@הון ובית @משכנתא בדרך שלך @משכנתא בקצב שלך @משכנתא קליק @משכנתאות nc @משכנתאות הפסגה @אביאל משכנתאות @אורית זלזניק – אולי יש לכם מידע בנושאים אלו?שלום רב,
אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):
יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,
הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪
סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪
אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),
מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)
זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:
א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש
ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש
ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש
סה"כ יתרה עדכנית: 272,573 ₪
למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –
1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם תמיד ישנה דרישה למעקב שמאי? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?
2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)
3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?
הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%? (שווי הדירה כיום יותר ממליון)
אשמח מאוד למענה מפורט!
תודה!
מעדיפה להגיש על הסכום המקסימלי, רק השאלה האם זה יגרום לתהליך יותר מורכב?בדיוק.
למרות שאני לא חושבת שבנק המקור שלך יתן לך ריביות יותר גרועות מבנקים אחרים.
פשוט תגישי בקשה על סכום יותר גבוה
גם כדי שלבנקאית יהיה חשק לעבוד.
ואולי גם כדי לשחק עם התמהיל
הייתי ממליצה לך שתסכמי איזה מידע חסר לך.@הון ובית @משכנתא בדרך שלך @משכנתא בקצב שלך @משכנתא קליק @משכנתאות nc @משכנתאות הפסגה @אביאל משכנתאות @אורית זלזניק – אולי יש לכם מידע בנושאים אלו?
1. האם יהיה דרישה למעקב של שמאי אחר השיפוץ? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים (או תלוי סכום)?הייתי ממליצה לך שתסכמי איזה מידע חסר לך.
שמאות לשיפוצים - יצטרכו.
מה עוד?
מקסימלי – 235K (כמובן בהתאם להצעת מחיר לשיפוץ), מבחינת הכנסות אין בעיהמה את מתכוונת מקסימלי?
מה מורכב בסכום? כמה הכנסות יש לך לפי זה תמקסמי.
יש בנקים שתוכלי למקסם הכנסות עוד יותר אבל שם זה יעלה לך בדרגה שניה
את מקסימום השיפוץ יקבע השמאי
1. יש הבדלים בין הבנקים וכדאי שתתמקדי באיזה סכום את מעונינת.1. האם יהיה דרישה למעקב של שמאי אחר השיפוץ? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים (או תלוי סכום)?
2. האם עד סכום מסויים זה יינתן בפעימה אחת מראש? בכל הבנקים?
3. האם זה נחשב משכנתא חדשה או מצטרף למשכנתא הקיימת (מבחינת הגבלות על מסלול הפריים)?
שלום רב,
אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):
יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,
הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪
סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪
אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),
מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)
זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:
א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש
ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש
ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש
סה"כ יתרה עדכנית: 272,573 ₪
למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –
1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?
2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)
3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?
הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%?
אשמח מאוד למענה מפורט!
תודה!
זה רעיון מעולה פותר את כל הבעיותיש לך אפשרות מבחינת הכנסות לקחת 400K שיפוץ ? 500? אם כן אין לך בעיה באופן כללי.
נניח ביקשת 500K במזרחי, ומשכת רק חצי אז הסתדרת.
זה רעיון מעולה פותר את כל הבעיות
הבנתי.יש לך אפשרות מבחינת הכנסות לקחת 400K שיפוץ ? 500? אם כן אין לך בעיה באופן כללי.
נניח ביקשת 500K במזרחי, ומשכת רק חצי אז הסתדרת.
אבל שיפוצים + דרגה שניה מייק מאד את העסק
פחות קשור לסכום יותר להקצאת הוןהבנתי.
שאלה: האם במקרה כזה – שמבקשים סכום יותר גדול – זה גורם לייקור ממוצע הריבית (המרווח)? או לאו דווקא?
ענו מדוייקהבנתי.
שאלה: האם במקרה כזה – שמבקשים סכום יותר גדול – זה גורם לייקור ממוצע הריבית (המרווח)? או לאו דווקא?
חשוב להוסיף גם שיש כאן יתרון של עמלות היוון עתידיות שניתן לחסוך במהלך שכזההבנתי.
@הון ובית @משכנתא בדרך שלך @משכנתא בקצב שלך @משכנתא קליק @משכנתאות nc @משכנתאות הפסגה @אביאל משכנתאות @אורית זלזניק @מוניטין @מימון לבית @אחרית הימים @יעקב היהודי @בינגו משכנתאות @ג'וקר המלך @כוכב המשכנתאות – מישהו?בהמשך להתייעצות הנ"ל, אשמח מאוד לחוות דעתכם על התמהיל והריביות של המשכנתא לשיפוץ
תודה!
קל"צ מצוייןבהמשך להתייעצות הנ"ל, אשמח מאוד לחוות דעתכם על התמהיל והריביות של המשכנתא לשיפוץ
תודה!
תודה על המענהקל"צ מצויין
מל"צ מצויין
אם יש אפשרות והמרווחים יישארו אותו דבר
הייתי משנה את המל"צ כל 3 שנים למל"צ כל שנתיים
וכן מחליף את הפריים והמ"צ ג"כ למל"צ כל שנתיים
בהצלחה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים