אם יש הרבה מאד צליאקים במשפחה, אז כמובן לבדוק צליאק. אולי אצלו זה לא ברמת רגישות מסכנת חיים אלא סתם צליאק "רגיל".יש במשפחה שלי הרבה מאד צליאקים ברמת רגישות מסכנת חיים. אני מכירה את הנושא לעומק וכמובן בודקת לכל ילד שהגיע לגיל שנתיים ואז שוב בגיל ארבע.
זה פחות נראה לי זה. ומה שכתבת נכון מאד!
לא. היה לו וירוס קטן יומיים ומאז השלשול שלא נגמרתנסי להיזכר אם הוא קיבל אנטיביוטיקה כמו מוקסיפן לפני או בתקופה שהתחיל השלשולים.
ראש גסטרו ילדים בהדסה אומר שמוקסיפן יכול לגרום לנזק זמני לרירית המעיים אצל ילדים.
ההנחייה שלו היא שאם הוא קיבל אנטיביוטיקה ומשלשל, להפסיק חלבי לגמרי לחודש כדי לתת למעיים להתאושש ולתת פרוביוטיקה אך ורק מסוג "ביו גאיה" - יקר תופת אבל עובד.
בדיוק ככה. התינוק איתי בעבודה(וכבר קפצתי איתו הביתה לקלח) המטפלת לא מוכנה לקבל אותו יותר עד שזה עובר..בלת"ק
הבת שלי בגיל חצי שנה שלשלה במשך 3 חודשים, ברמה של חבילת טיטולים ליום. כל פעם הצריך רחיצה,
קנינו בזמנו 2 סוגי טיפות בד"ר טבע בביתר עילית, (לא זוכרת מה השם) סוג אחד היה צריך למהול במיץ מתוק ועוד אחד רגיל, בנוסף הביאה גם פרוביוטיקה.
תוך יומיים לא היה זכר לשלשולים.
ממה שאני יודעת הבדיקה לא אמינה לפי גיל שנתיים פלוס. אני טועה?אם יש הרבה מאד צליאקים במשפחה, אז כמובן לבדוק צליאק. אולי אצלו זה לא ברמת רגישות מסכנת חיים אלא סתם צליאק "רגיל".
מצטרפת, הילד שלי שלשל בוקר-ערב-צהריים, ברמה קשה במשך כמה חודשים.לי גם היה מקרה של תינוקת שבעקבות חיידק מסויים שלשלה והקיאה תקופה ארוכה.
וגם אחרי טיפול בחיידק היא עדיין שלשלה. אז זה מה שהרופא הסביר לי. שחייב להוריד חלבי לגמרי כדי שהמעיים יתאוששו. ובאמת הפסקנו חלבי לגמרי ל3 שבועות בערך ואחר כך הכל הסתדר.
מביאה לו רק בלילה בקבוק של דייסה עם תחליף חלב- משקה שיבולת שועל/שקדים.לגמרי ממש?
כי התינוק חייב בלילה בקבוק אחד של חלב. בקושי הורדתי ממטרנה חלבית לחלב דל לקטוז.
אני לא החזרתי לו כל כך מהר את החלבי, כי עדיין, כל פעם שהוא מקבל בטעות משהו חלבי- הוא חוזר לשלשל כמה ימים.ואחר כך הרגישות אמורה לעבור?
התחלתי אתמול כהמלצות כאן.מצטרפת, הילד שלי שלשל בוקר-ערב-צהריים, ברמה קשה במשך כמה חודשים.
מה שעזר- להפסיק לגמרי עם חלבי.
נתתי לו חלב סויה. מקווה שזה תקין..מביאה לו רק בלילה בקבוק של דייסה עם תחליף חלב- משקה שיבולת שועל/שקדים.
יש המלצה על פרוביוטיקה מסוימת?אני לא החזרתי לו כל כך מהר את החלבי, כי עדיין, כל פעם שהוא מקבל בטעות משהו חלבי- הוא חוזר לשלשל כמה ימים.
אבל בכללי זה אמור לעבור עוד כמה חודשים.
ומצטרפת גם להמלצה על פרוביוטיקה- היא מחוללת פלאים.
תקין לגמרי, רק פחות טעים- מניסיון...נתתי לו חלב סויה. מקווה שזה תקין..
אין לי כרגע בבית, כך שאני לא יודעת להגיד איזה סוג זה, אבל כשקניתי- לא חיפשתי משהו מסוים- מה שהביאו לי בבית מרקחת.יש המלצה על פרוביוטיקה מסוימת?
כמה שזכור לי פרוביוטיקה לא לתת עם חלב. תבדקו שוב בהוראות.רשום שאפשר, אבל צריך לקחת עם האוכל, השאלה אם יש לזה טעם ואיזה... לא טעמתי.
מבחינתי הבקבוק הצמחי הוא מנת המזון, וזה מסתדר לי מצוין.
אולי תנסי להביא לו את זה עם החלב.
סויה החלב הכי בריא בסדרת התחליפים. רק לא יודע אם לתינוקות..אני מחליפה לו לסויה לפי ההמלצות כאן. וננסה.
תודה!!
החיסון הזה נגד מה?בלת"ק
עשה לאחרונה חיסון רוטה?
כי הבת שלי שילשלה חודשיים שלמים לאחר חיסון רוטה, מיותר לציין שהחיסון הזה לא התקרב יותר לילדיי האחרים...
היא מדברת על ילד בן שנתייםבלת"ק
עשה לאחרונה חיסון רוטה?
כי הבת שלי שילשלה חודשיים שלמים לאחר חיסון רוטה, מיותר לציין שהחיסון הזה לא התקרב יותר לילדיי האחרים...
הוא תינוק(או ילד.. עדיין לא החלטתי איך להגדיר אותו) שאסור לו עדיין להתחסן עקב תהליך רפואי מסוים שעבר בגיל יומיים.בלת"ק
עשה לאחרונה חיסון רוטה?
מנסיון שלי,יש המלצה על פרוביוטיקה מסוימת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים