התייעצות תינוק בן שנתיים משלשל מעל חודש. מה יכול להיות??

• הוסף לסימניות
נתתי לחם. אבל הורדתי בסקויט, ביגלה, פסטה וכו
לא שמרתי הרמטי אבל מה שיכולתי הורדתי
בצליאק אין הבדל אם אוכלים 10 פרוסות לחם או פרור של לחם (שמעתי את זה מרופא גסטרו)
לכן כל עוד לא מורידים לאפס אין טעם סתם להפסיק
מה גם שלוקח לגוף חצי שנה להתנקות מהגלוטן

• הוסף לסימניות
שיקול קטן-עד שאת מוצאת את הטריגר-להוסיף לו ברזל בטיפות, וגם עיסוי מסביב לטבור.

• הוסף לסימניות
בצליאק אין הבדל אם אוכלים 10 פרוסות לחם או פרור של לחם (שמעתי את זה מרופא גסטרו)
אצל הבן שלי זה לא היה צליאק בבדיקת דם אבל הרופא המליץ לי להוריד מוצרי חלב וגלוטן ראו נוגדנים גבוהים בדם(רופא שאני ממש סומכת עליו)
כמובן שהיה עדיף בלי לתת לו בכלל אבל אחרי חודש נשברתי וראיתי שחצי פרוסת לחם ביום לא מזיקה לו
כנראה באותה תקופה המעיים שלו לא סבלו את זה כי היום זה עבר לו

• הוסף לסימניות
אני מכניסה לבן שלי בבקבוק של הבוקר כפית פרוביוטיקה.
רואה שיפור.

• הוסף לסימניות
יש במשפחה שלי הרבה מאד צליאקים ברמת רגישות מסכנת חיים. אני מכירה את הנושא לעומק וכמובן בודקת לכל ילד שהגיע לגיל שנתיים ואז שוב בגיל ארבע.
זה פחות נראה לי זה. ומה שכתבת נכון מאד!
שיקול קטן-עד שאת מוצאת את הטריגר-להוסיף לו ברזל בטיפות, וגם עיסוי מסביב לטבור.
עיסוי עם מה?
מקווה שיעבור מהר אצלנו כל החלפה שטיפה באמבטיה וזה היה סיוט
בדיוק ככה. אמן!

• הוסף לסימניות
יש במשפחה שלי הרבה מאד צליאקים ברמת רגישות מסכנת חיים. אני מכירה את הנושא לעומק וכמובן בודקת לכל ילד שהגיע לגיל שנתיים ואז שוב בגיל ארבע.
זה פחות נראה לי זה. ומה שכתבת נכון מאד!

בדיוק ככה. אמן!
אצלי הילד יצא שלילי לצליאק לא דיברתי על צליאק היה לו רגישות לגלוטן באותה תקופה
את לא חייבת לנסות אם את לא מאמינה ולא קיבלת הנחיה לזה
אצלי זה עזר

• הוסף לסימניות
אפשר במים? הוא לא אוכל בקבוק בבוקר.(בקבוק חלב בשתים בלילה בלבד)
רשום שאפשר, אבל צריך לקחת עם האוכל, השאלה אם יש לזה טעם ואיזה... לא טעמתי.
מבחינתי הבקבוק הצמחי הוא מנת המזון, וזה מסתדר לי מצוין.
אולי תנסי להביא לו את זה עם החלב.

• הוסף לסימניות
רשום שאפשר, אבל צריך לקחת עם האוכל, השאלה אם יש לזה טעם ואיזה... לא טעמתי.
מבחינתי הבקבוק הצמחי הוא מנת המזון, וזה מסתדר לי מצוין.
אולי תנסי להביא לו את זה עם החלב.
אני מחליפה לו לסויה לפי ההמלצות כאן. וננסה.
תודה!!

• הוסף לסימניות
אפשר במים? הוא לא אוכל בקבוק בבוקר.(בקבוק חלב בשתים בלילה בלבד)
אני משתמשת בטיפות מביאה לבן שלי בכפית לפה.
בהתחלה לא אהב את הטעם. אחרי פעם פעמיים התרגל ופותח פה בשמחה (בן שנתיים)

• הוסף לסימניות
זה מה שהרופא אומר כבר חודש.
הגיוני כל כך הרבה זמן וירוס?
לי רופא גסטרו אמר (במקרה דומה למה שאת מתארת, רק שהיה מדובר בתקופה של קרוב לשנה!), שלפעמים וירוס שתוקף את המעיים גורם לנזק לטווח ארוך. הוירוס כבר איננו אבל הנזק נשאר, ולגוף לוקח זמן 'לתקן' את עצמו. אין מה לעשות חוץ מלהמתין :(
מצטרפת בחום להמלצה לתת פרוביוטיקה. אני נתתי בטיפות, 5 טיפות מדי בוקר בכפית, והשיפור היה מדהים ומיידי.
עוד טיפ שקיבלתי מהגסטרו: להתחיל ולסיים כל ארוחה בשומן מן הצומח: כף טחינה/ חמאת בוטנים/ אבוקדו (הבן שלי מאז צרכן אבוקדו כבד :) מסוגל לאכול אבוקדו שלם חתוך לקוביות מדי ארוחה). השומן 'מרפד' את המעיים ומקל על העיכול. במקביל הורדנו את החלבי כמעט לחלוטין, חוץ ממוצרים דלי לקטוז- גבינה צהובה ויוגורט. ב"ה היום הכל כמעט כרגיל, חוץ מהתקפים קצרים של כמה ימים, לעיתים נדירות.
הרבה כוח! (זוכרת את התקופה הזו כמאתגרת מאד מאד, כל החתלה דרשה אמבטיה מכף רגל ועד ראש+ החלפת בגדים ומצעים מדי בוקר... לא קל בכלל :()

• הוסף לסימניות
לגבי עיסוי-זה עיסוי מעגלי עם קצת שמן סביב הטבור.
צד אחד לעצירות צד אחד לשלשול.
תגגלי.

• הוסף לסימניות
התינוק שלי בן שנתיים כבר מעל לחודש משלשל כל הזמן. ברמה שאין יציאה תקינה אפילו אחת.
כמובן שהיינו אצל רופא ילדים כבר כמה פעמים. בדיקת צואה-תקינה. בדיקות דם-מעולות. בדיקת צליאק ורגישויות-שללו הכל.
הילד מתנהג כרגיל ואוכל כרגיל.
הורדתי מטרנה ועברנו לחלב דל לקטוז פעם אחת בלילה.

מה יכול להיות? המטפלת במעון הודיעה לי שממחר היא לא מקבלת אותו. תכלס, מבינה אותה...

זה הגיוני שלשולים ללא הפסקה והכל תקין?
הגיוני שמשהו שאוכל לא טוב לו יש לי קצת נסיון תצרי קשר:0554003663

• הוסף לסימניות
פרביוטיקה מאד עוזר תנסי גם משקה אלוורה ממליצה

• הוסף לסימניות
תנסי להיזכר אם הוא קיבל אנטיביוטיקה כמו מוקסיפן לפני או בתקופה שהתחיל השלשולים.
ראש גסטרו ילדים בהדסה אומר שמוקסיפן יכול לגרום לנזק זמני לרירית המעיים אצל ילדים.
ההנחייה שלו היא שאם הוא קיבל אנטיביוטיקה ומשלשל, להפסיק חלבי לגמרי לחודש כדי לתת למעיים להתאושש ולתת פרוביוטיקה אך ורק מסוג "ביו גאיה" - יקר תופת אבל עובד.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
הבת שלי בגיל חצי שנה שלשלה במשך 3 חודשים, ברמה של חבילת טיטולים ליום. כל פעם הצריך רחיצה,
קנינו בזמנו 2 סוגי טיפות בד"ר טבע בביתר עילית, (לא זוכרת מה השם) סוג אחד היה צריך למהול במיץ מתוק ועוד אחד רגיל, בנוסף הביאה גם פרוביוטיקה.
תוך יומיים לא היה זכר לשלשולים.

• הוסף לסימניות
אותו סיפור בדיווק היה לי עם הבן שלי,
הדבר היחיד שעזר, (וראיתי שכבר המליצו פה) זה פרוביוטיקה- שזה בעצם חיידקים טובים.
למשך 10 ימים פעם ביום כפית אבקה בתוך הבקבוק מים שלו (אין לזה טעם מיוחד, בדקתי:)
רק זה מה שגמר את השילשולים

• הוסף לסימניות
מיץ רימון וגם ביגלה מאוד עוזר ליציאות רקות מניסיון כמובן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה