תחרות הכרזות הגיעה ל ynet (גם בעמוד הראשון)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796437:
ואני דווקא מעריכה אותם על שבחרו לוותר על הכנסת הכרזה המדוברת (רק כתבו אודותיה ולא הכניסו את הכרזה עצמה).

הכרזות שם במלוא הדרן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י FishAir;796490:
הכרזות שם במלוא הדרן

התכוונתי לכרזה עם פחיות הציקלון בי, שרק מתוארת ולא מוצגת.
[אין לי שום בעיה עם הצגת יתר הכרזות, בפרט הכרזה המוצלחת של עפרה שראויה לכל במה]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;796451:
עד התחרות והסינון השתמשתי הרבה בווינט, נכון שהטוקבקיסטים שם הם חברה ..., אבל ראינו כבר הרבה סיקורים מכובדים הרבה יותר, אפילו לענייני דת!
יש פה זלזלול ולגלוג בין השורות .

רק בין השורות? ובשורות עצמן????
המון שנאה ובערות, חוסר הבנה וליצנות.

• הוסף לסימניות
גם אצל כותבת הכתבה ואני משערת שגם אצל הטוקבקיסטים הנושא כואב ושותת דם .
זה לא סוד שהאינטרנט הורס בתים. ומדרדר בני נוער בוגרים וילדים לתהומות עמוקים.
בציבור שלנו ב"ה הנזקים מזעריים. אך בציבור שאינו מסנן תכנים המצב גרוע וצורב שבעתיים.

אין זה פלא שהם מתייחסים בציניות לנושא, ולו מהסיבה הפשוטה שיש בליבם לא מעט קינאה שאנחנו אמונים על "הכשרים" הצבת גבולות לדחפים וליצרים שלנו. והם לא.
את עיקר הפואנטה הם לא כתבו אלא רק רמזו: "אחת מהמעצבות סגרה את האינטרנט בביתה". הם פשוט לא יודעים (ואולי גם לא מעוניינים לדעת) שאחוזים נכבדים מאוד מהציבור החרדי ב"ה מנוי על חברות סינון תוכן, והאינטרנט שבביתם אינו זו שהם מכירים כלל וכלל.

הדיון בווינט על התחרות כמו כל הדיונים שם (במחילה),הינו שאיפה לרייטינג ולא דיון השקפתי. אין כאן לא מחמאה ולא שנאה. יש כאן פשוט נסיון לעניין כמה שיותר קוראים. הלוואי שהיינו מצליחים עם האמת והערכים שלנו לחדור לתודעת של הציבור החילוני ולהשפיע ולו במעט...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;796878:
גם אצל כותבת הכתבה ואני משערת שגם אצל הטוקבקיסטים הנושא כואב ושותת דם .
זה לא סוד שהאינטרנט הורס בתים. ומדרדר בני נוער בוגרים וילדים לתהומות עמוקים.
בציבור שלנו ב"ה הנזקים מזעריים. אך בציבור שאינו מסנן תכנים המצב גרוע וצורב שבעתיים.

אין זה פלא שהם מתייחסים בציניות לנושא, ולו מהסיבה הפשוטה שיש בליבם לא מעט קינאה שאנחנו אמונים על "הכשרים" הצבת גבולות לדחפים וליצרים שלנו. והם לא.
את עיקר הפואנטה הם לא כתבו אלא רק רמזו: "אחת מהמעצבות סגרה את האינטרנט בביתה". הם פשוט לא יודעים (ואולי גם לא מעוניינים לדעת) שאחוזים נכבדים מאוד מהציבור החרדי ב"ה מנוי על חברות סינון תוכן, והאינטרנט שבביתם אינו זו שהם מכירים כלל וכלל.

הדיון בווינט על התחרות כמו כל הדיונים שם (במחילה),הינו שאיפה לרייטינג ולא דיון השקפתי. אין כאן לא מחמאה ולא שנאה. יש כאן פשוט נסיון לעניין כמה שיותר קוראים. הלוואי שהיינו מצליחים עם האמת והערכים שלנו לחדור לתודעת של הציבור החילוני ולהשפיע ולו במעט...

אישית, חוששני שבציבור החרדי הסכנה היא הרבה יותר גדולה.
ככל שהציבור סגור יותר, התגובה שלו למפגש עם תוכן לא מסונן (כשלא מסונן אין דווקא הכוונה לגרוע מכל... זה יכול להיות לצורך העניין גם למשחקי כדורגל, או לכל דבר שתרבותית ורוחנית לא הורגל בו) תחולל השפעה יותר עוצמתית.

• הוסף לסימניות
את בטוחה במה שאת אומרת???

נכון שככל שאדם גבוה יותר כך הנפילה כואבת יותר ועוצמתית יותר.
אבל יש לך מושגים באילו מימדים מפלצתיים מדובר בציבור החילוני?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;796900:
את בטוחה במה שאת אומרת???

נכון שככל שאדם גבוה יותר כך הנפילה כואבת יותר ועוצמתית יותר.
אבל יש לך מושגים באילו מימדים מפלצתיים מדובר בציבור החילוני?

אם אתה מסתכל על השינוי העצום שעובר על הציבור החרדי ב-5 שנים האחרונות, על ההיפתחות של הציבור הזה לדברים שמעולם לא הייתי חולמת עליהם (כלא חרדית), על השוליים שהולכים ומתרחבים לעבר המרכז -

המחשבה שלי היא שבקצב הזה, בעוד 20 שנה אנחנו כבר לא נכיר את הציבור החרדי, כפי שהכרנו אותו בעבר. (ע"ע הכרזה של עפרה)
[אני מסייגת - אלא אם כן תקרה איזושהי ריאקציה דרסטית - אני לא נביאה...]

ואני מייחסת חלק ניכר (אם לא כמעט-בלעדי) מהשינוי הזה לחדירת האינטרנט לציבור החרדי.

לעומת זאת, אני לא רואה שינוי מהותי שעבר על החברה החילונית בעשורים האחרונים. התופעות השליליות בימיו של הרב אורי זוהר כשעוד היה הבמאי והשחקן אורי זוהר לא שונות מהותית ממה שיש היום בציבור החילוני. אולי סגנון הלבוש והתסרוקת השתנה. המהות נשארה פחות או יותר ללא שינוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796908:
אם אתה מסתכל על השינוי העצום שעובר על הציבור החרדי ב-5 שנים האחרונות, על ההיפתחות של הציבור הזה לדברים שמעולם לא הייתי חולמת עליהם (כלא חרדית), על השוליים שהולכים ומתרחבים לעבר המרכז -

המחשבה שלי היא שבקצב הזה, בעוד 20 שנה אנחנו כבר לא נכיר את הציבור החרדי, כפי שהכרנו אותו בעבר. (ע"ע הכרזה של עפרה)
[אני מסייגת - אלא אם כן תקרה איזושהי ריאקציה דרסטית - אני לא נביאה...]

ואני מייחסת חלק ניכר (אם לא כמעט-בלעדי) מהשינוי הזה לחדירת האינטרנט לציבור החרדי.

לעומת זאת, אני לא רואה שינוי מהותי שעבר על החברה החילונית בעשורים האחרונים. התופעות השליליות בימיו של הרב אורי זוהר כשעוד היה הבמאי והשחקן אורי זוהר לא שונות מהותית ממה שיש היום בציבור החילוני. אולי סגנון הלבוש והתסרוקת השתנה. המהות נשארה פחות או יותר ללא שינוי.
די להאזין למהדורת חדשות תמימה של זמננו לעומת של דורו של הרב אורי זוהר כדי להבחין בהבדל.
המצב עבר שינוי כואב מכל בחינה ובכל חברה.
(נ.ב. זה לי כבר כמה שנים שלא שמעתי רדיו, אבל בפעמים האחרונות יכולתי ללמוד בפרוט רב במהדורה אחת איך להתאבד, לרצוח ועוד עברות חמורות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796893:
אישית, חוששני שבציבור החרדי הסכנה היא הרבה יותר גדולה.
ככל שהציבור סגור יותר, התגובה שלו למפגש עם תוכן לא מסונן (כשלא מסונן אין דווקא הכוונה לגרוע מכל... זה יכול להיות לצורך העניין גם למשחקי כדורגל, או לכל דבר שתרבותית ורוחנית לא הורגל בו) תחולל השפעה יותר עוצמתית.

הגישה החרדית התורנית בדורנו אומרת שאין מטרה לחשל ע"י נגיעה הסכנה.
את ההידרדרות הקיימת בציבור החילוני כבר הזכירו כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;796916:
די להאזין למהדורת חדשות תמימה של זמננו לעומת של דורו של הרב אורי זוהר כדי להבחין בהבדל.
המצב עבר שינוי כואב מכל בחינה ובכל חברה.
(נ.ב. זה לי כבר כמה שנים שלא שמעתי רדיו, אבל בפעמים האחרונות יכולתי ללמוד בפרוט רב במהדורה אחת איך להתאבד, לרצוח ועוד עברות חמורות)

ההבדל הוא בעיקר במה היה מקובל בזמנו לשדר בחדשות ובמה היום.
עבירות על גופי עשרת הדיברות היו גם אז, תאמיני לי.

בכל אופן בציבור החרדי מדובר על עקומה חדה ביותר, ובתור מי שלא משתייכת לציבור הזה אך רוחשת לו הרבה חיבה וכבוד, הייתי רוצה להציב את זה כמשולש אזהרה. זה הכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;796917:
הגישה החרדית התורנית בדורנו אומרת שאין מטרה לחשל ע"י נגיעה הסכנה.
את ההידרדרות הקיימת בציבור החילוני כבר הזכירו כאן.

יש גם דרכי ביניים, אבל זה לא המקום לדון בכך.

• הוסף לסימניות
הציבור החילוני לא השתנה?
אפשר לקרוא לו ציבור בכלל??
חלק ניכר מה'ציבור' מתבולל בארצות ניכר ועוד חלק גדול עם סמים ה' ירחם שלא לדבר על 70% אחוזי גירושין בתל אביב
הדבר שהכי השתנה בציבור החילוני זה החזרה בתשובה 'אשרי העם שככה לו' לראות חוזר בתשובה זה הדבר שהכי מרגש שיכול להיות
ויש כאלה לאלפים "הנה אנוכי שולח את אליהו הנביא לפני בא יום ה' הגדול והנורא והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם' איזה יופי!!!

לצערינו הציבור החרדי סובל מהרבה נפילות ה' ירחם אבל הוא הציבור הכי נאמן לה' ולתורתו ולא פוסח על שתי סעיפים, אפשר לראות הרבה צעירים וצעירות חרדים צדיקים ומתוקים שהולכים להמשיך את הבית של ה' גם על הדור הבא 'הוא יבנה בית לשמי'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796918:
ההבדל הוא בעיקר במה היה מקובל בזמנו לשדר בחדשות ובמה היום.
עבירות על גופי עשרת הדיברות היו גם אז, תאמיני לי.

בכל אופן בציבור החרדי מדובר על עקומה חדה ביותר, ובתור מי שלא משתייכת לציבור הזה אך רוחשת לו הרבה חיבה וכבוד, הייתי רוצה להציב את זה כמשולש אזהרה. זה הכל.
זה לא הגיוני שהליכה במדרון תלול תישאר במצב סטטי.
ירידת הדורות היא בכל החתכים, בכל האוכלוסיות.

• הוסף לסימניות
אשר לשינוי שחל בציבור החרדי, שאני מסכימה איתך לחלוטין שהוא קיים, אני לא תולה אותו כלל וכלל באינטרנט דווקא. השינוי חל עם התפתחות עולם המיחשוב בכלל, ועם ההתרחבות הכמותית של הציבור בין מגדילה טבעית ובין בעלי תשובה ועוד.
השימוש במחשב אינו קילקול אבסולוטי, למרות שעפרה בכשרונה ציירה ציור מפתיע ומרתיע, אני בוודאי לא אפתיע אותך כשאומר לך שהרבה רבנים חרדים בעלי שיעור קומה משקיעים שעות לימוד רבות על גבי המחשב: בעיון בספרי קודש, ובכתיבת חידוש תורה ועוד. הדבר בעצמו אינו פסול אפילו שהוא חידוש, אם נגיע למצב שלא יזהו את הציבור החרדי, אכן תצדקי אז, אבל אני די בטוחה שאת מגזימה.

לגבי השינוי בציבור החילוני - סגנון הלבוש והתסרוקות הם השינוי היחיד שאת רואה בחברה החילונית?
הלוואי!
אולי השוואה קצרצרה בין הסרטים של שנות השמונים ושל ימינו יפתח לך מעט את העיניים. (מבלי להיות מעודכנת יותר מידי בפרטים, הדברים זועקים)
ומה עם שלמות התא המשפחתי? (השתמשתי בלשון עדינה)
את באמת חושבת שפייסבוק, טוויטר ודומיהם הם תמימים לחלוטין בהתדרדרותו של הציבור?
אמנם אחזור ואדגיש, מי שהוא מלכתחילה נמצא ברמה נמוכה הירידה שלו פחות ניכרת ופחות דרמטית, אבל אני מאמינה שבדיקת עומק תגלה עובדות צורבות.

(אגב- אני אישה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796920:
יש גם דרכי ביניים, אבל זה לא המקום לדון בכך.
דרך ביניים היא: עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים?
אין דרך ביניים, או שאנחנו עם ה' או שח"ו לא
אי אפשר לשמוע חדשות של חילונים ולקרוא ווינט ועוד ועוד ולחשוב שהלב שלנו ישאר עם אבא שבשמים, כי זה פשוט סתירה!
תקחו כוס מים נקייים ותכניסו לתוכם טיפה אחת של פטל, זהו המים כבר לא צלולים, כך זה אדם שקורא דברי כפירה כמו ווינט ח"ו או שומע רדיו חילוני שה' ישמור המח שלו כבר לא נקי!! לא יעזור לו כלום
לא קראתי את הכתבה של ווינט אבל היה מאוד כדאי למחוק אותה מפה לפי התגובות של האנשים חבל, חבל עליכם 'אל תטמאו את נפשותיכם'!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;796947:
אשר לשינוי שחל בציבור החרדי, שאני מסכימה איתך לחלוטין שהוא קיים, אני לא תולה אותו כלל וכלל באינטרנט דווקא. השינוי חל עם התפתחות עולם המיחשוב בכלל, ועם ההתרחבות הכמותית של הציבור בין מגדילה טבעית ובין בעלי תשובה ועוד.
השימוש במחשב אינו קילקול אבסולוטי, למרות שעפרה בכשרונה ציירה ציור מפתיע ומרתיע, אני בוודאי לא אפתיע אותך כשאומר לך שהרבה רבנים חרדים בעלי שיעור קומה משקיעים שעות לימוד רבות על גבי המחשב: בעיון בספרי קודש, ובכתיבת חידוש תורה ועוד. הדבר בעצמו אינו פסול אפילו שהוא חידוש, אם נגיע למצב שלא יזהו את הציבור החרדי, אכן תצדקי אז, אבל אני די בטוחה שאת מגזימה.

לגבי השינוי בציבור החילוני - סגנון הלבוש והתסרוקות הם השינוי היחיד שאת רואה בחברה החילונית?
הלוואי!
אולי השוואה קצרצרה בין הסרטים של שנות השמונים ושל ימינו יפתח לך מעט את העיניים. (מבלי להיות מעודכנת יותר מידי בפרטים, הדברים זועקים)
ומה עם שלמות התא המשפחתי? (השתמשתי בלשון עדינה)
את באמת חושבת שפייסבוק, טוויטר ודומיהם הם תמימים לחלוטין בהתדרדרותו של הציבור?
אמנם אחזור ואדגיש, מי שהוא מלכתחילה נמצא ברמה נמוכה הירידה שלו פחות ניכרת ופחות דרמטית, אבל אני מאמינה שבדיקת עומק תגלה עובדות צורבות.

(אגב- אני אישה)

---

• הוסף לסימניות
בואי נתבטא בעדינות:
אם תראי מה מזעזע את המגזר הכללי היום ומה זיעזע את צעירי קום המדינה והרי לנו ירידת הדורות עלובה ועצובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל נ.;796950:
דרך ביניים היא: עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים?
אין דרך ביניים, או שאנחנו עם ה' או שח"ו לא
אי אפשר לשמוע חדשות של חילונים ולקרוא ווינט ועוד ועוד ולחשוב שהלב שלנו ישאר עם אבא שבשמים, כי זה פשוט סתירה!
תקחו כוס מים נקייים ותכניסו לתוכם טיפה אחת של פטל, זהו המים כבר לא צלולים, כך זה אדם שקורא דברי כפירה כמו ווינט ח"ו או שומע רדיו חילוני שה' ישמור המח שלו כבר לא נקי!! לא יעזור לו כלום
לא קראתי את הכתבה של ווינט אבל היה מאוד כדאי למחוק אותה מפה לפי התגובות של האנשים חבל, חבל עליכם 'אל תטמאו את נפשותיכם'!!!

דרך ביניים היא גם שביל הזהב של הרמב"ם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796976:

דרך בינים בין חילוניות לבין דרכי התורה?
עד כמה שידוע לי(ותקנו אותי אם אני טועה) הוא מדבר על שביל הזהב בעניני מידות , בין קמצנות לפזרנות, בין כעס לאדישות וכדומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;796976:
הפרשנות של הציבור הד"ל ל"שביל הזהב" היא תורה חדשה שהרמב"ם לא חתם עליה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה