נכתב ע"י chani2006;1201586:לגננות ולמטפלות יש יתרון בולט על האמא ביכולת ההשוואה בין מספר ילדים באותו שלב התפתחותי.
זה, יחד עם אינטואיציות נרכשות, מאפשר להן לפעמים לאתר בשלבים מוקדמים חריגויות קלות, שלא בהכרח מתבטאות במסגרת הבית. פתאום אחרי שנתיים מגלים למרבה המבוכה שהמטפלת בעצם צדקה...
עם זאת, לנושא הנידון, גם אם קיימת נטייה לתחושתיות יתר, אין מקום לאבחן או לטפל בה לפני גיל 3.
אה, וחיבוקים יכולים לעזור. (או בטח לא להזיק...)
לגננות ולמטפלות יש יתרון בולט על האמא ביכולת ההשוואה בין מספר ילדים באותו שלב התפתחותי.
זה, יחד עם אינטואיציות נרכשות, מאפשר להן לפעמים לאתר בשלבים מוקדמים חריגויות קלות, שלא בהכרח מתבטאות במסגרת הבית. פתאום אחרי שנתיים מגלים למרבה המבוכה שהמטפלת בעצם צדקה...
נכתב ע"י יעל;1201605:ועדיין לא נראה לי שקיימת מאבחנת לתינוק בן שנה וחמישה חודשים...
סתם יוצר לאמא סטיגמה על התינוק שלה, מסכן.. מה הוא אשם..
נכתב ע"י yudb;1201631:ממש ממש לא נכון!!!!
אפשר לאבחן בעיות בויסות תחושה מגיל הרבה יותר מוקדם! ככל שמאבחנים את זה יותר מוקדם תוצאות הטיפול טובות יותר!!!
אל תזלזלי!!! כדאי לך לפנות למרפאה בעיסוק.
אני אומרת את זה מתוך נסיון גם אישי וגם מקצועי...
אני מכירה ילדים שהתחילו לטפל בהם בגילאים שונים. חשוב מאוד להתחיל לטפל מוקדם!
בעיות תחושה יכולות להגיע בכמה צורות לא תמיד זה יתר/תת בנפרד, ההפך. רוב הפעמים זה מגיע משולב!
אפשר לשאול איפה טיפלת?נכתב ע"י גולדס;1201881:מסכימה בחום.
אני טיפלתי בבני שסבל מתחושתיות יתר בגיל שנתיים וקיבלתי ילד חדש!!!!
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1201893:אפשר לשאול איפה טיפלת?
יש לי יותר מילד אחד בבית עם חוסר איזון בתחושה (אכן, זה משולב בד"כ, חוסר תחושה באיזורים מסוימים ותחושת יתר באיזורים אחרים)
טיפלתי לפני כמה שנים באופן פרטי, עכשיו אני רוצה לטפל עם ילד אחר, ואני באמצע לבדוק את השטח כיום, כשיש הרבה מכונים שעובדים בשיתוף עם קופת חולים.
אני במאוחדת, אשמח לשמוע המלצות.
נכתב ע"י רותי ה;1203028:יש לי ילד בן 6 עם בעית ויסות חושי די קשה
היינו אצל מרפאה בעיסוק בקופ"ח ולא ראיתי שהועילה במשהו...
הם טוענים שזהם מנסים לעזור אבל זה משהו שצריך להתרגל לחיות איתו.
אם יש למישהי להציע משהו מועיל מוכח שלא במסגרת הקופ"ח (אולי בביטוחים משלימים?)
אשמח לשמוע!
ומנסיון אישי כן מתרגלים לחיות עם זה - גם אני באותה בעיה.. (לא שזה נחמד..)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים