דרוש מידע תיק אקסטרני-חרדי או כללי? מי יודע מה עדיף???

• הוסף לסימניות
אז למה לא לעבור למסלול דתי? זה אמור להיות מאד דומה לכללי חוץ מאשר במקצועות יהדות (ונדמה לי גם ספרות).
אין בעיה למצוא את השאלונים ברשת.
הבגרות בתנ"ך שונה לגמרי מאשר במסלול הכללי, ובאמת שאין לי מושג על איזו "כ פירה" מדובר שם (טוב, נו, מה אני מבינה בזה :LOL: ). החומר לא כולל שום [פה נמחקו מילים שכנראה הרגיזו את הסינון ומתייחסות לגישות לימוד תנ"ך שאנשים פה לא רוצים לפגוש]
יש שאלון בקיאות ושאלוני עיון, בוודאי יותר קשה מהבגרות הכללית אבל לא אמור להיות קשה למי שיודע ללמוד תנ"ך. זה ברמה של "מה קשה לרש"י" ו"הביאו הוכחה מהפסוק לדברי רמב"ן".

• הוסף לסימניות
הבת שלי עברה בגרות חרדית
הבנתי שהכללי מלא בכפירה
אמנם זה ללמוד קצת יהדות יותר לעומק
אבל בשביל זה אנחנו יהודים :)
דוקא לדעתי זה נתן לה הרבה ידע יהודי
היא למדה עם מורה את הנושאים הקשים

מבחינת מידע אינטרנטי זה באמת מסובך
התלוננתי פה על זה באחד האשכולות בעבר
כל החומר החרדי המידע והעזרה לוקה בחסר
אם תרצי אנסה לקשר בינכן

• הוסף לסימניות
@שקדיה אולי תכתבי לי בפרטי?
אין לי מנוי פרימיום ולכן אני לא יכולה להתחיל שיחה...

• הוסף לסימניות
אשמח להכוונה על השלמת בגרויות
יש לי חוצים ואני רוצה להשלים לבגרות מלאה

• הוסף לסימניות
אני אישית לא עשיתי בגרות מלאה, אבל אני יודעת בעיקרון איך הולך התהליך:

1. הצגת הוכחה על מבחני חוץ-את צריכה להשיג את תעודת החוצים שלך-או מהסמינר או ממכון סאלד בשביל שבהמשך תוכלי להמיר את המבחנים האלו לבגרויות.
את זה מבררים מול הצוות של הסמינר בד"כ.

2. רישום והתחברות במשרד החינוך- כשיש לך הוכחה למבחני חוץ שעשית, את יכולה להירשם במשרד החינוך, תצטרכי להיכנס לאתר שלהם פורטל תלמידים ובוגרים , (כל מה שקשור להתחברות/הרשמה/סיסמאות וכו'-אפשר לפנות לתמיכה טכנית)

3. הגשת בקשה למנהלת הנבחנים האקסטרניים- מעכשיו כל מה שאת צריכה מתנהל במסגרת שנקראת "מסלול אקסטרני"
את צריכה לשלוח בקשה באתר-דרך האזור האישי>הפניות שלי>שליחת פניה חדשה, תכתבי להם את המצב שלך-שאת רוצה להשלים בגרויות, ויש לך מבחני סאל שעשית כבר, הם יגידו לך בדיוק אילו אישורים תצטרכי להביא.

4. פתיחת תיק- תצטרכי להחליט איזה הרכב תיק את רוצה: חרדי/דתי/כללי
זה מאוד משנה, כי אי אפשר לערבב ביניהם (מותר לשנות סוג תיק רק פעם אחת, וגם זה-לברר קודם איך)
בחרדי- חייבים לעשות גם יהדות, ותנ"ך-הרבה יותר קשה
בכללי- בתנ"ך-יש תוכן בעייתי ממש (גובל בכפירה)
שאר המקצועות אין הבדלים משמעותיים, אבל לפעמים החומר קצת שונה, מה שאומר שאת צריכה קודם לראות שיש לך מורות פרטיות מתאימות לסוג שבחרת.
5. שליחת טפסים- אחרי שאת יודעת איזה סוג תיק את רוצה את יכולה לבקש מהמנהלה שישלחו לך טופס למילוי (שאלון למועמד לבחינות בגרות חיצונית-אקסטרנית)
לפי התיק שבחרת-הם ישלחו לך את הטופס המתאים, תצטרכי לסמן אילו מקצועות את רוצה לעשות ואילו מבחנים את רוצה להמיר ממבחני חוץ
בנוסף תצטרכי ככל הנראה לשלוח גם צילום תעודת זהות וכו'
6. הרשמה בפועל לבגרויות- את זה אפשר לעשות רק בתקופת ההרשמה:
  • היבחנות בבחינות מועד חורף: מ-1 בספטמבר עד 20 בנובמבר.
  • היבחנות בבחינות מועד קיץ: מ-1 בפברואר עד 20 במרץ.
בפעם הראשונה שאת פותחת תיק-המנהלה הארצית אחראית לרשום אותך למבחנים,
אם את עושה את זה בכמה פעימות-אז אחרי הפעם הראשונה תוכלי להירשם לבד ולבחור את המבחנים עליהם את רוצה להיבחן

הערות חשובות:
א. כל התהליך הזה-הוא לאילו שלא עשו אף מבחן בגרות, באם עשית אפילו בגרות אחת בסמינר-יש לך כבר תיק פתוח במשרד החינוך, וכל התהליך הרבה יותר קצר
ב. כל מה שאמרתי לך הוא מהניסיון שלי, אבל יכול להיות שדברים השתנו, ולכן חשוב לעקוב אחרי הנהלים שמתעדכנים כל שנה, זה מופיע באתר בתוך :בגרויות>נבחנים אקסטרנים>המסלול האקסטרני-פתיחת תיק
ג. ההרשמה והמבחנים הם בחינם, אם את מתלבטת אם תספיקי ללמוד/תרצי לעשות מקצוע מסוים-דבר ראשון תירשמי, מקסימום אל תבואי, ניתן להירשם לכל מבחן כמה פעמים שרוצים...
ד. על כל שאלה שיש לך בנושא- את יכולה לפתוח פניה חדשה ולפרט את השאלה, הם בד"כ עונים מהר (בזמני עומס לפני רישום זה לפעמים לוקח יותק זמן)
ה. אין צורך להשלים את כל הבגרויות בבת אחת- תוכלי להיבחן בכל מועד במבחן אחד, ולהתקדם לאט לאט, עד שתגמרי את מקצועות החובה.
ו. כדי להגיע לתעודת בגרות מלאה יש להיבחן על המקצועות החובה:
מקצוע חובהיחידות מינימוםאפשרות להרחבה
עברית2-
ספרות25
יהדות (בתיק חרדי)35
תנ"ך35
מתמטיקה34/5
אנגלית34/5
אזרחות2-
היסטוריה25
מקצוע בחירה??
את צריכה להגיע ל22 יחידות, מספיק שאת עושה הכול מינימום ואחד מהם 5 יחידות-ואת כבר מגיעה ל22,

אם את לא רוצה להרחיב אף אחד-תוכלי להוסיף מקצוע נוסף לבחירה-ביולוגיה, פיזיקה, שפה זרה, גיאוגרפיה וכו'
ז. כל מבחן מורכב מכמה שאלונים-שכל אחד נעשה בנפרד, וצריך להירשם אליו בנפרד, לפעמים הם אפילו לא באותו יום (ככה זה בד"כ כשיש יותר מ2 שאלונים במקצוע)
לכן-קחי בחשבון שחלק ממבחני החוץ שתמירי יהיו שווים פחות יחידות-ותצטרכי להשלים רק שאלון אחד בשביל המקצוע הספציפי

מקווה שהקפתי מספיק את הנושא :)
בכל אופן אן יש לך שאלות-את יכולה לכתוב ואשתדל לענות...

• הוסף לסימניות
וואו, איזו תשובה מפורטת
תודה רבה!
אני אתחיל מהשלב הראשוני ואם יהיו לי עוד שאלות אנסה לשאול

תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה