), והתמונות מיובאות לפי הגודל של הריבוע שאליו אתה רוצה שתכנס התמונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה