עזרה תינוק שפוחד מאמבטיה

• הוסף לסימניות
בן 4 חודשים, אהב מאוד להתאמבט במין גיגית שהתאימה לגודלו, ב''ה גדל ואין לו שם מקום יותר התחלתי לרחוץ אותו באמבטיה של תינוקות ומאז כל פעם שאני רק מתחילה להפשיט אותו בחדר האמבטיה מתחילות צרחות אימה עד סיום ה'עינוי' לא ברור לי מה הסיפור ואפילו ניסיתי לחזור לגיגית הקטנטונת ואין, הגוזל צורח בהיסטריה
הבו עיצה, מה עושים?

• הוסף לסימניות
את בתי התינוקת גם העברתי עכשיו מאמבטיה קטנה לגדולה, עם כסא מתאים, לקח זמן שהיא התרגלה, מה שעזר לה- אני שמה את הכסא בקצה האמבטיה ליד הברז, כשפניה מופנות אל הברז, וכך היא לא מרגישה את גודל אמבטיה מאחוריה... ב"ה התרגלה יפה ומתרחצת בנחת.

• הוסף לסימניות
אולי המים חמים אן קרים לו?

אני מקלחת את התינוקת עם אחותה.
היא יןשבת בגיגית, ואני מגישה לה את התינוקת,
היא מחזיקה לי אותה תוך שאני רוחצת לה את השיער ומסבנת.
היא אפילו עוזרת לי לסבן אותה מתחת לקפלים בצואר..
אח"כ אני לוקחת מגבת, ומוציאה אותה, כשהגדולה נשארת להשתעשע באמבטיה.

הפלוס: שהגדולה נכנסת ותמיד אומרת ששמתי מים חמים מדי.
התחושה ביד שונה מהתחושת של ויסות החום בגוף.
ואז היא מאזנת את החום עם מים קרים, והתינוקת נכנסת למים נעימים.
קל, בטיחותי (היא לא מחליקה אלא יושבת טוב בידי אחותה), ואוהבת אמבטיה:)

• הוסף לסימניות
אצלנו כרית צפה פתרה את הבעיה.
בימים הראשונים השכבנו עליה את הילד כשהכרית יבשה, והוא יבש ועטוף בחיתול בד נקי. לאט לאט הכנסנו את שניהם למים חמימים. הוא הרגיש עטוף ולא התלונן. רחצנו אותו עם החיתול, וכשהיה לו חמים ונעים בתוך המים - הורדנו את החיתול בלי שהוא שם לב.

אחר כך הוא למד שזה כיף, והיום הוא רק רואה את הכרית וכבר מגרגר לקראתה בחדווה.

(יש פרטים באשכול הזה: https://www.prog.co.il/threads/אמבטיה-מתקפלת-לתינוק-חו-ד-והמלצות.337824/#post-5268694 )

• הוסף לסימניות
גם אצלי היה ככה, אני החזרתי אותו בחזרה לאמבטיה של תינוק שבזה קילחתי קודם , שמתי לו מלא משחקים , אני מחזיקה אותו צמוד אלי, מחבקת שרה ולאט לאט מכניסה למים, קודם כל רק את הרגליים, אחרי 3 דקות לפחות שאני בנתים גם מסיחה לו את הדעת עם קשקשנים ומשחקים מכניסה בהדרגה (כשעדיין מחובק בידים שלי), באמת בפעם הראשונה הוא בכה, אבל אח"כ נרגע ואז גם יכלתי לשחרר אותו יותר....
ועוד דבר מאוד חשוב, תהיי רגועה ובטוחה במעשיך, לא תאמיני כמה הוא קולט שדרים "מומחה"..;)

• הוסף לסימניות
בימים הראשונים השכבנו עליה את הילד כשהכרית יבשה, והוא יבש ועטוף בחיתול בד נקי. לאט לאט הכנסנו את שניהם למים חמימים. הוא הרגיש עטוף ולא התלונן. רחצנו אותו עם החיתול, וכשהיה לו חמים ונעים בתוך המים - הורדנו את החיתול בלי שהוא שם לב.

(יש פרטים באשכול הזה: https://www.prog.co.il/threads/אמבטיה-מתקפלת-לתינוק-חו-ד-והמלצות.337824/#post-5268694 )
מעניין שווה לנסות, ניסיתי איתו על כסא אמבטיה של תינוקות ולא הלך אולי עטוף בחיתול ילך, ננסה[/QUOTE]

• הוסף לסימניות
מעניין שווה לנסות, ניסיתי איתו על כסא אמבטיה של תינוקות ולא הלך אולי עטוף בחיתול ילך, ננסה
[/QUOTE]
כסא יותר נוקשה ומלחיץ
ברור שכרית צפה יותר נעימה ופחות מלחיצה

• הוסף לסימניות
אני נתתי את הדפני שלי לגיסתי.
התינוק צורח על זה!
מלחיץ אותו לשבת על כזה דבר עם מים בסביבה.
למרות שהרבה פעמים הייתי מניחה על זה חיתול, עדין.
הנוסחה שהגעתי אליה הכי טובה לדעתי..
(לאמהות שיש ילדים גדולים)..

• הוסף לסימניות
הבעיה שלי כיום היא כבר בשלב ההפשטה, הוא כבר אז מבין מה קורה ומתחיל לשאוג

• הוסף לסימניות
אבל אם הוא יראה אחות מחכה לו ומחייכת אליו וקוראת לו, זה יקח שתי אמבטיות עד שהוא יבין שזה בעצם כיף.

• הוסף לסימניות

מפשיטים אותו בחדר, לא באמבטיה. וכל איבר מופשט - עוטפים מיד בחיתול, שהוא לא ירגיש 'מקולף'.
תבונתו לא עומדת לו עד כדי להבין שזו הולכת להיות רחצה. הוא חושב שזו סתם החלפת בגדים שגרתית :D

• הוסף לסימניות
התינוקת שלי אהבה מאד אמבטיות, עד שיום אחד עשיתי טעות, רציתי להוסיף לה מים תוך כדי שכבר החזקתי אותה בפנים, ופתחתי את הברז :eek:.
היא כ"כ נלחצה, ופרצה בצרחות הסטריות.
לפחות שבוע(!) לקח לי להחזיר לה את הבטחון והרוגע במים.
גם היום כמה חודשים אחרי היא נשארה חשדנית, ואפילו אם היא עומדת ליד האמבטיה כשאני מקלחת ילד אחר היא מיללת בפחד כשהמים זורמים.

יכול להיות שזה מה שקרה לתינוק שלך, ואת אולי תולה את זה במעבר לאמבטיה הגדולה?

• הוסף לסימניות

איפה קונים את הכרית הזו?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה יעזור במקרה הזה,
אבל לתשומת לב,
אני העברתי בתקופת הסתיו את הבת שלי בת שנה+ מאמבטיה של תינוקות לאמבטיה הגדולה, ומאז היא לא הפסיקה לצרוח גם כשהחזרתי אותה לאמבטית תינוקות,
מה שעשיתי , פשוט הדלקתי את המפזר חום באמבטיה לפני הרחצה וגם פתחתי את הברז באמבטיה לפני, כדי שיתחילו לזרום, והחדר יתחמם והאמבטיה לא תיהיה כ"כ קרה,
ומאז הפלא ופלא, הילדה התחילה לחייך ולהנות באמבטיה כמו מקודם.

• הוסף לסימניות
אבל אם הוא יראה אחות מחכה לו ומחייכת אליו וקוראת לו, זה יקח שתי אמבטיות עד שהוא יבין שזה בעצם כיף.
אצלו זה אח רמקוליסט שצווח לו באוזניו את שמו ורק עשוי לגרום למצב להחמיר

• הוסף לסימניות
מפשיטים אותו בחדר, לא באמבטיה. וכל איבר מופשט - עוטפים מיד בחיתול, שהוא לא ירגיש 'מקולף'.
תבונתו לא עומדת לו עד כדי להבין שזו הולכת להיות רחצה. הוא חושב שזו סתם החלפת בגדים שגרתית :D
הענין הוא שכשאני מפשיטה אותו בחדר הוא מבסוט וכשמגיעים לחדר האמבטיה הוא קולט וצורח
עכשיונעולה לי בזכותך רעיון לנסות לרחוץ אותו בחדר

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי אין שום סיבה שילד לא יאהב אמבטיה אלא אם כן המים באמת או חמים מדי או קרים מדי. אפשר קצת יותר לשים לב אם באותם מים שאנחנו רוצים לקלח אותו אנחנו גם היינו משתמשים בהם בשבילנו, מרוב שאנחנו רוצים שלא יהיה לו קר אז אנחנו שמים לו מים יותר חמים וכן להיפך. שימו לב ותהיו עירניים לכך. כי יש פה אי שימת לב והילד רק סובל מהרחמנות היתירה שלנו. מה גם שהעור של התינוק הרבה יותר רך ועדין והמים הפושרים שנראה לנו שהם קרים זה כן כבר חם די מספיק בשבילו. עדיף קצת יותר קר מאשר יותר חם...

• הוסף לסימניות
איזה חמוד!!!!!!
emoji_u1f60d.png
emoji_u1f60d.png
emoji_u1f60d.png

נראה לי שהוא חכם לגילו
ילד בן ארבעה חודשים עדיין לא אמור להבין שבעצם הכניסה לחדר אמבטיה הוא אמור לחוות חוויה לא נעימה, אלא רק כשמכניסים אותו למים..

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני גם חוויתי מעבר כזה ותינוק שהחל לצרוח.
קניתי אמבטיה מתנפחת, שיש לה את כל המעלות של כרית ציפה,
אבל היא גם האמבטיה בעצמה...
המגע המרופד והנעים, נוחות ההחזקה של התינוק ולא פחות - החסכון במקום,
הפכו את אמבטית התינוקות ממשהו בולדוזרי מעצבן לחוויה לתינוק, לי ולכל המשפחה.
(כשגדל יותר זו הייתה הברכה הפרטית שלו במרפסת, להנאת כולם...)
בגלל שלא ראיתי את זה בחנויות שלנו (ועוד כל מיני מוצרים שימושיים ומבריקים כעין זה)
ייבאתי את זה במחיר מיוחד ואפשר לקנות דרך האתר שלנו או בטלפון של שופינג פלוס 03-808-0000 נתב 1 שלוחה 2, להקיש על 5.
קוד המוצר הוא: 104 והמחיר שלו 119 - כולל משלוח.
פשוט כדי לתת שירות.
אמבטיה מתנפחת.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה