כללי תוכנת אינדזיין

• הוסף לסימניות
אני צריכה באופן דחוף ללמוד את תוכנת אינדזיין (שמשום מה לא למדתי אותה...)

אשמח לקבל את חוות דעתכם, או לקנות את הספר של אדובי (אינדזיין cs4), או שכדאי לי ללמוד פרטי?

חוץ מזה אמרו לי שאינדזיין זו תוכנה קשה - זה נכון?

• הוסף לסימניות
אינדיזיין- תוכנה לא קשה אך מורכבת.
לא מומלץ ללמוד רק מספר!!!!!! זה יהיה מסובך ולא ונוח (וגם משעמם...)

כדאי לקנות את הספר, אך לא להסתמך רק עליו.
מומלץ ללמוד בפרטי.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני ממליצה ללמוד מהמדריך שאפשר להוריד מאתר אדובי על אינדיזיין cs3. הוא תמציתי מאד לעומת הספר עב כרס של מנטור ומבחינתי גם היה יותר יעיל. כי הספרים של מנטור טובים ויסודיים אמנם אבל מלאים בחפירות קטנות על ניואנסים שקולטים אותם ממילא לבד במשחק ניסוי וטעייה על התוכנה. לכן אם רוצים את עיקרי הדברים אפשר ללמוד אותם תוך זמן קצר מהמדריך הנ"ל. אם זה לא נמצא שם אוכל לשלוח לך במייל.

• הוסף לסימניות
מאי - תודה.

smeshi - את עצמך למדת מהספר? תוך כמה זמן אפשר לדעת את התוכנה אם לומדים מהספר? ואם תוכלי לשלוח לי לפרטי את המדריך אני אודה לך מאוד.

יש לי מישהי שסיימה עכשיו שנתיים של לימוד גרפיקה, כדאי ללכת אליה כדי שתלמד אותי, נראה לכם שיש לה מספיק ניסיון גם בשביל להראות לי את הדברים הקטנים שבתוכנה?

• הוסף לסימניות
תנסי קודם דרך קוויסט, אתר עם מדריכי אדובי, ותראי היכן את עומדת, מקסימום תלכי לפרטי לכל הניואנסים הקטנים.
זו דעתי....

• הוסף לסימניות
לא כל מי שלמדה יודעת ללמד, ממש לא.
אני אישית למדתי אותה בקורס והוא לא ממש מסובך, כמה שיותר עובדים איתה זה נהיה יותר קל וממש נחמד

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי שלי
כמעט את כל התוכנות תוכלי ללמוד לבד מניסוי ותהיה
רק לא את אינדיזיין
אני למדתי את הכלל הזה בבית ספר של החיים - - -
פעם ראשונה למדתי מספר של מנטור
פעם שניה מתלמידה שסיימה שנתיים מסלול בסמינר
ובפעם השלישית הלכתי לגרפיקאית מקצועית, וגיליתי מה זה לדעת...

את אינדיזיין אפשר לדעת כמו וורד
ואפשר לדעת כמו שצריך
כל הגרפיקאיות שאני מכירה עובדות על אינדיזיין
ורק 10% מתוכן עובדות נכון
אז תתחילי לחפש את העשר אחוז :)

ביתיים תורידי את המדריכים של אדובי וקוויקסופ
ותעברי על האשכולות הישנים בפרוג, יש שם הרבה מה ללמוד

http://www.quicksoft.co.il/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=2&Itemid=8

http://help.adobe.com/he_IL/InDesign/6.0/index.html

http://www.quicksoft.co.il/design_center/video_workshop/

בהצלחה

• הוסף לסימניות
ורד, אפשר דוגמא למה את קוראת לא לעבוד נכון?
מי שרצה את המדריך במייל שישלח לי מייל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;308096:
מנסיון אישי שלי
כמעט את כל התוכנות תוכלי ללמוד לבד מניסוי ותהיה
רק לא את אינדיזיין
אני למדתי את הכלל הזה בבית ספר של החיים - - -
פעם ראשונה למדתי מספר של מנטור
פעם שניה מתלמידה שסיימה שנתיים מסלול בסמינר
ובפעם השלישית הלכתי לגרפיקאית מקצועית, וגיליתי מה זה לדעת...

בהצלחה

אפשר בבקשה דוגמאות?

• הוסף לסימניות
כנראה שאני לא מה10% שעובדות נכון.
אז מה כדאי לי לעשות?

• הוסף לסימניות
רוצים דוגמא? בבקשה:)
אבל אני מראש אומרת שאני לא באה להוריד מהערך של שום גרפיקאית
והמטרה שלנו בעבודה היא לקצר תהליכים
כי כידוע בגרפיקה אפשר לעשות הכל בחמש דרכים לפחות
וכן בעיצוב העבודה היא ידנית ומשנים פה ומשנים שם
אבל כשמריצים ענין, לפחות תעשו את זה טוב

יש את אלו שמכינות סגנונות ועוברות ידני להכיל אותם על 30 עמודים במקום בחיפוש והחלפה
יש את אלו שבכל פעם שצריכות גוון מסויים מייצרות אותו מחלון הCOLOR (שבכלל לדעתי הוא מיותר) במקום להשתמש בחלון הסואוטש (שהוא חיוני והכרחי, וגם מקל על תהליך העבודה)
ויש את אלו שכשצריכים לשים עיטור בתחילת כל כותרת יעשו את זה ידני, במקום לעשות פרגרף רולר מתאים. ואם זה משהו מתוחכם יותר עם גרייפ שמכניס בראש כל כותרת את האוביקט מהזיכרון. (לא חייבים לדעת לבנות גרייפ, לפחות תדעו מה לבקש ואיך להשתמש בו)
ויש עוד הרבה דברים טובים באינדיזיין שאנשים לא יודעים

אתן דוגמא קלסית של חומר שקיבלתי מגרפיקאית
ספר בן 50 עמ' שבו בכל שורה שיש מספור היא עשתה את המספור והמילה הראשונה בגוון שונה מהמלל
1. המספור לא היה אוטומטי - ולא חשבה להחזיר לקלדן (עוד לפני עידן הגריי)
2. היא לא השתמשה בסגנון מקונן אלא עשתה ידני אחד אחד... (אתם זוכרים כמה עמודים)
3. כשרציתי לשנות את הגוון גיליתי שבכל פעם היא רצה לחלון הקולור ובחרה גוון במקום לקחת אחד קבוע מחלון הסואוטש(אתם משערים איזו עבודת טרוף?)

ולסיום - שמעתי על עלון מסוים מבוקש ביותר, בן כמות עמודים נכבדת, שעושים את המספור בעמודים ידני - - -

אני לא אומרת שחייבים לעבוד טוב
אבל מומלץ לפחות ללכת ללמוד אצל מישהו שיודע טוב:)

• הוסף לסימניות
אומר לך איך אני למדתי.
קודם כל אני לומד את המקצוע בכלליות, ומנתח מה נדרש לעימוד, ואז מברר איך מיישמים.
ללמוד את התוכנה בצורה כזאת שהפוקציות של התוכנה היא זו שממלמדת את מקצוע העימוד הוא פחות יעיל.
במילים אחרות אם לא יודעים על משהו שהוא קיים אי אפשר ללמוד אותו.

מכאן ואילך עם הזמן התוכנה נלמדת מתוך התנסות והתמקצעות.
האינדזיין היא תוכנה פשוטה יחסית ללימוד, אין צירופים של 10 פעולות על מנת להגיע לתוצאה מסויימת כמו בפוטושופ או 3DStudio וכדו', כל פעולה דורשת פונקציה אחת (ההגדרות של התוכנה קצת יותר מורכבות)
אני חושב ששלב ההתגברות על הזרות עם התוכנה הוא הצעד הקשה, לאחר שיוצרים היכרות עימה, היא די מובנת. (ובשביל ה-"גרפ"ים יש את ונתנו :) )

• הוסף לסימניות
הרב פונטייפ אתה אומר לנו שני כללים
1. ללכת ללמוד עיצוב
2. מי שיש לו ראש טוב לא צריך ללמוד, שיתחיל לעבוד...
:)

הרעיון באינדיזיין הוא לא לעבוד יבש עם כללים, אלא לדעת איפה להתחכם - - -
ולהזכירכם, נשים לא לומדות גמרא

• הוסף לסימניות
טוב, למדתי את התוכנה בעצמי ואני עובדת בשיטות קצרות ומהירות. אמנם לקח זמן עד שנכנסתי לזה, אבל לאט לאט אפשר להשתלט. זו בהחלט לא תוכנה יותר מדי מסובכת.
יש לי את הספר של מנטור, קראתי אותו להנאתי לפני שהתחלתי להתנסות בתוכנה, וכך היו לי מושגים כלליים על האופציות שהתוכנה תוכל להציע לי. (הספר לא ממצה בכלל, כמובן, אבל מקנה מושגים). אחר כך פשוט נכנסתי לזה, התחלתי לעבוד, ותוך כדי עבודה גיליתי כל הזמן תגליות חדשות.
מה שכן, כדאי לשים לב שמכירים כל פעם אופציות חדשות שלא הכירו קודם, כי זה אומר שממשיכים לנסות ולהתקדם ולא משתמשים רק במה שיודעים ודורכים במקום. כל פעם אפשר לנסות לגלות מה עושה עוד חלון ועוד פקודה, ולגלות מה שימושי בשבילך ומה יכול לעזור.
כל פעם שקורה שאתה עושה יותר מדי עבודה ידנית, מומלץ לנסות לברר איך אפשר לקצר תהליכים. כמעט תמיד זה אפשרי.

• הוסף לסימניות
עוד דבר שיכול לעזור, במיוחד בהתחלה, זה לקחת ספר מעומד או מעומד חלקית מגרפיקאית, ולהתעסק איתו. זה מלמד הרבה מאוד על שיטות העבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;308621:
עוד דבר שיכול לעזור, במיוחד בהתחלה, זה לקחת ספר מעומד או מעומד חלקית מגרפיקאית, ולהתעסק איתו. זה מלמד הרבה מאוד על שיטות העבודה.

אפשר גם לרכוש טעויות למידה!

• הוסף לסימניות
עפרה נמשיך בדרך שלך...
מי שרוצה ללמד לבד צריך הרבה הרבה הרבה סבלנות אמביציה מרץ שקדנות יסודיות ועוד
לשבת ולעבור על כל האשכולות בפרוג בנושא האינדיזיין
לבדוק לנסות ולחקור כל תגובה
מובטחני שאם יעשה את כל הנ"ל ולא יפספס שום אשכול
הוא יצא עם ידע מצוין

אבל לא חבל על הזמן ??

• הוסף לסימניות
זמן זה רק שיקול אחד...
כמובן שלכל אחד מתאים משהו אחר, רק רציתי לומר שכל הדרכים פתוחות אם אתה רציני.

• הוסף לסימניות
ורד, למה חבל על הזמן?
אני למדתי לבד את האינדיזיין תוך שלושה שבועות, ואם לא התינוקת שלי הייתי מספיקה גם בשבוע. אמנם המהירות בעבודה יגיעו עם הניסיון, אבל שום טעות מהנ"ל שציינת לא תמצאי אצלי. יש כמובן נושאים שגדולים עלי לעת עתה, כמו חיפוש והחלפה מורכבים או מיזוג נתונים שלא נחוץ לי בינתיים.
למדתי מהמדריך של קוויקסופט, עברתי על המון אשכולות כאן, וחקרתי קובץ מעומד ששלחה לי עפרה + את כל הטמפלס שמגיעים עם התוכנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה