תחזית לשנת 2020...

• הוסף לסימניות
תחזית ל2020 בפורום שיתוף תמונות (צילום לשעבר):
תגובות נבחרות:
"למה להעליב? זה מוריד מרמת המקצועיות בפורום" (אחד שהעיר על צמצם סגור מדי)
"כמה פעמים אפשר לומר שאין להעלות יותר מ40 תמונות, אתם תופסים את כל השרת, אוף!" (תמונות מקסימות מהטיול בנורבגיה + מסיבת סידור + סבתא באה לבקר ובישלה דייסה, ועוד טען שזה סט כי כולם קרו בשעה 8:00 בערב)
"אח, זוכרים את איציק'ל שהיה פה פעם? המסכן ברח... לו רק הסכנו להקשיב לו אז..." (המשפט פונה לכל המקצוענים כאחד, בכולופן עברו 8 שנים ואין ביכולתי לזכור את כל אלה שעזבו...)

התחזית לעיל נכתבה בעקבות כמה מקרים מצערים, ואנשים שלא מבינים ש-כן, הדרך היחידה להחזיק את הפורום בצורתו ובצלמו המקצועית היא להיות קצת, איך לומר - קשוחים! אחרת... תחזרו לתחילת התחזית.

נ.ב. כותבת שורות אלו אינה צלמת אך צילום בנשמתה הוא;)

• הוסף לסימניות
שנון שנון.

אך שתי נקודות:
ביקורת בונה משיגה את מטרתה ביעילות
והרבה יותר מהר מאשר ביקורת בוטה.

הנקודה היותר חשובה,
תחושת הזולת חשובה לא פחות ממקצועיות.

ובמילים אחרות, ביקורת הניתנת בצורה נכונה
מעידה על מקצועיות ביחסי אנוש.

• הוסף לסימניות
עוד שמונה שנים...אוחחחח הרבה זמן, לא נורא עד אז נספיק ללמוד הכל :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;759224:
שנון שנון.

אך שתי נקודות:
ביקורת בונה משיגה את מטרתה ביעילות
והרבה יותר מהר מאשר ביקורת בוטה.

הנקודה היותר חשובה,
תחושת הזולת חשובה לא פחות ממקצועיות.

ובמילים אחרות, ביקורת הניתנת בצורה נכונה
מעידה על מקצועיות ביחסי אנוש.

נכון מאד. אהבתי את התגובה וזה ממצה את כל הענין. חבל לדוש בזה עוד.
ביקורת בצורה נכונה מעידה על מקצועיות גם בצילום וגם ביחסי אנוש.
הערות יפות, נכונות, בונות, ובעלות תכנים מקצועיים עושים את הפורום הזה לפורום מקצועי.

• הוסף לסימניות
לא ביקרתי את התמונות,
לא הצלחתי להגיב עליהם,
אני חייב לציין למה הגבתי ככה,
אז ככה,
כשראיתי את הסט הראשון, רציתי לשלוח בפרטי בצורה סולידרית למעלה התמונות שלא נהוג כך בפורום,
אחרי שגילגלתי עוד קצת, ראיתי שוב סט ענק, כאן התחיל הפיוז להישרף, ורציתי לשלוח הודעה בפורום למה לא מעלים ככה, אבל אחרי שראיתי שהגיעו עוד הרבה סטים, זה היה הקש ששבר את גב הגמל....
סורי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;759276:
לא ביקרתי את התמונות,
לא הצלחתי להגיב עליהם,
אני חייב לציין למה הגבתי ככה,
אז ככה,
כשראיתי את הסט הראשון, רציתי לשלוח בפרטי בצורה סולידרית למעלה התמונות שלא נהוג כך בפורום,
אחרי שגילגלתי עוד קצת, ראיתי שוב סט ענק, כאן התחיל הפיוז להישרף, ורציתי לשלוח הודעה בפורום למה לא מעלים ככה, אבל אחרי שראיתי שהגיעו עוד הרבה סטים, זה היה הקש ששבר את גב הגמל....
סורי....

חכה.. עוד יעלו פה צילומי מסך לביקורת

:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;759212:
תגובות נבחרות:
"למה להעליב? זה מוריד מרמת המקצועיות בפורום" (אחד שהעיר על צמצם סגור מדי)
[/SIZE]

אף פעם לא היה אי מי שאמר שהערה מקצועית מעליבה.
אבל אפשר לכתוב "הצמצם סגור מידי, וחבל" ואפשר לכתוב "הגזמת עם הצמצם מה הקטע להשוויץ עם זה?"

ותגובות כמו:
"אוף, נמאס שאנשים לא קולטים. כמה פעמים צריך להגיד?????!"
"לא כל מי שיש לו מצלמה הוא צלם."
"פעם הבאה תחשוב לפני שאתה מעלה."
זה עצוב מאוד,
רובנו פה לא אחים או חברים קרובים.

בעיני,
אישיות מלוטשת עדיפה על עין ולשון חדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;759212:
/QUOTE]

המממממ...... נראה לי שאני אהיה בגיל שאני לא ממש אזכור מה אני עושה פה :);)

• הוסף לסימניות
הייתי מציע ל"פרוג" שיפתחו קורסים מסלולים על "איש את רעהו" (עדינות, מידות טובות, וכו') ;)

כי לאחרונה כל נושא חמישית מדובר בנעלבים, פגועים, כועסים, וכו' :confused::mad::(:eek:
והם הנושאים עם הכי הרבה תגובות...

אני לא כותב את זה ח"ו לאף אחד אישית, אבל צריך לדעת שלא כל אחד למד פה כתיבה שיווקית ויח"צ ולפעמים המגיב סתם לא הלך לו אותו יום צריך להיות מוכן לכל תרחיש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הברקהבפרסום;759870:
אני לא כותב את זה ח"ו לאף אחד אישית, אבל צריך לדעת שלא כל אחד למד פה כתיבה שיווקית ויח"צ ולפעמים המגיב סתם לא הלך לו אותו יום צריך להיות מוכן לכל תרחיש...
גם לי יש ימים שלא הולך לי אז אני אאמץ את זה בתור פתרון?:confused:
דווקא יש לי כשרון לזה אלא שיותר כשרון זה לדבר רק איפה שאתה יכול להועיל ועם טעם, ולא צריך ללמוד יח"צ בשביל אבל למי שיש בעיה רצינית בדבר קורס לא יזיק.
אגב זה גם תנאי בהרבה מקומות עבודה ובכל מקרה תמיד יעדיפו את הנחמד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הברקהבפרסום;759870:
הייתי מציע ל"פרוג" שיפתחו קורסים מסלולים על "איש את רעהו" (עדינות, מידות טובות, וכו') ;)

כי לאחרונה כל נושא חמישית מדובר בנעלבים, פגועים, כועסים, וכו' :confused::mad::(:eek:
והם הנושאים עם הכי הרבה תגובות...

סתם שאלה: מה הקשר בין טיפול רגשי לצילום/גרפיקה?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לראות את כל החבר'ה הנחמדים מפורום עיצוב שיעלה טירון ירוק ויפציץ 30 עבודות באשכול אחד שאין אפ' קשר בין אחד לשני, האם גם אז הם יתחסדו כמו כאן...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;760078:
אני רוצה לראות את כל החבר'ה הנחמדים מפורום עיצוב שיעלה טירון ירוק ויפציץ 30 עבודות באשכול אחד שאין אפ' קשר בין אחד לשני, האם גם אז הם יתחסדו כמו כאן...

:)עדיף שיפציץ באחד, מאשר ב30 אשכולות ויעלה כל שעתיים הקפצה, "נו מה אתם אומרים?":)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;760078:
עדיף שלא תשווה בכלל ביין שני הפורומים,כי אין נתונים להשוואה.

ואגב,אני מאוד ספקטית בקשר למה שכתבת...חברה,נחמדים,יתחסדו.....נו..נו...-הפורום שם ישן!

• הוסף לסימניות
השאלה הגדולה היא, למה חבורת אנשים מבוגרים (?) לא מסוגלים לקבל ביקורת ביובש ובעניניות? מה עניין יש להיעלב? מישהו התכוון להעליב אתכם? אתכם עשויים מסוכר? (אז צלמו את עצמכם ותעלו...)
העירו לכם? לא מתאים לכם? לכו הלאה. אף אחד לא מתכוון באמת.

הלוואי ובפורום עיצוב גרפי היו קצת יותר החלטיים לגבי עבודות שאין השרת סובלתם. אכן, הרמה המקצועית שם בהתאם, וחבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;760537:
השאלה הגדולה היא, למה חבורת אנשים מבוגרים (?) לא מסוגלים לקבל ביקורת ביובש ובעניניות? מה עניין יש להיעלב? מישהו התכוון להעליב אתכם? אתכם עשויים מסוכר? (אז צלמו את עצמכם ותעלו...)
העירו לכם? לא מתאים לכם? לכו הלאה. אף אחד לא מתכוון באמת.

הלוואי ובפורום עיצוב גרפי היו קצת יותר החלטיים לגבי עבודות שאין השרת סובלתם. אכן, הרמה המקצועית שם בהתאם, וחבל.
אף אחד לא עשוי מסוכר וגם אף אחד עצמו לא סוכר לפעמים , אני אישית באשכול ה"כעוס והנעלב" (שביקשתי למחוק כי משום מה חשבו כולם שהקדשתי אותו אישית למישהי שכתבה לי איזה הערה באמצע הלילה מעייפות ואחרי זה התנצלה....וזה היה אשכול שרציתי לפתוח הרבה הרבה לפני ההערה) התכוונתי בכלל לכל מיני אנשים שמעירים פשוט נטו כדי להראות שהם יודעים משהו מה שלעיתים לא נכון, ולא שזה מעליב דווקא אלא שזה משבש את האשכול לחלוטין, מבלבל ומעצבן.
ואת יודעת מה? אני יודעת שחלק מהתמקצעות בגרפיקה זה קטילות, חוויתי את זה עוד בלימודים מהמורה שלי שהיתה קוטלת דברים שנראים לי מדהימים ומשבחת בהתלהבות דברים שעשיתי שאישית ממש לא התלהבתי מהם כל כך אלא רק עשיתי אותם ע"פ חוקים יבשים שהיום אני יודעת שיש מוסכמות בתחום שחייבים לעמוד בהן וזה בכלל לא משנה אם זה לטעמי. אבל למדתי את זה על סמך הערות של אשת מקצוע גדולה ולא איזה משועמם !!
ובכנות אני רואה כאן אנשים מוכשרים ברמות (חדשים) ולא התכוונתי לעצמי כלל כעט!שמקבלים הערות קוטלות ומבטלות מאנשים שהרבה פחות מקצועיים מהם וסביר מאוד אף שנמנים עם האלה שיוצרים את הרמה שאתם בוכים עליה.
אתם חוטפים התקף לב מזה שמישהו העלה 30 תמונות באשכול? סבבה, אפשר להבין, לדעתי יש לזה פתרון טכני וקל: פשוט שהמערכת תאפשר נאמר עד 3 קבצים להעלאה, אבל לבעיה שאני מציגה שמעצבנת לא פחות אין פתרון חוץ מלהתעצבן.
ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד שאני מזלזלת בחדשים (ממש לא, יש חדשים שהלוואי והיו מעירים לי לפי הרמה שלהם) או מזלזלת במי שעוזר לי (ממש לא, רוב אלה שעוזרים לי זה אנשים שברור שכדאי ללמוד מהם) אני אסכם את הכוונה שלי:
יש לכם משהו לעזור? תעירו. אל תעירו משעמום!! זה לא מקצועי!! זה מעצבן. נקודה.

• הוסף לסימניות
קצת בעייתי מצידי להתערב באשכול כשאינני צלם, ושלא עברתי על אשכולות כאן בימים האחרונים, כך שאני לא יודע בדיוק את הלך הרוח. :confused:

אך למרות זאת, תרשו לי בבקשה:
אני נמצא כבר שנים רבות בפורום הגרפיקה, כנותן וכמקבל.
אני זוכר את התקופות היפות של המקצוענים שהיו וחבל. ואני זוכר את הדילמות של איך לשנות את המצב, או מה ניתן לעשות.

לדעתי האישית כדאי להשאיר את פורום הצילום המקצועי, לכזה. כלומר צילום מקצועי. אחד שלמד זאת [לאוו דווקא בבית ספר...] שמתעסק בזה, ושמבין את מילון המונחים וכו'...
ואז בדרך ממילא גם אם תהיה הערה שנונה זו או אחרת, הדברים יתקבלו. כי אתה יודע במה שגית, או לפחות מבין איך השני רואה בזה טעות וכו'....

מצד שני כדאי לפתוח פורום צלמים מתחילים, ושם יוכלו כל אשר חשקה נפשם לנסות ולהתמקצע, להעלות את התמונות [שתאמינו לי, למרות שהם נראות &%:eek:$@... הם מן הסתם הטובות ביותר מתוך מה שהוא צילם...] ולשמוע חוות דעת, וסיוע מהשועלים הוותיקים.

בפורום זה התגובות יהיו בהתאם, השפה תהיה עדינה ומסביה יותר...
עד שבזכותכם, כן בזכותכם! יתקדמו חבר'ה לפורום הצילום המקצועי וימשיכו את גלגל החסד בפורום. הפעם כנותנים [אפילו לוותיקים שבחבורה...] ולא רק כמקבלים.

אני יודע, זה תלוי בכל אחד ואחד מכם, האם אתם מעוניינים להקדיש מזמנכם גם לפשוטים שכאלו...
אך אני מעלה זאת כרעיון, שאשמח אם תערכו עליו סקר, או שתיישמו ותקדישו מזמנכם גם לחברים כאלו.
השאפו כולו אליכם!

[לדעתי דבר דומה צריך להיות גם בפורום גרפיקה...
אני אישית נהנה להיכנס מפעם לפעם בפורום במטרה של 'נטו' לעזור ולסייע... אך כשזה נכנס בבמה המקצועית, אני בהחלט מסכים שזה מעייף ולעיתים מרגיז...]

עד כאן הגיגיי...
חוזר לעצב את הלוח-שנה לתשע"ג... :p

• הוסף לסימניות
זה לא הולך, וזה לא יילך ולא יתקבל...
הרי ניסו לעשות ככה בפורום עיצוב גרפי ונסוגו.
כי מה שקורה זה שהמקצוענים פונים רק לפורום המקצועי (ואפשר להבין אותם)
המתחילים והמתלמדים נשארים ללא דמויות מקצועיות ללמוד מהן,
וכך הפורום הכללי נרדם ודועך והופך לגן ילדים.
אין ברירה, זה חייב להיות מעורב מכמה רמות...
אבל כללים - אפשר ואפשר לקבוע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;760763:
לדעתי האישית כדאי להשאיר את פורום הצילום המקצועי, לכזה. כלומר צילום מקצועי. אחד שלמד זאת [לאוו דווקא בבית ספר...] שמתעסק בזה, ושמבין את מילון המונחים וכו'...
ואז בדרך ממילא גם אם תהיה הערה שנונה זו או אחרת, הדברים יתקבלו. כי אתה יודע במה שגית, או לפחות מבין איך השני רואה בזה טעות וכו'....

מצד שני כדאי לפתוח פורום צלמים מתחילים, ושם יוכלו כל אשר חשקה נפשם לנסות ולהתמקצע, להעלות את התמונות [שתאמינו לי, למרות שהם נראות &%:eek:$@... הם מן הסתם הטובות ביותר מתוך מה שהוא צילם...] ולשמוע חוות דעת, וסיוע מהשועלים הוותיקים.
אם תשים לב, בראש הפורום יש תת פורום בשם 'פורום צילום מקצועי'.
תסתכל על תאריך העדכון האחרון...
הרעיון הזה פשוט לא עובד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה