תוכנית בנושא שאיפות

• הוסף לסימניות
אשמח לכל בדל רעיון לפעילות לבנות סמינר בנושא שאיפות.
1. סיעור מוחות - למה אפשר לקשר את הנושא הזה?
2. רעיונות לפעילויות שקשורות לזה
תודה רבה!!
כל רעיון או חלקיק רעיון יתקבל בברכה

• הוסף לסימניות
מקפיצה
ממש אשמח לעזרה :)

• הוסף לסימניות

1. סיעור מוחות פתיחה – “מה אני חולמת להיות?”​

מה עושים:

מחלקים דפים צבעוניים/פתקי פוסט-איט. כל בת כותבת מה השאיפה הגדולה שלה – בלי גבולות (מקצוע, חלום, שינוי אישי או חברתי).

ואז: מדביקים על לוח גדול עם הכותרת “העתיד שלי מתחיל כאן” ופותחים דיון חופשי על דמיון מול מציאות, פחדים ותקוות.

2. פעילות יצירתית – “מכתב מעצמי בעתיד”​

מה עושים:

כל בת כותבת לעצמה מכתב כאילו היא בת 25–30, שכבר השיגה את השאיפה הכי גדולה שלה. מה היא מספרת לעצמה? מה היא עברה בדרך?

מטרה: לחזק את החזון האישי ולהפוך שאיפות למשהו מוחשי.

3. פעילות קבוצתית – “קיר חלומות” חזותי​

מה עושים:

יוצרות ביחד קולאז’ ענק: מגזרות ממגזינים, מילים, תמונות, סמלים – שכל אחת מוסיפה בו את החלום שלה.

אפשרות דיגיטלית: ליצור לוח השראה משותף ב-Canva או לוח שיתופי ב-Padlet.

4. משחק – “אם לא היה פחד”​

מה עושים:

כל אחת מקבלת פתק שכתוב עליו “אם לא הייתי מפחדת, הייתי…”

הן משלימות את המשפט, ומקריאות בקול (או שמנחשים מי כתבה).

מטרה: לזהות חסמים ולהתחיל לפרק אותם.

5. חיבור לסיפור אישי – “המודל שלי”​

מה עושים:

כל אחת מציגה אישה שהיא רול מודל מבחינתה – מפורסמת או אישית – ומסבירה איזה שאיפה זה מדליק בה.

6. יצירה אישית – “חזון על צמיד”​

מה עושים:

יצירת צמיד/קישוט קטן עם חרוזים בצבעים, אותיות או סמלים – שכל אחת בוחרת לפי מה שמייצג את השאיפה שלה.

אפשר לשלב: הסבר קצר לכל צמיד – למה בחרתי בו ומה זה מזכיר לי.

(צ'אט ג'יפיטי) מקוווה שעזרתי

• הוסף לסימניות
תודה רבה!! יש פה כמה כיוונים ממש חמודים
אשמח לעוד רעיונות... (אמורה להיות תוכנית ארוכה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה