תינוק בן חודשיים פולט בלי סוף!!

• הוסף לסימניות
עד גיל חודש הוא לא פלט בכלל, ומאז הוא התחיל לפלוט המון!!
במשקל הוא עולה בסדר גמור.
ושוב.. מדובר בפליטות לא רגילות, זה כמויות שא"א להסביר. תוך כדי האכילה (רק יונק) וגם במשך זמן רב אח"כ.
אני ממש אובדת עצות!!!!
:eek:
כל עצה תתקבל בברכה
[כבר קבעתי תור לרופא מומחה, רק שהתור עוד רחוק... אך אולי בעזרתכם אקדים רפואה לרפואה...]

• הוסף לסימניות
יש בעיה אצל תינוקות שנקראת ריפלוקס זו בעיה מסוימת במערכת העיכול שאמורה לעבור עד גיל שנה שהיא גורמת לפליטות רבות מאד בכמויות גדולות אבל עדין נשארות בהגדרת פליטות ולא הקאות. זו בעיה לא נעימה לאמא ולמצב הכביסות אך היא תופעה חולפת לחלוטין!
לא בטוח שמה שתארת זה דוקא זה...

• הוסף לסימניות
לפני שאת הולכת לרופא מומחה, לרופא ילדים רגיל הלכת? גם לו יש מה לומר.
דבר ראשון והכי מצוי, זה באמת נשמע כמו ריפלוקס.
למי שלא מכיר - האוכל עולה חזרה בוושט, משום שהשוער של הקיבה לא סגור דיו. זה אמור להסתדר מאליו עד גיל שנה.
פתרון: יש תרופה טבעית המופקת מאצות, בטעם קטסטרופה. יש גם תרופה קונבנציונלית.
עוד משהו, פשוט ליישום ויעיל במידה רבה: להשכיב אחרי האוכל רק בהגבהה. אנחנו קנינו טרמפולינה לצורך העניין, ושם גידלתי את הבן שלי עד גיל חצי שנה. הוא בכלל לא הכיר את העריסה שלו.
אגב, לגבי רופא מומחה: אם אתם במכבי מאד מאד מומלץ להגיע לפרופ' אריה לוין, מנהל מחלקת גאסטרו ילדים בוולפסון. יש לו מרפאה ברחובות.

• הוסף לסימניות
הלכתי לרופאת ילדים רגילה, והיא הפנתה לגאסטרו.
בקשר להגבהה, ניסינו גם בטרמפולינה וגם בסלקל וזה לא עזר...

• הוסף לסימניות
ומה היא אומרת לגבי ריפלוקס? זה לא נראה לה זה?

• הוסף לסימניות
בתחילה היא אמרה שאין מה לדאוג, רק לשים לב שהוא עולה במשקל. אבל כשהפליטות התגברו, היא באמת שלחה אותי לבדוק אם זה ריפלוקס.
ידוע לך אם צריך להחליף תזונה (לתינוק) אם זה ריפלוקס?

• הוסף לסימניות
קצת נשמע מוזר אם הוא פולט גם תוך כדי אכילה...
זה בטוח פליטות ולא הקאות? [אם הפליטה יוצאת מהפה בצורת קשת = הקאה]
ואם זה הקאות, צריך לבדוק סתימה במעיים.

• הוסף לסימניות
אצלי התינוק שלי לא פלט כלום עד גיל 3 חודשים, ופתאום מאז כל פעם אחרי האוכל הכל היה בחוץ!!!
כ"כ נלחצתי כי הוא ניזון רק מהנקה. ואז שמתי לב שכל ההריון לא נגעתי בקקאו כי ברגע שאכלתי שוקולד התחילו לי בחילות - וכשהוא היה בן 3 חודשים לא התאפקתי כבר ואכלתי שוקולד!!!
ברגע שהפסקתי- גם זה הפסיק - וזה היה שבוע של סיוט!!!

• הוסף לסימניות
מוזר. בד"כ ריפלוקס מאבחנים כבר בימים הראשונים לחיים.
תחכי למומחה. (תנסי אולי דרך עסקני הקופ"ח החרדיים, מה שנקרא:"מתאם קשרי קהילה" לדחוף תור מוקדם יותר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י usb101;655631:
בתחילה היא אמרה שאין מה לדאוג, רק לשים לב שהוא עולה במשקל. אבל כשהפליטות התגברו, היא באמת שלחה אותי לבדוק אם זה ריפלוקס.
ידוע לך אם צריך להחליף תזונה (לתינוק) אם זה ריפלוקס?

כככל הידוע לי יש טיפול תרופתי, ראי לעיל.
אגב, אם הוא ניזון מתחליף חלב אם - סימילאק עדין הרבה - הרבה יותר ממטרנה, והיום יש כבר בהכשר מהדרין - חלב ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;655699:
מוזר. בד"כ ריפלוקס מאבחנים כבר בימים הראשונים לחיים.
תחכי למומחה. (תנסי אולי דרך עסקני הקופ"ח החרדיים, מה שנקרא:"מתאם קשרי קהילה" לדחוף תור מוקדם יותר)

לא בהכרח,
אצלינו התגלה ריפלוקס רציני ביותר כמעט בגיל שנה כשההנקה הופסקה (והפעוט השיל יותר משליש משקלו!)

• הוסף לסימניות
ריפלוקס לא חייב להיות מאובחן מיד, ולא תמיד מטפלים בו. הרופאים מעדיפים לתת לילד להתגבר על זה בעצמו. (קרי- עליה במשקל ואי החמרה במצב)
גם הקאות הן תוצאה של ריפלוקס.
בקשר לתזונה- לפעמים מייעצים להסמיך את האוכל, ולפעמים ממליצים רק על יניקה.

• הוסף לסימניות
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=65615
מנסיון, נשמע כמו ריפלוקס. ראי בקישור ששמתי שכתבו ע"ז כאן בעבר
גם לביתי גילינו את הריפלוקס רק בגיל חודש, היא הקיאה פעם ראשונה בגיל יומיים ואח"כ עוד פעם בגיל שבועיים ומגיל חודש זה היא היתה מקיאה לפחות 3 פעמים ביום. זה נשמע שהתינוק שלך מקיא לא פולט רק שבריפלוקס זה נשפך מיד החוצה אז אין לזה ריח רע.
כמו"כ תראי שכתבתי כאן שילדים עם ריפלוקס בד"כ עולים יפה במשקל כי החלב מרגיע להם את הצרבת מההקאה אז הם רוצים כל הזמן לאכול.
מאחלת לך שיעבור לו מהר כי זה נסיון ממש לא קל. (אומרים שזה עובר בגיל שנה אבל זה יכול לעבור הרבה קודם)
עוד: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=78262

• הוסף לסימניות
אני מכירה גם ריפלוקס, אך אצל השלישי שלי זה היה ממש הקאה - אך לא כ"כ הרבה כמו שאת מתארת, רק מידי פעם, ולאחר שהתגלה כי השלון מחוברת, הרופא בצע ניתוק לשון והענין נעלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משי 1;656306:
אני מכירה גם ריפלוקס, אך אצל השלישי שלי זה היה ממש הקאה - אך לא כ"כ הרבה כמו שאת מתארת, רק מידי פעם, ולאחר שהתגלה כי השלון מחוברת, הרופא בצע ניתוק לשון והענין נעלם.
מה זה לשון מחוברת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י usb101;656969:
מה זה לשון מחוברת?
לשון שתפוסה למטה. בד"כ רואים את זה בבית חולים. ואם לא את יכולה לראות את זה לבד.
הילד בד"כ לא יכול להרים את הלשון בצורה שאומרים את האות למד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה