- הוסף לסימניות
שכחת שדגים, ביצים ומוצרי חלב הם חלבונים למהדרין...
דגים זה באמת חלבון חשוב ובריא.
אבל לבסס תזונה של ילדים על ביצים ומוצרי חלב....
שכחת שדגים, ביצים ומוצרי חלב הם חלבונים למהדרין...
לא נותנים את זה בשגרה בצהרון זה לא חוקי אם אינני טועה.
לי יש היסטוריה של שישה ילדים במעונות וצהרונים ושניצל סויה זה נדיר עד לא קיים
השלמת חלבונים זה באמצעות מנת קטניות מבושלת
(ה"מסעדה" של החיידר היא אכן מאוד מאוד לא בריאה ומבחינתי הילד חוזר הביתה בצום מארוחת עשר וככה אני מתייחסת לתזונה שלו)
כדאי לך לבדוק נתונים חלבוניים לפני שאת כותבת.דגים זה באמת חלבון חשוב ובריא.
א. עדיין לא הבנתי למה בלי דגים. טונה, מושט, אפילו גפילטע...דגים זה באמת חלבון חשוב ובריא.
אני לא מסתכלת רק על מנת חלבון.כדאי לך לבדוק נתונים חלבוניים לפני שאת כותבת.
כמה חלבון יש במנה של "פולקע" שילד אוכל לעומת פרוסת גבינה צהובה או ביצה.
דגים זה מצוין. מה הבעיה?א. עדיין לא הבנתי למה בלי דגים. טונה, מושט, אפילו גפילטע...
ב. תקראי קצת על ביצים ותופתעי. הרכב החלבונים של ביצה מתאים במדויק לצרכי החלבונים בגוף. אין שום בעיה שזה יהיה המקור העיקרי לחלבון.
טוב, אז ויטמינים זה בעיקר בפירות וירקות ושאר תזונה מהצומחאני לא מסתכלת רק על מנת חלבון.
אלא על שאר הויטמינים שיש בהם. ועל כמה שהם חשובים לגדילה.
כל יום לילד, אבל בחיידרים לוקחים בחשבון שההורים יודעים את זה ופשוט מחליפים צהריים וערבפיתה עם חומוס או לחמניה עם גבינצ וכדו'.
והרבה פעמים יש להם חוסרים ב- B12 למשל.בשרי זה אף פעם לא קריטי
יש אוכלוסיה שלמה של טבעונים וצמחונים שלא צורכת בכלל חלבונים מן החי
כשמדובר רק בטונה משומרת זו בעיה.דגים זה מצוין. מה הבעיה?
שמעונות וצהרונים אצלנו גם בזה מנסים לחסוך...
תזונאית סיפרה לי שמחסור בויטמין D ובB12 זה למעל 70% מאוכלוסיית הילדיםוהרבה פעמים יש להם חוסרים ב- B12 למשל.
מהיכרות.
אז זהו שזו הייתה תקופה ואני לא ממש הייתי מודעת לזה שזה לא אוכל של הצהרון בתחילה, רק אחרי שכמה פעמים שמעתי שזה מה שהוא אכל קלטתי שזה קבוע ואז התברר שאין אוכל של הצהרוןכל יום לילד, אבל בחיידרים לוקחים בחשבון שההורים יודעים את זה ופשוט מחליפים צהריים וערב
אז לענ"ד תזונה כזו עשויה להעמיק את החוסר.תזונאית סיפרה לי שמחסור בויטמין D ובB12 זה למעל 70% מאוכלוסיית הילדים
בארץ ויטמין D זה אפילו יותר מהאחוזים הנ"ל
ובמגזר החרדי שאינו חשוף כל כך לשמש - עוד פחות
חשוב מאוד לשאול את הילדים כל יום מה אכלואז זהו שזו הייתה תקופה ואני לא ממש הייתי מודעת לזה שזה לא אוכל של הצהרון בתחילה, רק אחרי שכמה פעמים שמעתי שזה מה שהוא אכל קלטתי שזה קבוע ואז התברר שאין אוכל של הצהרון
כי אין איך לחמם?(אצלינו אין אופציה להביא מנה מבושלת מהבית)
יש הרבה רעיונות לדברים של טמפרטורת החדר (שקשוקה לא חייבת להיות רותחת, שניצל - בסלט עוף, שיפודים ועוד) ויש גם שומרי קורחום מעוליםכי אין איך לחמם?
ראיתי רעיון של איה קרמרמן שאורזת לילדיה מג'דרה. גם חלבון מלא ואיכותי וגם טעימה בטמפ' החדר.
איך אפשר לא להרשות, מה עושה ילד אלרגני או משהו כזה שאסור לו האוכל של החיידר?יש הרבה רעיונות לדברים של טמפרטורת החדר (שקשוקה לא חייבת להיות רותחת, שניצל, שיפודים ועוד) ויש גם שומרי קורחום מעולים
אבל אצלינו בחיידר לא מרשים ואני חושבת שזה בגלל ההכשרים דווקא.
חוזר הביתה לא. צהריים למיטב ידיעתיאיך אפשר לא להרשות, מה עושה ילד אלרגני או משהו כזה שאסור לו האוכל של החיידר?
לא הבנתי...חוזר הביתה לא. צהריים למיטב ידיעתי
יש בחיידר הפסקת צהריים בין 1.00 ל1.30 ויש ילדים שחוזרים הביתה לארוחת צהרים ואז חוזרים ללימודיםלא הבנתי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים