התייעצות תינוק חדש במשפחה? איך אפשר להקל על ה...בעל???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
סליחה על השאלה, רק אני רואה כאן איזו אמירה סמויה (או שלא...) "איך עוזרים לבעל המסכן שאין לו מושג איך מתמודדים עם ילדים, כביסות, הכנת אוכל ותפעול הבית".
הרי בישיבה הוא אף פעם לא עשה כביסה לבד... עד הלידה הוא לא עשה אף פעם קוקו... (אא"כ זו לידה ראשונה או שניה), אף פעם הוא לא הכין אוכל לארוחת צהריים... אף פעם הוא לא ידע לתפעל בית...
זה שיש לאשה סדרי עדיפויות מסוימות מה אמור להיות ואיפה ואיך, זה מצוין ותקין, אבל זה לא אומר שאם עושים את הדבר בצורה שונה (ובעיקר כשהאשה לא בבית) אז התהפך העולם ואוי ואבוי מי יודע איך הילדים מסתדרים אם בכלל, ועוד כל מיני מחשבות.
מעניין מאוד מאיפה נובעת הגישה הזו. א"כ מדובר בבעל שבאמת הביא תמיד כביסה הביתה (כלומר שממש התפנק בתור בחור...) ואף פעם לא מכין אוכל ותמיד אשתו מסדרת את הילדים (שזה פירגון גדול לאשתו...) וכו וכו.
את הגישה הלחוצה הזו שאוי ואבוי אם הבית יתופעל ע"י הבעל שמעתי כבר לא פעם ובכל מיני וריאציות. הגיע הזמן לשנות פאזה ולהבין שיש עוד כיווני חשיבה ותפעול לבית, בפרט בזמן כ"כ עמוס של אחרי לידה, שחובה להפנים שזה זמן מיוחד ודורש הסתגלות.
ובפרט שאם יש כבר ילדים גדולים (מספיק בני חמש) אז חלק לא קטן מהעול אפשר לחלק גם עם הילדים.
אגב, בקשר לאוכל, למה לא לקחת את זה כזמן שאפשר לשנות שיגרה ולהזמין אוכל מבחוץ, מספיק לילדים מנת פלאפל או פיצה בשביל שיהיו מאושרים עד הגג. זה גם יכול לעזור להם לעבור את ההסתגלות כיותר נעימה ע"י זיכרון חיובי מהתקופה הזו.
אני מודע לזה שההודעה הזו יכולה להתפרש ככתובה מתוך עלבון וכדו' אבל לא כך הם פני הדברים, אלא להעלות דעה שונה וכיוון חשיבה אחר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סליחה על השאלה, רק אני רואה כאן איזו אמירה סמויה (או שלא...) "איך עוזרים לבעל המסכן שאין לו מושג איך מתמודדים עם ילדים, כביסות, הכנת אוכל ותפעול הבית".
הרי בישיבה הוא אף פעם לא עשה כביסה לבד... עד הלידה הוא לא עשה אף פעם קוקו... (אא"כ זו לידה ראשונה או שניה), אף פעם הוא לא הכין אוכל לארוחת צהריים... אף פעם הוא לא ידע לתפעל בית...
זה שיש לאשה סדרי עדיפויות מסוימות מה אמור להיות ואיפה ואיך, זה מצוין ותקין, אבל זה לא אומר שאם עושים את הדבר בצורה שונה (ובעיקר כשהאשה לא בבית) אז התהפך העולם ואוי ואבוי מי יודע איך הילדים מסתדרים אם בכלל, ועוד כל מיני דמיונות.
מעניין מאוד מאיפה נובעת הגישה הזו. א"כ מדובר בבעל שבאמת הביא תמיד כביסה הביתה (כלומר שממש התפנק בתור בחור...) ואף פעם לא מכין אוכל ותמיד אשתו מסדרת את הילדים(שזה פירגון גדול לאשתו...) וכו וכו.
את הגישה הלחוצה הזו שאוי ואבוי אם הבית יתופעל ע"י הבעל שמעתי כבר לא פעם ובכל מיני וריאציות. הגיע הזמן לשנות פאזה ולהבין שיש עוד כיווני חשיבה ותפעול לבית, בפרט בזמן כ"כ עמוס של אחרי לידה שחובה להפנים שזה זמן מיוחד ודורש הסתגלות.
ובפרט שאם יש כבר ילדים גדולים (מספיק בני חמש) אז חלק לא קטן מהעול אפשר לחלק גם עם הילדים.
אגב, בקשר לאוכל, למה לא לקחת את זה כזמן שאפשר לשנות שיגרה ולהזמין אוכל מבחוץ, מספיק לילדים מנת פלאפל או פיצה בשביל שיהיו מאושרים עד הגג. זה גם יכול לעזור להם לעבור את ההסתגלות כיותר נעימה ע"י זיכרון חיובי מהתקופה הזו.
אני מודע לזה שההודעה הזו יכולה להתפרש ככתובה מתוך עלבון וכדו' אבל לא כך הם פני הדברים, אלא להעלות דעה שונה וכיוון חשיבה אחר.
לא יודע אם הבנתי נכון את מה שמונה מתחת לתגובה הזאת,
אבל @אדם לעמל יולד!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה שמונח מעליה מונח גם מתחתיה... אין כאן כוונה מסויימת אלא כמו שכתבתי בסוף הפוסט ,להעלות כיוון חשיבה אחר.
לא'פר מצידך להעלות את תגובתי ללא ה'אינליין ספוילר'...
התכוונתי, שיש מקום לטעות בהבנת דבריך כאילו אמרת 'רעבעצ'ן מה הסיפור, אל תצפי ממני לכלום וזהו! הילדים שלך [ולא שלי?] יוזנחו, ואני אלך ואכנס לשטיבל לחיים טובים ולשלום'...
אז הבהרתי את כוונתך.
אם נפגעת - סליחה, אמחק.

• הוסף לסימניות
משום מה לא היה ברור לכולם שפותח האשכול הוא גבר, יש כאן מלא אי הבנות משעשעות.
בטוחה? אני לא... נראה שזה ניק שהוא לא של גבר... או שזה גבר שכותב בניסוח נשי וההודעות הן בלשון נקבה... שיטוט קצר יפשוט את הספק...
וגם אם זה נכון, התייחסתי לחלק לא מבוטל של תגובות כאן באשכול.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא'פר מצידך להעלות את תגובתי ללא ה'אינליין ספוילר'...
התכוונתי, שיש מקום לטעות בהבנת דבריך כאילו אמרת 'רעבעצ'ן מה הסיפור, אל תצפי ממני לכלום וזהו! הילדים שלך [ולא שלי?] יוזנחו, ואני אלך ואכנס לשטיבל לחיים טובים ולשלום'...
אז הבהרתי את כוונתך.
אם נפגעת - סליחה, אמחק.
הכל טוב...

• הוסף לסימניות
משום מה לא היה ברור לכולם שפותח האשכול הוא גבר, יש כאן מלא אי הבנות משעשעות.
בטוחה? אני לא... נראה שזה ניק שהוא לא של גבר... או שזה גבר שכותב בניסוח נשי וההודעות הן בלשון נקבה... שיטוט קצר יפשוט את הספק...
וגם אם זה נכון, התייחסתי לחלק לא מבוטל של תגובות כאן באשכול.

פותח האשכול הוא אישה,
אישה שיודעת שבתקופה הסמוכה ללידה ואחריה היא תקופה מאתגרת מאוד. מהמון זויות.
אין כאן מסכנות, ואין כאן עול.
יש כאן ראיה לעומק ולרוחב, שיש בעל ואישה שזוכים לגדל עוד ילד יהודי, והתפקיד הוא שלהם!
לא של השכנים, לא של הסבתא והדודים, ולא של אף אחד אחר! פשוט שלהם!
ראיה שרואה גם את שאר הילדים בבית וצריך להכין גם אותם לקראת השינוי (זה לא נושא האשכול)

שימו לב כמה תשומת לב מורעפת על האישה באופן טבעי, וכמה הבעל לפעמים עלול להידחק לפינה, וצריך לרוץ לכאן ולשם לאסוף ילד אחד מפה, ארוחה משם, ילד שני עם הטיטול מאתמול.... לשלישי אין בגד מחמם מספיק...
כן, בסוף מסתדרים, השאלה היא אם הבעל נסחט לחלוטין, או שהיה אפשר להקל עליו עם התארגנות מראש
התארגנות טכנית, רגשית, לקבל את הסיטואציות ברוח טובה ולזרום

כן, תינוק לא מגיע ביום אחד, ולא סתם...

@אדם לעמל יולד הדברים שכתבת מאוד נכונים, מי שמאמץ ראיה רחבה, אופטימית ופתוחה לשינויים, יזרום בשטף החיים הרבה יותר בקלות, בנעימות וברוגע. תודה על הדברים.

• הוסף לסימניות
זה שיש לאשה סדרי עדיפויות מסוימות מה אמור להיות ואיפה ואיך, זה מצוין ותקין, אבל זה לא אומר שאם עושים את הדבר בצורה שונה (ובעיקר כשהאשה לא בבית) אז התהפך העולם ואוי ואבוי מי יודע איך הילדים מסתדרים אם בכלל, ועוד כל מיני מחשבות.
מעניין מאוד מאיפה נובעת הגישה הזו. א"כ מדובר בבעל שבאמת הביא תמיד כביסה הביתה (כלומר שממש התפנק בתור בחור...) ואף פעם לא מכין אוכל ותמיד אשתו מסדרת את הילדים (שזה פירגון גדול לאשתו...) וכו וכו.
את הגישה הלחוצה הזו שאוי ואבוי אם הבית יתופעל ע"י הבעל שמעתי כבר לא פעם ובכל מיני וריאציות. הגיע הזמן לשנות פאזה ולהבין שיש עוד כיווני חשיבה ותפעול לבית, בפרט בזמן כ"כ עמוס של אחרי לידה, שחובה להפנים שזה זמן מיוחד ודורש הסתגלות.
בקיצור, אמהות - שחררו.
לא הכל צריך להיות בשליטה שלכן ככככלללל הזמן.
(זה מסר נכון וטוב לא רק לאחרי לידה)

• הוסף לסימניות
אני פונה מכאן לאבות ולאמהות גם יחד...

בלהט השמחה וההתרגשות הרבה, :)
הרבה מן העול נופל על הבעל...:(
תמרונים שונים ומשונים,:confused:
הילדים צריכים להמשיך סדר יום מינימלי:confused::confused:
ביגוד, אוכל, הסעות של הילדים, תסרוקת סבירה לבת השלוש.... :rolleyes:
קניות לרך הנולד, ליולדת:eek: (השגעונות שלה...!)

הבו עיצות,
הן מצד האמהות, כיצד הצלחתן לסייע ולהתארגן ביעילות, אפילו עוד לפני הלידה,
והן מצד האבות, מה עשיתם שהקל עליכם את השבועות הראשונים הללו, בד בבד עם שיירה מבורכת?
עיצה שלי- תחשבו אם הייתם רוצים להתחלף עם האישה ואז תסתדרו מצוין עם כל הפיצפקעס הקטנים..

• הוסף לסימניות
יש בזה משהו בריא שיעריך את מה שהרבעצען עושה כל השנה..

באמת, נעבאך.
בכל מקרה, חשוב להגיע עם אורך רוח לתקופה.

חשוב להזכיר לכולם, איש אינו ממעיט ממה שעושה הרבעצען כל השנה, רק שהרבעצען לא מתמודדת אף פעם עם שילוב של כל התפקידים גם יחד, מן הסתם הבעל אם לא מכין אוכל בבית - אז הוא שולח את הילדים בבוקר למוסדות, ואם לא ארז להם או לא עשה להם קוקו - אבל הוא גם אוסף אותם מהמוסדות ועוזר לאשתו להשכיב אותם בלילה בזמן שהיא מדיחה את הכלים. אין אף תקופה בשנה שהבעל במצב 'יולד' ועליה נופל הכל ביחד, לקום בבוקר ועוד לפני תפילה להלביש 4 ילדים כל אחד עם שגעונותיו הוא, לשלוח אותם בשיירה (כי אין מי שישמור על אחד בזמן ששולח את השאר), לאסוף אותם אחה"צ ולהכין אוכל, לארגן בית, להדיח לסדר לכבס לגהץ וכו' וכו' להישאר איתם אחה"צ בבית (במילים אחרות - לוותר על כולל אחה"צ), בקיצור - הכל, אבל לבד.
כדאי לזכור גם כשחשוב לשמור על כבודו של אדם אחד, לא להזניח מה שעושה אדם אחר. נקודה למחשבה...

• הוסף לסימניות
חשוב להזכיר לכולם, איש אינו ממעיט ממה שעושה הרבעצען כל השנה, רק שהרבעצען לא מתמודדת אף פעם עם שילוב של כל התפקידים גם יחד, מן הסתם הבעל אם לא מכין אוכל בבית - אז הוא שולח את הילדים בבוקר למוסדות, ואם לא ארז להם או לא עשה להם קוקו - אבל הוא גם אוסף אותם מהמוסדות ועוזר לאשתו להשכיב אותם בלילה בזמן שהיא מדיחה את הכלים. אין אף תקופה בשנה שהבעל במצב 'יולד' ועליה נופל הכל ביחד, לקום בבוקר ועוד לפני תפילה להלביש 4 ילדים כל אחד עם שגעונותיו הוא, לשלוח אותם בשיירה (כי אין מי שישמור על אחד בזמן ששולח את השאר), לאסוף אותם אחה"צ ולהכין אוכל, לארגן בית, להדיח לסדר לכבס לגהץ וכו' וכו' להישאר איתם אחה"צ בבית (במילים אחרות - לוותר על כולל אחה"צ), בקיצור - הכל, אבל לבד.
כדאי לזכור גם כשחשוב לשמור על כבודו של אדם אחד, לא להזניח מה שעושה אדם אחר. נקודה למחשבה...
אין ספק שרוב הבעלים עושים המון וכן אין ספק שרוב הבעלים יודעים לעשות המון,
אבל...
רוב הבעלים אפילו כאלה שבפועל מנהלים את הבית יותר מהאשה הם מרגישים שהאחריות היא של האשה והם העוזרים,
כי בסוף שלילד אין בגד האשמה כביכול נופלת על האם יותר מהאב,
וכשהאב מקבל על עצמו את האחריות המלאה של כל הבית לפעמים הוא מרגיש מותש כאילו נפל עליו העולם, למרות שבשגרה הוא עושה לא פחות, אבל האחריות הבלעדית היא לא שלו,
וחושבני שזה היה מטרת האשכול, ותודה על פתיחתו.

• הוסף לסימניות
אני ארזתי סטים לילדים בתוך שקית! עם תאריך! (תפוגה!) כי זה מה שהעזר כנגדי ביקש, וב"ה היה בסדר
אפשר גם להעזר בילדים שבבית, הם יודעים מצוין מגיל 5 6 ויכולים לכוון את האבא עם הבגדים.

• הוסף לסימניות
בשורה התחתונה
הנקודה פה היא מומחיות כל אחד בתחומו
המומחיות של האשה היא בהתאמת הבגדים לילד/ה (מידת בגד, סטים תואמים וכו') תעסוקה איתם, הכנת האוכל, שטיפת כלים וכו' (מסתובבת בדיחה אם גבר לא רוצה לשטוף כלים, שבפעם הבאה שישטוף - שישבור צלחת. יותר האשה כבר לא תבקש ממנו... :cool: )
זה לא שגבר לא יכול לעשות את כל הנ"ל, אלא זה השאלה של המומחיות מי עושה את זה הכי טוב
וברור שהאשה עושה את כל העבודות הנ"ל הכי טוב, אמנם גם הבעל יכול לעשות זאת ורק צריך להקל עליו שיעשה את החלק של האשה ברמה סבירה כפי כוחו

• הוסף לסימניות
סיכום ביניים:
רוב העיצות מהנשים היו: לשחרר, להכין ארוחות ולהקפיא, לארגן ביגוד מראש. (משעמם...)

העיצות של הגברים היו יותר פיקנטיות, במיוחד העיצה להגיד לאישה-
ש"הכל בסדר... אין לך מה לדאוג" (וכל הבית הפוך :cool: ...)

יש לכם עוד משהו להוסיף? (שלא חוזר על עצמו?)
תודה על כל התגובות המחכימות עד כה!

• הוסף לסימניות
כל כך הרבה שיח על סטים.
ילד נולד!
כל מערכת הבית משתנה.
ההחלמה של היולדת.
המצב הריגשי של כולם.
ונושא הסטים עולה שוב ושוב ושוב.
האמת. מצער אותי מאוד.
זה נכון מאוד!
אבל המושג "סט" הבסיסי, אין כוונתו דווקא "אותו בגד לחמשת הילדים"
אלא במשמעות של "מכנס וחולצה תואמים"
ז"א, לשדך את החולצה האדומה עם מכנס הג'ינס,
כדי שהבעל לא ילביש את החולצה עם מכנס ורוד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה