תחושת נימול והרדמות בפנים

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כאילו המצח, העפעפיים, האף והלחי נרדמים ומתעוררים שוב ושוב.
מה שמע פעם על כזה דבר ומה זה יכול להיות?
נמשך כבר מס' ימים.

• הוסף לסימניות
בהריון- זו תופעה של רעלת.

• הוסף לסימניות
בפנים?

האמת שלא שמעתי אבל בהחלט זה מצריך רופא.

גם בהריון זה בד"כ בידים וברגלים ולא מחיב שזה רעלת.

• הוסף לסימניות
ללכת לרופא!
עם כל הכבוד ל I.Q. הגבוה (באמת!) של חברי הפורום, לא הייתי מסתמכת
בענינים רפואיים, מקסימום ביעוץ... :)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נמשך כמה ימים? לא ללכת לרופא - לרוץ לרופא!

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות תופעות לוואי מתרופה כלשהיא.
עצתי: לרופא!

• הוסף לסימניות
נבהלתי ממכם ורצתי לטרם...

צפירת הרגעה:
ב"ה לא משהו רציני,
נובע מעייפות יתירה ולכאורה מחסר בויטמינים בדגש על B12

לתשומת ליבכן אמהות...

(ולמי שחלילה יתקל בזה בעתיד, אכן חובה לפנות לרופא! במיוחד אם זה אסימטרי, אצלי ב"ה זה כן סימטרי)

• הוסף לסימניות
אכן מחסור בויטמין B12 עלול לגרום לתופעות נוירולגיות בלתי נעימות בעליל.
התסמינם שתארת הבהילו אותי נוראות, וכנראה גם את כל מי שמכיר משהו שעבר ניתוח ראש.

• הוסף לסימניות
אל תסמכי על טרם.
כשהיה לי דימום בהריון בחודש רביעי!!!
הם אמרו שזה דלקת בשתן...
מה שהתברר בסוף כהפלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;578445:
נבהלתי ממכם ורצתי לטרם...

צפירת הרגעה:
ב"ה לא משהו רציני,
נובע מעייפות יתירה ולכאורה מחסר בויטמינים בדגש על B12

לתשומת ליבכן אמהות...

(ולמי שחלילה יתקל בזה בעתיד, אכן חובה לפנות לרופא! במיוחד אם זה אסימטרי, אצלי ב"ה זה כן סימטרי)

רק שתדעי שאת חייבת לטפל בזה דחוף. מחסור בB12 יכול לגרום לבעיות נירולוגיות לצמיתות ל"ע.

• הוסף לסימניות
ואם בויטמיןB12 עסקינן,
מישהו יודע אולי מאלו ערכים זה נחשב שחסר ויטמין B?
שמעתי פעם שערכי קופות החולים מאוד לא מחמירים.

• הוסף לסימניות
בדר"כ אם חוסר בויטמין B12 מתחיל להתבטא בנימול והירדמות איברים שונים, זה מצביע על חוסר חמור ויש לטפל בזריקות ויטמין B12 ולא רק בכדורי ויטמינים.
להרבה מאוד אנשים יש בעיה של ספיגת ויטמין B12 מאוכל או מכדורים והם חייבים לקבל זריקות ויטמין B12 אחת לחודש.
בקיצור - ללכת לרופא ולא לסמוך על הנס...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למד וו ניק;578796:
ואם בויטמיןB12 עסקינן,
מישהו יודע אולי מאלו ערכים זה נחשב שחסר ויטמין B?
שמעתי פעם שערכי קופות החולים מאוד לא מחמירים.

ערכי הנורמה בעולם הם 200-900 מיקרוגרם למיליליטר דם כשהערך הנמוך הוא הקו האדום ויש לעשת הכל כדי לא להגיע אליו.
כשערכים של B12 שעומדים על פחות מ-400 יכולים להתחיל תופעות הלוואי של חוסר בויטמין כאות אזהרה לא להגיע לקו האדום.
בקופ"ח מאוחדת ובקופ"ח כללית הקו האדום נמוך משום מה מהמקובל בעולם ועומד על 157 ו-130 (בהתאמה).

• הוסף לסימניות
חוסר בB12 בעייתי מאד וממליצה מנסיון לא להזניח!!! אני צמחונית וכבר כמה פעמים קרה שהייתי צריכה זריקות היום אני מקפידה על זה יום יום ואם אני לא לוקחת אני מרגישה את זה ישר על עצמי זה נשמע משהו זניח אבל זה דבר מאד חיוני וקריטי במיוחד בתחילת הריון.
ב"ה שזה רק זה. אבל קחי בחשבון להקפיד לאכול הרבה דברים מהחי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;578817:
ערכי הנורמה בעולם הם 200-900 מיקרוגרם למיליליטר דם כשהערך הנמוך הוא הקו האדום ויש לעשת הכל כדי לא להגיע אליו.
כשערכים של B12 שעומדים על פחות מ-400 יכולים להתחיל תופעות הלוואי של חוסר בויטמין כאות אזהרה לא להגיע לקו האדום.
בקופ"ח מאוחדת ובקופ"ח כללית הקו האדום נמוך משום מה מהמקובל בעולם ועומד על 157 ו-130 (בהתאמה).

באתר של כללית בבדיקות מעבדה, הקו הנמוך של B12 הוא 180.

מה עושים כדי להעלות את הערכים אני הרבה מתחת לקו האדום (148) וחוץ מעייפות כרונית אין לי סימנים מיוחדים.
לקחתי תקופה כדורי מציצה של סולגאר אבל אני ממש לא עקבית....
איך מעלים את הערכים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;578858:

מה עושים כדי להעלות את הערכים אני הרבה מתחת לקו האדום (148) וחוץ מעייפות כרונית אין לי סימנים מיוחדים.
איך מעלים את הערכים?
פשוט מאד- מוצרים מן החי- ביצים, עוף, בשר דגים
הויטמין הזה לא נמצא במזון מהצומח.
וכדי להעלות את זה במהירות לפני שהנזק יורגש לכי לקבל כמה זריקות. מרגישים את ההשפעה מיד!
(אצלי התופעת לואי זה מצב רוח דיכאוני עד דמעות וחולשה נוראית,)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;578858:

כנראה קופ"ח כללית העלו את הטווח שלהם אחרי שהתקבלו אצלם תלונות ע"כ...

איך מעלים את הערכים?

אם הערכים שלך כ"כ נמוכים ככל הנראה הויטמין לא נספג אלך בדם!!!

שלב ראשון: לקבל זריקה של ויטמין B12 כל יום במשך שבוע!!!
שלב שני: לקבל זריקה של B12 כל שבוע במשך חודש!
שלב שלישי: לקבל זריקה של B12 כל חודש לכל החיים!

אני יודעת שזה נשמע קיצוני - אבל באמת שעדיף לך לטפל בזה מאשר לגלות שמאוחר מידי!!!

• הוסף לסימניות
האמת שהצלחתן להפחיד אותי וקבעתי תור לבדיקת דם בשבוע הבא כי הבדיקה הזו היא דיי מזמן (לא שיש סיכוי שזה עלה לבד אבל אולי....).
אחרי הבדיקה נראה מה המצב ונשמע מה המלצות הרופאה.......

אבל איך יכול להיות שכשהיה לי 148 (בהריון) אף רופא לא המליץ לי על זריקות אלא רק כדורי מציצה של סולגאר....?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;579160:
האמת שהצלחתן להפחיד אותי וקבעתי תור לבדיקת דם בשבוע הבא כי הבדקיה הזו היא דיי מזמן (לא שיש סיכוי שזה עלה לבד אבל אולי....).
אחרי הבדיקה נראה מה המצב ונשמע מה המלצות הרופאה.......

אבל איך יכול להיות שכשהיה לי 148 (בהריון) אף רופא לא המליץ לי על זריקות אלא רק כדורי מציצה של סולגאר....?????
148 ולא המליצו לך על זריקות? (אולי זה בעיה בהריון?)
ממש מוזר.
בכ"א בהריון זה תמיד יורד עוד.
אל תזלזלי שיהיה לך בהצלחה ובריאות.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני חוזרת לנושא הקודם
אבל מה זה ההפחדות האלו?, "רעלת הריון", "בעיות נוירולוגיות וכו'
אפשר ליעץ בעדינות ללכת לבדיקות מהר כי יכול להיות ש..., שמעתם ש... ועוד
כי זה יכול ממש להכניס ללחצים ולהרוס יותר מלעזור...
מקווה להבנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה