דרוש מידע תינוק שמוכן ללכת רק על שולחן

• הוסף לסימניות
שלום
אשמח לעיצה טובה..
הבת שלי בת שנה וארבעה חודשים, נעמדת כבר מגיל 9 חודשים והולכת עם כל דבר (כולל חצי אצבע..) מגיל שנה
למעשה כבר ארבעה חודשים שההליכה שלה באותו סטטוס - לא השתפר
לאחרונה גיליתי שעל שולחן, מיטה או משטח גבוה אחר היא כן מוכנה לעמוד לבד ביציבות ואפילו ללכת כמה פסיעות
מצד שני כשרק מנסה להעמיד אותה על הרצפה ללא תמיכה היא מתנגדת מיד ובאופן מוחלט.
ניסיתי לשים שטיח ושמיכות על הרפצה כדי לטשטש, לרדת לגובה שלה כמובן, בנתיים לא עזר.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?

תודה!

• הוסף לסימניות
עם להחזיק - בעגלת בובה או בימבה היא כן הולכת?

הבן שלי בגיל הזה ובדומה למה שאת מתארת, אולם לאחרונה שמתי לב שבבגדים מסוימים פחות נוחה לו הזחילה והוא מעדיף ללכת בהם (בעיקר בבגדי הקיץ הקצרים)

• הוסף לסימניות
אז היא בדיוק כמו הבן שלי!
אפילו על המיטה הוא מצליח להיעמד מישיבה, מה שלא חולם לעשות על הרצפה.
בימים האחרונים הוא יותר ויותר הולך גם בלי להחזיק, ברוך ד'.
נסי לתת לה ללכת עם עגלת בובה פחות יציבה, או עם כדור גדול בין שני הידיים - נותן אשליה של ללכת עם משהו, כשבפועל זה ללכת לבד.
ולזכור (אומרת גם לעצמי..). שלזחילה יש ערך מוסף מבחינת פיזיו', מה שאין כך להליכה, וגם אם הבגדים משתפשפים והגרביים משחירות - זה זמני ויגמר בקרוב.

• הוסף לסימניות
יש הליכון ששמים את הילד בתוכו והולך כשהוא בפנים .
יש גם הליכונים יציבים שמחזיקים והולכים איתם(לעומת עגלת בובה ובימבה שלא מספיק יציבים

• הוסף לסימניות
שואלת בתור אמא ותיקה ואפילו סבתא,
מה כל כך חשוב לך שתתחיל ללכת?
תפסיקי לבחון ולאמן אותה
תמשיכי בסדר היום
היא תלמד בסוף ללכת על הרצפה והכל יהיה בסדר
(כמובן כשמדובר על ילדה בהתפתחות תקינה)

• הוסף לסימניות
הבן שלי היה ככה. היום הוא כבר אחרי בר מצווה:)
הוא היה רץ על השולחן ולא הבנו מה יש לו. היה לו עיכוב התפתחותי כלשהו אבל לא הבנו מה הקטע של זה שהוא לא הולך על רצפה.
בגיל שנה וחצי עלינו על פזילה קלה+ בעיית מיקוד ומהרגע שהרכבנו לו משקפיים הכל הסתדר.
האורטופיסטית הסבירה לנו שלפעמים כשיש בעיית מיקוד המרחבים לא נראים לילד אותו דבר ויש מקומות שהוא לא מרגיש עליהם בטוח.

אני מאמינה שזה סיפור די חריג אבל חשוב שגם הנושא הזה של העיניים יהיה במודעות ואם אין שיפור אז לבדוק את האפשרות הזו.

• הוסף לסימניות
אז היא בדיוק כמו הבן שלי!
אפילו על המיטה הוא מצליח להיעמד מישיבה, מה שלא חולם לעשות על הרצפה.
בימים האחרונים הוא יותר ויותר הולך גם בלי להחזיק, ברוך ד'.
נסי לתת לה ללכת עם עגלת בובה פחות יציבה, או עם כדור גדול בין שני הידיים - נותן אשליה של ללכת עם משהו, כשבפועל זה ללכת לבד.
ולזכור (אומרת גם לעצמי..). שלזחילה יש ערך מוסף מבחינת פיזיו', מה שאין כך להליכה, וגם אם הבגדים משתפשפים והגרביים משחירות - זה זמני ויגמר בקרוב.
תודה על העידוד!
אני מבינה שהיא לא יחידת סגולה שמעדיפה ללכת על מיטות : )

• הוסף לסימניות
תודה על העידוד!
אני מבינה שהיא לא יחידת סגולה שמעדיפה ללכת על מיטות : )
ב-ר-ו-ר שהיא יחידת סגולה אבל היא תמצא שידוך
אולי על השולחן כולם בגובה שלה
עומדים מולה בלחץ שלא תיפול מהשולחן
ולכן היא רגועה ?

• הוסף לסימניות
הבן שלי היה ככה. היום הוא כבר אחרי בר מצווה:)
הוא היה רץ על השולחן ולא הבנו מה יש לו. היה לו עיכוב התפתחותי כלשהו אבל לא הבנו מה הקטע של זה שהוא לא הולך על רצפה.
בגיל שנה וחצי עלינו על פזילה קלה+ בעיית מיקוד ומהרגע שהרכבנו לו משקפיים הכל הסתדר.
האורטופיסטית הסבירה לנו שלפעמים כשיש בעיית מיקוד המרחבים לא נראים לילד אותו דבר ויש מקומות שהוא לא מרגיש עליהם בטוח.

אני מאמינה שזה סיפור די חריג אבל חשוב שגם הנושא הזה של העיניים יהיה במודעות ואם אין שיפור אז לבדוק את האפשרות הזו.
יש סיכוי לבעיות פזילה ומיקוד ללא רקע תורשתי?
מאיפה שזה יבוא פתאום? איך חשבתם לבדוק את זה?

• הוסף לסימניות
יש סיכוי לבעיות פזילה ומיקוד ללא רקע תורשתי?
מאיפה שזה יבוא פתאום? איך חשבתם לבדוק את זה?
היה רקע רחוק- אחותי.
חשבנו על זה כי פתאום התחילה פזילה קלה והוא היה כבר קודם במעקב בגלל טורטיקוליס.
כתבתי למעלה שאני לא חושבת שכאן זה הסיפור במיוחד שכתבת שאין תורשתיות אבל חשוב שיהיה במודעות

• הוסף לסימניות
אני "אבחנתי" פזילה (כלומר הלכתי לרופא עיניים כי ---) הבייבי זחלה על הרצפה בלי להכניס דברים לפה.
הייתה תינוקת מפותחת מאד - בגיל חודשיים כבר התהפכה ל2 הכיוונים ובגיל 4 חודשים זחלה במרץ.
אבל מעולם לא הכניסה חפצים לפה.
הלכתי איתה לרופא עיניים שצחק עלי שלא מאבחנים זחילה לפניגיל חצי שנה.
ובגיל חצי שנה כשבאנו - כבר לא צחק והביא משקפיים ורטיות לתיקון...
הנ"ל כמובן על בייבי אחרת, לא על הבחור שתואר קודם.

• הוסף לסימניות
אני גם ממליצה לך לבדוק את העיניים
בעיית צילינדר יכולה גם לגרום לילד לחוש לא בטוח ולפחד ללכת לבד
אצל 2 בנות שלי זה היה הגורם.
אצל הגדולה, עלינו על זה בגיל יותר מאוחר,
היא ב"ה הלכה מעצמה, אבל לקח לה הרבה זמן והיא הלכה עם להחזיק מגיל 9 חודשים..
למפרע, לדברי הרופאה זה לכאורה היה הגורם לפחד...
ואצל הקטנה, כשהתופעה חזרה על עצמה, הלכתי לרופאה כבר בגיל שנה ושלושה חודשים
והיא אכן, גם עם צילינדר גבוה...
הרכבנו לה משקפיים והבעיה נעלמה..

• הוסף לסימניות
מכירים רופא עיניים מומלץ במכבי לגיל הזה?
בבני ברק
תודה

• הוסף לסימניות
אולי פלאטפוס?
מיטה יותר רכה מאשר ריצפה, יכול להיות שזה לא כואב לה על המיטה

• הוסף לסימניות
אולי הרצפה שלך מחליקה והוא מרגיש פחות יציב בהליכה.

• הוסף לסימניות
אולי פלאטפוס?
מיטה יותר רכה מאשר ריצפה, יכול להיות שזה לא כואב לה על המיטה
אולי הרצפה שלך מחליקה והוא מרגיש פחות יציב בהליכה.
היא הולכת בשמחה גם על השולחן.. רק לא על הרצפה
וכבר שמתי שמיכות כדי לדמות את המיטה ולא עזר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה