כללי תיאום רווחים בין השורות - מה הדרך הנכונה?

• הוסף לסימניות
בד"כ אני מתאמת יישור לשני הצדדים, אבל מאחר ואני דואגת שלא ישארו אלמנות ויתומים, יוצא הרבה פעמים שאני צריכה לשנות את הגודל של הרווחים בין השורות כדי להעביר שורה לעמוד הבא או לעמוד הקודם.

מה הדרך הנכונה לעשות זאת?

ועוד שאלה שלא מצאתי את האשכול עם התשובה לה, איך אני מכניסה טקסט לתיבות טקסט, שהוגדרו במאסטר?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
בינתיים אין פיתרון מובנה בתוכנה, שמיישר אנכית בלי לרווח שורות. אפשר להגדיר ריווח בין פיסקאות באפשרויות מסגרת, אבל לא תממיד הוא מספיק. שלחתי לאדובי הצעה מפורטת ונראה מה הם יעשו איתה.

בינתיים אפשר להשתמש ב-ProperVJ של גבריאל שעובד מצויין. הוא מרווח רק בין פיסקאות ולא בין שורות.

• הוסף לסימניות
שורות מחברת לא מסדר לך את זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;693283:
ועוד שאלה שלא מצאתי את האשכול עם התשובה לה, איך אני מכניסה טקסט לתיבות טקסט, שהוגדרו במאסטר?

נדמה לי שכאשר את מייבאת טקסט לתוך הקובץ ועומדת עם הסמן על המסגרת של התיבת טקסט שהגדרת במאסטר אז החץ הופך ללבן ואז בלחיצה במקום את מכניסה 'בפנוכו' את הטקסט,

אני מקווה שזה נכון... תגידי לי אם הצלחת

• הוסף לסימניות
עם קונטרול ושיפט הצלחתי. היתה לי בעיה עם הרקע שזה פתח לי אותו בהתחלה ולא את תיבת הטקסט אבל בסוף הסתדרתי.

מה עם ליישר שורות לפי מידות?
לא זוכרת איך עושים זאת ומה עושים עם היתומים ואלמנות

• הוסף לסימניות
אלמנות ויתומות מסדרים ב-Keep Options

• הוסף לסימניות
לפי מה שניסיתי במצב של יישור אנכי דו צידי לא פעיל הפקודה שמור עם (מספר השורות). אולי אני טועה?

• הוסף לסימניות
זה תלוי בגירסה. דומני שב-CS5 תיקנו את הענין.

• הוסף לסימניות
לטעמי הפרשים לא שווים בין השורות גרועים מחוסר שוויון בסוף העמוד. הם בולטים לעין במהלך הקריאה, וגורמים לחוסר אחידות בין עמודי הספר.
מה שאני עושה - אני דואגת לריווח שווה בין השורות, לא עושה יישור מלא לתיבות הטקסט, נותנת אפשרויות keep option שלא יישארו אלמנות ויתומים, ובסוף עוברת ידנית לסדר כל מה שאפשר כדי שהעמודים ייגמרו באותו מספר שורות.
(איך ידנית?- למשל, להוסיף מעבר שורה כפוי לפני מילה אחרונה בפסקה ארוכה שממילא מסתיימת ממש בסוף שורה. כך אפשר לספק שורה נוספת לעמוד שחסרה לו שורה. ריווחים בין מילים ממילא משתנים קלות כל הזמן כדי ליצור יישור בלוק, ולכן בצורה כזו לא נוצרת שום הפרעה בעין. וכן עוד כיוצא בזה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;693635:
אלמנות ויתומות מסדרים ב-Keep Options

אשמח להסבר מפורט בזה
תודה

• הוסף לסימניות
זה חלון פשוט וברור מאוד.
תמצאי אותו בתפריט הקופץ של סרגל הפסקה
או בהגדרות סגנון הפסקה.
שם החלון: keep options
את יכולה להגדיר שם שורות שיישמרו צמודות בכל מקרה - כמה שורות את רוצה שיישארו יחד, ואם את רוצה לדאוג לזה בתחילת פסקאות או בסוף פסקאות או בשניהם גם יחד.
בד"כ מה שחשוב הוא לדאוג ששתי השורות האחרונות בפסקה יישארו יחד - מה שאומר שאם האחרונה צריכה לקפוץ לעמוד הבא, תקפוץ זו שלפניה ביחד איתה.

• הוסף לסימניות
אלמנות ויתומים מסדרים ב"ערבים"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;694573:
זה חלון פשוט וברור מאוד.
תמצאי אותו בתפריט הקופץ של סרגל הפסקה
או בהגדרות סגנון הפסקה.
שם החלון: keep options
את יכולה להגדיר שם שורות שיישמרו צמודות בכל מקרה - כמה שורות את רוצה שיישארו יחד, ואם את רוצה לדאוג לזה בתחילת פסקאות או בסוף פסקאות או בשניהם גם יחד.
בד"כ מה שחשוב הוא לדאוג ששתי השורות האחרונות בפסקה יישארו יחד - מה שאומר שאם האחרונה צריכה לקפוץ לעמוד הבא, תקפוץ זו שלפניה ביחד איתה.

ואז מה קורה ברווח שנשאר?

• הוסף לסימניות
כאמור, אני לא משתמשת בתיבות טקסט עם יישור אנכי מלא.
מה שקורה זה שהעמוד נהיה קצר מדי בשורה אחת.
ואז מגיעה העבודה הידנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;694762:
כאמור, אני לא משתמשת בתיבות טקסט עם יישור אנכי מלא.
מה שקורה זה שהעמוד נהיה קצר מדי בשורה אחת.
ואז מגיעה העבודה הידנית.

אוקיי, נאמר השתמשתי ביישור כלפי מעלה.
נשארה לי שורה ריקה בסוף עמוד, עם שני טורים כי השורה האחרונה נצמדה לשורה שאחריה.
מה עושים עם כזה דבר?
אפילו אם יש רק תיבת טקסט אחת.
את משאירה ריק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י NG;694605:
אלמנות ויתומים מסדרים ב"ערבים"

בערבים או בלילות? :)

הסבר פרט ונמק כי אין לי מושג למה אתה מתכוון

• הוסף לסימניות
כמדומני שגם בCS5 לא תוקן (איתו אני עובד)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;694836:
בערבים או בלילות? :)

הסבר פרט ונמק כי אין לי מושג למה אתה מתכוון

התכוונו לקרן "ערבים", של קופת העיר.

• הוסף לסימניות
עוד פתרון טוב לאיזון טורים בלי לשנות רווחים בין שורות הוא לשנות רווחים בין מילים. אין שום תפריט שמגדיר את זה, אבל אפשר לבחור טקסט וללחוץ alt-ctrl-backspace להצרת הרווח בין המילים, alt-ctr-\ להגדלת הרווח בין המילים. אם מוסיפים שיפט זה מגדיל/מקטין את הרווח פי 5.
בפסקאות מסוימות זה יכול להוסיף שורה או להוריד שורה, לפי העניין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;694861:
התכוונו לקרן "ערבים", של קופת העיר.

לרגע כבר חשבתי שיש איזה פתרון שלא ידוע לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה