שאלה תוספת בנייה בשינוי תב"ע מחייבת בנית קומה תחתונה?

• הוסף לסימניות
שלום לכל האדריכלים , אשמח ממש לעזרתכם:

אנחנו גרים בדירת קומת כניסה בירושלים.

כל הבניין עשה שינוי תב”ע המאפשר הרחבה לקומה הקיימת, וכן לקומות ראשונות (כמוני) מגיע גם בניה מתחת לדירה, שתשמש את דיירי הבית בלבד (לא יחידה, סוג של קומת מחסן) . חלק מהבנייה כוללת ממ”ד.

אחרי הצעות מחיר מקבלן ובגלל העלויות האסטרונומיות של בניית יסודות ממ”ד , חפירות וכו’ אנחנו לא מעוניינים בכלל לבנות את הקומה התחתונה, אלא רק להוציא עמודים/ רלסים ולהרחיב את הקומה הקיימת.

מבחינת בנייה- הקבלן אמר שהדבר אפשרי, השאלה מה מבחינת החוק והרשות.

השאלות שלי: האם בשינוי תב”ע העירייה תאפשר לי להרחיב רק את הקומה שלי ללא בניית היסודות והקומה התחתונה?

2. לאור העובדה שמדובר בשינוי תבע הכולל ממ”ד, האם העירייה תאפשר לי להרחיב באופן רגיל ללא ממ”ד? (אני הרי לא מעוניינת בחפירות ויסודות ממ”ד) או שבגלל שהקומות העליונות נשענות עלי הם חייבות תשתיות של יסודות לממ”ד?

ממש מודה ומעריכה את הקדשת הזמן לענות לי ולסייע!

• הוסף לסימניות

כל הבניין עשה שינוי תב”ע המאפשר הרחבה לקומה הקיימת, וכן לקומות ראשונות (כמוני) מגיע גם בניה מתחת לדירה, שתשמש את דיירי הבית בלבד (לא יחידה, סוג של קומת מחסן) . חלק מהבנייה כוללת ממ”ד.

אחרי הצעות מחיר מקבלן ובגלל העלויות האסטרונומיות של בניית יסודות ממ”ד , חפירות וכו’ אנחנו לא מעוניינים בכלל לבנות את הקומה התחתונה, אלא רק להוציא עמודים/ רלסים ולהרחיב את הקומה הקיימת.

השאלות שלי: האם בשינוי תב”ע העירייה תאפשר לי להרחיב רק את הקומה שלי ללא בניית היסודות והקומה התחתונה?

2. לאור העובדה שמדובר בשינוי תבע הכולל ממ”ד, האם העירייה תאפשר לי להרחיב באופן רגיל ללא ממ”ד? (אני הרי לא מעוניינת בחפירות ויסודות ממ”ד) או שבגלל שהקומות העליונות נשענות עלי הם חייבות תשתיות של יסודות לממ”ד?

לא מספיק ברור מה ביקשו ומה את כן רוצה לעשות ומה לא, אני חושבת שיש לך קצת בלבול במושגים.
בשביל לבנות יש שני שלבים -
1. שינוי תב"ע - שזו תכנית עקרונית שמגדילה את הזכויות שלכם ואומרת באופן כללי איך אפשר לבנות.
2. הוצאת היתר בניה - בשלב זה מתכננים בדיוק מה, איך וכמה רוצים לבנות, ו"מבקשים רשות" מהעיריה לבצע את זה. לוקח בערך שנה.
אם, כמו שאני מבינה, עשו אצלכם רק שינוי תבע ועוד לא הוציאו היתר, יש להתחיל בתהליך זה, שלוקח זמן וכסף.
יש כללים מה יתנו לבנות ומה לא. מה שיודעים מראש שלא יתנו- אין טעם לבקש. וזה תלוי בפרטים המדויקים של התב"ע החדשה שהוציאו.
אם השאלה שלך היא- האם יש היתכנות לבנות רק הרחבה לדירה שלכם, ללא הוספת ממד וללא החפירה?
לפי מה שאני יודעת, לא לבנות ממד לא יתנו. גם בגלל שהשכנים לא יכולים לבנות בלעדיך, וגם כי בתוספות בניה רוצים שהדירה תהיה בטיחותית וידרשו ממד. לא לחפור קומה נוספת כנראה שכן יתנו.
ייתכן שבתב"ע התנו שכל השכנים צריכים לבנות ביחד - אתם צריכים לבדוק את זה ואם כן לתאם.
כל אדריכל\ית שמתעסקת בהיתרים תוכל לענות לך בקלות על כל השאלות ברגע שתתני כתובת מדויקת (כל המסמכים זמינים אונליין)
אם את לא רוצה לעשות את זה פה - תוכלי לפנות למישהי, זה לא משהו יקר (200-400 לדעתי)

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובה המפורטת והמקיפה, מעריכה מאוד!
אכן, כפי ששיערת יש כבר שינוי תב"ע , אבל עדיין לא הוצאנו היתרים.
מקווה מאוד שעיריית ירושלים תאפשר לנו רק להרחיב את הקומה הנוכחית.
מה שכן, אני מבינה שאם נרחיב בלי לחפור כבר יהיה קשה מאוד לחפור שם בעתיד, נכון?
(הפסד שטח משמעותי, אבל העלות מטורפת....)

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובה המפורטת והמקיפה, מעריכה מאוד!
אכן, כפי ששיערת יש כבר שינוי תב"ע , אבל עדיין לא הוצאנו היתרים.
מקווה מאוד שעיריית ירושלים תאפשר לנו רק להרחיב את הקומה הנוכחית.
מה שכן, אני מבינה שאם נרחיב בלי לחפור כבר יהיה קשה מאוד לחפור שם בעתיד, נכון?
(הפסד שטח משמעותי, אבל העלות מטורפת....)
מבחינה טכנית או מבחינת רישוי?
מבחינה טכנית - תלוי בתנאי השטח, צריך לשאול קבלן. על פניו בעתיד זה יהיה הרבה יותר מסובך ויקר.
מבחינת רישוי - אם זה מוגדר בתבע לכאורה לא תהיה בעיה.

• הוסף לסימניות
ממד נבנה תמיד עם יסודות בקרקע אחד על השני

אם את לא בונה ממד אף אחד לא יכול לבנות

לא יאושר, אין מה לבקש
(יכול להיות שמקובל שעלויות הבנייה של יסודות הממד יחולקו בין הבונים)

• הוסף לסימניות
לא יאושר, אין מה לבקש
לא יאושר שיתנו לנו לבנות ממ"ד ללא חפירות באדמה? בוודאות?
מה עושה מי שגר בקומה עליונה ורוצה ממ"ד והשכנים למטה לא מעוניינים לבנות? נשאר תקוע?

• הוסף לסימניות
@joelly , מה את אומרת על זה?

• הוסף לסימניות
מה עושה מי שגר בקומה עליונה ורוצה ממ"ד והשכנים למטה לא מעוניינים לבנות? נשאר תקוע?
אני לא אשת מקצוע אבל אצלינו ככה היה, תקוע.
לא יודעת מה פירוש החפירות אבל בוודאות ממד תקני נבנה מהקרקע ומעלה

ממד חייב להיות בהינף אחד (ואם אין אפשרות אז יש חלופה - חדר מחוזק. זה לא נשען על הקרקע ולא אחד על השני)

• הוסף לסימניות
כל הרחבה מעל מספר מסוים של מטרים (12?) מחייבת הוספת ממ"ד.
אם אין אפשרות לבנות ממ"ד צריך לקבל אישור של פיקוד העורף להרחבה ללא ממ"ד, כאשר אם יש אפשרות לחדר מחוזק הם ידרשו את זה. בלי אישור פיקוד העורף לתכניות אין היתר בניה.
זה מה שהיה אצלנו - השכן למטה הרחיב לפני שהיתה דרישת ממ"ד ולכן אין לנו אפשרות לבנות ממ"ד, אך כן נדרשים לבנות חדר מחוזק.

• הוסף לסימניות
@כובע הנזיר , מקווה מאוד שזה לא כך :sne:

@ח.ג.ג'. תודה רבה על התשובה,
אכן, בדקתי באתר פיקוד העורף ומעל 12 מטר מחייבים ממ"ד,
מה זה אומר חדר מחוזק? העלויות גם גבוהות כמו בניית ממ"ד?
והאם בהתחשב בכך שאנחנו קומה תחתונה בבניין (של 4 קומות) יאפשרו לנו לעשות חדר מחוזק
ובעצם "לסנדל" את כל השכנים?
יש למישהו ניסיון בזה? אדריכליות?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות

והאם בהתחשב בכך שאנחנו קומה תחתונה בבניין (של 4 קומות) יאפשרו לנו לעשות חדר מחוזק
תודה רבה!
חדר מחוזק דומה לממ"ד אבל היציקה שלו לא ממשיכה עד הקרקע. לא יודעת להשוות בדיוק עלויות אבל זה אמור להיות דומה.
אבל אין יותר מדי סיכוי שזה רלוונטי לכם, כי כל עוד יש לכם אפשרות לעשות ממ"ד לא יאשרו לכם בלי. צריך להוכיח שאין אפשרות לממ"ד כדי לא לעשות אותו. מן הסתם גם לא יאפשרו לכם תכנית שתסנדל את השכנים.

• הוסף לסימניות
הממד קשור לחפירות באדמה?
האם בתבע ביקשו לבנות ממד כתוספת אגף לבניין, ובנוסף ביקשו להוסיף שטח ע"י חפירה מתחת לדירה שלכם, או שהממד אמור לבוא במקום של החפירה?
אם מדובר בשני חלקים נפרדים, לא רואה סיבה שלא יאפשרו רק להוסיף את הממדים לבניין, בלי לממש את האפשרות לחפור מתחת לדירה ולהגדיל אותה. כמובן דורש עיון בפרטי המקרה.
בהחלט.

• הוסף לסימניות

תודה רבה!
אם יש לכם אפשרות לבנות ממד לא יתנו לכם לבנות חדר מחוזק. זה פתרון של בדיעבד כשאי אפשר לבנות ממד, והוא גם הרבה פחות יעיל מבחינת בטיחותית.
אם יש לכם אפשרות לבנות ממ"ד, ומדברייך משתמע שאכן כן, לא תוכלו לבנות בלי ממ"ד. ולא, לא יתנו לכם לסנדל את השכנים.

• הוסף לסימניות
תודה!
ואי אפשר לבנות ממ"ד על עמודים ? בלי לחפור וכו'?
(סליחה אם אני שואלת שאלות של בורים....אני באמת לא מבינה בזה)

• הוסף לסימניות

אפשר לבקש בהיתר פחות ממה שהתב"ע אישרה - ללא קומת המרתף
ממ"ד תצטרכו לבקש, אבל ביסודות שלו כל העמודה תשתתף.

• הוסף לסימניות
@מיכל חינסקי , לא כ"כ הבנתי את התשובה
האם ניתן לבנות רק את הקומה העליונה ללא קומת המרתף
למרות שחלק מהבנייה בעצם כוללת בניית ממ"ד מבחינת העירייה (בשינוי תב"ע)?

ואגב, אני רשומה לרשימת התפוצה שלך במייל ונהנית מאוד מכל מה שאת שולחת,
דיוור ממש תועלתי ומלא ידע
ממליצה ממש!

• הוסף לסימניות
אפשר לבקש בהיתר פחות ממה שהתב"ע אישרה - ללא קומת המרתף
ממ"ד תצטרכו לבקש, אבל ביסודות שלו כל העמודה תשתתף.
@מיכל חינסקי , לא כ"כ הבנתי את התשובה
האם ניתן לבנות רק את הקומה העליונה ללא קומת המרתף
למרות שחלק מהבנייה בעצם כוללת בניית ממ"ד מבחינת העירייה (בשינוי תב"ע)?

ואגב, אני רשומה לרשימת התפוצה שלך במייל ונהנית מאוד מכל מה שאת שולחת,
דיוור ממש תועלתי ומלא ידע
ממליצה ממש!
את הממד חייבים לבנות, מהקרקע. בעלות של החפירה ליסודות הממ"ד - כל מי שיבנו לו ממד באותה עמודה משתתף (השכנים מעליכם).
סתם הרחבה של הדירה שלכם ע"י חפירה - לא חייבים.

• הוסף לסימניות
את הממד חייבים לבנות, מהקרקע. בעלות של החפירה ליסודות הממ"ד - כל מי שיבנו לו ממד באותה עמודה משתתף (השכנים מעליכם).
סתם הרחבה של הדירה שלכם ע"י חפירה - לא חייבים.
תודה!
הבעיה היא שהשכנים לא בכיוון בכלל לבנות, כך שלא נקבל מהם השתתפות ביסודות
ואם נתחיל לחפור העלויות מטורפות ממש, כבר לא שווה לבנות
ממש מאכזב שא"א רק להרחיב את הקומה הקיימת בלי לגעת למטה!

• הוסף לסימניות
תודה!
הבעיה היא שהשכנים לא בכיוון בכלל לבנות, כך שלא נקבל מהם השתתפות ביסודות
ואם נתחיל לחפור העלויות מטורפות ממש, כבר לא שווה לבנות
ממש מאכזב שא"א רק להרחיב את הקומה הקיימת בלי לגעת למטה!
אתם לא צריכים לחפור מתחת לדירה, צריך רק יסודות לממד. אני מניחה שהמיקום של הממד הוא צמוד לדירה ולא בתוך השטח הקיים. מה הבעיה?
כשהשכנים ירצו לבנות בעתיד הם יצטרכו לשלם את החלק היחסי בעלות היסודות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה