תינוק יונק לא שבע...

• הוסף לסימניות
בתחילת ההנקה צריך הרבה סבלנות- זה לא כמו בקבוק שהילד אוכל וגומר. לפעמים התינוק מעדיף מנות קטנות יותר לעיתים תכופות יותר, ואחרי כמה שעות כאלו נרדם לזמן יותר ארוך. כל תינוק והצרכים שלו. לדעתי, אם תוסיפי עכשיו בקבוק בסוף כל הנקה, כבר לא תצליחי להגמל מהצורך הזה.

• הוסף לסימניות
מה עושים עם תינוק שכל הזמן בוכה אחרי הנקה הוא רוצה עוד ואז מתחיל שוב לבכות

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי , מיץ ענבים עוזר מאד להגביר ולהסמיך , ולא להתיאש להניק כמה פעמים בכל ארוחה ,

• הוסף לסימניות
מה שראיתי שעזר אצלי- לצופף הנקות כל שעתים שעתים וחצי-
כי זה ענין שלביקוש והצע- ככל שיש יותר ביקוש יש יותר הצע
והביקוש צריך להיות בתדירות גבוהה יותר ולא בהנקות ארוכות יותר,
אם את מרגישה שקשה לך להיות סביב זה כל הזמן כי הוא לא רגוע, תני ארוחה אחת- בינתים נסי להרגיע אותו בדברים אחרים ולהסיח את דעתו- אחרי שעה וחצי- שעתים- שוב הנקה אחרי שעתים שוב- ובארוחה השלישית - את יכולה לתת תמ"ל ולשאוב בינתים, כך הביקוש יגבר, אבל הוא יקבל גם ארוחה גדולה ואז הוא ייישןן- ואת תרוצי לנוח גם את,
בינתים לשתות הרבה, ולאכול הרבה חלבונים שמהם הגוף מפיק את החלב,
לאט לאט תראי שאת עוברת להנקה מלאה ושיש מספיק,
זה קורה להרבה מאוד-ואצלי ראיתי שזה מאוד עזר, ולקחתי גם שקדיה, אין לי מושג עם זה עוזר אבל כך אומרים.
מי שהחליטה שהיא תוסיף כל ארוחה תמ"ל בסוף גמרה עם ההנקה, אבל אם זה אחת ל3-4 ארוחות ומצופפים הנקות- לאט לאט הגוף מגביר קצב ותפוקה ויש מספיק, חוצמיזה - שלאט לאט גם הגוף מתאושש מהלידה... שזה גם חלק חשוב מאוד.

• הוסף לסימניות
אגב שמעתי ממדריכת הנקה שאין דבר כזה חלב שלא מספיק מזין, פעם חשבו כך, היום יודעים שזה לא נכון, בכל חלב יש את ההתאמה המקסימלית לילד, והוא מקבל ממנו את הצרכים שלו.

• הוסף לסימניות
יש בזה צדק
אבל לפעמים לוקח כמה ימים/שבועות עד שזה קורה
לכן חייבים להיות חזקים ולא להתייאש
ומנסיון של לפני שלושה חודשים
זה קשה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובות , זה נותן כח להמשיך ולא להתייאש
רק הדאגה שלי היא איך לגרום לעלייה במשקל , עם תוספות בלי לפגום בהנקה עם מדי הרבה בקבוקים....??

• הוסף לסימניות
תני פעם ביום בקבוק
עצה של יועצת הנקה שהמליצה לי
תשאבי בזמן הזה
ככה גם יהיה לך רוגע לצאת ללכת להשתחרר
וגם יהיה חלב
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני רואה שהרבה כתבו שהם נותנות גם בקבוק ,איך התינוק לא מעדיף אח"כ רק בקבוק וזהו? במיוחד בגיל קטן מאד שהם מתרגלים, אצלי גם תמיד הייתי רואה שהם לא רגועים אחרי ההנקה והייתי מביאה בקבוק ואז זה כבר נהיה סוג של לחץ אם לא נתתי גם בקבוק כי אולי הוא רעב וכו'
ובאמת אני גמרתי עם ההנקה מהר מאד, בערך חודשיים וזהו. בפעמים הבאות אני מקווה שאני אדע לעשות את זה בצורה יותר טובה

• הוסף לסימניות
אני רואה שהרבה כתבו שהם נותנות גם בקבוק ,איך התינוק לא מעדיף אח"כ רק בקבוק וזהו? במיוחד בגיל קטן מאד שהם מתרגלים, אצלי גם תמיד הייתי רואה שהם לא רגועים אחרי ההנקה והייתי מביאה בקבוק ואז זה כבר נהיה סוג של לחץ אם לא נתתי גם בקבוק כי אולי הוא רעב וכו'
ובאמת אני גמרתי עם ההנקה מהר מאד, בערך חודשיים וזהו. בפעמים הבאות אני מקווה שאני אדע לעשות את זה בצורה יותר טובה

זה בדיוק מה ששאלתי..
יום אחד שנתתי במשך היום 3-4 בקבוקים , כבר בלילה היא לא רצתה הנקה...
כי יותר קל בקבוק...

אני בינתיים אנסה רק בקבוק אחד בלילה.
מקווה שזה יספיק בשביל עלייה במשקל...
ולא יהרוס את ההנקה

• הוסף לסימניות
תראי שזה יעבוד
אני עד לפני חודש עבדתי ככה
עכשיו חזרתי לעבודה אז זה שנה
תהני מהחופשה גם בשבילנו

• הוסף לסימניות
תודה על כל העצות המחכימות!
אבל איך אפשר להיות סביב זה כל היום? זה ממש קריעה.
להניק שעה והוא לא רגוע שעתיים, וכל הזמן צריך מוצץ וידיים, ובאמצע לשאוב... והופ שוב הגיעה שעת הנקה. ואמא גמורה שלא מסוגלת אפילו להחזיק אותו עם בקבוק מטרנה.
כל הכבוד לך שאת ממשיכה לנסות
אבל בגבול.
אם את רואה שהוא ממשיך להיות רעב הוא ממש סובל ותשקלי לעבור לתחליף עם כל הצער שבדבר

את ישנה מספיק? גם שינה תורמת לאיכות החלב
מסכימה עם כל מילה.

• הוסף לסימניות
כן, גם אני, אחרי כל הנקה מוסיפה תמ"ל בולע 120 CC כל שלוש שעות. לא יודעת מה ההנקה עושה
מסתבר שמחזקת את הקשר ומוסיפה ויטמינים....
כל הכבוד על הכוח להמשיך להניק!! קשה לי גם וגם ומיום ליום אני מוסיפה בקבוקים ומרידה הנקה... וכבר מרגישה איך שיורדת כמות החלב :(

• הוסף לסימניות
אגב שמעתי ממדריכת הנקה שאין דבר כזה חלב שלא מספיק מזין, פעם חשבו כך, היום יודעים שזה לא נכון, בכל חלב יש את ההתאמה המקסימלית לילד, והוא מקבל ממנו את הצרכים שלו.

אני מכירה אישית כמה תינוקות שהגיעו לתת תזונה, בגלל חלב לא מזין.
האמא רק הניקה (בגלל שכולם מסבירים לה כמה זה חשוב ואסור להוסיף תמ"ל), והילד הלך ורזה ונשדף עד אפאטיות ועד בכלל.
גם באשכול שהיה כאן לפני כחצי שנה, היו כמה עדויות אישיות כאלו.

אז אדרבה, תילחמו בכיף על ההנקה, תאכילו בלי הפסקה, תאכלו קרעפט ותשתו מיץ ענבים, תפרנסו את כל חברות תוספי המזון וחנויות הטבע. למה לא. הנקה זה חשוב.

אבל אם הילד לא עולה במשקל, אחרי כל המאמצים, שווה לחשוב שוב על כל העניין.
כך גם אם הוא בוכה מרעב אחרי כל ארוחה.

• הוסף לסימניות
צריך לא להתייאש ולא להיכנע.
מנסיון....
עד גיל 3 חודשים עם תינוקת שיבבה ואכלה כל הזמן, (מכאבי בטן וכו)
וגם אחר כך אוכלת לא מאד מסודר,
מי שחשוב לה שווה להשקיע. אפשר לנסות הדרכה של יועצת.
עכשו בה היא בת שנה פלוס ועדיין יונקת, ומה שיפה זה שאני יכולה לראות שזה חשוב גם לה.
אבל זה הרבה השקעה מי שמזניחה פה שם זה אבוד.

• הוסף לסימניות
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי (ועוד שלושה ילדים גדולים )
עד גיל חודש וחצי רק הנקתי והיא שיגעה אותי ברמות קשות כמו שאת מתארת, אולי יותר,
הייתי ממש בחרדות שהיא תתעורר כי כל זמן שהיא ישנה יכולתי לנשום ולהתייחס לשאר החבר'ה
אכלתי כמויות של אגוזים, שקדים ושאר המומלצים
שתיתי המון
כל מה שיכולתי כולל לקחת תוספת .
בשקילה בגיל חודש היא לא עלתה מספיק, משהו כמו 120 גר' לשבוע במקום הנורמה שהיא 150 גר' כלומר ירדה אחוזונים
אחרי שבועיים שקלתי אותה שוב והפעם היא ממש כמעט לא עלתה, היא היתה עצבנית זוועה (וגם אני...)
שראיתי שזה כך התחלתי לתת לה בקבוקים תמ"ל ושאבתי לה במסירות כל שלוש שעות
בשקילה בגיל חודשיים היא המשיכה לרדת באחוזונים
בקיצור כרגע הפסקתי לתת לה בכלל שאוב רק תמ"ל ואני שואבת ושומרת
אני אשקול אותה שוב עוד שבוע ואז אראה

יש מצב רציני שחלב אם לא תמיד מזין
אין שום הצדקה (לדעתי) להלחם עד חורמה בסוף המטרה שלנו כאמהות אמורה להיות תינוק שבע ועולה במשקל ואמא שנחה מספיק, (מילים של האחות בטיפת חלב)
אם זה לא קורה, צריך לפתוח ראש, ב"ה יש היום תמ"ל איכותי מאד ולא קרה כלום

• הוסף לסימניות
בן שבועיים, לאחר כל הנקה באופן קבוע לא רגוע (אפילו אחרי חצי שעה-שעה שהוא בקושי נרדם באמצע). מתעורר כל כמה דקות ומחפש, נרגע שמחזירים לו את המוצץ לפה.
...
אשמח לעזרה מהמומחיות בהנקה
את מוזמנת לפנות אלי באישי.

גם אצלי תינוקת קטנה בת פחות משבועיים לא עולה במשקל.
נרדמת הרבה בהנקה..
גם את.

ומזל טוב לשתיכן!

ולמה באישי?
כי זה בדיוק כך, אישי מאד ואינדיבידואלי.
ובשביל שתהיה אפשרות לעזור חשוב לברר קודם כמה פרטי רקע נחוצים שבלי זה יכול להיות ממש לא אחראי לזרוק עצות.

• הוסף לסימניות
ולמה באישי?
כי זה בדיוק כך, אישי מאד ואינדיבידואלי.
ובשביל שתהיה אפשרות לעזור חשוב לברר קודם כמה פרטי רקע נחוצים שבלי זה יכול להיות ממש לא אחראי לזרוק עצות.

אסתר,
דווקא בגלל שהגישה שלך נשמעת יעילה ואחראית, מעניין לשמוע האם:
קרה פעם שאמרת לאמא, שאכן אין לה מספיק חלב?
קרה פעם שהמלצת למישהי להפסיק להלחם, כי היא שייכת לאחוזים הבודדים שבאמת אין להן?

• הוסף לסימניות
לא יצא לי לומר כזה דבר, כי במקרה שאני מתלבטת אני מפנה את הפונה ליועצת הנקה של ליגת לה לצ'ה שאני סומכת על שיקול דעתה.

חשוב לי להבהיר:
לעת עתה אני לא עוסקת בייעוץ הנקה מהסוג הניתן בבתי החולים ובבתי החלמה ליולדות.
שם דרוש סיוע מסוג אחר, ואני כרגע לא מתמקדת בסיוע מהסוג הזה, ומפנה בעת הצורך למומחיות גדולות ומנוסות ממני.
אז מה כן?
אני נותנת את התשתית שחסרה מאד בהדרכות הניתנות כיום בקורסי הכנה ללידה.
:mad:
זה דומה בערך מצב שבו אדם עולה על הכביש עם רכב לטסט בלי ללמוד תאוריה.
אני מלמדת על סמך ניסיוני האישי, ניסיונן של אימהות רבות ששיתפו אותי, והרבה למידה וחקר, את כל תשתית הידע שמאפשרת הנקה טובה ואיכותית לאורך זמן. הידע הוא רב מערכתי: מדעי בריאותי, השקפתי, פסיכולוגי, סוציולוגי, תזונתי ועוד.
אימהות מקבלות ממני ידע וכלים שהן לא מקבלות באף מקום, וב"ה עם הצלחות מרובות.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה