תוכנת Gimp

• הוסף לסימניות
אז הצלחתי להוריד את התוכנה, יש לה אפילו גירסה למק- לא יאומן...
אבל לא הבנתי את מעלותיה- היא מזכירה ברוב הכלים והאפשרויות את הפוטושופ, אבל פחות משוכללת.
מברשות? כמה פשוטות וחסרות ענין.
אז לשם מה?!
אולי מישהו יכול להחכים אותי.

• הוסף לסימניות
לשם לא להוציא אלפי שקלים על תוכנה.

• הוסף לסימניות
  • היא בחינם וזה כבר מעלה כשאין לך PS זמין לידך.

• את יכולה לשים לה את כל המברשות שזמינות לPS ולפתוח קבצים של PS בה (שימו לב שכבות צבע לא נתמכות עד כמה שאני יודע).

• היא תומכת ביותר פורמטים מאשר PS הראשון בהם אם אני לא טועה זה ORA שזה קובץ שכבות היחידי שיודע לייצא מייפיינט.

• לעיתים היא מציגה יכולות טובות יותר מאפשר PS, לדוגמה את השיפורים האחרונים שהכניסו לCS5 בקשר למתיחת תמונה בלי להרוס את הרוזלוציה ולעוות אובייקטים היה קיים כבר שנתיים לפני כן בתוכנה.
עם זאת באותה נשימה אני אומר שיש לה מה להשתפר עם הדיוק של הכלי בחירה שלה, וזאת אחת התוכנות שהייתי רוצה לראות שיש לה פיתוח מאורגן ומסודר יותר בנתיים זה לא עושה רושם ככזה למרות שאני יודע שיש מאמצים בכיוון.

לפני שהכרתי את PS הייתי משתמש קבוע בגימפ ולא היה חסר לי כלום ממש כלום, כשהתחלתי להשתמש עם PS מה שחסר לי זה לא היה כלים אלא נוחות עבודה (קיצורי מקשים ועוד כמה דברים) אגב אני עדיין בבית משתמש עם גימפ עד שיהיה לי כח להתקין PS באימולציה בלינוקס, בנתיים אנחנו מסתדרים טוב.

• הוסף לסימניות
אם כבר בהשוואה לתוכנות בתשלום, יש תוכנה קטנטונת וחינמית חדשה שתיימרת להתחרות בפוטושופ בשם Paint.net, היא עדיין לא פוטושופ אבל יש לה יש בבירור מעלות על פוטושופ. היא שוקלת 4 BM !!
http://www.filehippo.com/download_paint.net/

• הוסף לסימניות
זאת אומרת שאת המברשות הטובות של מייפיינט אין אפשרות להכניס אצלה? זה בעצם תחליף חינמי לפוטושופ? אם כך- אם יש לי פוטושופ ואני רגילה אליה- אין לי מה להרוויח עם גימפ?

• הוסף לסימניות
בעיקרון נכון
חוץ מזה שהיא זמינה יותר מאשר PS, בדרך כלל אני מחזיק אותה קבוע על המחשב שלי גם אם יש לי PS זה כלי גיבוי לכל מיני הפתעות שאני לא רוצה לחשוב עליהם.

• הוסף לסימניות
ג'ימפ היא תוכנה מצויינת, תחליף מצויין לשימוש בתוכנות שעולות אלפי שקלים. גם ככה הציוד שמאייר זקוק לו הוא יקר, המחשב וכל הציוד ההיקפי שלו, הקורסים והלימודים, אז אם להוסיף לזה את התוכנות והעדכונים שלהם, זאת ממש גוזמא. נכון שכל בעל מקצוע משקיע בציוד, אבל נראה לי שאצלנו זה חסר פרופורציה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה