בשרי תחליף לצ'ולנט - מה אפשר לבשל?

• הוסף לסימניות
לאחרונה בגלל הנסיבות (המשמחות), אני לא מסוגלת להריח צ'ולנט.
ובגלל שגם כך לא "מתים" אצלינו על צ'ולנט אז כולם הסכימו בשמחה לוותר.
אבל מה אפשר להכין למנה עיקרית בשבת בבוקר? משהו שלא מדיף ריח נורא כמו צ'ולנט?
אשמח לרעיונות...

• הוסף לסימניות
יש שמשאירים את המרק עוף מהלילה על הפלטה ואוכלים ממנו בסעודת הבוקר.
נדמה לי שמישהי סיפרה לי שהשאירה מרק ירקות עשיר על הפלטה עד הבוקר במקום טשולנט.

• הוסף לסימניות
מה הקריטריונים? זה צריך לעמוד על הפלטה מכניסת שבת? צריך להיות מאכל יבש שאפשר לחמם?
אולי אפשר בעלל סגנון אחר קליל יותר (קיץ עכשיו) כמו סלט כבד וסלט ביצים, או בורקס.
אצלנו הולך קוגל ירושלמי (אני מכינה 2 תבניות אינגליש קייק, אחת עומדת על הפלטה מכניסת שבת ואחת מוציאים מהמקרר מראש שלא יהיה מדי קר. כל אחד אוכל מה שהוא אוהב) או אורז ושניצל.
לפעמים אנחנו רוצים לגוון לגמרי, ומכינים המבורגר/ קבבים ביתיים, ומגישה עם המון צלוחיות של תוספות, וכל אחד מכין לעצמו לחמניית המבורגר.

• הוסף לסימניות
יאפצק זה ממש טוב למי שמקפיד על משהו שעומד כל השבת על האש
יש כאן מתכון מעולה של @דן הלמדן
חוץ מזה רעיונות שאנחנו עושים:
סלט עוף
שניצלים ואורז
חומוס בשר

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה