תח"צ תושבי מודיעין עילית (ולא רק..): מערכת חדשה לניטור ובירור לתחבורה ציבורית

• הוסף לסימניות
כדאי להתקשר ולשמוע להתחבר ולעזור ליעול מצב התח"צ בעיר
יש אופציה להתקשר לקו ולשמוע דרכו מתי מגיע האוטובוס לתחנה, גם שם יש שיפורים מבורכים
@מנוי פרימיום יש שם את הפיתוח שלך של מספר האוטובוס הממיועד, ועוד רעיונות
צפה בקובץ המצורף 2128150
זה רעיון מצויין!
זה נותן כח של הציבור מול ההפרות בתח"צ, תחשבו על המשמעות של תלונה בודדת לבין 10 תלונות דומות שמתרכזות במערכת אחת על נהג שלא עצר בתחנה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי איך מתלוננים דרך המערכת, ואיך זה שתושבים יודעים איפה האוטובוס עוזר לעירייה לטפל בבעיה
שיסתכלו בדאטאבוס, יהיה להם את כל הנתונים ברגע
לרוב הנוסעים אין אינטרנט בדרך, לחלקם אין בכלל גישה לרשת
היכולת לקבל מידע מקיף דרך הטלפון היא מהלך שוב שוויון מול ההתנהגות של חברת XXXXX בכלל, ומול קלבני המשנה בפרט

• הוסף לסימניות
לרוב הנוסעים אין אינטרנט בדרך, לחלקם אין בכלל גישה לרשת
היכולת לקבל מידע מקיף דרך הטלפון היא מהלך שוב שוויון מול ההתנהגות של חברת XXXXX בכלל, ומול קלבני המשנה בפרט
התכוונתי לעירייה, היא לא צריכה מיקודרך וכאלה, להלן ציטוטים נבחרים
ותקן אותי אם אני טועה, את כל המידע (הרלוונטי, לא צבע אוטובוס) היה ניתן להשיג גם לפני זה, דרך קל קו ודרך הקו בחתימה שלך
1765975936001.png

1765975990850.png

1765976023571.png

1765976125333.png

• הוסף לסימניות
ותקן אותי אם אני טועה, את כל המידע (הרלוונטי, לא צבע אוטובוס) היה ניתן להשיג גם לפני זה, דרך קל קו ודרך הקו בחתימה שלך
צפה בקובץ המצורף 2131880
צפה בקובץ המצורף 2131882
צפה בקובץ המצורף 2131883
צפה בקובץ המצורף 2131884
יש מאות נסיעות ביום
אתה חושב שיש אפשרות לנתח את זה באופן ידני?
בנוסף, גם הניתוח בדאטה בוס לא מספר לך על עומסים, או סתם נהג שלא התחשק לו לעצור בתחנה
המערכת הזאת מנתחת את המצב עבור הפונים, אתה פותח פניה, ומקבל תשובה אוטומטית מהמערכת
אם בדקת מתי האוטובוס מגיע ואתה בתחנה, המערכת יכולה לעדכן אותך שכבר לפני 2 תחנות הנוסעים התריעו על עומס, או שהאוטובוס מאחר בגלל שהוא עדיין בנסיעה הקודמת.

• הוסף לסימניות
אתה חושב שיש אפשרות לנתח את זה באופן ידני?
לא, אבל יש מערכות אוטומטיות, בדיוק כמו המערכת של משרד התחבורה שמזהה איחור/אי ביצוע/הקדמה בצורה אוטומטית, וכשיש את הנתונים, אתה יכול לתת למחשב לעשות את העבודה
בנוסף, גם הניתוח בדאטה בוס לא מספר לך על עומסים,
זה אפשר לראות לפי תיקופים או חיישני וילון, לא בדאטאבוס, אבל כן במר-קו
כל הנתונים האלו קיימים כבר הרבה זמן ואפשר להגיע אליהם גם בלי דיווחים מנוסעים
נהג שלא התחשק לו לעצור בתחנה
לענ"ד זה הדבר היחיד הרלוונטי
או שהאוטובוס מאחר בגלל שהוא עדיין בנסיעה הקודמת.
שכוייח, זה אני מקבל גם כשאני מתקשר ל*2060, "האוטובוס באיחור מקו קודם"
בפעם היחידה שהספקתי להשתמש בקו קיבלתי את התשובה הזו, ולא שמעתי שום אופציה להתלונן

המערכת הנ"ל גם לא נותנת מענה להתנהגות נהג, שזה חלק נכבד מההתנהלות

• הוסף לסימניות
אני התקשרתי למיקודרך אתמול ופעם אחת הוא נתן לי שהאוטובוס יגיע בעוד 14 דקות ובפועל הוא הגיע תוך 4 דקות
ופעם אחרת לחצתי על * והוא הקריא מספר רישוי אוטובוס והאוטובוס שהגיע היה מספר אחר

• הוסף לסימניות
לא, אבל יש מערכות אוטומטיות, בדיוק כמו המערכת של משרד התחבורה שמזהה איחור/אי ביצוע/הקדמה בצורה אוטומטית, וכשיש את הנתונים, אתה יכול לתת למחשב לעשות את העבודה

בפעם היחידה שהספקתי להשתמש בקו קיבלתי את התשובה הזו, ולא שמעתי שום אופציה להתלונן
אם המערכת אומרת לך את זה אתה צריך לעבור לשלוחת התיעוד.
שם להקיש את מספר הקו והתחנה והשעה והוא מביא לך את הנסיעות שיכולות להיות בשעה הזו,

אם אתה מתלונן על משהו הוא אפילו מציין לך שמדובר באוטובוס שיצא בשעה X והגיע לתחנה בשעה X ואז אתה מקיש את התלונה
ולי הוא הגדיל לעשות ואמר לי שהאוטובוס הזה יצא באיחור אם אני רוצה לשלוח על כך פניה ואז שלחתי גם על זה.
יש שם כמה וכמה אופציות: אלימות מילולית, סגירת דלת או תא מטען על נוסע, אלימות פיזית, הדלקת רדיו,
אני התקשרתי למיקודרך אתמול ופעם אחת הוא נתן לי שהאוטובוס יגיע בעוד 14 דקות ובפועל הוא הגיע תוך 4 דקות
לי היה היום כמה פעמים שהוא דיווח לי שהאוטובוס בתחנה בעוד הוא היה במרחק וכלל לא ראיתי אותו
במיוחד בקווים העירוניים בתוך מודיעין עילית
ופעם אחרת לחצתי על * והוא הקריא מספר רישוי אוטובוס והאוטובוס שהגיע היה מספר אחר

יכול להיות שעד שלחת על * זה כבר עבר לעדכן אותך על הנסיעה הבאה שמגיעה ולכן היה מספר רכב אחר

• הוסף לסימניות

מיקודרך היא בדיוק המערכת האוטמטית הזאת, מחשבים לא יודעים לעשות את העבודה אם לא נותנים להם הנחיה מדוייקת מה הם צריכים לעשות.

והנתונים במר קו, מתפרסמים באיחור גדול, משקפים את המגמה, ולא משקפים מועדים מיוחדים, ולא נותנים מענה בזמן אמת.

וזה די נוח לדעת שיש עוד סיכוי שהאוטובוס שלך יגיע מבלי להזדקק להמתנה מורטת עצבים למוקד של חברת קווים, ומזה מבלי להכנס לשאלת האמינות של התושובת של היושבים במוקד הנ"ל.

• הוסף לסימניות
מיקודרך היא בדיוק המערכת האוטמטית הזאת, מחשבים לא יודעים לעשות את העבודה אם לא נותנים להם הנחיה מדוייקת מה הם צריכים לעשות.
אז למה להפעיל אנשים שידווחו בזמן אמת על הפרות ביצוע? כל כך מסובך להוסיף עוד פיצ'ר קטן למערכת? כשהיא מזהה הפרה, יישלח דיווח אוטומטית , אלא אם כן זה מיועד לתת לציבור הרגשה שמשהו זז...
והנתונים במר קו, מתפרסמים באיחור גדול, משקפים את המגמה, ולא משקפים מועדים מיוחדים, ולא נותנים מענה בזמן אמת.
גם מיקודרך לא מתיימר לתת מענה בזמן אמת, היחיד שנותן שירות כזה זה *8787 וגם זה מסורבל מאוד ולא בדיוק בזמן אמת, יותר בכיוון של חצי שעה אח"כ וגם הם לא תמיד פותרים את הבעיה

• הוסף לסימניות
אז למה להפעיל אנשים שידווחו בזמן אמת על הפרות ביצוע? כל כך מסובך להוסיף עוד פיצ'ר קטן למערכת? כשהיא מזהה הפרה, יישלח דיווח אוטומטית , אלא אם כן זה מיועד לתת לציבור הרגשה שמשהו זז...

גם מיקודרך לא מתיימר לתת מענה בזמן אמת, היחיד שנותן שירות כזה זה *8787 וגם זה מסורבל מאוד ולא בדיוק בזמן אמת, יותר בכיוון של חצי שעה אח"כ וגם הם לא תמיד פותרים את הבעיה
המידע שאנשים מוסרים, הוא לא יסולה בפז. המערכות כיום לא מספיק אמינות כדי לשקף את כל המידע.
כך למשל, יכול להיות שלפי המערכת היה ביצוע חלק, ובמציאות האוטובוס (אפילו אם הוא לא של קבלן) הגיע עם שילוט שגוי או תקול.

מיקודרך מכווונים לכך שיהיה מספיק מידע כך שמוקד 106 יוכל להיות בקרה שתתפעל אירועים בזמן אמת.
כלומר, שהם יוכלו לוודא שאכן ניתנים מענים לפי הצורך.
הן במידע לנוסעים (אם תדע שהאוטובוס הישיר כבר עמוס או שהוא מאחר, יתכן שתעדיף לנסוע במעברים)
הן במידע לסדרנים (לא תמיד הם יודעים שיש עומס, ולפעמים הם יכולים לשלוח תגבורים)
והם במידע תכנוני לעתיד (כי אם רואים עומס קבוע אפשר לבקש תגבורים)

• הוסף לסימניות
המידע שאנשים מוסרים, הוא לא יסולה בפז. המערכות כיום לא מספיק אמינות כדי לשקף את כל המידע.
כך למשל, יכול להיות שלפי המערכת היה ביצוע חלק, ובמציאות האוטובוס (אפילו אם הוא לא של קבלן) הגיע עם שילוט שגוי או תקול.

מיקודרך מכווונים לכך שיהיה מספיק מידע כך שמוקד 106 יוכל להיות בקרה שתתפעל אירועים בזמן אמת.
כלומר, שהם יוכלו לוודא שאכן ניתנים מענים לפי הצורך.
הן במידע לנוסעים (אם תדע שהאוטובוס הישיר כבר עמוס או שהוא מאחר, יתכן שתעדיף לנסוע במעברים)
הן במידע לסדרנים (לא תמיד הם יודעים שיש עומס, ולפעמים הם יכולים לשלוח תגבורים)
והם במידע תכנוני לעתיד (כי אם רואים עומס קבוע אפשר לבקש תגבורים)
ללמוד את הקו זה קצת מסובך
אולי היה כדאי שהם יוציאו דף מסודר של כל השלוחות ותת השלוחות כולל סוגי הדיווחים שיש

תועלת גדולה תהיה אם הם יוציאו דיווח מידי תקופה על הנתונים שיש .

למה לא עשו גם שידור אוטומטי של המידע כתלונה למ. התחבורה?

• הוסף לסימניות
ללמוד את הקו זה קצת מסובך
אולי היה כדאי שהם יוציאו דף מסודר של כל השלוחות ותת השלוחות כולל סוגי הדיווחים שיש

תועלת גדולה תהיה אם הם יוציאו דיווח מידי תקופה על הנתונים שיש .

למה לא עשו גם שידור אוטומטי של המידע כתלונה למ. התחבורה?

יתכן שהוא רוצה להשתמש בתלונות כקלף מול המפעיל, שאם הוא לא ישתפר, הוא יפעיל את האופציה הזאת
ויתכן שהוא לא בטוח שזה אכן יעבוד
ויתכן שהוא חושש מחוק בכל הקשור להפעלת מאגרי מידע

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 2131880
צפה בקובץ המצורף 2131882
צפה בקובץ המצורף 2131883
צפה בקובץ המצורף 2131884
דוגמה פשוטה כמו שכתבו - נהגי קבלן מרבים לנסוע ללא שילוט גלוי או עם שילוט לא תואם קו, יש לי עשרות תיעודים כאלו. אני רואה בתחנות אנשים מביטים בעיניים תמות באוטובוס "שלהם" עובר והם אפילו לא חושבים לעצור אותו, כי אין להם שמץ של מושג שה"הסעות תלמידים" הוא באמת 310, וה-"981" הוא 210 בתחפושת.
מבחינת משרד התחבורה אי אפשר לאכוף את זה באופן אוטומטי - הם יכולים לראות שאין תיקופים בנסיעה הזו, אבל מי אמר שהיו נוסעים בתחנות שחיכו בכלל לקו הזה?
יתירה מכך, קיבלתי פעם מאגד תשובה בסגנון "בתחנה בה המתנת לא היו אנשים שחיכו לאוטובוס".
עוד דוגמה - אוטובוס עם תא מטען שלא נפתח, גם את זה משרד התחבורה לא יכול לזהות, ודיווחים מהשטח יעזרו למגר את התופעה.

הכלי של מיקודרך נותן לנוסעים את היכולת והכלים לזהות את ההפרות האלו, ולדווח עליהם תוך זמן קצר מההפרה, מה שמאפשר סגירות מעגל מהירה מול הנהג הסורר וסילוקו מהשירות במידת הצורך.

• הוסף לסימניות
דוגמה פשוטה כמו שכתבו - נהגי קבלן מרבים לנסוע ללא שילוט גלוי או עם שילוט לא תואם קו, יש לי עשרות תיעודים כאלו. אני רואה בתחנות אנשים מביטים בעיניים תמות באוטובוס "שלהם" עובר והם אפילו לא חושבים לעצור אותו, כי אין להם שמץ של מושג שה"הסעות תלמידים" הוא באמת 310, וה-"981" הוא 210 בתחפושת.
מבחינת משרד התחבורה אי אפשר לאכוף את זה באופן אוטומטי - הם יכולים לראות שאין תיקופים בנסיעה הזו, אבל מי אמר שהיו נוסעים בתחנות שחיכו בכלל לקו הזה?
יתירה מכך, קיבלתי פעם מאגד תשובה בסגנון "בתחנה בה המתנת לא היו אנשים שחיכו לאוטובוס".
עוד דוגמה - אוטובוס עם תא מטען שלא נפתח, גם את זה משרד התחבורה לא יכול לזהות, ודיווחים מהשטח יעזרו למגר את התופעה.

הכלי של מיקודרך נותן לנוסעים את היכולת והכלים לזהות את ההפרות האלו, ולדווח עליהם תוך זמן קצר מההפרה, מה שמאפשר סגירות מעגל מהירה מול הנהג הסורר וסילוקו מהשירות במידת הצורך.
כמה שאתה צודק
וכל הכבוד לך שאתה מכניס את המודעות לאנשים כאן באתר.

דווקא מהעלון החגיגי של עיריית מודיעין עילית אנשים לא הולכים להשתמש בזה לכזה דבר
העלון הרבה בדברי מלל על המערכת היחודית שזכו בה התושבים (שמחת ענים כפשוטו, והלוואי ולא נצטרך)
אבל לא פירטו "ברחל בתך הקטנה" במה מדובר
המלל שם היה מליצי וחגיגי , פחות מעשי.
לא חושב שיש תושב שהבין מהעלון הזה שהוא יכול להתלונן על תא מטען שלא נפתח

• הוסף לסימניות
לי היה היום כמה פעמים שהוא דיווח לי שהאוטובוס בתחנה בעוד הוא היה במרחק וכלל לא ראיתי אותו
במיוחד בקווים העירוניים בתוך מודיעין עילית

יכול להיות שעד שלחת על * זה כבר עבר לעדכן אותך על הנסיעה הבאה שמגיעה ולכן היה מספר רכב אחר
הוא מעדכן גם על אוטובוס קבלני ?
כי גם היום גם קל קו וגם מיקודרך עדכנו שהאוטובוס יגיע בעוד 7 דקות כשבפועל הגיע אחרי דקה
וזה היה אוטובוס קבלני שאפילו מכשיר תיקוף לא היה לו
או שאוטובוס כזה לא לא מעודכן במערכת ?

• הוסף לסימניות
ממש במקרה נפלתי על השרשור הזה
כשכולנו היינו צעירים, יפים, ותמימים...
איזה תמימות זה הזייה
לא יאמן כמה התרגשו שם על כלום ווואווו
מטורף!!
איפה זה ואיפה אנחנו היום
אולי לא שווה שיחליפו חברה עם ככה זה יראה בעוד 10 שנים

• הוסף לסימניות
יש באג קטן במערכת
כשאתה מברר זמן הגעה הוא נותן לך רשימה של זמנים קדימה
לפני הרשימה הוא אומר שניתן ללחוץ * לפרטים
הכוונה שלהם זה שכל זמן שאתה לוחץ עליו תשמע את הפרטים, אבל אני לא יודע אם מישהו מבין את זה ולכן אם שמעת שקו 5 יגיע בעוד 5 דק' ואז הוא עבר לזמן הבא ורק אז לחצת על * אז תשמע את פרטי האוטובוס ומיקומו של הזמן הבא ולא הזמן הקרוב שיגיע לתחנה.

בנוסף,היה לי היום שאמרו לי שהקו בתחנה בעוד שהוא היה 2 תחנות אחורה.(המתנתי לקו 1 בתחנה 60299 והוא היה בתחנה במסילת ישרים לפני תחנת המסוף)
נכון. אז אם רוצים לשמוע מס' רישוי של הקו הנוכחי, צריך ללחוץ ממש מהר * לפני שיעבור לאוטובוס של המועד הבא.
לא יודעת אם יש אופציה אחרת לזה תכלס

• הוסף לסימניות
נכון. אז אם רוצים לשמוע מס' רישוי של הקו הנוכחי, צריך ללחוץ ממש מהר * לפני שיעבור לאוטובוס של המועד הבא.
לא יודעת אם יש אופציה אחרת לזה תכלס
אפשר להקיש 2 ו-8 כדי לעבור קדימה ואחורה בין האוטובוסים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה