עזרה תינוק שמסרב לאכול

• הוסף לסימניות
האם משהי מכירה תופעה כזו של תינוק שממש מסרב לאכול?
מדובר על סרוב לאכול כל מזון. כולל הנקה תמ"ל וכל סוגי התוספות האפשריות לגיל- לא משנה הטעם.
ענין של אי רצון לאכול.
נשמע הזוי אבל זה המציאות איתו.
ממש מגיל צעיר של כמה ימים ואולי מהלידה- מתחיל לאכול יפה מוצץ טוב אבל לאחר כמות קטנה עד מזערית מפסיק ומנגד בכח, כשמציעים לו ה וא צורח ומתרחק כאילו זה נושך...(הבקבוק או מה שמנסים לתת לו...)
כשהוא בוכה מרעב נרגע עי מציצת אצבע או כמות מזערית של אוכל. שבטוח לא משביעה. בדרכ מצליחים להאכלו בשינה וגם זה לא תמיד. מה עושים??? דחוף!!!! למי יש נסיון או מידע???
(לאחרונה שמנו לב שמה שהוא יכול להחזיק לבד כמו חתיכת לחם וקרקרים הוא מתלהב מאד לאכול אבל הוא צעיר מידי בשביל שיוכל לאכול לבד. יש מצב כזה שתינוק לא רוצה שיאכילו אותו? ואם כן מה עושים?את הבקבוק הוא זורק בכל מקרה. לא תופס לבד).

• הוסף לסימניות
בדקתם ריפלוקס? יש גם מושג של ריפלוקס סמוי

הוא עולה במשקל? ממלא טיטולים?

• הוסף לסימניות
יש אכן חשד לריפלוקס סמוי. אם כי הרופאה טענה שכיום לא מבוצעת בדיקה לאימות הענין כי אין בדיקה ודאית. על סמך הנתונים המליצה על תרופה מסוימת שלא עזרה כלל רק הורידה יותר את התאבון... הפסקנו השימוש בה כמובן והוא אכן עולה במשקל אבל מאד לא מספיק. בכל אופן נראה עירני וחיוני ומתפתח בהתאם לגילו. הבעיה זה העליה במשקל. רזה....

• הוסף לסימניות
בן כמה התינוק? האם מותר לו כבר מוצקים? אם כן אפשר לנסות לתת מרק טחון עשיר במזרק, או גרבר.
ויש גם גרבר באריזה דומה לטרופית שבלחיצה שותים מפיה מיועדת. שמעתי על כמה סרבנים שהסכימו לאכול ככה לאט לאט ביס אחרי ביס.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
היה לי תינוק עם בדיוק אותם תסמינים שאת מתארת- מפסיק לאכול אחרי דקה, צורח, מעיף את הראש אחורה... ונראה תמיד רעב, ורזה רזה רזה....
הרופאה איבחנה ריפלוקס סמוי ונתנה סירופ זנטק.
הוא לא עוזר מיד!!
אבל אחרי שבועיים הוא התחיל לאכול כמו בן אדם (אח"כ הרופאה הסבירה לי שהריפלוקס פוצע את הושט ולוקח שבועיים לפחות עד שזה מתרפא ומפסיק לכאוב, מסכנון...) וראיתי שכל עוד הקפדתי לתת לו את הזנטק הוא אכל נורמלי, ברגע שניסיתי להפסיק - תוך שבוע היה חוזר לסורו.
מקוה שעזרתי!
עידוד קטן- ריפלוקס עובר בסביבות גיל שנה:) היום הוא אוכל בלי להפסיק.... אז יש תקוה!

• הוסף לסימניות
לפעמים כאבי אוזניים גורם לילדים לא לרצות לאכול ולמצוץ

• הוסף לסימניות
ממש מצער לשמוע שילד סובל ולא יודעים ממה, הייתי מציעה לך לגשת בהקדם למישהי כמו רות בר לב אוסטיאופטית, היא מקבלת בגרנד הול בבני ברק, אבל כל אוסטיאופת יהיה מעולה לדעתי
היא עפ"י מגע עדין יודעת לזהות אם יש משהו תפוס בגוף, ריפלוקס כל מה שתרצי.
יש לה במיוחד נסיון עשיר בכל הנושא של האכלת תינוקות סרבנים וכו,
שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המשיבות, מאד מעודד לקרא את התיחסותכן והנסיונות לעזור!
אענה לכמה שואלות- התינוק כבר בן 9 חודשים, ניסינו בינתיים הרבה דברים רצנו לרופאים כמעט בלי הפסקה, מגיל חודש ועד עכשיו.
בדקנו שאין לשון קשורה, בדיקות דם תקינות, היינו באוסטאופטיה, דיקור סיני-לא היה להם פתרון.
למי שכתבה על ריפלוקס סמוי- אכן הועלה חשד לריפלוקס סמוי וניסינו זנטק אבל זה היה נראה שהמצב נהיה גרוע יותר- עשה יציאות לא תקינות ירידה בתאבון ומעט אפתיה. הפסקנו אחרי יומיים. אשמח אם תוכלי לענות האם גם אצלכם זה התחיל כך ואח"כ היה שיפור (האם כדאי להתמיד?) כי הרופאה טענה שלא תמיד זה עוזר במצבי ריפלוקס והיא גם הורתה להפסיק את השימוש בזנטק לאור הסימנים, המליצה לעבור לתרופה אחרת-לוסק, אבל כבר חששנו להסתבך שוב ולא נתנו בינתיים. אשמח לתשובות נוספות. יישר כח !!!

• הוסף לסימניות
אולי פיטריות בפה?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש לו הפרעת אכילה- צריך להתייעץ עם מישהו שמבין
אולי בעזר מציון ידעו לעזור לכם כי יש להם במעונות ילדים שסובלים מהפרעת אכילה

• הוסף לסימניות
פטריות פה, דלקות אוזניים, דלקות גרון, אלו דברים שכמובן בדקנו מזמן. אלו גם דברים שלא נולדים איתם (הבעיה התחילה ממש מהלידה, להזכירכן.) וגם לא נמשכים לאורך חודשים... וגם בדרכ יבואו לידי ביטוי בסימנים נוספים חוץ מאי רצון לאכול. אני מדברת על בעיה רצינית ומחכה לתשובה מקורית מעבר לדברים בסיסיים שנבדקים מייד. עברנו את זה. בכל אופן הרבה תודה.

• הוסף לסימניות
אני באמת לא זוכרת שהיו לזנטק תופעות לוואי... (ירידה בתיאבון-פחחח... הוא ממילא לא אכל כלום:D)
רק זוכרת שאכן לקח לזנטק כשבועיים לעזור.
בכל מקרה ברור שצריך להתייעץ עם הרופאה.

• הוסף לסימניות
א ז, תודה לתשובתך!
בינתיים אנו ממשיכים להתפלל שיהיה לנו עוד כח להמשיך ולרדוף אחר פתרון לחידה זו ובעיקר שתבוא מהר על פתרונה... המצב נורא!!!
מה שמעניין הוא שכשהוא אוכל לבד ללא עזרה (כמו כרסום לחם) הוא תמיד אוכל בתאבון רב -תופס בהתלהבות, לעיתים זה נראה כאילו הוא מתעקש שלא יאכילו אותו.
הבעיה שהוא כמובן צעיר מידי בשביל לאכול לבד ובכמויות הנדרשות.
(אגב, את הבקבוק הוא תמיד מסרב לקחת גם על ידינו וגם לבד...)

• הוסף לסימניות
אולי תנסו ללמד אותו לשתות עם קש?
וכך יוכל לאכול את הדייסה?

• הוסף לסימניות
א ז, תודה לתשובתך!
בינתיים אנו ממשיכים להתפלל שיהיה לנו עוד כח להמשיך ולרדוף אחר פתרון לחידה זו ובעיקר שתבוא מהר על פתרונה... המצב נורא!!!
מה שמעניין הוא שכשהוא אוכל לבד ללא עזרה (כמו כרסום לחם) הוא תמיד אוכל בתאבון רב -תופס בהתלהבות, לעיתים זה נראה כאילו הוא מתעקש שלא יאכילו אותו.
הבעיה שהוא כמובן צעיר מידי בשביל לאכול לבד ובכמויות הנדרשות.
(אגב, את הבקבוק הוא תמיד מסרב לקחת גם על ידינו וגם לבד...)
ליבי איתך, מקווה בשבילך שהבעיה תיפתר מהר!

• הוסף לסימניות
א ז, אכן הסיפור שלך נראה דומה בסימפטומים וכבר מזמן חשבנו שיש לו ריפלוקס, כתבתי כבר על זה. מענין אותי לצורך הענין באיזה גיל היה הילד שלך כשנתת זנטק ואם תוכלי להזכר במינון? למרות שנתנו בהתיעצות עם רופאה חשבתי שאולי תופעות הלוואי קשורות במינון שגוי וכד'
וגם- נתת לפי המלצה של רופא ילדים רגיל או גסטרו ילדים?
ואם יש משהי בין הקוראות שניסתה את התרופה המקבילה-לוסק, או טיפול אחר, מוזמנת להגיב
וכן כל מידע נוסף שיכול לשפוך אור בנושא - יתקבל בברכה.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
לא רוצה ליאש אותך,

אבל יש לי בת שמאז שהיא תינוקת ועד היום ( בת 7 שנים) לא אוהבת לאכול, כשהייתה תינוקת הייתה צרחנית נוראית ואין לי ספק שזה בגלל שהייתה רעבה.
אבל לא רצתה לאכול כלום, משנה לשנה היא לומדת איזה דברים היא כן אוהבת ואותם היא אוכלת, בביה"ס היא אוכלת רק דברים מאוד מסוימים ויש ימים שעד 16:00 היא אכלה רק ביגלה וקורנפלקס!!!!! והיא חוזרת עצבנית מאוד!!!! אבל שום דבר לא עוזר והלכנו ושאלנו והתיעצנו וניסינו וכולם אמרו לנו את אותם דברים: אם היא עולה יפה במשקל ומתפתחת כמו שצריך אז לא לדבר איתה על אוכל כדי שהיא לא תפתח נוגדנות ובאמת אני רואה שלאט לאט היא מביא עוד ועוד דברים שהיא אוהבת לאכול.
המטפלות שלה במעון לא שוכחות לה שכשהייתה תינוקת אכלה יום שלם רק כמה חתיכות חלווה...

בקיצור: אם הילדה עולה במשקל ומתפתחת כמו שצריך אז אן דאגה (למרות שזה משגע את השכל!!!!) ולזרום איתה בעניין האוכל, רוצה לבד - תאכלי לבד בגיל 9 חודשים כבר אפשר לאכול לבד!!!

• הוסף לסימניות
@שיויתי ליבי איתך!
התיאור שלך הוא בדיוק אבל בדיוק כמו הבת שלי....
אנחנו במרפאת אכילה ולצערי לא רואים התקדמות :rolleyes:
נתתי לה כמה פעמים אומפרזול שזה התחליף של זנטק ולא ראיתי שינוי...

לא יעודד אותך אבל ריפלוקס לא בהכרח עובר בגיל שנה מנסיון:(

הרבה הצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה