התייעצות תינוק בן 8 חודשים שאוכל באמצעות "זונדה"

• הוסף לסימניות
מחפשת מידע על הנושא.
תינוק שעד גיל חודשיים אכל מאד לאט (60 מ"ל מטרנה בשעה!) אוכל מלידה מבקבוק - לא היה נסיון להניק אותו. מגיל לידה לא היה מבקש אוכל כלל - זאת אומרת בלילות לא קם כלל לאכול וגם במהלך היום בזמן שהוא ער לא מבקש לאכול בשום צורה לא בבכי ולא משדר רעב/חוסר נוחות.
מגיל חודשיים התחיל להתנגד לאוכל, ההתנגדות התבטאה בהמון הפסקות לנשימה ולא גומר את הכמות.
לאט לאט המצב החמיר (גם היה מצונן הרבה) והגיע למצב שהוא לא אוכל כלל ומרחיק מעצמו את הבקבוק, לעיתים הגיע להתייבשות ולבית חולים לקבלת נוזלים.
לאחרונה אושפז במשך למעלה משבוע בבית חולים בנסיון לברר מה גורם לו להתנגדות לאוכל אך לאחר כל הבירורים והבדיקות המסקנה של בית החולים היא שהם לא יודעים מה הסיבה ושחררו אותו עם זונדה הבייתה והנחיה לעבור בהדרגתיות להאכלה בכפית ללא כל הבחנה מלבד סימן שאלה לגבי "רגישות לחלב" והוראה לעבור לתחליף צמחי "נאוקייט"
מי שמכיר את הנושא ויכול לתרום מנסיונו וידיעותיו יבורך משמים

• הוסף לסימניות
אין לי ניסיון אישי , אבל בשניידר, וגם בשיבא יש מחלקה יעודית להפרעות אכילה מגיל 0, כדאי לך לנסות ליצור איתם קשר.
שניידר - טלפון לזימון תור: 03-9253616, מ־8:30 עד 14:30
שיבא - מרפאה לבעיות אכילה, בליעה ושגשוג בילדים בגיל הרךטלפון לזימון תורים: 03-5302692 .

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
הוא במעקב במרפאה להפרעות אכילה של שערי צדק
זה נורמלי שהם אומרים שהם לא יודעים למה הוא לא רוצה לאכול???
הבעיה שאין לו דפוס התנהגות קבוע, גם אחרי שעברנו לאכילה בכפית, יש ארוחות שהוא אוכל את רב הארוחה ויש כאלה שכמעט כלום, יש ארוחות שהוא שמח ומתלהב ומושך את הכפית אל פיו ויש ארוחות של התנגדות, שיעולים, תנועות גוף לא רגועות, דחיפה של הכפית, לא בולע, מסובב את הראש וכו...
ההנחיה שקיבלנו היא להאכיל אותו רק כשהוא ממש רוצה ואם מתנגד אפילו מעט מיד לעבור לזונדה.
זה בסדר מצידי בתור תהליך אבל הייתי רוצה להבין מה גורם את ההבדל? מה גורם לו להגיב כ"כ שונה כל פעם?
אם צריך נקח אותו למרפאה אחרת, אבל בשביל זה אני כן צריכה לשמוע ממשהו שקרה לו משהו דומה ומצא פתרון

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש הבדלים שקשה לשים לב אליהם.

הצעה שלי אם תרצו:
תכינו טבלה מסודרת [אמיתי] ותמלאו כל ארוחה את הסעיפים הבאים:
שעה,
מרחק זמן מארוחה הקודמת,
המאכלים [1,2,3],
מי המאכיל,
החדר שבו הואכל,
צורת ההזנה,
לפני/אחרי יציאות בטיטול,
אם יש לכם עוד רעיונות אפילו הזויים כמו מה לבש, מרקם האוכל וכד'
ואז לדרג את רמת האכילה מ1 עד 10.
יכול להיות שאחרי שבוע דברים יתחילו להתבהר...

עם כל הכבוד למרפאות, אין כמו אמא!
מלא הצלחה.

• הוסף לסימניות
אחרי שהוא נבדק ברפואה הקונבנציונלית
הייתי מבררת גם ברפואה המשלימה מה יכול לסייע
ועוד יותר מכך את התחום הריגשי..
( כמובן בלי להפסיק שום הנחיה רפואית שקיבלתם, רק בתוספת)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש הבדלים שקשה לשים לב אליהם.

הצעה שלי אם תרצו:
תכינו טבלה מסודרת [אמיתי] ותמלאו כל ארוחה את הסעיפים הבאים:
שעה,
מרחק זמן מארוחה הקודמת,
המאכלים [1,2,3],
מי המאכיל,
החדר שבו הואכל,
צורת ההזנה,
לפני/אחרי יציאות בטיטול,
אם יש לכם עוד רעיונות אפילו הזויים כמו מה לבש, מרקם האוכל וכד'
ואז לדרג את רמת האכילה מ1 עד 10.
יכול להיות שאחרי שבוע דברים יתחילו להתבהר...

עם כל הכבוד למרפאות, אין כמו אמא!
מלא הצלחה.
אנחנו באמת ממלאים טבלה אבל ממש לא כ" מפורטת, אלא רק שעה כמה אכל בכפית כמה זמן וכנ"ל כמות וזמן בזונדה.
ההצעה שלך הרבה יותר יכולה ללמד אותנו!!
תודה רבה ונקווה שיעזור:)

• הוסף לסימניות
אחרי שהוא נבדק ברפואה הקונבנציונלית
הייתי מבררת גם ברפואה המשלימה מה יכול לסייע
ועוד יותר מכך את התחום הריגשי..
( כמובן בלי להפסיק שום הנחיה רפואית שקיבלתם, רק בתוספת)
היינו אצל אוסטאופט, לצערי לא הועיל.
יש לך המלצה מסויימת?
מה הכוונה טיפול רגשי, לתינוק?

• הוסף לסימניות
מחפשת מידע על הנושא.
תינוק שעד גיל חודשיים אכל מאד לאט (60 מ"ל מטרנה בשעה!) אוכל מלידה מבקבוק - לא היה נסיון להניק אותו. מגיל לידה לא היה מבקש אוכל כלל - זאת אומרת בלילות לא קם כלל לאכול וגם במהלך היום בזמן שהוא ער לא מבקש לאכול בשום צורה לא בבכי ולא משדר רעב/חוסר נוחות.
מגיל חודשיים התחיל להתנגד לאוכל, ההתנגדות התבטאה בהמון הפסקות לנשימה ולא גומר את הכמות.
לאט לאט המצב החמיר (גם היה מצונן הרבה) והגיע למצב שהוא לא אוכל כלל ומרחיק מעצמו את הבקבוק, לעיתים הגיע להתייבשות ולבית חולים לקבלת נוזלים.
לאחרונה אושפז במשך למעלה משבוע בבית חולים בנסיון לברר מה גורם לו להתנגדות לאוכל אך לאחר כל הבירורים והבדיקות המסקנה של בית החולים היא שהם לא יודעים מה הסיבה ושחררו אותו עם זונדה הבייתה והנחיה לעבור בהדרגתיות להאכלה בכפית ללא כל הבחנה מלבד סימן שאלה לגבי "רגישות לחלב" והוראה לעבור לתחליף צמחי "נאוקייט"
מי שמכיר את הנושא ויכול לתרום מנסיונו וידיעותיו יבורך משמים
https://www.prog.co.il/threads/תינוקת-מסרבת-לאכול-עזרה-דחופה.113434/

• הוסף לסימניות
היינו אצל אוסטאופט, לצערי לא הועיל.
יש לך המלצה מסויימת?
מה הכוונה טיפול רגשי, לתינוק?
לגבי רפואה משלימה
הייתי הולכת לייעוץ במרפאה טבעית
אם את במכבי אז יש ״מכבי טבעי״
ומתייעצת איתם אם יש להם במה לעזור לתינוק.
בנושא הריגשי הייתי הולכת למח אחד, לפעמים זה קשור למשהו עוד בהריון של האמא..
שווה לבדוק..
המון הצלחה ובריאות!!

• הוסף לסימניות
מידע שאולי יכול להועיל: באחרונה פורסם בתקשורת על תינוק שסבל מקשיי אכילה חמורים מגיל צעיר עד שנתיים. אכל כמויות קטנות מאוד ואף התנגד לאכול. נבדק בשלושה בתי חולים, הוגדר כסרבן אכילה, והוזן בזונדה. למרות בקשות ההורים לא נעשה שיקוף קיבה. באחרונה בשל בעיה אחרת (מורסה) נותח הילד , ונעשה שיקוף קיבה, והתברר שהייתה לו היצרות תריסיון, שגרמה לו לאכול כה מעט. כרגע ההורים תובעים את שלושת בתי החולים על כך שלא נעשה שיקוף קיבה ומעיים שהיה חושף את הבעייה במיידי ומונע סבל ונזק מהתינוק.

אולי שווה לבדוק כיוון כזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה