דרוש מידע תולעות ספרים וחובבות היסטוריה- לכאן... מכירה ספר חזק שהגיבורה שלו אמיתית, כמו עריסת הבמבוק?

ממש התרגשתי מהסיפור והתחברתי לדמויות מאודד

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש ספר על אשה שכתבה על עצמה בתקופת השואה, איך היא התמודדה בילדותה בבית משפחה נוצרית בשוויץ עד לנישואין כמדומני עברה לאנגליה לאחר מכן, אולי מישהו כאן יידע את שם הספר והכותבת
ניצולה ללא מספר של רות קושמרסקי-סלמון.
לא יודעת על פרטי קשר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא קראתי את כל התגובות. יתומה ל2 אמהות ידוע י מהמשפחה המורחבת של גיבורת הסיפור
שבסיפור המקורי גבורת הספור לא שרדה ונפטרה ממש לפני השחרור.
הסופרת שנתה את הספור רק בפרט הטראגי הזה.

שמעתי שגם הסיפור "שלנו את סרינה " קרה באמת (ספר חובה בעיני, אגב)
ואחיה של גבורת הסיפור הוא חסיד גור
אבל אף פעם לא בדקתי את זה לעומק

לא קראתי את כל התגובות. יתומה ל2 אמהות ידוע י מהמשפחה המורחבת של גיבורת הסיפור
שבסיפור המקורי גבורת הספור לא שרדה ונפטרה ממש לפני השחרור.
מעניין. יש בתחילת הספר תמונה של ילדה שלה שנפטרה בגיל צעיר.

אני חושבת שזה לא המקום בכזה פורום פתוח לחפור בתוך ענייני משפחה שמוכרת להרבה מהציבור
היא כתבה על ספר, זה לא מראה שהיא מעדיפה לשמור על אנונימיות, לא?
קראתי אותו, והוא באמת מרתק.

מעניין אותי לראיין ילד/ה שלה.
מישהו יודע לכוון אותי?

@דוד מרדכי

@מריומה ♧
אין מילים על העזרה!!!!
שוב, אין לי הודעות פרטיות לכן לא יכולה להשיב לך בפרטי (רק במייל, אשמח שנעבור אליו- אם תוכלי תכתבי לי לBS0504111 כי אין לי את שלך..)
תודה:)

אשמח לכל שביב מידע.
עדיפות לספרים מהעבר יותר.
ושוב- צריכה ספר שכתבה אותו סופרת- לא על עצמה, על גיבורה אחרת שקיימת במציאות וסיפורה אמיתי.
עיינו ערך: 'עריסת הבמבוק', כמה מספריה של מ. בראל ועוד- שיבוא ממכן...
תודה!
בלת"ק
קבים במתנה.
מעבר לחומות-תקופת השואה

תודה לכולם.
יש רק שם אחד שאני פשוט חייבת להשיג עוד מידע עליו,
אולי מכאן תבוא הישועה:
מ. בראל- מירה בראל.
הסופרת שכתבה את 'יש סיכוי', 'הקטע שלי' ועוד. מישהו יודע פרטים עליה??
אחת מגיבורות סיפוריה האמיתיים זו אחת בשם קרן סיני, גם מידע עליה יעזור מאדדדד.
תודה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה