- הוסף לסימניות
ימים חמים זה יחסי.נכתב ע"י gg;1152488:ואני לא מבינה איך כאן באנגליה אין בעיה לאכול תותים כמות שהם?
אני יודעת שבכללי מזג האוויר כאן קר יותר אז אולי יש פחות נגיעות
אבל עדיין יש מספיק ימים חמים. ..
והכשרויות המהודרות משתמשות בהם
ימים חמים זה יחסי.נכתב ע"י gg;1152488:ואני לא מבינה איך כאן באנגליה אין בעיה לאכול תותים כמות שהם?
נכתב ע"י נ פלוס;1151852:אני לא שואלת אם יצא לי הטעם או לא, אני שואלת איפה כתוב שככה צריכים לעשות? בשביל מה ה' ברא תותים / תאנים / תירס / וכד' וכד'? כדי שזה יפול מהעץ ויתקלקל?
עשיתי חיפוש ולא מצאתינכתב ע"י מילה בסלע;1152405:אני עדיין מחכה למייל של הרב ויא...
נכתב ע"י gg;1152488:ואני לא מבינה איך כאן באנגליה אין בעיה לאכול תותים כמות שהם?
לא מדוייק (הדיון המקורי היה דווקא על כנימות שנראות כנקודה שאין לה שום צורה של חרק, ורק ע"י הגדלה ניתן לראות אותה, ורק בתקופה מסויימת של חייהם, על פי דעת מומחים, ניתן להבחין ברחישתן (שזה אחד הגורמים שמצטרפים לאסור) (עיינו בחזו"א שחושש לזה)), אבל אין לי את הכוח כרגע להיכנס לזה.נכתב ע"י אפרתה;1152546:אגב, קקטוס, חובה להדגיש אם כותבים שהדיון לגבי התולעים מדבר רק על כאלה שאין רואים אותן בעין בלתי מזוינת- ז"א לא ראו אותן לפני המצאת המיקרוסקופ, אבל רבות מאוד הנגיעות האפשר לראות אותן בקלות- הכנימות בפירות ההדר, בירקות עלים יש זבובונים וכן הלאה, וגם בתאנים אפשר לראות מול האור את הנגיעות, אלו תולעים שאפשר לראות אותן, הן רק מוסוות בצבע וכדומה.
לפני כמאתיים שנה.נכתב ע"י נוי;1153481:מתי היה חי ה"פלא יועץ"?
בדיוק לאחרונה קראתי קטע שלו (אולי בב' בברכות? אני לא זוכרת)
על עניין השמירה מאוכל לא כשר. הוא מעורר כללית על העניין שאנחנו נזהרים ברמה של "יהרג ואל יעבור" על אכילת בשר חזיר כשזה איסור אחד, בעוד שלאכילת תולעת יש חמישה איסורים. בהמשך הוא מדגים ומתריע להימנע בכלל מאכילת תות שדה.
נכתב ע"י נ פלוס;1155666:למען להסיר ספק!
אני לא אוכלת תותים שלמים, (בזמן האחרון) ובחיים לא אכלתי תאנה - אין לי מושג איזה טעם יש לזה![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים