תיקון דירוג אשראי - החזרת הו"ק שגויה

• הוסף לסימניות
לפני קצת יותר מחודש הבנק החזיר לי בטעות הו"ק של כרטיס אשראי חיצוני (הכנסתי באותו יום כסף מספיק לחשבון, ושלחתי על כך מייל לסניף, אבל הפקיד כנראה לא קראו את המייל, והחזירו את החיוב).

דיברתי עם הסניף שזה יוריד לי את דירוג האשראי, והם אמרו לי שאי אפשר למחוק את ההחזרה מהדיווח לרשויות, אבל הם העבירו דיווח שההחזרה היא שגויה, והדירוג שלי כעת טוב.

בפועל, ראיתי שהדירוג שלי (מלפני שבוע) הוא נמוך, בגלל ההחזרה הזו (כך כתוב שם).

האם יש משהו לעשות בענין ?

• הוסף לסימניות
לפני קצת יותר מחודש הבנק החזיר לי בטעות הו"ק של כרטיס אשראי חיצוני (הכנסתי באותו יום כסף מספיק לחשבון, ושלחתי על כך מייל לסניף, אבל הפקיד כנראה לא קראו את המייל, והחזירו את החיוב).

דיברתי עם הסניף שזה יוריד לי את דירוג האשראי, והם אמרו לי שאי אפשר למחוק את ההחזרה מהדיווח לרשויות, אבל הם העבירו דיווח שההחזרה היא שגויה, והדירוג שלי כעת טוב.

זה לוקח זמן עד שזה מתעדכן.
תבדוק אחרי ה2 לחודש הבא.
הרב ישראל גוטמן "גוטפלוס", מומחה מאד גדול בעניין זה ספציפית, ממליץ מאד להיוועץ בו.

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר את הנ"ל, אבל יש חברות שמתעסקות בטיפול בדירוג אשראי, ומקרה כזה נראה לי שהוא בקושי ארוחת בוקר בשבילם.

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר את הנ"ל, אבל יש חברות שמתעסקות בטיפול בדירוג אשראי, ומקרה כזה נראה לי שהוא בקושי ארוחת בוקר בשבילם.
זהירות!
יש כאלה שהפיתרון שלהם הוא לבקש למחוק את כל הנתונים, ואז זה רק יותר גרוע.

• הוסף לסימניות
זהירות!
יש כאלה שהפיתרון שלהם הוא לבקש למחוק את כל הנתונים, ואז זה רק יותר גרוע.
אני מדבר על חברות עם אנשי מקצוע מעולים, שיודעים את מלאכתם.
מי שצריך פרטים שיפנה אליי.

• הוסף לסימניות
אכ"מ של כרטיס אשראי חד פעמי לא אמור להיות בעיה, בוודאי לא במשכנתאות , תמיד אפשר להסביר , תנסה לערר לבד , או איש מקצוע שב100% יערער על הרישום ,וימחוק את הפעולה הספציפית הזאת,
תזהר מאוד מחברות "שמתקנות" דוח אשראי, מנסיו מר עם הרבה לקוחות שחשבו שהם פותרים את הבעיה , גם שילמו כסף וגן נשרפו בכל הבנקים, וחשוב לציין שהחברות הנ"ל התחייבו שהם לא מוחקים נתונים אלא מתקנים פעולה ספיציפית ,
בקיצור זהירות!

• הוסף לסימניות
אכ"מ של כרטיס אשראי חד פעמי לא אמור להיות בעיה, בוודאי לא במשכנתאות , תמיד אפשר להסביר , תנסה לערר לבד , או איש מקצוע שב100% יערער על הרישום ,וימחוק את הפעולה הספציפית הזאת,
תזהר מאוד מחברות "שמתקנות" דוח אשראי, מנסיו מר עם הרבה לקוחות שחשבו שהם פותרים את הבעיה , גם שילמו כסף וגן נשרפו בכל הבנקים, וחשוב לציין שהחברות הנ"ל התחייבו שהם לא מוחקים נתונים אלא מתקנים פעולה ספיציפית ,
בקיצור זהירות!
אני מדבר על חברות עם אנשי מקצוע מעולים, שיודעים את מלאכתם.
מי שצריך פרטים שיפנה אליי.

• הוסף לסימניות
זה לוקח זמן עד שזה מתעדכן.
תבדוק אחרי ה2 לחודש הבא.
הרב ישראל גוטמן "גוטפלוס", מומחה מאד גדול בעניין זה ספציפית, ממליץ מאד להיוועץ בו.
אני מכיר את הנ"ל והוא יכול לעזור לאנשים ולהוציא עליהם דו"ח נתוני אשראי מפורט ולתת עצות מאד מועילות לתקן מהר ולהעלות את מספר הנקודות

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם על התשובות המועילות.

• הוסף לסימניות
מכיר את הנושא מקרוב ויודע שאפשר להיעזר בהרב ישראל גוטמן מגוטפלוס (נראה לי גר בבית שמש, לא בטוח)
יש לו ידע אדיר והוא מהמומחים הגדולים בארץ בנושא מאגר נתוני אשראי
היה לו לאחרונה וובינר גדול בנושא אבל לא כאן המקום.

בכל אופן היות ובדקתי את הנושא, מחיקת נתונים לא משתלמת כמעט בכל המקרים וחבל לשלם על כך.
אמור להכנס לתוקף תקנה של בנק ישראל שאומר שמחיקת נתונים ואיסוף מחדש (פעולה פשוטה ביותר שכולם משלמים עליה אלפי שקלים) לא תגרום לשיפור הדירוג וכל הנתונים יחזרו!
כבר היום יש נתונים כמו 'מובהק שלילי' שלא נמחק והבנקים (בשונה מהדוח שאפשר להוציא עצמאית) עדיין רואים את זה.

האופציה היחידה שקיימת היא בקשה לתיקון מידע. אפשר לבצע באתר בנק ישראל. צריך להסביר סיבה הגיונית ויכול לעבוד. חשוב לדעת שתלוי בהמון משתנים ולא כל פעם זה עוזר (תלוי אם שאר הדוח בסדר ויש תיקון מידע ספציפי או שיש עוד דברים).

• הוסף לסימניות
בנוסף, בבנק ישראל אפשר להוציא רק את הדוח נתונים לעומת החברות האחרות (B&D, קפטן קרדיט ועוד) שאפשר להוציא את הדירוג (הציון)

• הוסף לסימניות
בקיצור זהירות!
מסכימה,
נכוותי קשות עם לקוח שפנה לחברה כזו,
הוא נשרף בכל הבנקים, שילם הון.
בסוף קיבל הלוואה חוץ בנקאית בריבית שוד.
אכל אותה בענק...
תזהרו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
שאלה :
כשאני לוקח הלוואה/ משכנתא מבנק אחר
והבנק אומר לי לאשר את בדיקת חיווי האשראי בשביל לקבל את ההלוואה
האם כשאני מאשר הבנק רואה גם את ההלואוות שקיימים מבנק אחר
או
שהוא רק רואה בבנק האחר האם חזר לי צקים הוראות קבע הלוואות משכנתא וכו'?????

• הוסף לסימניות
שאלה :
האם כשאני מאשר
הבנק רואה גם את ההלואוות שקיימים מבנק אחר
או​
שהוא רק רואה בבנק האחר האם חזר לי צקים הוראות קבע הלוואות משכנתא וכו'?????​
תלוי איזה בנק. יש בנקים שרואים הכל.
ויש שלא​

• הוסף לסימניות
שאלה :
האם כשאני מאשר הבנק רואה גם את ההלואוות שקיימים מבנק אחר
או
שהוא רק רואה בבנק האחר האם חזר לי צקים הוראות קבע הלוואות משכנתא וכו'?????
גם הלוואות אחרות.
כולל הלוואות בכרטיסי אשראי.

• הוסף לסימניות

מכיר באופן אישי מישהו שקרה לא משהו דומה, הוא הגיש בקשה לתיקון במערכת נתוני אשראי, ומחקו לו את החריגה מהדו"ח.
הפורצדורה לא מידי מסובכת, בפרט אם יש לך אסמכתאות מהבנק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה