תיבת דואר ביתית

• הוסף לסימניות
הגיע הקיץ, החופש והשעמום.
אני רוצה לעשות בבית תיבת דואר ביתית ,זכור לי מהילדות שזו הייתה תעסוקה של שעות-מכתבים, דוורים, בולים וכו'.

אבל המטרה היא שגם הכנת התיבה תיקח זמן ותהווה תעסוקה בפני עצמה
איך הייתם יוצרים תיבה כזו? אשמח לרעיונות ולתמונות להשראה

• הוסף לסימניות
יש בבלוג שלי פוסט בנושא של עידוד שיח והתבטאות אישית אצל ילדים ובו המלצה ליצירת תיבת דואר משפחתית.

לפוסט מצורפת תמונה של תיבת דואר שהכנתי עם הילדים מקופסת קרטון של גביעי גלידה, צבענו את הקופסא בגואש בשלוש שכבות, עשיתי חריץ, והילדים הדביקו תווית מתאימה.

בפוסט מצורפים גם תווית להדפסה, וקובץ של תבנית מכתב להדפסה.

תוכלי לראות פה:
http://hametaplim.com/2018/06/06/עידוד-שיח-פתוח-וביטוי-אישי-אצל-ילדים-בי/

• הוסף לסימניות
אפשר מקופסאת קורנפלקס
הייתי מצפה הניירות צבעוניים -אולי לחתוך קרעים ולתת לילדים לצפות עם דבק

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו מקופסאות נעליים טובות
עטפנו, קשטנו, חרצנו את המכסה ובעל התיבה כשרצה להוציא את התכולה- פתח את המכסה
היה מאד מוצלח!

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, שמעתי כל הרעיון פעם ומצא חן בעיני. הפעם אני רוצה באמת ליישם אותו.
מישהי יכולה להסביר לי איך זה עובד בתכל'ס? יש דוור קבוע או כל יום מישהו אחר אוכל שבוע מישהו אחר? אתן יוצרות נושאים למכתבים, אם.כן אשמח לרעיונות לנושאים?! ואם יש להוסיף עוד אשמח מאוד לשמוע

• הוסף לסימניות
מניחה שמדובר בעניין אינדיווידואלי אך
אצלנו כל ילד שם בכוחות עצמו את המכתב שכתב בתיבת הנמען
והנמען בכבודו ובעצמו הוציא את המכתב הממוען

• הוסף לסימניות
אני הכנתי פעם תיבה עגולה ממפל
עושים בסיס עיגול ואז חותכים מלבן ושמים על הבסיס בצורה מעוגלת
מלמעלה מכסה כמו פקק.

• הוסף לסימניות
אנחנו בחופש עושים עיתון משפחתי.
התיבה משמשת כ-
'מכתבים למערכת',
פיתרון חידות,
שליחת סיפורים או מחמאות לכותבים.
סופו של דבר, היא מיועדת לבני הבית.

גם הסבנו את לוח השעם ל'לוח עיתון', ויש מכתבים שתולים שם.
או לפעמים העיתון הופך לעיתון קיר.
או תוכנייה ליום מסויים עם רעיונות שבאו מהילדים.
זאת חוויה אמיתית לחופש.
ממליצה מאוד.

• תודה
Reactions: ו8
  • הוסף לסימניות
אנחנו בחופש עושים עיתון משפחתי.
התיבה משמשת כ-
'מכתבים למערכת',
פיתרון חידות,
שליחת סיפורים או מחמאות לכותבים.
סופו של דבר, היא מיועדת לבני הבית.

גם הסבנו את לוח השעם ל'לוח עיתון', ויש מכתבים שתולים שם.
או לפעמים העיתון הופך לעיתון קיר.
או תוכנייה ליום מסויים עם רעיונות שבאו מהילדים.
זאת חוויה אמיתית לחופש.
ממליצה מאוד.
איזה רעיונות שופעים!
מי כותב את העיתון? מקליד?
מי נותן את החומר?
אשמח לקצת הנחיות ליישם אצלינו

• הוסף לסימניות
אשמח מאוד אם תוכלי לפרט זה נשמע מקסים, והאם הגדולים גם נהנים מכך?

• הוסף לסימניות
איזה רעיונות שופעים!
מי כותב את העיתון? מקליד?
מי נותן את החומר?
אשמח לקצת הנחיות ליישם אצלינו
תודה!
כולם כותבים, כל אחד לפי רמתו.
כל מוצ"ש מחליטים על נושא השבוע.
אבא - מביא רעיון יפה על הנושא.
אמא - מביאה מתכון קל שכולם יכולים לעשות (באותו נושא).
כל הילדים - מתחלקים: קומיקס, חידות, סיפור שבועי, משימה, הפעלה, וכד'. לפי רמת הכותב.

יש מדור מיוחד של מחמאות ובקשות עזרה/סליחה
(מוישי מבקש סליחה מנתי שלא וויתר לו את גלגל הים לבריכה: "סתם הייתי עצבני ולכן לא ויתרתי, באמת שאני כן אוהב אותך ורוצה לתת לך משלי דברים")

יש מדור של עשה זאת בעצמך(בדר"כ ממני מפינטרסט, כמו יצירה מבקבוקי פלסטיק/איך לשתול עגבניות/מתלה למגבות ביצירה אישית/וכד'

יש מדור של טיפים: איך לא לשכוח דברים שרצינו/איך לקום בבוקר גם כשקשה/שגיאות כתיב וכד'

לפעמים אני עוזרת להם מה ואיך לכתוב למי שאין לו רעיון או שמגיע שעת האפס להורדה ל'דפוס'.
לא מקלידים, מצלמים בכתב היד של כולם:)
והקטנים - מביאים מציורי היום---
העיתון הוא משפחתי לחלוטין ללא גינוני מקלדת והגהות...

• הוסף לסימניות
תודה!
כולם כותבים, כל אחד לפי רמתו.
כל מוצ"ש מחליטים על נושא השבוע.
אבא - מביא רעיון יפה על הנושא.
אמא - מביאה מתכון קל שכולם יכולים לעשות (באותו נושא).
כל הילדים - מתחלקים: קומיקס, חידות, סיפור שבועי, משימה, הפעלה, וכד'. לפי רמת הכותב.

יש מדור מיוחד של מחמאות ובקשות עזרה/סליחה
(מוישי מבקש סליחה מנתי שלא וויתר לו את גלגל הים לבריכה: "סתם הייתי עצבני ולכן לא ויתרתי, באמת שאני כן אוהב אותך ורוצה לתת לך משלי דברים")

יש מדור של עשה זאת בעצמך(בדר"כ ממני מפינטרסט, כמו יצירה מבקבוקי פלסטיק/איך לשתול עגבניות/מתלה למגבות ביצירה אישית/וכד'

יש מדור של טיפים: איך לא לשכוח דברים שרצינו/איך לקום בבוקר גם כשקשה/שגיאות כתיב וכד'

לפעמים אני עוזרת להם מה ואיך לכתוב למי שאין לו רעיון או שמגיע שעת האפס להורדה ל'דפוס'.
לא מקלידים, מצלמים בכתב היד של כולם:)
והקטנים - מביאים מציורי היום---
העיתון הוא משפחתי לחלוטין ללא גינוני מקלדת והגהות...
כולי הערכה!!!!!!!! יש מה ללמוד ממך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה