כללי תוספת תשלום על תשלום דחוי

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה מסוימת ללקוחה והייתי בטוחה שזה משולם רגיל בהעברה כמו תמיד (כך היא היתה משלמת בד"כ , היא לא לקוחה חדשה או משהו)
פתאום לפני שליחת קבצים אני מבינה שהפעם זה תשלום דרך איזה עירייה או מתנ"ס , מה שלא יהיה , בקיצור תשלום בעוד כמה חודשים טובים אחרי חפירות שלי.

כנראה שאין לה כ"כ ברירה , אני מבינה אותה לגמרי , היא תמיד ממש בסדר!
(וגם לי מה כבר יש לעשות , מעבר ללמוד להבא לוודא גם עם לקוחות שאני יודעת איך הם משלמים)
כמה נהוג להוסיף תשלום במקרה כזה?
נתקלתם בעבר?
אולי אם הם יראו שהעיכוב עולה להם כסף הם יתעוררו לשלם :eek::eek::mad::mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;2092784:
כמה נהוג להוסיף תשלום במקרה כזה?

איסור ריבית חמור!
(ואם מסכמים מראש זה עוד יותר חמור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בנימין41;2092787:
איסור ריבית חמור!

ואווו
בכלל לא חשבתי לרגע בכיוון
בדיוק לפני כמה דקות התייעצתי עם מישהי חרדית שעובדת במקום כזה
והיא אמרה שככה עושים כל העסקים ששולחים להם הצעות מחיר , ועסקים חרדיים!
ועוד שלחה אותי לברר כמה מוסיפים בתחום של עיצוב :eek:

תודה רבה על המידע , חבל שלא התייעצתי עם בעלי קודם :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
אם יודעים מראש שמדובר בלקוח ששוחב זמן.
לתת מחיר יקר יותר, ולקראת הסוף, לתת הנחה אם התשלום יהיה בזמן.

הבעיה היא, שלא תמיד הלקוח יסכים למחיר היקר :(

• הוסף לסימניות
אפשר להתיעץ עם מורה הוראה בקי בתחום. יש כל מיני דרכים שאם עושים כן זה מותר. אבל כל מקרה לגופו ובפרטים קטנים ממש יכול להשתנה הדין.

• הוסף לסימניות
אין בכלל הרבה דרכים [לא יודע אם יש בכלל בתיאור כזה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בנימין41;2092787:
איסור ריבית חמור!
במחשבה ראשונה אתה נראה צודק. במחשבה שנייה, אני לא כ"כ בטוח.. יש כאן המתנת מעות של...?
זה לא הלוואה שאסורה מדאורייתא. וזה לא מקח וממכר שאסור מדרבנן.
זה תשלום מאוחר עבור תשלום של פועל... מי אמר שיש כאן ריבית?

אשמח באמת למקורות בנושא.

יישר כוח.

נ.ב. ובתחום הגרפי, מה ז"א לקוחה באה, עושה עבודה, לא מיידעת מי הוא זה שמשלם, ורגע לפני שליחת הקבצים היא מיידעת שזה לא היא אלא איזשהו גוף שלך תדע מתי יגיע התשלום... חוזה לא היה ? לפחות איזשהו סיכום.. ככה לא עובדים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2093333:
במחשבה ראשונה אתה נראה צודק. במחשבה שנייה, אני לא כ"כ בטוח.. יש כאן המתנת מעות של...?

נכנסתי לאשכול הזה כי הזדעזעתי מהכותרת.
אין לי הרבה ידע בנושא, אבל לדעתי זאת ריבית פשוטה ביותר. הלקוח צריך לשלם, ומיד. ואז הבעל מלאכה אומר לו: אין לך לשלם עכשיו? אין בעיה, אני מלווה לך את הסכום הזה עד זמן פלוני, ותשלם לי על הזמן שהכסף עומד אצלך ולא אצלי. ריבית. זה הכל.

• הוסף לסימניות
מי מלווה כאן בדיוק ? אין כאן שום הלוואה. במחילה מכבודו.

יש כאן המתנת מעות עבור שכר של פועל,
וצריך לדעת, האם בשכר המתנת מעות שכזה, נאמרה פרשת ריבית או לא.
אשמח למקור.

• הוסף לסימניות
אכן שאלנו רב פוסק ויש פה ללא ספק ריבית של מכירה דרבנן,
שאפשר לתקן ע"י שטר היתר עסקא.

תודה רבה רבה על ההארה!

• הוסף לסימניות
א. לא מבין בכלל מה מדברים כאן על ריבית, צריך דעת שניהם שתהיה הלוואה, ואילו כאן ברור ש"בעל המלאכה" לא הסכים להלוות ולא כלום אלא הוכרח לכך.

ב. מקובל בעולם העסקים שבתשלום במזומן מקבלים מחיר קצת זול יותר מאשר כרטיס אשראי ב12 תשלומים.
במקרה דנן, אור דיזיין התרגלה לקבל תשלום מיידית, ואולי מלכתחילה על דעת כן נתנה מחיר זול יותר.
מסתבר שאם היו אומרים לה מלכתחילה שישלמו לה עוד שנה, הייתה היא דואגת להוסיף אחוזים יפים להצעת המחיר מלכתחילה.

עם כל זאת, בעבודה מול מוסדות או עמותות וכדו' מקובל תנאי תשלום של שוטף 60 עד שוטף 120, ועל כאן זה שהיא התרגלה לקבל תשלום מיידי, עדיין לא מחייב את הלקוח לשלם בתנאי תשלום שוטף 0 כברירת מחדל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;2093752:
אכן שאלנו רב פוסק ויש פה ללא ספק ריבית של מכירה דרבנן,
שאפשר לתקן ע"י שטר היתר עסקא.

תודה רבה רבה על ההארה!
תמוה בעיני.
אשמח למקור..

איזה מכירה יש כאן?
יש כאן שכר פועל. ותו לא.

• הוסף לסימניות
יש לה רב שמתיר, מה הבעיה.
אפשר לעשות גם היתר עיסקא, שהעירייה תעשה עם המעות שלה עיסקא והיא תקבל את הרווחים. אה, העירייה זה מלכ"ר. בעיה.

אוכלים רק בד"צ? תתחילו לחשוש לאיסורים דאורייתא ולא לעגל פינות.

• הוסף לסימניות
התמיהה היתה על האיסור ולא על ההיתר. [במידה והתכוונת אליי]..

באמת אשמח למקור על איסור ריבית בשכר פועל.

• הוסף לסימניות
אינלי מושג , אומר לבעלי על הבוקר שיבדוק איתו מקור בע"ה :)

• הוסף לסימניות
תשלום על "המתנת מעות" אסור מדרבנן גם אם אינו הלואה (אגר נטר) ב"מ סה. שולחן ערוך יורה דעה קסא, א; קעג סעיף א

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;2093333:

אשמח באמת למקורות בנושא.

גם "הקפת החנות" מהרגע שזקף עליו במלוה זה ריבית.

• הוסף לסימניות
הסתכלתי היום בספר של הרב טשזנר, והוא כותב כדבריכם שזה איסור ריבית. רק חסרה לי ההגדרה של הריבית. ואת זה הוא לא כותב. וחבל לי.

בכל אופן, הוא נותן פיתרון ממש פשוט: להמשיך עוד קצת בעבודה, ואז [לפני הסיום] "להעלות" את המחיר, ואז זה מוגדר כהעלאת שכר ולא כריבית...

• הוסף לסימניות
הסתכלתי היום בספר של הרב טשזנר, והוא כותב כדבריכם שזה איסור ריבית. רק חסרה לי ההגדרה של הריבית. ואת זה הוא לא כותב. וחבל לי.

בכל אופן, הוא נותן פיתרון ממש פשוט: להמשיך עוד קצת בעבודה, ואז [לפני הסיום] "להעלות" את המחיר, ואז זה מוגדר כהעלאת שכר ולא כריבית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;2093761:
א. לא מבין בכלל מה מדברים כאן על ריבית, צריך דעת שניהם שתהיה הלוואה, ואילו כאן ברור ש"בעל המלאכה" לא הסכים להלוות ולא כלום אלא הוכרח לכך.
ריבית מדרבנן אינה דווקא בדרך הלוואה.
לא צריך להסכים. אם הלקוח משלם יותר ממה שסוכם בגלל המתנת המעות זוהי ריבית מדרבנן.
נכתב ע"י אליהו פריד;2093761:
ב. מקובל בעולם העסקים שבתשלום במזומן מקבלים מחיר קצת זול יותר מאשר כרטיס אשראי ב12 תשלומים.
תמהני.
"מקובל בעולם העסקים" עדיין לא אומר שאין בזה איסור ריבית.
לדוגמא: מקובל בכל בנק שתכנס אליו ותבקש הלוואה, שיתנו לך בריבית. זהו איסור דאורייתא! המלווה בריבית נכסיו מתמוטטין!
כמובן, אם יש היתר עיסקא, ואכן המעות הולכים לעיסקא, (=לא להוצאות שוטפות ומתכלות) ויש בהם צד רווח, יש בזה היתר.
אך בלי היתר עיסקא זהו לאוו חמור מדאורייתא, למרות שזה "מקובל בעסקים".

ואגב, עוסק שנותן מראש מחיר למזומן ומחיר לתשלומים זו בעיה חמורה לשלם בתשלומים!
מי שרוצה לתת הנחה על מזומן מומלץ לו לשאול רב את אופן ההיתר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה