תח"צ תחבורה ציבורית בישראל - קצת שפיות!

אשריכם שיכולתם.
כנראה שאתם גרים במקום שהכל במרחק הליכה סביר.
אבל אני לא...
ולמרות שאני משתדלת להמנע מעלות לאוטובוסים עדיין לפעמים אין לי ברירה.
וכן, אני מצפה שאנשים שניה יסתכלו אם יש דרך להנדס את כל העגלות כדי שאני אוכל לעלות ולא להסתכל עלי בעיני עגל כאילו לא הבינו מה אני רוצה עד שדלת האוטובוס נסגרה.
מותר לאנשים שניה לחשוב על האחר ולא רק על עצמם.
כך בכל אופן אני נוהגת, וכך אני מחנכת את ילדי.

מכבדת כל אחד בדרך שהוא בוחר, ומעולם לא שופטת מה האחר עושה ומשתדלת מאוד לחשוב על האחר, וגם לעזור כשאני יכולה

כתבתי רק מה אני עשיתי, ואנחנו גרים בעיר לא מישורית, אבל אפילו למכולת מול הבית לא הלכתי איתם. עשינו שמיניות באויר כדי להסתדר וויתרנו על המון (המון!) דברים באהבה ובשמחה. אבל באמת שזו היתה תקופה לא פשוטה בכלל ובו זמנית קסומה מאוד.

וכן, אני מצפה שאנשים שניה יסתכלו אם יש דרך להנדס את כל העגלות כדי שאני אוכל לעלות ולא להסתכל עלי בעיני עגל כאילו לא הבינו מה אני רוצה עד שדלת האוטובוס נסגרה.
מותר לאנשים שניה לחשוב על האחר ולא רק על עצמם.
צריך פשוט להידחף...
הם יזיזו לבד את העגלות שלהם כדי שלא ישברו...

למי מיועד האוטובוסים ??
אם לא לאמהות עם עגלות ?!
די לאגואיסטיות :mad::mad::mad:
ברור שאוטובוסים מיועדים לכלל המשתמשים, גם לאמהות עם עגלות.

יחד עם זאת, עגלות (בעיקר פתוחות) מאריכות את זמן העליה והירידה, ותופסות הרבה מקום במעברים, ולפעמים גם גורמות לכך שאין מקום לנוסעים אחרים.

בעבר, כשהיה צורך לשלם על עגלה פתוחה, רבים מהנוסעים הצליחו (לא תמיד כל כך בנוחות או בצורה בטוחה), להסתדר בצורות אחרות, היו כאלה שקיפלו את העגלה, אחרים השתמשו במנשא, ואפילו כאלה שהפתרון שלהם היה להמעיט את בנסיעות עם תינוקות.

להשאר למטה בתחנה בתקווה שהאוטובוס הבא יקח אותך למחוז חפצך למען נוסע אחר שיכל לקפל את העגלה אבל העדיף שלא לעשות זאת רק בגלל שלא מחייבים אותו בתשלום זה לא בדיוק אגואיסטיות, אלא יותר תסכול.

אמור מעתה, די לתסכול (וסמליל מתאים כמובן).

למי מיועד האוטובוסים ??
אם לא לאמהות עם עגלות ?!
מי אמר?
אולי לזקנים?
אולי לאלו שלא מרגישים טוב?
אולי לאלו שגרים רחוק?
אולי לאלו שממהרים?
די לאגואיסטיות 😡😡😡
ההודעה נכתבה בציניות קלה ולכן האימוג'ים הכועסים
נא להתייחס בהתאם....
לא סותר את זה שאני מסכימה עם מה שכתבתי.... (למעט המשפט די לאגואיסטיות...)

מי אמר?
אולי לזקנים?
אולי לאלו שלא מרגישים טוב?
אולי לאלו שגרים רחוק?
אולי לאלו שממהרים?
די לאגואיסטיות 😡😡😡
ההודעה נכתבה בציניות קלה ולכן האימוג'ים הכועסים
נא להתייחס בהתאם....
לא סותר את זה שאני מסכימה עם מה שכתבתי.... (למעט המשפט די לאגואיסטיות...)
ניתן לראות כאן
עגלת ילדים באוטובוס
לא מצאתי שום אזכור לזכות קדימה בעליה לאוטובוס
בויקיפדיה כת' שהתח"צ מסיעה אנשים שלא ברכבם הפרטי נקודה.

בדיוק כמו בדואר ובעוד דברים, שוק חופשי יעשה רק טוב.
שוק חופשי עושה טוב בהסרת רגולציה ובירוקרטיה
לא בהסרת מימון של 12 מיליארד שח
תחשב כמה זה יוצא לכל אחד בחודש

שוק חופשי עושה טוב בהסרת רגולציה ובירוקרטיה
לא בהסרת מימון של 12 מיליארד שח
תחשב כמה זה יוצא לכל אחד בחודש
המציאות, גם בארץ בתחומים אחרים, גם באירופה בתחבורה, גם בשוק התעופה, ועוד - מראה אחרת!

חוץ מזה, שגם עם שוק חופשי המדינה יכולה (ואמורה) לעשות הטבות מס (על רכש, רכבים, ודלק), ולסבסד נסיעת זכאים.
זה הרבה יותר זול והרבה יותר יעיל מהסבסוד כיום!

למי מיועד האוטובוסים ??
אם לא לאמהות עם עגלות ?!
די לאגואיסטיות :mad::mad::mad:

זה נכתב ברצינות או בציניות?
כי אם זה רציני, אני תוהה האם כל השאר אמורים (כיהודים) לנסוע במרצדס פרטי, או שמא בעגלה עם סוסים?

נערך לאחרונה ב:
והקטע המעצבן שאני נתקלת בו. יכולים לעמוד בתחנה והנהג "כאילו" לא שם לב, וממשיך לנסוע. ("בני הדודים" שלצערינו מובילים אותנו בהרבה קוים) או לדוגמא נסעתי לפני כשבוע לחפה, הנהג לא עשה את כל המסלול ולבקשתנו אמר: עבר הזמן. לא עזר כל ההסברים שלי ושל אחרים, אמר אתם יורדים או שאני ממשיך לנסוע?

לא ביקשנו ממנה להתערב בתחבורה.
היא עושה זאת על דעת עצמה.
ושלא נפספס את העיקר - הגוף הענק הזה שנקרא "המדינה" זה אני ואתה וכל שאר האזרחים שמממנים במיסים פסיכיים את ההנחה של עצמם.
אז "המדינה", כלומר אני וכל השאר, מעדיפים לשלם פחות מיסים מכל הסוגים והגדלים, וכך יישאר לנו יותר כסף פנוי לשלם על התחבורה שלנו.
כן ביקשנו.
הנציגים שבחרת החליטו בדעת רוב להתערב בתחבורה.
אין דרך אחרת להסתכל על זה.

מלבד שלא אני, וכנראה גם לא אתה, משלמים מסים פסיכיים.
תגגל מעט ותבדוק את חלוקת המסים לפי עשירונים, ותראה מאיפה מגיעים רוב כספי המסים.

לרשום את פרטי הנהג ולהתלונן

זה אולי כבר לא יעזור לכם - אבל יעזור מאד לנוסעים העתיידים של אותו נהג
במקרים מסויימים אפשר גם לרשום בקול את פרטי הנהג ואז זה יכול לעזור על המקום

לא ביקשנו ממנה להתערב בתחבורה.
היא עושה זאת על דעת עצמה.
ושלא נפספס את העיקר - הגוף הענק הזה שנקרא "המדינה" זה אני ואתה וכל שאר האזרחים שמממנים במיסים פסיכיים את ההנחה של עצמם.
אז "המדינה", כלומר אני וכל השאר, מעדיפים לשלם פחות מיסים מכל הסוגים והגדלים, וכך יישאר לנו יותר כסף פנוי לשלם על התחבורה שלנו.
מיניה וביה -
אם כל הערים החרדיות נכנסו לרפורמה בגלל שהם נמצאים באשכולות 1-5 (ורובם נמצאים באשכולות 1-2)
אז אנחנו לא ממנים את המדינה במיסים פסיכיים

מלבד שלא אני, וכנראה גם לא אתה, משלמים מסים פסיכיים.
תגגל מעט ותבדוק את חלוקת המסים לפי עשירונים, ותראה מאיפה מגיעים רוב כספי המסים.

אל תזלזל במשתמשי פרוג
יש בהם כמה וכמה "משלמי מסים פסיכיים"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה