תוספת תשלום לוועד בית מחמת גן

• הוסף לסימניות
האם מישהו יוכל לענות מתוך נסיון
כמה אמור לשלם דייר (כתוספת לתשלומו הרגיל לוועד בית) שיש לו גן פרטי בבית של 10 ילדים, לטענת הדייר, ההורים משתמשים במעלית בבוקר בסביבות השעה 8:45 כך שזה לא מפריע לדיירים ובצהריים הגננת יורדת עם כל העשרה לבנין למטה וחוץ מזה הם שומרים על נקיון הבנין. במציאות הבנין לא ממש נקי עקב הוספת הגן וכן המעלית תקועה בצהריים בשעות הקריטיות של 1:00-1:30 בגלל לקיחת הילדים.
לשאלתנו בבית הוראה קבלנו תשובה שעל הדייר שבביתו הגן יש לשלם סכום שנראה לוועד הבית כמכסה את ההוצאות הנוספות בעקבות הגן - שאלתנו - כמה אמור הדייר להוסיף על המחיר הרגיל אותו הוא ישלם בעקבות הגן? (רבע, חצי, שליש...)
נ.ב. הדייר עצמו לא מעונין לשלם, הוא טוען שבבנין יש מספר שכנים המקיימים מכירות וגם הם אמורים להכלל בתוספת התשלום כמוהו.

אשמח להעזר מנסיון

• הוסף לסימניות
אם הדייר שמחזיק את הגן לחוץ בכסף, מוטב שיעזרו לו מאשר יוציא ממנו.
מסתבר שהדייר הזה חלש אופי ולכן התלבשו עליו, למה לא התלבשו על זה שעושה את המכירה בביתו ,

טוב עד לפה זה היה ציני.

כדאי מאוד לחשוב כשרוצים לקחת מהשני כסף, שזה יהיה לפי פסק הלכה,
לכתוב פה ולהגיד אח"כ כך וכך אמרו בפרוג, זה אסור,לא פוסקים הלכה אלא מחושן משפט,
כדאי שיחשבו ויראו כמה הוא מזיק לבניין כל יום 5 ש"ח הוצאות מעלית וכד',
אולי צריך עוד יום מנקה בגללו,
אבל לא סתם ללחוץ בן אדם ,

• הוסף לסימניות
זה לא סתם ללחוץ, ויש בנינים שאוסרים על ילדי הגנים להשתמש במעלית. אין שום סיבה שבשעות הכי לחוצות המעלית תהיה תפוסה כל הזמן רצוף

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעל המעלית לא יפה לקחת כסף כמו שהוא טוען שיש גם מכירות אבל אם הבניין צריך יותר ניקיון אפשר לקחת ממנו תשלום של עוד פעם מנקה או כמה שצריך באמת ואולי יתנו לו אפשרות לנקות בעצמו

• הוסף לסימניות
מה השאלה?

האם לריב - יקוב הדין את ההר.
או לוותר - לפנים משורת הדין.

זה תלוי במידות הטובות של דיירי הבנין בלבד.

לגבי מעלית - אם יש שכנים נוספים שעושים שימוש מוגבר למה לבא אליו בתביעות?
איסרו על ההורים המביאים את הילדים להשתמש במעלית.
ואכפו את חוקי הנקיון, מקסימום שהם יהיו אחראים על מראה הבניין כל יום לאחר צאת הילדים,
אני מניחה שלא כל הבנין מלוכלך, אלא ע"פ דבריכם (שמורידם את כל הילדים יחד)
הקומה שלהם וקומת הכניסה, אפשר להתמודד.

• הוסף לסימניות
אם מדובר בנקיון יכול להיות שיהיה יותר פשוט לבקש ממנו בסיום היום, להעביר נקיון (לטאטא/לשטוף) כפי הצורך,
ואם בעלויות מעלית מדובר, אפשר להוציא מחברת חשמל טווח זמנים של חופשה שלו ולראות בכמה הוא מייקר את השימוש (וכמובן להוסיף עוד מעט על הבלאי המוגבר).

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מצליחה להבין למה בעלי מכירות בבנין לא אמורים לשלם יותר, בעוד בעל הגן כן?
(אולי פיצויים על עגמת הנפש של השכנים לחכות למעלית חמש דקות?...)

• הוסף לסימניות
אולי גם תבקשו מדיירים עם 10 נפשות ומעלה לשלם תוספת לוועד בית?

• הוסף לסימניות
אוסיף ואומר עוד, כי אצלנו בבנין יש גם גן פרטי וגם מטפלת מבוקשת מאוד, והמעלית אכן תפוסה בשעות הללו. זה לא נחמד ולפעמים מעצבן בפרט כשממהרים אבל לא נראה לי כל כך מוצדק לבקש תוספת וועד בית על זה, כי כל דייר ושימושו הוא. ואם אני מחליטה לעלות תמיד ברגל הביתה וכן בעלי והילדים- האם יורידו לי וועד בית על כך?
נוסף לזאת יש לנו בבנין משפחה שמלכלכת את הלובי בצורה קיצונית (יש לה ארבעה בנים השווים לעשרה לפחות) ואף שזה מפריע מאוד (ובפרט לי, הגרה בקומת הקרקע) אף אחד לא חושב לדרוש מהם תוספת תשלום על הנקיון. אני חושבת שעינם של השכנים לא צריכה להיות צרה בפרנסת שכנם ולא להעכיר את כל יחסי השכנות בגלל זה אלא לקחת דברים בפרופורציה.

• הוסף לסימניות
בבנין לידי יש כמה גנים ומטפלות בנוסף ל 24 משפחות הגרות בבנין.
ובנוסף לעובדה שהבנין מהווה קיצור דרך גדול לרחוב מעל..
כך שנוצר מצב שבשעות 8 בבוקר ו1 בצהרים יותר מהר לטפס 6 קומות מלחכות למעלית..
וועד הבית שם תלה מודעה צרובה בלוח זכוכית..
שהשימוש במעלית הינו לבעלי הבנין בלבד.
וכל מי שמעונין בשירותי המעלית צריך לשלם שקל בקופה שקשורה שם.
ובשעות העומס מרבע לשמונה לשמונה ורבע ומאחד עד אחד ורבע.. גם בתשלום אי אפשר.

• הוסף לסימניות
נראה שמדובר בצרות עין קלאסית
אם הגן זה היה העסק היחיד בבנין יש מקום להבין אבל יש שם גם מכירות בבתים אז מה השוני?
אם לצאת הוגנים אני חושב שצריך לאסוף את כל "בעלי העסקים בבנין"
ולדבר איתם תוך כדי הסברה שאין מדובר חלילה בצרות עין
אלא שזה בא ממקום שלכולם קשה לשלם וועד בית ואף אחד לא מוכן שעל חשבונו יעלו וירדו אנשים במעלית
ביננו בכמה זה מייקר לכל דייר? עוד 15 ש"ח? 30 ש"ח?
אני הייתי מקזז את זה מכספי מעשר ושותק בכך הייתי מרוויח כמה דברים
א. עשיתי מתן בסתר
ב.לא שמרתי טינה בלב
ג.יחסי שכנות טובים .
היום אתם מעלימים עין ושמחים בשמחתו שיש לו רווחה כלכלית מחר הוא יעלים עין וישמח בשימחתכם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה