תותים כשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1151852:
אני לא שואלת אם יצא לי הטעם או לא, אני שואלת איפה כתוב שככה צריכים לעשות? בשביל מה ה' ברא תותים / תאנים / תירס / וכד' וכד'? כדי שזה יפול מהעץ ויתקלקל?

רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות. (ה' ברא ארנבות וחזירים וג'וקים וצפרדעים וחתולים, רק בשביל שיעשו לכלוך ויפחידו את האשה ? לא כל דבר צריך להבין)

כתוב בתורה שאסור לאכול שרצים ורמשים, והרב ויא טוען בתוקף שגם שרץ קטן אסור באכילה (מי שאומר אחרת, הוא צריך להביא ראיה)

• הוסף לסימניות
למה ה' ברא חזיר כדי שאני אריח את הריח של השכן ואתגרה?

אולי, כדי שתתגרי ותתגברי על עצמך ותרוויחי מצווה.

בכ"א ההוראה של הרבנים הוא שמותר בטחינה אם לא יודעים בברור שיש נגיעות. כמו שכתבו למעלה לשטוף היטב ולהוריד את הראש.

• הוסף לסימניות
כשיבנה בית המקדש, ואני ארצה להעלות ביכורים מעץ התאנה שבחצר, אני אשאל את הכהן למה השם ציווה להביא פרי שאסור לאכול אותו.

• הוסף לסימניות
בשביל מה ד' ברא פטריות רעילות?
בשביל מה הוא ברא בשר דבר אחר?
וחוץ מזה יש כאן בעיה שגם נגרמה ע"י בני אדם- ההתערבות האנושית בצומח גרמה לנגיעות גדולה הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151865:
וחוץ מזה יש כאן בעיה שגם נגרמה ע"י בני אדם- ההתערבות האנושית בצומח גרמה לנגיעות גדולה הרבה יותר.

תשובה לא לעניין בכלל!!! הוא ברא פטריות רעילות ועוד המון רעלים!
הוא ברא דבר אחר (הוא לא ברא בשר!!! הוא ברא חיה!!!) וגם פיל / חמור / כלב וחתול!!!
אני מדברת עכשיו על אוכל!!! שהוא אחד משבעת המינים! וזה עשוי לאכילה!!! נכון או לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151556:
התותים של בודק הם בכשרות שלא כולם סומכים עליה, כמובן יש שסומכים, כ"א ישאל. היתה תקופה מסוימת שגילו שם בעיות רציניות. זה מידיעה.
ממתי פירות וירקות (יבול חו"ל) צריך הכשר מהודר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1151863:
כשיבנה בית המקדש, ואני ארצה להעלות ביכורים מעץ התאנה שבחצר, אני אשאל את הכהן למה השם ציווה להביא פרי שאסור לאכול אותו.

ברור לך שבתקופת ביהמ"ק היה את התאנים המזעריים והיבשושים שיש היום? נראה לי שמדובר על סוג אחר לגמרייייייי

*עניות דעתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151865:
התאנה לא מסוגלת להבשיל בלי תהליך של סמביוזה עם צרעה
הנגיעות היא הדרך של התאנה להיות קיימת.
(כיום יש זנים שאינם צריכים את התהליך, אבל נניח לזה רגע)
ואם כן השאלה היא מה המטרה להביא פרי שאסור באכילה, מה גם שראינו בגמרא בהרבה מקומות, שתנאים ואמוראים אכלו תאנים.
צ"ל שכנראה לא המציאו אז עדיין את הזכוכית המגדלת, וק"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1151878:
ברור לך שבתקופת ביהמ"ק היה את התאנים המזעריים והיבשושים שיש היום? נראה לי שמדובר על סוג אחר לגמרייייייי

*עניות דעתי
זה לא ממש משנה איזה גודל
התהליך הוא אותו תהליך בכל הזנים
כל תאנה בשלה מכילה בתוכה שיירי צרעה....
ואם זה לא אותו פרי, איך אנחנו מברכים עליו על העץ ועל פרי העץ?

חוץ מזה, מבחינה בוטנית הפרי מתנהג בדיוק כמו שכתוב במשנה:
אוכל – למעוטי ספיחי סטיס וקוצה. ונשמר – למעוטי הפקר. וגידולו מן הארץ – למעוטי כמהין ופטריות. ולקיטתו כאחת – למעוטי תאנה.
אין לי כח להרחיב בזה..

• הוסף לסימניות
עוד מזמן המשנה:
[FONT=&quot]"המוכר פרות לחברו[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]הרי זה מקבל עליו רבע טנופת לסאה[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]תאנים[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]מקבל עליו עשר מתלעות למאה [/FONT][FONT=&quot][כאשר אדם קונה תאנים הוא קונה על דעת כך שעשר אחוז יהיו מתולעים][/FONT][FONT=&quot][/FONT]"
10% זה הרבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1151893:
עוד מזמן המשנה:
[FONT=&quot]"המוכר פרות לחברו[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]הרי זה מקבל עליו רבע טנופת לסאה[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]תאנים[/FONT][FONT=&quot], [/FONT][FONT=&quot]מקבל עליו עשר מתלעות למאה [/FONT][FONT=&quot][כאשר אדם קונה תאנים הוא קונה על דעת כך שעשר אחוז יהיו מתולעים][/FONT]"
10% זה הרבה

ואז?? ה90% מותר לאכול? או פוסלים כל ה100% (כמו היום!!!)

• הוסף לסימניות
הנגיעות בפירות היא בעוונות שלנו.
כשיבנה ביהמ"ק במהרה אמן, הם לא יהיו נגועים. תוכלו לתת לכהן מה שתרצו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1151870:
תשובה לא לעניין בכלל!!! הוא ברא פטריות רעילות ועוד המון רעלים!
הוא ברא דבר אחר (הוא לא ברא בשר!!! הוא ברא חיה!!!) וגם פיל / חמור / כלב וחתול!!!
אני מדברת עכשיו על אוכל!!! שהוא אחד משבעת המינים! וזה עשוי לאכילה!!! נכון או לא?

התעצבנת על התשובה אבל שימי לב שכמה כתבו לך ביחד את אותה תשובה, כנראה שיש בה הגיון כל שהוא...
בכל מקרה- אם יש איסור אז זה שה' ברא זה לא סיבה לאכול. היו אנשים צדיקים שלא אכלו בשר בכלל כי יש בעיות בשחיטה. אנחנו לא עושים את החשבון של ד' למה ברא מה שברא אלא האם מותר לאכול ולזה יש לנו תשובות. לא נראה לי שמישהו רוצה לאכול תותים רק בשביל קיום מצוה כל שהיא, נו באמת...
והפטריות הרעילות נמצאות בדיוק באותו מקום כמו אוכל מתולע, מה ההבדל במחילה? הן גם אוכל בעיקרון.

אגב, נתתי לך עוד תשובה שממנה העדפת להתעלם, והיא שהרבה מן הנגיעות בפירות נגרמה על ידי התהליכים שגרמו בני האדם לעולם הצומח, העבירו גידולים מאיזור הצמיחה הרגיל שלהם, עשו ערבוביה בכל הנושא הזה שגרם לשיבוש של המערכות שאיתן העולם נברא- היחס הנורמלי בין זני הבע"ח שמצויים בצומח ועוד ועוד.

לגבי ההכשר על התותים- ההכשר הוא על הנקיות מתולעים ולא כולם סומכים על הכשר כזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151899:
התעצבנת על התשובה אבל שימי לב שכמה כתבו לך ביחד את אותה תשובה, כנראה שיש בה הגיון כל שהוא...
בכל מקרה- אם יש איסור אז זה שה' ברא זה לא סיבה לאכול. היו אנשים צדיקים שלא אכלו בשר בכלל כי יש בעיות בשחיטה. אנחנו לא עושים את החשבון של ד' למה ברא מה שברא אלא האם מותר לאכול ולזה יש לנו תשובות. לא נראה לי שמישהו רוצה לאכול תותים רק בשביל קיום מצוה כל שהיא, נו באמת...
והפטריות הרעילות נמצאות בדיוק באותו מקום כמו אוכל מתולע, מה ההבדל במחילה? הן גם אוכל בעיקרון.

אגב, נתתי לך עוד תשובה שממנה העדפת להתעלם, והיא שהרבה מן הנגיעות בפירות נגרמה על ידי התהליכים שגרמו בני האדם לעולם הצומח, העבירו גידולים מאיזור הצמיחה הרגיל שלהם, עשו ערבוביה בכל הנושא הזה שגרם לשיבוש של המערכות שאיתן העולם נברא- היחס הנורמלי בין זני הבע"ח שמצויים בצומח ועוד ועוד.

בקשר לפטריות רעילים, / דבר אחר עדיין לא קבלתי וזה לא נכון!!! אין שום קשר!!!
אבל בקשר הנגיעות שנגרם עי תהליכים וכו' וכו' יש קצת ענין, אני יברר את זה ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151899:

תזוזות של גידולים ממקום למקום מתבצעות במשך אלפי שנים, בדרך הבשמים העבירו לא רק את יוסף הצדיק, אלא גם צמחים ופירות, אמנם מרחק קצר יחסית... אבל הציר הזה שימש את הנבטים ואת שאר הנוודים בכדי להעביר את החומרים האורגניים האלה ממקום למקום.
התנועה של בעלי חיים וצמחים ברחבי העולם, היא איננה דבר חדש.
כל עם כובש הביא איתו את האוכל שהוא אהב לאכול... ואילץ את הנכבשים לגדל אותו עבורו.
נכון שקיימת תאוצה במאה השנים האחרונות, אי אפשר להתעלם מכך, זאת מציאות.
כנראה שהמצאת זכוכית המגדלת, עם החידוש שהרב ויא מיחס לגרש"ז (לגבי דברים שלא נראים בעין רגילה וכו'), הביאו את התולעים החדשים אל הפירות.
יש גם רבנים שחולקים על הרב ויא, אבל משום מה דבריהם עלומים ולא נשמעים ברמה. יש הרבה מה לעיין בזה.
ויאכלו ענווים וישבעו.. (למה כתוב ענווים ולא ענבים? כי בענבים יש תולעים..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1151895:
ואז?? ה90% מותר לאכול? או פוסלים כל ה100% (כמו היום!!!)

על זה יש הגדרות הלכתיות שהיו אז וגם היום- מוחזק כנקי- אלו פירות וירקות שכמעט ולא מצוי מהם נגיעות ואז אין חיוב לבדוק או שהבדיקה קלה.
מיעוט המצוי- שיש נגיעות אבל לא בד"כ, ולכן הבדיקה לפעמים מדגמית או אחרת,
ויש מוחזק כנגוע- שכמעט תמיד נגוע, כמו היום תאנים ותותים, ולכן בדיקתם היא חובה וגם צריך אחד אחד, וזה מסובך וכמעט בלתי אפשרי.

• הוסף לסימניות
קקטוס- הרב ויא לא מדבר על תולעים שלא רואים אותן בכלל אלא על כאלה שנראות רק שדומות לפרי ועד המצאת המקרוסקופ לא ראו אותן בתזוזתן. אם תשימו לב, בספר הוא מראה איך רואים בקטן ורואים תזוזה, רגליים וכו'- בהגדלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151916:
קקטוס- הרב ויא לא מדבר על תולעים שלא רואים אותן בכלל אלא על כאלה שנראות רק שדומות לפרי ועד המצאת המקרוסקופ לא ראו אותן בתזוזתן. אם תשימו לב, בספר הוא מראה איך רואים בקטן ורואים תזוזה, רגליים וכו'- בהגדלה.
תודה
הדיון מוכר
לא חשבתי אחרת ממה שאת אומרת. יש פוסקים שחולקים על כך.

• הוסף לסימניות
וסתם למי ששאל לגבי "בל תשחית" וכו', כל זה לא קיים כשיש ספק של כשרות המזון. בדיוק כמו שאם יש בהמה שנשחטה והתגלה בה פסול- לא אומרים בלי תשחית אלא מוציאים החוצה. בל תשחית קיים רק במה שכשר לאכילה מלכתחילה.

• הוסף לסימניות
היה אפשר לקנות לפני שנה/שנתיים תותים קפואים (וגם ברוקולי) שלא טעונים בדיקה בהשגחת הבד"ץ עד"ח. אולי עדיין מוכרים את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת