תחליפי סוכר

• הוסף לסימניות
מכירים תחליפי סוכר?
איזה תחליף הכי דומה בטעמו לסוכר?
מה מבין התחליפים הכי בריא?
איפה הכי משתלם לקנות?
ומה ההפרשים במחירים?
תודה לכולם!!!

• הוסף לסימניות
הכי בריא מכולם זה הסוכרלייט, הדומה בטעמו לסוכר רגיל.

• הוסף לסימניות
על בסיס מה זה?

• הוסף לסימניות
אם הכוונה לסוכרלוז, בטעמו הוא יחסית בסדר, אבל לגבי בריאותו, תמיד חשבתי שהוא בריא, עד שנתקלתי במאמר זה:

קבצים מצורפים

• סוכרלוז.png
    KB 291.9 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
אני יודעת שהספלנדה הכי בריא מכולם הוא על בסיס סוכרלוז ונקרא יותר טבעי.
לא יודעת מה עם הסוכרלייט, כתוב עליו שהוא על בסיס סוכרלוז, אז יכול להיות שזה אותו דבר. מה שבטוח שהמחיר בכלל לא אותו דבר...
הספלנדה הרבה יותר יקר, ואגב, גם פחות מתוק.
אם יש פה מי שמבין בהבדלים ביניהם, אשמח גם אני לשמוע.

• הוסף לסימניות
גם אני שמעתי שספלנדה הכי בריא,
לא יודעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1414834:
אם הכוונה לסוכרלוז, בטעמו הוא יחסית בסדר, אבל לגבי בריאותו, תמיד חשבתי שהוא בריא, עד שנתקלתי במאמר זה:

קשה מאד לקרוא מה שכתוב פה, אם תוכל להעלות קובץ יותר קריא, מענין לקרוא.

• הוסף לסימניות
תלחצי, זה יפתח בדף חדש, ושם תלחצי על הזכוכית מגדלת.

• הוסף לסימניות
הכי בריא לאכול אבנים - אין בהם סוכר ואין מלח, אין מרגרינה ואין מונסודיום גלוטומט...

פתחתם פה תיבת פנדורה.
מה הכי בריא? תלוי מי מזמין את המחקר.
אם המזמין הוא יצרן הסוכר הלבן, אז תוצאות המחקר יהיו ששום תחליף אינו בריא וכן להפך.
כל דבר צריך להיות במידה. אני חושבת שאף אחד לא אוכל ארבע כוסות של סוכרלוז ביום (זה בערך הכמות שעלולה להזיק לכם...)
הסוכר משמין ולא בריא לחולי סוכרת, הספלנדה לא מתוק, לדיאטיפ יש טעם לוואי.... תמשיכו לבד.
כל אחד ימתיק את הקפה שלו במה שהכי נח/טעים/מתאים לכיס שלו ושלום על ישראל.

זו דעתי, אתם רשאים לחלוק עליה.

ולסיום - זעליג וזלדה יושבים בגן עדן ונהנים מזו השכינה, מאוכל משובח, מאויר מדהים, עצים פורחים - - - גן עדן.
אומר זעליג לזלדה: את רואה, אם לא הקמח המלא שלך והסוכר החום ועשבי התיבול, כבר יכולנו להנות כאן עשר שנים.

תהיו בריאים
חני

• הוסף לסימניות
הכתבה מחרידה.
נראה לי שאם עד היום דחיתי את השימוש בתחליפי סוכר מכל מיני תרוצים וסיבות טפשיות, היום אני דוחה אחת ולתמיד בל"נ את השימוש, ופשוט ממשיכה לשתות קפה עם חצי כפית סוכר, עדיף אולי סוכר חום או קני סוכר (יש לך כתבה גם עליהם?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1414870:
הכי בריא לאכול אבנים - אין בהם סוכר ואין מלח, אין מרגרינה ואין מונסודיום גלוטומט...

פתחתם פה תיבת פנדורה.
מה הכי בריא? תלוי מי מזמין את המחקר.
אם המזמין הוא יצרן הסוכר הלבן, אז תוצאות המחקר יהיו ששום תחליף אינו בריא וכן להפך.
כל דבר צריך להיות במידה. אני חושבת שאף אחד לא אוכל ארבע כוסות של סוכרלוז ביום (זה בערך הכמות שעלולה להזיק לכם...)
הסוכר משמין ולא בריא לחולי סוכרת, הספלנדה לא מתוק, לדיאטיפ יש טעם לוואי.... תמשיכו לבד.
כל אחד ימתיק את הקפה שלו במה שהכי נח/טעים/מתאים לכיס שלו ושלום על ישראל.

זו דעתי, אתם רשאים לחלוק עליה.

ולסיום - זעליג וזלדה יושבים בגן עדן ונהנים מזו השכינה, מאוכל משובח, מאויר מדהים, עצים פורחים - - - גן עדן.
אומר זעליג לזלדה: את רואה, אם לא הקמח המלא שלך והסוכר החום ועשבי התיבול, כבר יכולנו להנות כאן עשר שנים.

תהיו בריאים
חני

יש תחליפים שהם בריאים לשיטת כולם כמו ה'סטיביה' למשל. אבל טעמה לא משהו, ובודאי לא כמו של הסוכרלוז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1414873:
הכתבה מחרידה.
נראה לי שאם עד היום דחיתי את השימוש בתחליפי סוכר מכל מיני תרוצים וסיבות טפשיות, היום אני דוחה אחת ולתמיד בל"נ את השימוש, ופשוט ממשיכה לשתות קפה עם חצי כפית סוכר, עדיף אולי סוכר חום או קני סוכר (יש לך כתבה גם עליהם?)

אין לי עניין לשכנע אותך, אבל בקצב הזה - את יכולה להפסיק לדבר בטלפון, לאכול קמח לבן, סוכר לבן, לשתות קפה, תה, תוציאי את מוצרי החלב מהבית,אל תדליקי מזגן, אל תשתמשי במיקרוגל ועוד ועוד.
כל יום יש מחקר חדש ומשהו חדש שמתברר שהוא לא בריא והוא מסרטן ומביא קרינה וגורם לכאבי רא ולפירפורים בלב.
שוב - כל דבר טוב כשהוא במידה. ולכל דבר בעולם יש אנשים שרגישים או אלרגיים.
ילדה אחת מתה מריח של בוטנים - אז מה, לא תכניסי יותר בוטנים הביתה?
תינוק אחר אושפז במצב קשה בגלל אכילת ביצים, לא תאכלו ביצים כל ימיכם?
בחור צעיר נפטר אחרי סבל ממושך בגלל שטעם מוצר חלבי - לא תשתי יותר חלב לעולם?

אני משתמשת כבר הרבה זמן בסוכר לייט על בסיס סוכרלוז, ועודיותר הרבה זמן בדיאטיפ (השם ישמור!) ברוך ה' אני שלמה ובריאה. סוכר - אני משתדלת מאד לא לצרוך כי שני ההורים שלי שיחיו עד מאה ועשרים חולי סוכרת - וזו מחלה תורשתית, אז אני מעדיפה להיזהר.
אי אפשר לנהל את החיים על פי הכתבות בעיתון.

תהיו בריאים
חני

• הוסף לסימניות
סטיביה ללא טעם לואי מישהו מכיר?

• הוסף לסימניות
אני משתמשת על בסיס קבוע בסוכרלוז נוזלי.
זה לא כמו סוכר, אבל ברוב המקרים ההבדל לא מורגש.
זה ממתיק הנחשב הכי בטוח לשימוש, גם לילדים ולנשים הרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1414957:
סטיביה ללא טעם לואי מישהו מכיר?

אני מכירה סטיביה ללא טעם כלל.
פשוט צריך לשים חצי בקבוק כדי להרגיש מעט מתיקות בקפה.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1415046:
אני מכירה סטיביה ללא טעם כלל.
פשוט צריך לשים חצי בקבוק כדי להרגיש מעט מתיקות בקפה.

חני
אז למה הוא נקרא מתוק פי 200 מסוכר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1415049:
אז למה הוא נקרא מתוק פי 200 מסוכר?

לא יודעת.
אני רק יודעת ששנים רבות השתמשתי בדיאטיפ רגיל והיה מצוין.
פעם אחת קניתי אותו בקבוקון רק שעשוי מסטיביה (מחירו כמעט פי שנים)
וכמה ששמתי - לא המתיק.

חני

• הוסף לסימניות
יפה כתבה גרינשטיין, שאין לסמוך על כתבות בעיתונות.

למעשה היו הרבה מחקרים על הסוכרלוז שלא הראו שום בעיה, רק מחקר אחד באיטליה על עכברים, הראה לפי טענתם שיכול לגרום בטווח הארוך לסרטן (מפחיד??), אבל הרבה טענו שהנתונים סולפו במחקר, ועוד שמחקר זה הוזמן ע"י מפעלי הסוכר (המתחרים הגדולים של הספלנדה).
וזה פורסם בעיקר ע"י איזה ארגון בארה"ב בשם CSPI, שאגב לארגון זה יש היסטוריה שחורה בנושאים אלו, למשל לפני שלושים שנה היו הם שאילצו למסעדות להכניס מרגרינה במקום שמנים אחרים!!
עוד מקור לבעיות המופיעות בכתבה הנ"ל נגד הסוכרלוז, הוא מאתר של ד"ר מרקולה, שהוא מחמיר גדול בכל דבר שאינו טבעי, ומי שרוצה לעשות כהמלצותיו, אין עצה אחרת רק לחזור לחיי הכפר של לפני שלוש מאות שנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה