- הוסף לסימניות
ברור שהוא ינק כל היום - בגיל הזה זה ממש ממש לא מספיק רק הנקההוא מעדיף ביום הנקה על פני מוצקים
מאד מאד בררן באוכל למרות שאנחנו מנסים לתת לו בכל דרך
חשוב למצוא דרך לשלב לו מוצקים - טחון או פחות טחון
תתייעצי עם תזונאית שמבינה בזה
ברור שהוא ינק כל היום - בגיל הזה זה ממש ממש לא מספיק רק הנקההוא מעדיף ביום הנקה על פני מוצקים
זה נורמלי, אבל יש דרכים לעזור.הוא מעדיף ביום הנקה על פני מוצקים
ואיך הלך?בטח.
אני לא כ"כ בטוחה!!!ברור שהוא ינק כל היום - בגיל הזה זה ממש ממש לא מספיק רק הנקה
חשוב למצוא דרך לשלב לו מוצקים - טחון או פחות טחון
תתייעצי עם תזונאית שמבינה בזה
וואי אני באותו תסכול רק עם תינוקת בת שנה ושמונהאם כבר עלה הנושא
אשמח לעצות איך לגמול תינוק בן שנה וארבעה שלא לוקח בקבוק ומוצץ
ומתעורר בלילה ובוכה (ומעיר את כל בני הבית..) ונרגע רק בהנקה
הוא יכול לינוק גם כל שעה בלילה
אשמח לרעיונות מעשיים
לא הלךואיך הלך?
עד גיל שנתיים אפשר להישאר רק על הנקה?אם ההנקה היא נכונה לגמרי- אז היא יכולה להשביע גם ילד עד גיל שנתיים!! (וצריך ללמוד איך לעבור הנקה נכונה, מזינה, בריאה ונקיה)....
אז זה לא נכון נקודה. הנקה משביה עד גיל 10 חודשים גג!ני לא כ"כ בטוחה!!!
אם ההנקה היא נכונה לגמרי- אז היא יכולה להשביע גם ילד עד גיל שנתיים!! (וצריך ללמוד איך לעבור הנקה נכונה, מזינה, בריאה ונקיה)....
מאה אחוז! ילד באמת צריך ללמוד לאכול מוצקים מהגיל הזה (ואפילו כבר לפני, אם הוא מבקש).אז זה לא נכון נקודה. הנקה משביה עד גיל 10 חודשים גג!
ביררתי בכוונה עכשיו עם יועצת הנקה (אני עדיין לא יועצת) וילד בגיל 7-8 חודשים צריך להתחיל ללמוד לאכול. זה השלב שהוא מתעניין. הוא חייב ללמוד איך להזיז את הלסת נכון שלא נדבר על העששת שיכולה להיות להם. יש חלון זמן. ברגע שמפספסים זה יכול להיות בעייתי.
יש קלינאיות תקשורת שמלמדות לאכול בגיל הזה. בקיצור - היא צריכה לפנות לרופא ילדים שיפנה אותה הלאה.
זה נכון עד גיל שנה מקסימום. לא מעבר לזה.מאה אחוז! ילד באמת צריך ללמוד לאכול מוצקים מהגיל הזה (ואפילו כבר לפני, אם הוא מבקש).
העניין הוא שכפי שהבנתי פעם ממישהי סופר גדולה, זה שתכל'ס, ילד באמת יכול לשבוע מהנקה. (וקראתי המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן על הנושא של ההנקה בעיקר הטבעית..)
אבל זה באמת מצריך המון המון מהאמא, והנשים של היום לרוב לא מסוגלות לזה.
זה לא היה הנקודה העיקרית אבל.
זו הייתה סתם הערת אגב.
ובאמת לגבי הבעיה הספציפית שילד לא רוצה לאכול מוצקים אלא רק לינוק- זה באמת עניין שמצריך טיפול. כי ילד בריא אמור כן להתחיל להתעניין באוכל מ'השולחן' בגיל קטן (הבת שלי כבר כשהיא הייתה בגיל שלושה חודשים הייתי צריכה להרחיק אותה מהשולחן כי פשוט עלה לה הרוק כל פעם...אז זה לא נכון נקודה. הנקה משביה עד גיל 10 חודשים גג!
ביררתי בכוונה עכשיו עם יועצת הנקה (אני עדיין לא יועצת) וילד בגיל 7-8 חודשים צריך להתחיל ללמוד לאכול. זה השלב שהוא מתעניין. הוא חייב ללמוד איך להזיז את הלסת נכון שלא נדבר על העששת שיכולה להיות להם. יש חלון זמן. ברגע שמפספסים זה יכול להיות בעייתי.
יש קלינאיות תקשורת שמלמדות לאכול בגיל הזה. בקיצור - היא צריכה לפנות לרופא ילדים שיפנה אותה הלאה.
רופא ילדים מומחה אמר לי שהנקה יכולה להשביע בלי ארוחת מוצקים עד גיל הרבה יותר גדול. לא זוכרת עכשיו את הגיל המדויק אבל זה היה בטוח יותר משנה.אז זה לא נכון נקודה. הנקה משביה עד גיל 10 חודשים גג!
מעניין ממש.....זה נכון עד גיל שנה מקסימום. לא מעבר לזה.
צריך הרבה סבלנות לעשות צעדים מדודים ולראות מה עוזר לתינק שלכם,יש למישהי המלצות? עצות?
זה ברור שהתבססות על הנקה בגיל גדול אפשרית מבחינה רעיוניתמאה אחוז! ילד באמת צריך ללמוד לאכול מוצקים מהגיל הזה (ואפילו כבר לפני, אם הוא מבקש).
העניין הוא שכפי שהבנתי פעם ממישהי סופר גדולה, זה שתכל'ס, ילד באמת יכול לשבוע מהנקה. (וקראתי המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן על הנושא של ההנקה בעיקר הטבעית..)
זה לא היה הנקודה העיקרית אבל.
זו הייתה סתם הערת אגב.
אני באותה סירה...
תינוקת בת שנה וחודשיים, במקרה הממש טוב- קמה "רק" 3 פעמים בלילה...
יכולה לקום גם כל שעה.
אני אמנם מכינה בקבוק מראש, היא רגילה למטרנה פושרת. אבל היא לא מוכנה לסיים אותו (גם כשהתעקשתי) וקמה כמה פעמים לבקבוק. אם דוחפת לה מוצץ- מתעוררת אחרי 2 דקות שוב.
מה זה נורמלי? כמה בקבוקים (או כמה מ"ל ) תינוק בגיל הזה צריך/הגיוני שיקבל בלילה?
אצלינו בחופש התחלנו לשים לתינוקת שלנו (בת שנה וחצי) במיטה בקבוק מים והראנו לילדה שתדע שזה נמצא אצלה במיטה ושהיא יכולה לשתות מזה בלילה,
תכלס תוך כמה ימים הילדה הפסיקה לקום בלילה היא קמה ושותה מהבקבוק וממשיכה לישון בלי להעיר אותנו, אנחנו אפילו לא שומעים שהיא מתעוררת, רק לפי הכמות בבקבוק בבוקר יודעים ששתתה.
ומה שכן עוד משהו חשוב שהתחלנו לשים לב אחרי זה שאם היא אוכלת אוכל מבושל לפני השינה היא שבעה וכמעט לא קמה בלילה, אבל אם היא אוכלת רק בקבוק לפני השינה זה לא מספיק לה והיא יכולה לקום כמה שעות בלילה לבקבוק...
יש לי חברה כאן מבני ברק שהניקה ילד עד גיל 4. מה הראיה בזה?זה ברור שהתבססות על הנקה בגיל גדול אפשרית מבחינה רעיונית
לא רק נשים לפני מאות שנים עשו את זה, גם במדינות עולם שלישי תינוקות עד היום חיים על הנקה עד גיל גדול למדי
(לסבתא שלי היתה פעם עובדת הודית שסיפרה שהיא הניקה את ביתה עד גיל 4/5!
אני מאמינה שהילדה כן אכלה עוד דברים בגיל הזה, אבל תבינו...)
אבל שוב - מדובר בנשים שתנאי החיים שלהן מאפשרים להן מנוחה מלאה וארוכה אחרי הלידה, וגם אח"כ הן לא חיות באינטנסיביות כמונו, וזה הבדל עצום!
אצלינו כמה זמן אישה יכולה לנוח אחרי הלידה? גם אם זה תינוק ראשון הסביבה מצפה ממנה להתחיל לחזור לתיפקוד בהדרגה כבר חודש-חודשיים אחרי הלידה, ואם זה לידה מתקדמת אז אנחנו רואות נשים שיוצאות לגינה שבועים אחרי לידה, וחוזרות להשכבה ובישולים אפילו עוד לפני...
ואחר כך חוזרים לעבודה שלוש וחצי חודש אחרי הלידה, בהרבה פעמים משרה של 8/9 שעות מחוץ לבית...
וכמה זמן אישה ישנה בלילה? שש שעות? פחות?
אלו לא תנאי חיים בריאים ומעודדי הנקה, מאוד מאוד לא. זה המצב.
אנחנו יכולים לנסות לשפר כפי יכולתינו, אבל להפוך את העולם לא ניתן.
וכן, במצב הזה קשה לי להאמין שיש תינוקות שיכולים לשבוע מהנקה בלבד בגיל שנה ולישון לילה מלא ושבע...
יס יס!זה ברור שהתבססות על הנקה בגיל גדול אפשרית מבחינה רעיונית
לא רק נשים לפני מאות שנים עשו את זה, גם במדינות עולם שלישי תינוקות עד היום חיים על הנקה עד גיל גדול למדי
(לסבתא שלי היתה פעם עובדת הודית שסיפרה שהיא הניקה את ביתה עד גיל 4/5!
אני מאמינה שהילדה כן אכלה עוד דברים בגיל הזה, אבל תבינו...)
אבל שוב - מדובר בנשים שתנאי החיים שלהן מאפשרים להן מנוחה מלאה וארוכה אחרי הלידה, וגם אח"כ הן לא חיות באינטנסיביות כמונו, וזה הבדל עצום!
אצלינו כמה זמן אישה יכולה לנוח אחרי הלידה? גם אם זה תינוק ראשון הסביבה מצפה ממנה להתחיל לחזור לתיפקוד בהדרגה כבר חודש-חודשיים אחרי הלידה, ואם זה לידה מתקדמת אז אנחנו רואות נשים שיוצאות לגינה שבועים אחרי לידה, וחוזרות להשכבה ובישולים אפילו עוד לפני...
ואחר כך חוזרים לעבודה שלוש וחצי חודש אחרי הלידה, בהרבה פעמים משרה של 8/9 שעות מחוץ לבית...
וכמה זמן אישה ישנה בלילה? שש שעות? פחות?
אלו לא תנאי חיים בריאים ומעודדי הנקה, מאוד מאוד לא. זה המצב.
אנחנו יכולים לנסות לשפר כפי יכולתינו, אבל להפוך את העולם לא ניתן.
וכן, במצב הזה קשה לי להאמין שיש תינוקות שיכולים לשבוע מהנקה בלבד בגיל שנה ולישון לילה מלא ושבע...
לא ניראלי שזה היה רק הנקה בלעדית. כנראה שהיא שילבה אוכל.יש לי חברה כאן מבני ברק שהניקה ילד עד גיל 4. מה הראיה בזה?
ומי אמר שבמדינות עולם שלישי זה ככה?
ואת חושבת שההודית לא שילבה? נו באמת...לא ניראלי שזה היה רק הנקה בלעדית. כנראה שהיא שילבה אוכל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים