- הוסף לסימניות
מכיון שהדו"ח ההוא חסום, ואנו מסתמכים על ציטוט חלקי קשה לי לבדוק את הדברים.זה לא לעומת זאת, הם דיברו על נושאים שונים.
אך מלמעלה שניהם עסקו באחוזי השתתפות המדינה במוסדות החרדיים.
מכיון שהדו"ח ההוא חסום, ואנו מסתמכים על ציטוט חלקי קשה לי לבדוק את הדברים.זה לא לעומת זאת, הם דיברו על נושאים שונים.
הטענה היא שגם אחוזי התקצוב המגיעים להם עפ"י ההסכם לא מבוצעים בפועל.1. בשום מקום בעולם אין תקצוב של 100% למוסד שלא כפוף ב -100%.
2. התקצוב החלקי לחינוך העצמאי היה לפי ההשקפה של הרב שך שלא רצה שיווצר מצב של תלות מלאה במדינה.
מתוך ויקפדיה החינוך העצמאי:1. בשום מקום בעולם אין תקצוב של 100% למוסד שלא כפוף ב -100%.
2. התקצוב החלקי לחינוך העצמאי היה לפי ההשקפה של הרב שך שלא רצה שיווצר מצב של תלות מלאה במדינה.
הנ"ל עסק בגורמים להצטרפות לממ"ח, והסביר למה מהרשתות לא הייתה הצטרפות ( - הם לא היו במשבר כלכלי בגלל התקצוב המלא).אך מלמעלה שניהם עסקו באחוזי השתתפות המדינה במוסדות החרדיים.
אם מדובר בפערי משכורות בין הרפורמות לעולם הישן, אז יש גם פערים משמעותיים בשעות העבודה ואני חושבת שעל זה נפל המעבר לרפורמות (עוז לתמורה ואופק חדש), הביאו איתם דרישה לשהיה הרבה יותר ארוכה של הצוות במוסד.אם זה רלוונטי...
ליעקב ריבלין בבקהילה של פסח יש מוסף שאחד מפרקיו עוסק בדיוק בנושא התקצוב של הרשתות.
תובנות קצרות:
* לפיד אכן ניסה לפגוע בתשע"ג ברשתות, ולא הצליח בזכות בג"ץ.
* כיום המשכורת של מורה בחנוך העצמאי נמוכה בכ-30% ממקבילתה בממלכתי, בגלל עסקנים שומרי הקודש וההשקפה, ולא בגלל לפיד.
הרחבת העניין במוסף...
עיין שוב במוסף שזה היה דרישה רשמית למעשה לא נמצאים יותר שעות משמעותית גם באופק חדש ישראבלוף אמיתי.אם מדובר בפערי משכורות בין הרפורמות לעולם הישן, אז יש גם פערים משמעותיים בשעות העבודה ואני חושבת שעל זה נפל המעבר לרפורמות (עוז לתמורה ואופק חדש), הביאו איתם דרישה לשהיה הרבה יותר ארוכה של הצוות במוסד.
בגלל שבהרבה בתי ספר המשרות חלקיות והמורות משוועות לתוספת שעות, מנקודת ההשקפה שלי, זו טעות.
כנראה תלוי באיזה בת"ס.עיין שוב במוסף שזה היה דרישה רשמית למעשה לא נמצאים יותר שעות משמעותית גם באופק חדש ישראבלוף אמיתי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים