תוצאות מרדף ושאלה בצדו.

• הוסף לסימניות
תפסתי אותה, את הצופית הצעירה הזו(או יונקת הדבש) הזריזה החמקנית.
כמה מארבים... כמה התגנבויות חרש...
צילמתי על מצב אוטומטי, כי כשציפור עורכת פשיטה על השיח בחצר ומוצצת צוף מהפרחים, אין לי זמן להתפלסף עם המצלמה. היא פשוט תברח לי.

שאלה לי אל הצלמים: כשמנסים לתפוס תמונה של יצור חמקני ומהיר כמו ציפור- מה עושים?
טוב, אין לי מהירות תריס גבוהה כמו במצלמות השחורות המפחידות. אבל זו באמת האופציה היחידה לתפיסות טובות של יצורים חמקניים? ובכזה מצב יש זמן להתכוונן או שבאמת מצלמים על אוטומט?

ולתוצאות: (יש עוד הרבה תמונות אבל כל אחת והבעיות שלה...)
אודה לחוות דעת וביקורת - התמונות נקרפו מעט והוקטנו ותו לא.

• הוסף לסימניות
לראשונה יש תנוחה גזעית.. לא סתם!!
אבל בגדול מבחינה טכנית באמת כדאי לברר אצל צלמי טבע איך הם מבצעים את זה כמו שצריך

• הוסף לסימניות
הראשונה יותר מוצלחת - חבל על הראש שלא רואים...
וסתם - הציפור לא כזו יפה......לא בטוחה שהיא שווה כזה מרדף רציני ;)
בכ"א,
אני לא צלמת טבע או חיות/ציפורים
אם היית מצלמת בשעות מאוחרות יותר או מוקדמות יותר כנראה שהיית מקבלת תאורה יותר רכה.מה שהיה מוסיף הרבה...
לגבי השאלה על המהירות שבצילום -
את לא משתמשת בקומפקטית??
אז זה לא שיש לך פה הרבה אופציות למשחק.
תעלי ISO + מהירות (אגב,יש לך במצלמה שלך מהירות גבוהה יחסית.)
או שתנסי צילום בתנועה (?)
לא חושבת שאת צריכה להסתבך עם הדברים האלה....
קודם כל תמצאי אובייקט יותר מרשים ( :) ) ותצאי בשעה נוחה יותר....
אה,ומשהו אחרון -
לפעמים העריכה יכולה לשדרג הרבה...ככה שכן שווה להשקיע 2 דק' ולהעלות משהו יותר נעים.

קבצים מצורפים

• %20%20~2.JPG
    KB 222.3 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
בעיני זה מדהים!
הראשונה מאד מיוחדת, אף פעם לא ראיתי תמונה מזווית כזו, בד"כ זה בפרופיל...

• הוסף לסימניות
תעברי למצב AV תקבעי צמצם הכי פתוח ואיזו 200-400 (תלוי בכמות החלקים הכהים). את השינויים תעשי בפיצוי חשיפה (+/-). ולדוגמא בתמונה הראשונה , מצב מדידה של 80% עם פיצוי חשיפה חיובי.
אופציה נוספת זה לצלם במצב מדידה של 30% או ספוט על האובייקט ולנעול חשיפה (לא יודע אם יש לך אופציה כזאת במצלמה).
בכל מקרה פוקוס עוקב, חובה !
התמונות יפיפיות, קומפוזיציה תאורה וטכנית
בשניה יש בריחת פוקוס קלה.

• הוסף לסימניות
נקבת הצופית... (אין יונק דבש בארץ)

אין לך מהירות תריס כי אין לך תריס

תעבירי את המצלמה למצב "ספורט" הציור של האיש הרץ
ככה המצלמה יודעת שאת מצלמת דברים בתנועה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה