תופעה מוזרה במחשב

• הוסף לסימניות
אם הוא לא דואג להזכיר את עצמו, אז זה כבר לא משהו שישפיע.

• הוסף לסימניות
אני מקווה.
תודה אין מילים על ההענות לבקשת עזרה.
כל הכבוד לשניכם

• הוסף לסימניות
למה יקירתי?
זה רק מחשב. הכי הרבה.... יהיה לי זמן פנוי לחיות.

• הוסף לסימניות
ממה שאני מבין הייתה פריצה למחשב... ואף אנטי וירוס לא זיהה.
כלומר התוקף כנראה עדיין בפנים- השאלה מה הוא מחפש ???
אם אין לך איזה סודות מדינה או שכן סקרן ומשועמם מדי - כנראה (תמיד עדיף ללכת על הצד המחמיר) המחשב שלך משמש כתחנת מעבר לצורך תקיפה של מקומות אחרים או הפצת ספאם.

אז מה עושים ???
הכי מהר ופשוט זה להתקין מחדש את המחשב ונגמר הסיפור. ולמי שזה לא מתאים אז ...
דבר ראשון החלפת סיסמא למשהו בן לפחות 8 ספרות ואותיות - תוקף שנכנס למחשב הדבר הראשון שהוא הולך אליו הוא קובץ SAM שניתן שליפה בקלות מקבצי השחזור של המערכת. בקובץ הזה יש את הHASH של הסיסמא כך שבאמצעות מילון של סיסמאות ניתן לשחזר את סיסמא אם היא לא מורכבת מדי.
דבר שני בדיקה לעומק של מציג האירועים שם נוכל לקבל מידע רב על כישלונות של התוקף לגשת לדברים מסוימים ניתן להוסיף דרך OGP גם שיציג רישום סיסמא שגויה. הדרך המקובלת לגשת היא קליק ימני מחשב- ניהול - מציג אירועים-יומן רישום WINDOWS- ואז security.
אני אישית מעדיף לגשת דרך powershell
{"Get-EventLog -LogName security |where {$_.entrytype -eq "FailureAudit

דבר שלישי אם התוקף שינה את קבצי המערכת אולי sfc יצליח לזהות
sfc /Verifyonly

דבר רבעי הוא פחות למשתמש ביתי מכיוון שהציוד של בזק \HOT לא משהו בקטע הזה
הרעיון הוא לחסום לגמרי את כל התעבורה בראוטר פנימה והחוצה(יותר חשוב במקרה של תקיפה לשעבר) ואז לפתוח בהדרגה לפי ביקוש ולראות מה קורה( בשביל זה צריך מערכת SYSLOG סבירה), מאוד קל לתפוס תוכנות שמנסות לצאת החוצה .

ולסיום כדאי לעקוב אחר שינוים ללא סיבה בנפח אחסון במחשב - בדרך כלל זה מקור לא אכזב להפתעות
שינוי ללא סיבה לנפח זיכרון

• הוסף לסימניות
וואו כאילו חיים שלמים צריך להשקיע במאבק בפורץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;1376600:
כדאי לעקוב אחר שינוים ללא סיבה בנפח אחסון במחשב - בדרך כלל זה מקור לא אכזב להפתעות
שינוי ללא סיבה לנפח זיכרון
אני רואה שינויים בכונן C
היה לי בשבוע האחרון בערך 70 GB מיותרים ועכשיו יש לי רק 56 בשעה שמחקתי 80 GB מכונן D
גם אם הורדתי אי אילו קבצים הם לא תופסים 14 GB בכונן המערכת
יש לי ממה לפחד?

• הוסף לסימניות
הכל יתכן...
אבל בניגוד למקרה הקודם שהיו סימנים של ניסיונות פריצה. אצלך זה רק תופעות שמדליקות נורה - זה יכול להיות וירוס (לא נחשב כמו פריצה) יכול להיות סתם תוכנה שנדפק לה משהו , סתם תקלה באיזה אנטי וירוס או הרבה סיבות אחרות . מה שצריך זה לעקוב איך זה מתפתח והאם אין תופעות נוספות ובעיקר מי אשם ביצירת הקבצים החדשים .

• הוסף לסימניות
אף אחד לא פורץ לשום מחשב, - תמנה, הכל בסדר, זה רק וירוס קטנטן שיוצר תיקיית משתמש בג'יבריש, מוחקים אותה וזהו. הוירוס נמחק כבר לבד.

• הוסף לסימניות
הלוואי פופקו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה