תיסכול פנורמי.. ;)

• הוסף לסימניות
ביקשו ממני לצלם את המבנה. המבנה ארוך ולכן נדרשתי לערוך פנורמה.
צילמתי מזווית אחת (אמצע המבנה),בלי לזוז, ולכן בחיבור התמונות נראה שהמבנה עגול.
תיקנתי עד כמה שיכולתי ב-lens correction. בנוסף לזה תיקנתי את הגוונים השונים בין התמונות, מחקתי בני אדם ופרטים מיותרים אך משהו עדיין לא מסתדר בתמונה.
אני לא מצליחה להבחין מה מפריע ולא טוב.
אשמח אם תגיבו עם חוות דעת לתמונה ואם יש מה לתקן בבקשה תעזרו לי בכדי שאוכל לתקן.
תודה רבה מראש!

קבצים מצורפים

• Untitled-4.jpg
    2.9 MB · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
אני לא מבינה כלום בפנורמה וממש לא עוסקת בצילום. אבל אני מבינה בפרספקטיבה. נראה לי שאם היית מצלמת יותר ממרחק הקימור היה עדין יותר, ולחילופין - לו היית בוחרת לעמוד בזוית הבנין ולא ממול המרכז היית מקבלת פרספקטיבה הגיונית. אבל זה רק לגבי מקום הצילום, לא לגבי השיטה. והנה הסתלקתי...

• הוסף לסימניות
בתמונה יש עשרות דברים בעייתים
שיוצרים תמונה מוזרה מאד...

א. התמונות לא צולמו באותה זווית מה שיוצר חיבורים מעוותים
ב. אני לא יודע מה רמת הפוטושופ שלך אך העבודה שנעשתה פה נוראית.
דברים כפולים, טישטוש בכל מקום, ורצפת החצר בכל מקום בצורה אחרת
ואם תשימי לב בצד ימין צמח עוד גג באמצע שום מקום.

קבצים מצורפים

• Untitled-4.jpg
    2.9 MB · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
בוקר טוב

מספר דברים

1. צילום פנורמי של בניין רצוי לעשות באורך מוקד גדול מ35 בכדי למנוע את עיוותי הפרספקטיבה שנוצרים כתוצאה משימוש בעדשה רחבה. (מצלמת קרופ)

2. שימוש בפוקוס ידני קבוע לאורך כל הצילום. ולא, לא תמיד חייב לקבוע אותו על אין סוף.

3. החיבורים והריטושים מאוד ניכרים לעין. צילום של בניין גדול כ"כ כדאי לעשות עם ציוד יעודי. ובנוסף לחשב מראש כמה תמונות ותזוזות צריך לעשות במהלך הצילום.

4. אנשים - היתרון הגדול בצילום פנורמי הוא שאפשר לחכות עם קצת סבלנות שהפריים יהיה ריק מאנשים ככה בכל פריים לחכות ובסוף להגיע למצב שאין אנשים בפנורמה.

5. שעת הצילום שלך נכונה וגם החשיפה טובה. היה אפשר לשפר כאן עוד קצת אילו היית בודקת מתי השמש נמצאת מאחוריך, ככה היית מקבלת שמיים כהים יותר.

6. לא מתקנים ומעבדים פנורמות על קבצי המקור! תיקון עיוותי עדשה לא עושים לפנורמות. התוכנות יודעות שהעדשות מעוותות.
עיבודים, ריטושים ותיקונים מבצעים רק על הקובץ המחובר.

אשתדל להעלות דוגמה של בניין שצולמה ממרחק קטן מאוד

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;896788:
בוקר טוב

מספר דברים

1. צילום פנורמי של בניין רצוי לעשות באורך מוקד גדול מ35 בכדי למנוע את עיוותי הפרספקטיבה שנוצרים כתוצאה משימוש בעדשה רחבה. (מצלמת קרופ)

2. שימוש בפוקוס ידני קבוע לאורך כל הצילום. ולא, לא תמיד חייב לקבוע אותו על אין סוף.

3. החיבורים והריטושים מאוד ניכרים לעין. צילום של בניין גדול כ"כ כדאי לעשות עם ציוד יעודי. ובנוסף לחשב מראש כמה תמונות ותזוזות צריך לעשות במהלך הצילום.

4. אנשים - היתרון הגדול בצילום פנורמי הוא שאפשר לחכות עם קצת סבלנות שהפריים יהיה ריק מאנשים ככה בכל פריים לחכות ובסוף להגיע למצב שאין אנשים בפנורמה.

5. שעת הצילום שלך נכונה וגם החשיפה טובה. היה אפשר לשפר כאן עוד קצת אילו היית בודקת מתי השמש נמצאת מאחוריך, ככה היית מקבלת שמיים כהים יותר.

6. לא מתקנים ומעבדים פנורמות על קבצי המקור! תיקון עיוותי עדשה לא עושים לפנורמות. התוכנות יודעות שהעדשות מעוותות.
עיבודים, ריטושים ותיקונים מבצעים רק על הקובץ המחובר.

אשתדל להעלות דוגמה של בניין שצולמה ממרחק קטן מאוד

בהצלחה

תודה רבה רבה רבה!
לקחתי לתשומת ליבי את כל מה שכתבת - זה מאד עזר ויעזור לי!
בתור פנורמה ראשונה שלי זה התחלה טובה אני חושבת :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YONI10;896758:
בתמונה יש עשרות דברים בעייתים
שיוצרים תמונה מוזרה מאד...

א. התמונות לא צולמו באותה זווית מה שיוצר חיבורים מעוותים
ב. אני לא יודע מה רמת הפוטושופ שלך אך העבודה שנעשתה פה נוראית.
דברים כפולים, טישטוש בכל מקום, ורצפת החצר בכל מקום בצורה אחרת
ואם תשימי לב בצד ימין צמח עוד גג באמצע שום מקום.

וואו תודה רבה !!
אני עברתי בדיוק לפי מה שסימנת ותיקנתי.
הבאתי להם והם מאד מאד מרוצים ב"ה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה