תחפושת של גמד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1189656:
הדמות במשמעותה הנוכחית קיימת מסוף המאה ה-19. סנטה קלאוס התגלגל לאמריקה דרך דמותו האגדית של סינטרקלאס (Sinterklaas) שהובאה על ידי המתיישבים הראשונים מהולנד לניו אמסטרדם, היא ניו יורק של היום. בהמשך הופצה ברחבי ארצות הברית של אמריקה, ובהמשך בעולם כולו. משמעות השם סינטרקלאס בהולנדית היא ניקולאס הקדוש (סיינט ניקולאס), שהיה בישוף באסיה הקטנה, הוכרז כקדוש על ידי הכנסייה הנוצרית וכפטרונם של הילדים וב-1087 הועברו שרידיו לבארי.
בארצות שונות מכונה סנטה קלאוס בשמות שונים, כגון "אבא חג המולד" (קוויבק ואירלנד), "סבא כפור" (רוסיה ושאר מדינות ברית המועצות. סבא כפור מגיע בדרך כלל עם נכדתו "סנגורוצ'קה") ועוד.

מי שלא רואה בעיה שבנה יתחפש לכזו דמות. שיערב לה ויבושם לה.
בעיני זה ממש לא יהודי.

"בעינייך" זה אחרי הכל "בעינייך".

במחילה מכבוד מעלת קדושת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1189664:
את צודקת. יתכן שזה אכן לא גובל בע"ז.
זה פשוט צורם למי שמכיר את החגאות האלה מהנוצרים.
אם היית רואה ומכירה את החגאות האלה מקרוב- אני מניחה שגם לך זה היה צורם.
אם ניקח את האשוחים כמשל. אז את מבינה שיש איזשהו פגם בהתלהבות מהיופי של העצים המוארים?
אפשר להכניס לכאן גם את התמיהה מאלה שמצטלמים לי כל מיני מבנים עתיקים באירופה- בשווייץ או במקומות נופש אחרים, ולא יודעים שמדובר במנזר...
שוב- אני דנה לכף זכות שמדובר בחוסר ידיעה....

תגידו, מה קרה לכם??

אני משתאה מן הדעות הללו, מקבלת אותן אבל באמת לא מבינה את עומקן-

ואם הצטלמו על רקע מנזר?? מה קרה??

אני מבינה אם מדובר במנזר בעל רקע הסטורי של חטיפת ילדים בזמן השואה, אם מדובר במבנה ששימש כאקט אכזרי כלפי בני עמי- אבל ברור שאם אתה הולך לארופה אתה מצטלם על רקעי מנזרים, שנראים כמבנים יפים חיצונית, ואם אין לאדם ידיעה במהות המקום זה הרי כלל לא נושא משמעות עבורו.

זה כמו לקחת מנגינה ולהדביק עליה מילים, ואז בא משהו שמכיר את המנגינה בוארציה הגויית שלה וטוען שהשיר נטול חן או "לא יהודי"- אם לא היה חושף נתון זה איש לא היה יודע, ומנגינה ללא מילים היא אחרי הכל מנגינה.

ולגבי התחפושת, שוב, היא מבוססת על שלגיה ושלושת הגמדים, נחמד שיש "סנטה" בצבעים האלה, זה עדיין לא פוסל אותה.

(הי, את יודעת שברוסיה הרבה רוסיות הולכות עם פאה וכובע?? בול כמו נשים יקרות מחסידויות כאלה ואחרות, נו??? רק אל תגידו לי עכשיו שזה "בחוקותיהם לא תלכו..." )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1189673:

אז למה לא להצטלם ליד כומר?

• הוסף לסימניות
אולי היא לא רואה גם בזה בעיה.

• הוסף לסימניות
הקוזקים, והנשים הרוסיות עם הכובע, והמנגינות ולא יודעת עוד אילו דוגמאות, לא קשורות לנושא. הסנטה הוא סמל דתי וכמו עוד סמלים נוצריים יכול להיות מאד בעייתי (לא אומר עבודה זרה לפני שבדקתי את העניין), גם להתחפש לאשוח זה בעיה, ולהצטלם ליד מנזר מריח לא טוב מאותה סיבה. אם יש מנגינה שמושרת בכנסייה ומשמשת לפולחן נוצרי באופן מובהק - אז גם היא בעייתית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1189720:
הקוזקים, והנשים הרוסיות עם הכובע, והמנגינות ולא יודעת עוד אילו דוגמאות, לא קשורות לנושא. הסנטה הוא סמל דתי וכמו עוד סמלים נוצריים יכול להיות מאד בעייתי (לא אומר עבודה זרה לפני שבדקתי את העניין), גם להתחפש לאשוח זה בעיה, ולהצטלם ליד מנזר מריח לא טוב מאותה סיבה. אם יש מנגינה שמושרת בכנסייה ומשמשת לפולחן נוצרי באופן מובהק - אז גם היא בעייתית.

או. סוף סוף הגעת :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1189664:
את צודקת. יתכן שזה אכן לא גובל בע"ז.
זה פשוט צורם למי שמכיר את החגאות האלה מהנוצרים.ה
אם היית רואה ומכירה את החגאות האלה מקרוב- אני מניחה שגם לך זה היה צורם.
אם ניקח את האשוחים כמשל. אז את מבינה שיש איזשהו פגם בהתלהבות מהיופי של העצים המוארים?
אפשר להכניס לכאן גם את התמיהה מאלה שמצטלמים לי כל מיני מבנים עתיקים באירופה- בשווייץ או במקומות נופש אחרים, ולא יודעים שמדובר במנזר...
שוב- אני דנה לכף זכות שמדובר בחוסר ידיעה....

וקישוטי הסוכה הנוצריים שנתלים בכל חוצות ישראל? ??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1189750:

והמשפט "מחזיק לך אצבעות" הישר מהנצרות וע"ז.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1189750:

נכון, גם הם צורמים למי שלא התרגל
אני גדלתי בחו"ל ובעלי ישראלי, הוא קנה לנו כאלה לסוכות, ואני אמרתי: מה אנחנו נתלה קישוטים של חג המולד בסוכה?!
לא יודעת אם יש בכל זה בעיה הלכתית באמת, אבל ברור שמי שגדל בחו"ל לא יחפש את הבן שלו ל"גמד" כזה, כי תחפושת זה סוף סוף סוג של הזדהות עם הדמות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1189606:
תוך שבועיים המחיר ירד,
וככל שפורים מתקרב המחיר ירד וירד.:rolleyes:
אבל עכשיו יש לך בטוח את כל מגוון התחפושות בכל המידות..:)

שוה לי לדעת שיש לי תחפושת:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;1189754:
והמשפט "מחזיק לך אצבעות" הישר מהנצרות וע"ז.....

וזה בכלל, אני לא יכולה לשמוע שאנשים שומרי מצוות ויראי שמים אומרים את זה, מחוסר מודעות
למי שלא יודע: הכוונה "לצלב" אצבעות כדי שתתמלא בקשתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1189765:
וזה בכלל, אני לא יכולה לשמוע שאנשים שומרי מצוות ויראי שמים אומרים את זה, מחוסר מודעות

כן אנשים פה בארץ באמת לא מודעים לזה מטבע הדברים שאנחנו חיים פחות בין נוצרים מאשר בחו"ל

כשאבא שלי חוצניק שמע אותי אומרת את זה בתמימות הוא כמעט הקיא מגועל...
כשהסביר את המשמעות זה לא יוצא מפי יותר....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1189765:

ואהווו --- באמת שלא ידעתי
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1189583:
ומאיפה את יודעת???
:p
אמא שלך?

כי אני חוצניקית וראיתי את כל הזבל הזה בעיינים שלי! ואני לא מסוגלת לראות איך עושים מזה תחפושת לילד יהודי!!??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1189673:
תגידו, מה קרה לכם??

אני משתאה מן הדעות הללו, מקבלת אותן אבל באמת לא מבינה את עומקן-

אני מבינה אם מדובר במנזר בעל רקע הסטורי של חטיפת ילדים בזמן השואה, אם מדובר במבנה ששימש כאקט אכזרי כלפי בני עמי- אבל ברור שאם אתה הולך לארופה אתה מצטלם על רקעי מנזרים, שנראים כמבנים יפים חיצונית, ואם אין לאדם ידיעה במהות המקום זה הרי כלל לא נושא משמעות עבורו.

זה כמו לקחת מנגינה ולהדביק עליה מילים, ואז בא משהו שמכיר את המנגינה בוארציה הגויית שלה וטוען שהשיר נטול חן או "לא יהודי"- אם לא היה חושף נתון זה איש לא היה יודע, ומנגינה ללא מילים היא אחרי הכל מנגינה.

ולגבי התחפושת, שוב, היא מבוססת על שלגיה ושלושת הגמדים, נחמד שיש "סנטה" בצבעים האלה, זה עדיין לא פוסל אותה.

(הי, את יודעת שברוסיה הרבה רוסיות הולכות עם פאה וכובע?? בול כמו נשים יקרות מחסידויות כאלה ואחרות, נו??? רק אל תגידו לי עכשיו שזה "בחוקותיהם לא תלכו..." )

זה ממש לא קשור לפה "בחוקותיהם לא תלכו..."
מישהי אמרה לך לא להתחפש למלך, אחשורוש, חייל בריטי, סינית, הולנדית, יפנית, ואפילו ערבי....וכד' וכד'....
זה לא קשור לזה שזה לא יהודי!! זה פשוט עבודה זרה!! אני בטוחה שאת לא הולכת להתחפש לבן שלך לכומר עם צלב ענק! ולמה לערבי עם כפיה כן????? תחשבי קצת יש קצת הבדל.... אני צודקת?

• הוסף לסימניות
---
בעצם, לא בא לי להתווכח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1190037:
---
בעצם, לא בא לי להתווכח...

גם אני לא,,,, רק רציתי שישימו לב מה שמים על הילדים הטהורים שלנו...

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות החכמתם אותי. מה שכן אני ודאי לא יחפש את הבן שלי לגמד -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת