תינוק שלא ישן בלילה בכללללללל

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
אני אמא לשתיים.
השני שלי בן 11 חודש, איתי בבית, וגם בחדר הורים. בלילות הוא חוגג מאז שהוא נולד. הוא מתעורר, בוכה, אני משכיבה עם מוצץ, לכמה שניות ושוב... ניסיתי כמעט הכל, אני גם לפעמים מתעלמת מהבכי, עד שנמאס לי.
אחת לחודש במקרה הטוב הוא ישן 5 שעות רצוף. כולם אומרים- שיניים שיניים..... ואני טוענת שחוץ מהשיניים יש מציאות של עייפות.
אני פונה אליכם שתעזרו לי ותייעצו , מה אפשר עוד לעשות? אני גמורה ומוטשת, מנסה לצבור כוחות עוד מהלידה, ולא רואה את הסוף ללילות. אני בטוחה שזה לא אמור להיות כך.
לגבי יעוץ שינה- זה קצת סיפור יקר, כך שזה לא רלוונטי.

• הוסף לסימניות
ל[FONT=&quot]כי לרופא ילדים,
תבדקו:
-אזניים
-תולעים ([/FONT][FONT=&quot]כן, קיים גם בגיל הזה)
-תזונה לפני השינה
-תזונה באופן [/FONT][FONT=&quot]כללי
ושיהיה לילה טוב! :)
[/FONT]

• הוסף לסימניות
זה תינוק יונק? או אוכל מטרנה? רק בלילה זה קורה? או במהלך כל היום?

זה מאוד משנה וכמובן דבר ראשון בדיקת רופא משפחה

• הוסף לסימניות
לשים לב לתזונה. הרבה פעמים רעב אפי' קל לא נותן לישון לפי מה שקרה אצלנו. (כן, גם שיניים...)
אם זה הנקה בגיל הזה כדאי להוסיף לפני השינה בקבוק מטרנה + דייסה.

• הוסף לסימניות
אין לי מה ליעץ, רק מקווה בשבילך שזה יעבור מהר מהר, זה נשמע ממש לא קל!!

• הוסף לסימניות
אחרי שבדקת תזונה, תולעים, בעיות עיכול, כאבי בטן.
(מקווה שתמצאי פיתרון אבל אם לא-)
אני מכירה רופא הומאופת שפתר לאחיין שלי בעיה דומה.
יש גם בגיל הזה בעיות שינה.
ולענין היוקר-

תחשבי שוב כמה שווה לך להיות רעננה בבקר. :)

• הוסף לסימניות
איך הוא מתנהג במשך היום?
והאם הוא ישן מתישהוא ביום?

• הוסף לסימניות
חשבי על כיוון של מח אחד.או שלשת המימדים
יש כאלה שממש עזר להם...

• הוסף לסימניות
בדיקת דם!!!!
לפעמים חוסר ברזל גורם לחוסר שינה

אך בלי לאכזב אותך
יש ילדים שלא צורכים הרבה שינה!!!!
תלמדי אותו כמה עבודות בית ותלכי לישון...
גידול קל!

• הוסף לסימניות
מצטרפת לקודמת:
לבדוק ברזל
ועצה שנשמעה לי משונה עד שניסיתי אותה: לשים אותו לישון מוקדם יותר. לא יודעת מה ההגיון בזה אבל אצלי זה עבד יופי.
(קראתי את זה באיזה מאמר של יועצת שינה: שילד שהולך לישון לפני שעובר את סף העייפות ישן טוב יותר)

• הוסף לסימניות
הוא בוכה ומיוסר או שסתם בא לו לחגוג על חשבון אמא שלו?
ועוד שאלה- כמה הוא ישן ביום ומתי הוא הולך לישון בלילה?

• הוסף לסימניות
אין לי פתרונות בשבילך,אבל משהו חמוד שיצא לי לקרוא לאחרונה :)

(תינוק כותב)

אוקיי, זה המצב שלי: אני של אמא שלי כבר כמעט שבעה חודשים. ההתחלה הייתה מעולה. בכיתי, הרימו אותי, האכילו אותי, בכל שעה. לילה או יום. ואז קרה משהו. בשבועות האחרונים היא התחילה לנסות משהו שנקרא שינה רצופה כל הלילה. בהתחלה חשבתי שזה סתם שלב התפתחותי שהיא עוברת, אבל זה רק נהיה יותר גרוע. דיברתי על זה עם תינוקות אחרים, ומסתבר שזה די נפוץ ...שאמהות עושות את זה אחרי שיש להן אותנו חצי שנה בערך. הקטע הוא שאמהות לא באמת צריכות לישון. זה סתם הרגל שלהן. להרבה מהן היו שלושים שנה לישון, וזה הספיק להן. הן לא צריכות יותר.

אני מציע פה תוכנית פעולה בשם 'שאפו להתינוק הבוכה' וזה הולך ככה:

לילה ראשון: תבכה כל שלוש שעות עד שמאכילים אותך. אני יודע שזה קשה לראות את אמא מתענה מזה שאתה בוכה, אבל תזכור שאתה עושה את זה לטובתה.
...
לילה שני: תבכה כל שעתיים עד שמאכילים אותך.

לילה שלישי: תבכה כל שעה. רוב האמהות יתחילו להגיב מהר יותר אחרי שלושה לילות כאלה.

חשוב לזכור שיש אמהות יותר זריזות ויש כאלה שיקח להן יותר זמן להסתגל. האמהות מהסוג השני יעמדו בכניסה לחדר במשך שעות וילחשו 'שששש.' אל תוותר. התמדה היא המפתח! אם תתן לה לישון רצוף בלילה פעם אחת היא תצפה לישון רצוף כל לילה. אני מזכיר. זה קשה, אבל היא לא זקוקה לשינה הזאת. פשוט קשה לה לקבל שינוי. אתמול בלילה בכיתי כל שעה, מכל סיבה שרק מצאתי. השמיכה דגדגה לי את הרגל, הצללים על הקיר, הבטן, החיתול, החתול אמר מיאו, ברגע אחד בכיתי סתם כי נהניתי לשמוע את הקול של עצמי מהדהד במוניטור שליד המיטה שלה. חם לך, קר לך, לא משנה. העיקר שתמשיך לבכות! זה לקח קצת זמן אבל זה עבד. היא האכילה אותי בארבע בבוקר. היום בלילה המטרה שלי היא שלוש וחצי.

לפעמים אמא תקרא לשחקן חיזוק ותשלח את אבא. אל דאגה. אבות לא בנויים לחיים בלי שינה כמו אמהות. הם יכולים להתמודד עם כמה טפיחות על הגב שלך, קצת 'ששש', ואז הם מתייאשים ושולחים שוב את אמא. עוד טריק קטן: אם אמא לא מגיעה מספיק מהר, אני תמיד יכול להשתעל ולעשות קולות של חנק. זה תמיד מריץ אותה לעריסה. בקרוב אני מאמין שהיא תפנים שהיא לא באמת זקוקה לשינה.

נ.ב. אל תתן לדברים האלה מהגומי להטעות אותך – לא משנה כמה חזק תמצוץ אותם – חלב לא יצא מהם. סמוך עליי

• הוסף לסימניות
איזה חמוד, אהבתי!

• הוסף לסימניות
חופשה לארבעה ימים אצל האמא/אחות/... - לבד! לבד! לבד! פתרון להכל!

• הוסף לסימניות
חופשה בת ארבעה ימים אצל האמא/אחות/... לבד! לבד! לבד! - פתרון להכל!

• הוסף לסימניות
מציעה להוציא אותו לתקופה, אפילו חודש חודשיים, בשעות הבוקר. לפעמים זה מחולל פלאים, עוזר להם ללמוד להתרגל לעוד מישהו, לאכול דברים חדשים, ולך קצת לאגור כוח להמשך שעות היום.

• הוסף לסימניות
אם הוא יונק אולי כדאי לגמול אותו. אצלי זה עבד בגילאים הללו-גיל שנה.

• הוסף לסימניות
בגיל הזה, רוב הבכיות בלילה הן מרעב !!!
תפרטי על הארוחות שלו (או שלך), אולי נוכל לכוון אותך...

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון הוא עדיין ישן בחדר הורים
להוציא אותו לחדר ילדים! (אמרה לי כך אחות בטיפת חלב וזה עבד מדהים!)
גם גמילה מהנקה תעזור כמובן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה