תחפושות לפורים תחפושת של מתתיהו המכבי- מאיפה מתחילים?

• הוסף לסימניות
שלום לכולן ,
אז בשעטו''מ החבר'ה החליטו מה בדיוק כל אחד רוצה לפורים. אבל לצערי לא רלוונטי להזמין מפאת קוצר הזמן,
הגדול החליט שרוצה להתחפש למתתיהו המכבי ושיהיה לו דגל 'מי להשם אליי'
אז אני בעד
אבל מה מכינים לו בנוסף לדגל ???
אשמח להחכים
תודה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צילום מסך 2026-02-08 141607.png

• הוסף לסימניות
מקווה שעוד לא התחלתם להכין...
מישהו כתב בפרוג שזו טעות ומתתיהו לא היה כהן גדול, אלא כהן רגיל. אולי תבדקו לפני שאתם מכינים את התחפושת.
סליחה שהטעתי, זו כנראה טעות נפוצה... (כתבו על כך באשכול הזה: https://www.prog.co.il/threads/מיתוסים-ותגליות-מיוחדות-ביהדות-דברים-שכנראה-לא-ידעתם.1119536/page-2)
וואו שכוייח! כל הכבוד על השיתוף
עכשיו השאלה אם הוא יסכים כה"ג בלי קשר למתיתיהו, או להישאר עם מתתיהו וללכת על כהן הדיוט.

• הוסף לסימניות
למה לא להעתיק את מתתיהו של מיכה והורקנוס?

• הוסף לסימניות
כמו בציורים של הספר מיכה והורקנוס נלחמים באנטיוכוס כהן גדול וכו' אני מניח שאצל רוב הילדים הוא מצוייר בראש בדיוק כמו בספר הנ"ל

• הוסף לסימניות
מקווה שלא חפרתי כבר, אבל ב"מכלול" היה כתוב שלפי האברבנל ועוד כמה מתיתיהו כן היה כה"ג...
אולי תחליטו ללכת לפי שיטתו וזהו...

• הוסף לסימניות
אני עשיתי בעבר יהודה המכבי לבוש חשמונאי כמו בספרים דגל מבד שרססנו עם שבלונה מי לה' אלי
עשיתי לו כמו מגן מלחמה ממכסה גדול של סיר מתכת שהדבקנו עליו טפט עץ, יצא מטורף. כמובן חרב גדולה, זקן ארוך.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי בעבר יהודה המכבי לבוש חשמונאי כמו בספרים דגל מבד שרססנו עם שבלונה מי לה' אלי
עשיתי לו כמו מגן מלחמה ממכסה גדול של סיר מתכת שהדבקנו עליו טפט עץ, יצא מטורף. כמובן חרב גדולה, זקן ארוך.
נשמע מיוחד ומושקע ממש, אבל קצת יותר לגיל גדול
תראו אני חושבת שהגעתי איתו להסכמה על כה"ג השאלה איך זה יהיה מוכן עד פורים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה