תותים כשר?

• הוסף לסימניות
לגבי התותים הקפואים בהכשר הרב רובין, שאלתי את מי שמוכר את זה בחזקת נקי או טעון בדיקה, ואמרו לי שזה בלי העלים ועבר שטיפה כמה שצריך אבל עדיין צריך לטחון.
זה לא היה לאחרונה ששאלתי אז אולי דברים השתנו, אולי לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151912:
על זה יש הגדרות הלכתיות שהיו אז וגם היום- מוחזק כנקי- אלו פירות וירקות שכמעט ולא מצוי מהם נגיעות ואז אין חיוב לבדוק או שהבדיקה קלה.
מיעוט המצוי- שיש נגיעות אבל לא בד"כ, ולכן הבדיקה לפעמים מדגמית או אחרת,
ויש מוחזק כנגוע- שכמעט תמיד נגוע, כמו היום תאנים ותותים, ולכן בדיקתם היא חובה וגם צריך אחד אחד, וזה מסובך וכמעט בלתי אפשרי.

בזמן בית המקדש גם היה נגעים ותולעים בגודל 0.000001 מ"מ אז לא היה זכוכית מגדלת X1000 :cool::cool::cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1151916:
קקטוס- הרב ויא לא מדבר על תולעים שלא רואים אותן בכלל אלא על כאלה שנראות רק שדומות לפרי ועד המצאת המקרוסקופ לא ראו אותן בתזוזתן. אם תשימו לב, בספר הוא מראה איך רואים בקטן ורואים תזוזה, רגליים וכו'- בהגדלה.

בזמן בית המקדש היה מקרוסקופ??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1151877:
ממתי פירות וירקות (יבול חו"ל) צריך הכשר מהודר?

ממתי שנמצאו חרקים בתותים הקפואים של בודק!

• הוסף לסימניות
יש עדיין ברוקולי וכרובית קפואים בהשגחת עדה חרדית
תותים לא ראיתי

• הוסף לסימניות
בחנויות מיצים טבעיים וגלידה מכינים שייק פירות שטוחנים במקום, וזה כולל תותים,
ההכשר הוא (בב"ב) של הרב לנדא ומי שסומך עליו יכול לאכול את התותים הטחונים הללו בלי בעיה.
אני קניתי לאחרונה ממש בחנות טבע בב"ב מארזים קטנים קפואים של תותים, אוכמניות ודובדבנים בהכשר הרב לנדא, יש שם את כל הקפואים שטוחנים בחנויות -בננות קפואות, תמר לח, מנגו פסיפלורה קיוי מלון ועוד...
מומלץ:)
ואפילו לא יקר

• הוסף לסימניות
שרץ המים - 4 לאווים

שרץ האדמה - 5 לאווים

שרץ העוף - 6 לאווים

תות קטן ועשרות לאווים :eek: :eek: :eek:

זו הסיבה להתנזרותי מתותים למרות שאני משוגעת עליהם :p
לא שווה לי לקחת סיכונים...

לא מדברת על טמטום המוחין שנגרם כתוצאה מאכילות אסורות, וזה גם אם נכשלו בשוגג וממש בלי כוונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1152352:
שרץ המים - 4 לאווים

שרץ האדמה - 5 לאווים

שרץ העוף - 6 לאווים

תות קטן ועשרות לאווים :eek: :eek: :eek:

זו הסיבה להתנזרותי מתותים למרות שאני משוגעת עליהם :p
לא שווה לי לקחת סיכונים...

לא מדברת על טמטום המוחין שנגרם כתוצאה מאכילות אסורות, וזה גם אם נכשלו בשוגג וממש בלי כוונה.

אף אחד לא מדבר על לעבור איסורים דאורייתא ח"ו.

הנידון הוא לגבי לטחון את התותים, ואז זה מותר. ומי שנהנה מזה בשבת מקיים בזה מצוות עונג שבת. (ולענ"ד מי שאוהב את זה ולא אוכל בשבת כי הוא חושש ממשהו שהוא לא יודע ממה הוא חושש הוא עובר על עונג שבת).

• הוסף לסימניות
מיכל- הדיבורים האלה על חשש מפני תולעים מול עונג שבת הוא יותר ממגוחך...
כל אוכל מפוקפק אפשר להתיר בשיטת עונג שבת. אז קודם כל מה שהוא לא כשר למהדרין- אל תתלו בבקשה בשבת אלא בתאות הכרס, כי מי שמאוד ירא שמיים עד כדי לענג את השבת במקסימום- ימצא את העונג הנוסף שאינו כרוך בחשש איסור.
ובכלל, כבר כתבתי לעיל, כל אותם עניני בל תשחית ועונג שבת וכדומה שייכים רק כשאין איסור או חשש איסור. זה ברור ולשאלו כל מורה הוראה.

ושוב, ענין הטחינה הוא בעייתי לעשותו בידיים. אם זה מגיע טחון זה סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1152359:
עניין הטחינה בעייתי כשקיימת ידיעה שיש איסור
אבל אם עושים את כל התהליך של הניקוי שמומלץ על ידי הרב ויא והבד"צים
אז אין בעיה לטחון, כי לא מבטלים כאן איסור בידים, אלא מקיימים תוספת של חומרא. אחרת זאת באמת בעיה.
וזה לא משנה מי טוחן, משנה יותר מטרת הטחינה, לדוגמה, אם לא בוצע ניקוי, אבל הפרי נטחן למטרת טחינה בעלמא, ייתכן שיתירו את זה. לעומת זאת, אם הטחינה נעשית במטרה לבטל את התולעים, זאת בעיה יותר גדולה להתיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1152359:

בלי הרגשת הלב,

כשאנחנו שאלנו אמרו לנו שלאחר שטיפה של 3 פעמים במי סבון,
אין שום בעיה לטחון!!

וגם קנינו תותים גדולים וקילפנו,
לא קרה לנו שום דבר וזה היה טעים מאד.

בחנויות של הרב לנדא בבני ברק הוא בודק את התותים מידגמית וכאשר מגיעה סחורה נקיה היא משווקת לחנויות ואז מספיק לשטוף לפי ההוראות הרגילות.

• הוסף לסימניות
קודם כל בעניני כשרות והידור בחשש איסור יש בוודאי ענין של הרגשת הלב והחמרה גם במקות שמתירים.
דבר נוסף יש בענין זה דעות שונות בין הפוסקים ובין מערכות הכשרות. העדה החרדית כותבת נוסח שונה אז כל אחד יבדוק בכשרות שהוא משתמש. בנוסף- ההוראות של הרב ויא אומרות שצריך גם לקלף וגם לטחון.

(ועדיין הם כותבים שוב ושוב שבעייתי מאוד לצרוך את התותים.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1152381:
בלי הרגשת הלב,
וגם קנינו תותים גדולים וקילפנו,
לא קרה לנו שום דבר.
מי אמר שלא קרה שום דבר ?

בכל מקרה, לפי מה שאני ביררתי, אם התותים נקיים עם הכשר מהודר, אפשר לטחון, לאכול, ולהתענג בשבת.

• הוסף לסימניות
בקיצור- כל אחד יבדוק את ההלכה לעצמו, בהנאה ושבת שלום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1152151:
בזמן בית המקדש היה מקרוסקופ??

נכתב ע"י נ פלוס;1152149:
בזמן בית המקדש גם היה נגעים ותולעים בגודל 0.000001 מ"מ אז לא היה זכוכית מגדלת X1000 :cool::cool::cool:

יש לך מושג על מה את מדברת שאת פוסקת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;1152408:
הנושא הזה נידון בפוסקים, יש לזה השלכות לכאן ולכאן, לא פשוט לומר שהסברא שמחייבת בדיקה בזכוכית מגדלת, הינה מעיקר הדין, שאם כן, כל בדיקה הטעונה עיני חכם, תצטרך להיבדק בזכוכית מגדלת. ובוודאי שזה לא הדין. (כנסו לכל בית הוראה שתרצו, ותוכלו להיווכח בעניין בקלות.)
לכאורה ניתן לומר שלחומרא יש לפסוק כשיטת הרב ויא, אך צריך לפני זה לבדוק שזו איננה חומרא המביאה לידי קולא.
ניתן לעיין בתשובות האגרות משה על העניין, שנראה שהוא חולק על השיטה. [FONT=&quot]שמעתי איזה אנשים אמרו בשמי איזו סברה בעניין התולעים הקטנים שנודע[/FONT] [FONT=&quot]שנמצאים בהרבה ממיני הירקות. והנה ידוע שלא אמרתי בזה שום הכרעה. [/FONT]
[FONT=&quot]ולהיפך דעתי נוטה[/FONT] [FONT=&quot]יותר להקל, וכמו שהזכרת בשאלה, שאתה ובני הרה"ג מוהר"ר שלו' ראובן שליט"א כתבתם לי[/FONT], [FONT=&quot]שאפשר שדבר שלא נראה למעשה (להדיא) לעינים אינו אסור[/FONT]

גם בשיטת הגרש"ז שהרב ויא מסתמך עליה, יש מקורות סותרים שסוברים שהגרש"ז אמר בדיוק להפך. אין לי את היכולת להתערב בסוגיה, אבל יש צדדים לכאן ולכאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהובה ו;1152408:

אני לא פוסקת! ;) אני בסך הכל שואלת ורוצה להבין מאיפה זה בא!:)

• הוסף לסימניות
ואני לא מבינה איך כאן באנגליה אין בעיה לאכול תותים כמות שהם?
אני יודעת שבכללי מזג האוויר כאן קר יותר אז אולי יש פחות נגיעות
אבל עדיין יש מספיק ימים חמים. ..
והכשרויות המהודרות משתמשות בהם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת