כללי תוצאות הסקר השני

• הוסף לסימניות
בינתיים הגענו ל-100 משתתפים, כמו שהבטחתי, מצ"ב קובץ עם הנתונים שנקלטו עד כה.

מי שמעוניין להמחיש את הנתונים באופן ויזואלי בצורת גרפים או תרשימים, יבורך.

אני אשתדל להעלות כמה תרשימים בעצמי בהמשך בל"נ.

בינתיים מי שעדיין לא השתתף בסקר, מוזמן לעשות זאת כעת.

קבצים מצורפים

• סקר השכר של חברי פרוג גירסה 2.xls
    KB 25.5 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
ראיתי יותר מידי גרפיקאיות שעובדות מתחת לשכר מינימום.

• הוסף לסימניות
היקף המשרה- הנתונים לא תואמים.
חלק מן המשתתפים מלאו היקף שעות לחודש וחלק לשבוע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;495476:
היקף המשרה- הנתונים לא תואמים.
חלק מן המשתתפים מלאו היקף שעות לחודש וחלק לשבוע

אכן, יש צורך לתקן את הנתונים איפה שברור שהיתה טעות כזו, לא עשיתי את זה בינתיים.

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם הוראת מקצועות הגרפיקה + עבודה כגרפיקאית
האם זה נקרא שכירה + עצמאית?
ואם כן כיצד מחשבים שעות חודשיות?
הסקר לא מספיק מפורט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;495495:
מסקנה:
גברים מבוגרים משקרים יותר.

כיון שאני מבוגר ואף עניתי לסקר,
אמליץ לנקי כפים להיות גם נקי לשון....

(והתודה נשלחה באמת בטעות)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איך אפשר להיות בני 20, עם שנתיים + נסיון, וכל זה אחרי לימודים בסמינר... ולא נדבר על הרווחים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיליארד;495524:
לא הבנתי איך אפשר להיות בני 20, עם שנתיים + נסיון, וכל זה אחרי לימודים בסמינר... ולא נדבר על הרווחים...

לא יודע איך זה בגרפיקה, אבל אם היה סקר על ציור למשל, הרי שאני בגיל 17-18 כבר מכרתי ציורים ב500 ש"ח לחודש (לתקופה מסויימת כשהייתי צריך את הכסף) לפני כעשרים שנים +.
אז ייתכן שאותה אחת שלמדה בסמינר, היא מספיק מוכשרת כדי לעבוד בד בבד עם הלימודים.

• הוסף לסימניות
היה מענין לדעת גם לכמה מתוך המשתתפים בסקר יש סוכני שיווק, או עסק ביתי קטן להדפסות, מקומון, מגזין וכדו'
מה שבטוח, יצאתי נקניק :(

• הוסף לסימניות
צמרת מעלה נקודה חשובה.
(לא לגבי הנקניקיות...) :)
די חסרה השאלה: האם אתה עצמאי העובד מהבית או בעל עסק ממש.

• הוסף לסימניות
לגבי נסיון: אם אקח בחשבון את הקורס הראשון שלקחתי במסגרת חוגי הקיץ בסמינר, בתוכנה הגראפית הנפלאה:צייר. (מי שמע אז על פוטושופ?) ואפילו עשיתי בתוכנה יצירה נהדרת לשכנה. נו... אז יש לי נסיון של 17 שנה, לא?;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;495576:
די חסרה השאלה: האם אתה עצמאי העובד מהבית או בעל עסק ממש.

מבינים לבד.
עצמאי שמרוויח 2,000 ש"ח, מן הסתם שעובד מהבית, ורוב הסיכויים שעובד בשחור...
עצמאי שמרוויח 10,000 ש"ח קרוב לודאי שהוא בעל עסק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;495584:
מבינים לבד.
עצמאי שמרוויח 2,000 ש"ח, מן הסתם שעובד מהבית, ורוב הסיכויים שעובד בשחור...
עצמאי שמרוויח 10,000 ש"ח קרוב לודאי שהוא בעל עסק.

לא תמיד, האמיני לי...
כבר ראיתי כאלה שמרוויחים 4000 והם עצמאיים גמורים.

הכרתי פעם מישהו שסגר את העסק, ופעם שפך את לבו בפניי: אני לא מבין, בכל התמחורים שחישבתי השארתי רווח מסוים, אז למה פשטתי רגל?
כשהסברתי לו שהרווח המסוים הזה לא בדיוק מכסה את הוצאות העסק, הנפילות עם לקוחות שלא שילמו, המיסים, ההוצאות וכו' - אז הוא הבין. אבל את העסק שלו הוא הפעיל קרוב ל4 שנים...

• הוסף לסימניות
אני חייב לשתף אותכם
בתור אחד שלומד את המקצוע עכשיו הסקרים עושים לי ממש רע.
(אני לומד עיצוב גרפי כי אני אוהב את זה (בערך 30 שעות בשבוע של שיעורי בית על שיעור אחד) ולא כי אני רוצה כסף ועכשיו אני רואה שקשה לראות כסף בזה)

• הוסף לסימניות
שימו לב:
שיאני השכר הם ברובם גברים שלמדו לבד ועובדים בעימוד והבאה לדפוס (דילרים).
אגב- גם לנשים צעירות יש נטיה לשקר.

ומי שמעוניין לדעת - אין הרבה כסף בגרפיקה נטו.
יש כסף בפרסום, בתיווכי דפוס, בעיצוב אתרים, ובקומבינות...

• הוסף לסימניות
יש כאן דברים לא הגיוניים בכלל, נתקלתי באחד שהשכר החודשי שלו 2000 ש"ח, עצמאי ועובד 100 שעות בחודש!! אז השכר השעתי שלו - 20 ש"ח לשעה.. ??!! אם זה כך, המצב עגום!! לעבוד במחירים כאלה..
אגב, ראיתי כמה בסגנון דומה..

• הוסף לסימניות
לא כל הצעירות משקרות.... רק הסקר לא מספיק ממוקד בשביל להבין על מה מסתמכות התשובות.
אני לדוגמא למדתי בסמינר לפני 3 שנים, עבדתי מהשנה הראשונה - ז"א 5 שנים נסיון, והיום אני מורה למקצועות החזקים שלי, ז"א, זה הגיוני למי שמשקיע מאד, ומתמחה בתחום ספציפי, מי שהוא גם וגם וגם אז....
ולעניין השאלה בעניין עסק בבית - על בסיס הידע פתחתי עסק קטן בבית, שנותן משרותי צילום ב- 30 אגורות ועד עריכה ב2000 ש"ח. כאחת שמתגוררת בפריפריה הרחוקה והמבודדת, זה התחיל מטובות והפך למשהו רשמי (לבן)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה