עזרה תינוקת שצורחת צרחות אימה באמבטיה מאז שהיא נולדה

• הוסף לסימניות
בלתק,
הבת שלי היתה כזו,
אני לא יודעת אם דוקא ממים או עצם ההתפשטות היא היתה צורחת את נשמתה הייתי מקלחת אותה פעמיים בשבוע היה סיוט, בגיל 4 חודשים הלכתי איתה לקורס עיסוי לתינוקות (שגם שם היא צרחה אבל לאט לאט נרגע והתחילה לאהוב) וזה השפיע גם על האמבטיה ככול שאהבה יותר מגע ועיסוי ככה פחת הקושי באמבטיה.
היום ילדה בת שנתיים שלא מפסיקה להתרפק ולהתחבק.

• הוסף לסימניות
אולי תבדקי את עור התוף אם היא נבהלת מרעשים...
לא רגועה...
ואולי נכנסים לה גם מים לאוזניים במקלחת....

• הוסף לסימניות
יש לי אחיינית שהייתה מאד לא רגועה בלשון המעטה
כל הזמן כולל האמבטיה, כל רעש הכי קטן -שאגות קרב.
ובגיל שנה אמרו שרואים שהיה לה נוזלים באוזניים...

• הוסף לסימניות
הבן שלי היה מכחיל מרוב צרחות, קילחנו עם בגדים, הכנסנו אותו לאמבטיה ריקה, מילאנו את האמבטיה לאט לאט ובמקביל הורדנו שכבה אחרי שכבה, עדיין היו צרחות אבל שפויות יותר.
למפרע כשגדל התברר שמה שלנו היה נראה מים פושרים קרים בשבילו הרגיש רותח, היום הוא מתקלח במים כמעט קרים לגמרי.
תנסו מים פושרים יותר.
גם אני לא הבנתי איך הילד אומר שהמים חמים לו ובעצם לי זה מרגיש טוב
אז אמרו לי שטמפרטורה בודקים בגב ביד-זה הטמפרטורה הנכונה
(אפשר לגעת עם היד ולהרגיש שזה מעולה ואז כשבודקים עם גב היד זה תוצאה אחרת לגמרי!)

ואם זה חרדה שנובעת מכלשהו
אפשר לטפל בשיטת א ב בשיחת טלפון אחת
ותוך יומיים הכל עובר!! (מנסיון אישי של כמה דברים שטיפלתי)

• הוסף לסימניות
אני בגיל הקטן מכניסה אותם עם הגופייה ומורידה אותה כשהיא כבר רטובה לגמרי ונעים להם
היה פה אשכול שנקרא ילדים רגישים מאוד (משהו כזה) ואני חושבת שזה נשמע די דומה למה שאת מתארת, ילדים שכל נגיעה או צליל מרגישים להם כמו משהו בומבסטי ואפילו שלא התכוונתם .. כדאי לקבל הכוונה נקודתית ואישית אבל לבינתיים תנסו באמת יותר להצמיד אותה אליכם ושהיא לא תרגיש 'לבד בעולם הגדול'

• הוסף לסימניות
מציעה להיכנס עם הילדה יחד לאמבטיה
ולקלח אותה כשהיא צמודה אלייך
זה יכול להרגיע אותה

נקודה אחרת, יכולה להיות לה טראומה מהלידה או מההריון, לא תמיד את תהיי מודעת אליה.
לא מנסיון, שמעתי על טיפול דיאדי שיכול לעזור במקרה כזה. במרכז לגיל הרך.

• הוסף לסימניות
מעלה את העניין של קושי בויסות חושי
וכדאי מאוד להתיעץ עם מרפאה בעיסוק
גם בשביל השלב הנוכחי וגם בשביל להיות ערניים הלאה לעוד נקודות שעשויות לצוף בהמשך בנושא החושי

• הוסף לסימניות
אולי תנסי לשבת איתה בתוך האמבטיה ולהחזיק אותה עטופה, וככה לקלח אותה כשהיא צמודה אלייך ממש, שהיא תרגיש יותר מוגנת.
הבת שלי גם היתה ככה וישבתי איתה בתוך האמבטיה, פעם פעמים ונרגעה לגמרי

• הוסף לסימניות
משהי נתקלה בתופעה הזאת?
מה זה יכול להיות?
ניסיתי להחליף סבון, לשנות טמפרטורה, ללטף, לשיר וכל הטיפים...
וכלום לא עוזר לה.
ברגע שאני מכניסה אותה-היא צורחת עד לב השמיים.
היא כבר בת 4 חודשים...
בנוסף שמתי לב שהיא מאוד רגישה לקולות
בכל פעם שיש רעש (אפ' לא חריג)
היא מתחילה לצרוח...
ואם יש רעש של משהו שנפל על הרצפה אז בכלל...
התינוק שלי היה ככה עד שהתחלתי לשים לו מים יותר חמים, אולי יש ילדים שהרגיל קר להם אולי תנסי להעלות קצת את החום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה