תכנון דירה ומטבח

• הוסף לסימניות
זה תוכנית של דירה חדשה שקניתי יש לי עדיין אפשרות לשינויים
ואני גם צריכה לתכנן את המטבח, החדר שירות שליד המטבח עובר למסתור כביסה
והשטח של החדר שירות נכלל במטבח
בדירה כלול גם מחסן (הצמוד לסלון) שיהיה עוד חדר
יש לכם רעיונות איך לנצל את השטח בצורה הכי טובה? כל האופציות עדיין פתוחות.

קבצים מצורפים

• טיפוס A1 דירה 6.jpg
    טיפוס A1 דירה 6.jpg
    KB 169.4 · צפיות: 35
  • הוסף לסימניות
לא אדריכלית ובכל אופן
חסר לי שירותים אורחים - ללא אמבטיה וכו' - אולי לצד האמבטיה?
אולי מרפסת השירות תהווה פינת אוכל
היכן מונחת מכונת הכביסה והמייבש?
כדאי להפריד את הכיורים במטבח שלא יהיו צמודים
אחרי הדלת של הכניסה אפשר ליחד ארון למעילים חליפות מגבעות וכד'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הני כגנס;2070329:
לא אדריכלית ובכל אופן
חסר לי שירותים אורחים - ללא אמבטיה וכו' - אולי לצד האמבטיה?
אחרי הדלת של הכניסה אפשר ליחד ארון למעילים חליפות מגבעות וכד'

מצטרפת לנ"ל

• הוסף לסימניות
מכירה את הפרויקט הזה
העלה עוד מעט שינוים

• הוסף לסימניות
האם המחסן באמת שייך לכם? כי הרבה פעמים בדירות חדשות המחסן שאמור להיות שייך לדירה הספציפית דווקא שייך לקבלן, ולקנות את המחסן הזה עולה הון. תבררי.
אם המחסן שייך לכם, אני חושבת שכדאי לצרף חלק ממנו לדירה ולהשאיר מחסן קטן יותר.
כי בתכנית הנוכחית - הסלון (ח. מגורים) קטן יחסית לדירה בת 3 חדרי שינה אם יש צמוד לסלון מחסן כל כך גדול.

כדאי לקטום את הקיר שליד חדרי המגורים, זה יתן מעבר נח יותר של רהיטים, מיטות תינוק, וסתם יותר רווח בפרוזדור הצפוף.

את האמבטיה ביחידת הורים כדאי להצמיד לקיר החיצוני, את השירותים למקם מול דלת הכניסה, אולי בצורה מאונכת ולא מאוזנת, כלומר שהאסלה תפנה לצד שמאל (עם ה"גב" לאמבטיה), ואז להקטין את המטרז' של היחידת הורים ולהוציא את הכיור החוצה.
כך שאפשר להשתמש בכיור גם לשתיה או מילוי בקבוק לתינוק בלי צורך להסחב עד המטבח, (כי כשהכיור בתוך חדר האמבטיה אי אפשר לשתות שם כמובן)

זה גם יגדיל את השטח נטו של חדר השינה.
עכשיו אני רואה שיש שם עמוד שיכול טיפהלה לסבך את הענין אבל אדריכלית תוכל לארגן את זה יופי.

צרפתי את התכנית עם השינויים. לא בדקתי ממש את הס"מ.

קבצים מצורפים

• טיפוס A1 דירה 6.jpg
    KB 70.7 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
תודה על הרעיונות, אולי תוכלו לעזור לי בתכנון המטבח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלית;2071440:
תודה על הרעיונות, אולי תוכלו לעזור לי בתכנון המטבח?

אם את לא לוקחת את מטבח הסטנדרט של הקבלן, בחברת מטבחים ישמחו מאד לעזור לך ולתכנן את המטבח. רב החברות מעסיקים מעצבות. זה יותר יעיל מאשר מעצבים בפורום שלא מכירים את הדרישות שלך. כמובן שתבחני את הדברים בעיון ותראי שלא מוכרים לך דברים שאת לא צריכה. את גם יכולה להעלות את התכנית שיתנו לך לכאן כדי שישפרו לך אותה.

כמובן שהכי יעיל זה לשלם למעצבת שתשמע את הצרכים שלך ותתכנן את המטבח כך שיתאים לצרכייך האישיים. לדעתי זו השקעה מאד נכונה.

בכל מקרה מאחר ויש פה באמת אנשים טובים שיכולים לעזור לך אני מציעה למקד את הרצונות שלך כך שיהיה קל ויעיל יותר לעזור לך. למשל חשוב לי מאד כיורים נפרדים ולא צמודים איך אתם מציעים לעשות את זה. או אני רוצה תנור בילד אין והרבה שטחי אחסון, או חשוב לי מטבח עם מראה קליל ומודרני וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
קבלתי את התוכנית ממעצבת מתחילה. הסבר לתוכנית:
מגדילה קצת את האמבטיה ומבטלת את הקירות של המרפסת שירות, פינת אוכל בקיר המשותף לאמבטיה. לידו שיש קטן של 80 ס"מ על עומק 30 ס"מ לפרווה ולמכשירים חשמלים.
מצד שני - מקרר, בילד אין בשרי, שיש פינתי כיור ועוד 40 ס"מ שיש. בילד אין חלבי - פרווה, שיש 40 ס"מ כיור ועד הסוף שיש חלבי - בערך מטר.
בין הפרווה לחלבי יש דלת למרפסת שירות.
האם זה נראה לכם מספיק מנצל? יש לכם שינויים?

קבצים מצורפים

• תמונה (76).jpg
    KB 190.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
איך נראית לכם התוכנית? טובה?

• הוסף לסימניות
לא כל כך מבינה בזה, אבל סתם שאלה את השינויים עושה לך הקבלן של הדירה? ואפשר לסגור מסתור כביסה? לא צריך התרים מיוחדים?
פשוט אני גם רוכשת כרגע דירה חדשה וזה מעניין אותי, אשמח לתשובה

• הוסף לסימניות
הבילד אין מתחת לשיש או ארון גבוה?
מבחינה פרקטית כדאי לשים את הכיריים בין 2 הכיורים, והמשטח הכי שימושי יהיה תמיד המשטח בין הכיור לכיריים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודוס;2074446:
הבילד אין מתחת לשיש או ארון גבוה?
מבחינה פרקטית כדאי לשים את הכיריים בין 2 הכיורים, והמשטח הכי שימושי יהיה תמיד המשטח בין הכיור לכיריים.

הבילד אין בארון גבוה.
הכיריים יהיה רק לבשרי, לחלבי אני מתכננת כירה חשמלית בודדת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלית;2071667:
קבלתי את התוכנית ממעצבת מתחילה. הסבר לתוכנית:
מגדילה קצת את האמבטיה ומבטלת את הקירות של המרפסת שירות, פינת אוכל בקיר המשותף לאמבטיה. לידו שיש קטן של 80 ס"מ על עומק 30 ס"מ לפרווה ולמכשירים חשמלים.
מצד שני - מקרר, בילד אין בשרי, שיש פינתי כיור ועוד 40 ס"מ שיש. בילד אין חלבי - פרווה, שיש 40 ס"מ כיור ועד הסוף שיש חלבי - בערך מטר.
בין הפרווה לחלבי יש דלת למרפסת שירות.
האם זה נראה לכם מספיק מנצל? יש לכם שינויים?

שמאלית או ימנית?
עקרת בית שמאלית עלולה להסתבך קצת במטבח אם הוא לא תואם את ידה החזקה..
והתכנית לא כל כך ברורה, אני אדפיס אותה ואראה טוב יותר

• הוסף לסימניות
ימנית. מה הבעיה בתכנית - איפה אפשר להסתבך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלית;2074454:
הבילד אין בארון גבוה.
הכיריים יהיה רק לבשרי, לחלבי אני מתכננת כירה חשמלית בודדת.

אם הבילד אין בארון גבוה- אז התנור החלבי ממש תקוע באמצע המטבח, ה'עמוד' שהארון הגבוה ייצור יתן הרגשה צפופה ויקטין את המטבח.
אני גם חושבת שחבל לעשות 2 יחידות גבוהות בשביל התנורים כי את מפסידה 60 סמ משטח עבודה על כל יחידה גבוהה.
אני ממליצה להתקין 2 תנורים אחד מעל השני ביחידה גבוהה אחת. זה לא נורא אם אחד התנורים רחוק מהשיש החלבי \ בשרי.

• הוסף לסימניות
תכנון בסיסי
דגש על סימטריות, חזרתיות, פרקטיות וקלילות

צד ימני
תנורים 60
מזווה 60
מקרר 95
משטח הנחה למקרר + תריס למכשירים 120

צד ראשי
משטח חלבי 90
כיור כפול 90
משטח בשרי ענק 120
כיריים 60
הרחקת כיריים מהקיר + מגירת תבלינים ובקבוקים 30

גודל המטבח טוב מאוד
יש אפשרות לשדרג אותו ולהתאימו למשתמש

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 5.4 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י א6;2074992:
תכנון בסיסי
דגש על סימטריות, חזרתיות, פרקטיות וקלילות

צד ימני
תנורים 60
מזווה 60
מקרר 95
משטח הנחה למקרר + תריס למכשירים 120

צד ראשי
משטח חלבי 90
כיור כפול 90
משטח בשרי ענק 120
כיריים 60
מגירת תבלינים בקבוקים 30

לא עדיף לשים את המקרר ואח"כ התנורים והמזווה?
הכיור הכפול הוא כיור אחד או שתי כיורים של 45 ס"מ? לא עדיף שתיים של 60 ס"מ?

• הוסף לסימניות
המקרר הוא הכי שימושי ולכן צריך להיות קרוב למשטח. וגם לפעמים צריך להכניס למקרר פריטים שמצריכים אחיזה בשני ידיים לכן הוא צריך משטח הנחה קרוב

אם הבעיה היא עיצובית ויש תקציב ניתן לקנות מקרר בקו הארונות או אינטגרלי מלא.

כשעושים כיורים נפרדים עדיף שבבשרי יהיה כיור 60
כשהם צמודים זה פחות חשוב

אפשר לתכנן כיורים נפרדים וכיריים באמצע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....