תכנון מטבח

• הוסף לסימניות
צהריים טובים!

קנינו דירה חדשה ועדיין עוד לא אוחזים בקומה שלנו.
אנחנו אוחזים כעת בתכנון המטבח ונשמח לקבל עצה ותושיה.
כמה הערות לגבי המטבח:
1. כל השטח של האמבטיה מצטרף למטבח ונהפך לפינת ישיבה (גם הברז מתבטל). כמו כן הקיר נכנס פנימה לכיון פנים האמבטיה כ40 ס"מ, יחד עם ה20 שהוא נכנס גם ככה יוצא 60 ס"מ, כך שאפשר להכניס בפנים המטבח כדי שיגיע עד לפינת אוכל 60 ס"מ (גודל שיש וארונות סטנדרטיים). המידות לא נכונות, בפועל יהיה לנו שם שטח של 1.94 על 1.80.
2. שטח המטבח הוא לא כמו שכתוב, אלא 3.6 (כל הריבוע כולל מיקום המקרר בציור) על 2.75.
3. אנחנו סוגרים את כל המטבח ומשאירים רוחב של דלת (לא משאירים את המטבח פתוח).
4. הכי חשוב: אנחנו צריכים להכניס למטבח את כל הרשימה הבאה: מקרר אינטרגלי, מקפיא אינטרגלי, 2 תנורים, מדיח כלים וארון סירים (מזווה - לא דחוף).
יש לנו כבר כמה כיוונים, אך נשמע לשמוע ולקבל מחכמת ההמונים.
בתודה מראש מראש לכל אחד ואחת מכם.

1582118482237.png

• הוסף לסימניות
אין לי את התוכניות המועדכנת.
אקבל אותה בהמשך.
אבל עד שאני יקבל אותה אני חייב להחליט...
מקווה שתוכלו לעזור לי איכשהו גם כך, העלתי את כל הפרטים למעלה, ואם חסרים עוד אי אלו פרטים משמעותים אוכל לברר עליהם.
בתודה מראש.

• הוסף לסימניות
צהריים טובים!

קנינו דירה חדשה ועדיין עוד לא אוחזים בקומה שלנו.
אנחנו אוחזים כעת בתכנון המטבח ונשמח לקבל עצה ותושיה.
כמה הערות לגבי המטבח:
1. כל השטח של האמבטיה מצטרף למטבח ונהפך לפינת ישיבה (גם הברז מתבטל). כמו כן הקיר נכנס פנימה לכיון פנים האמבטיה כ40 ס"מ, יחד עם ה20 שהוא נכנס גם ככה יוצא 60 ס"מ, כך שאפשר להכניס בפנים המטבח כדי שיגיע עד לפינת אוכל 60 ס"מ (גודל שיש וארונות סטנדרטיים). המידות לא נכונות, בפועל יהיה לנו שם שטח של 1.94 על 1.80.
2. שטח המטבח הוא לא כמו שכתוב, אלא 3.6 (כל הריבוע כולל מיקום המקרר בציור) על 2.75.
3. אנחנו סוגרים את כל המטבח ומשאירים רוחב של דלת (לא משאירים את המטבח פתוח).
4. הכי חשוב: אנחנו צריכים להכניס למטבח את כל הרשימה הבאה: מקרר אינטרגלי, מקפיא אינטרגלי, 2 תנורים, מדיח כלים וארון סירים (מזווה - לא דחוף).
יש לנו כבר כמה כיוונים, אך נשמע לשמוע ולקבל מחכמת ההמונים.
בתודה מראש מראש לכל אחד ואחת מכם.

צפה בקובץ המצורף 609414

קשה לתת רעיונות ועזרה כשהתוכנית היא בעצם לא תוכנית.
איזה קיר נכנס פנימה 40 ס"מ?
וה3.6 של המטבח זה במקום 260? או במקום 325?
או שזה בכלל כולל שטח האמבטיה?

אשמח לעזור, אבל צריך נתונים קצת יותר ברורים...

• הוסף לסימניות
תודה על המשוב!

מצורף הדמיה בכתב ידי שאינו מן המשופר...
מקווה שיבוא לתועלת.

קבצים מצורפים

• DOC190220-19022020183140.pdf
    KB 208.9 · צפיות: 108
  • הוסף לסימניות
לפי השרטוט הידני יש לכם שטח יפה מאוד למשחק. עשיתי שרבוט אבל עשיתי לפי מידות סטנדרטיות ובלי להבין מה הצרכים שלכם כי לא רשמתם במפורט.
זה רעיון כללי וכמו שאמרתי יש לכם אופציות רבות לתכנון. ממליצה לכם לקחת מעצבת שתשב אתכם ותמקד את התכנון לפי הצרכים שלכם כך תוכלו להגיע לתכנון מקסימלי של המטבח וגם תוכלו להנות ממנו.. הצלחה רבה :)

קבצים מצורפים

• 1.png
    1.png
    KB 22.6 · צפיות: 91
  • הוסף לסימניות
תודה על המשוב!

מצורף הדמיה בכתב ידי שאינו מן המשופר...
מקווה שיבוא לתועלת.
צד ימין צר יותר ב20 ס"מ.
כיון שחסרים פה הרבה פרטים קשה לתת לכם אפילו שירבוט.
יש כאלה שמספק רותם כיורים צמודים ויש שרוצים הפרדה מוחלטת. כל דבר כזה משפיע על העיצוב כולו.
מה שכן, יש לכם כאן שטח עם פונטציאל גבוה. ואפשרויות רבות.

• הוסף לסימניות
רוב תודות!
בהמשך נשב על אדריכלית, אך כרגע אנחנו רוצים רעיונות מלמעלה.
הצרכים הבסיסים שלנו הם:
מקפיא בנפרד + מקרר בנפרד אינטרגליים (גם אם קטנים), 2 תנורים (אפשר אחד מתחת לשני), מדיח כלים וארון סירים.
מזווה ותריס ממש לא חשוב.
הכירים חייבים להשאר היכן שהם ממוקמים כעת מתחת לחלון (אפשר לראות בתמונה המקורית שהעלתי למעלה).
אפשר להשים כיורים צמודים אפילו שזה לא כל כך מוצא חן בעיננו.
והכי חשוב שטח עבודה רצוף בשיש גדול ככל הניתן.
מקווה שמיקדתי אתכם הכי שאפשר, ואם לא אפשר לשאול עוד.
תודה רבה לכולכם!

• הוסף לסימניות
התוכניות של אורית 123 היא מצוינית,
אך מבחינתנו יש בה חסרון גדול משום שלא נשאר משטח עבודה גדול בשיש בשום מקום כמעט...

• הוסף לסימניות
התוכניות של אורית 123 היא מצוינית,
אך מבחינתנו יש בה חסרון גדול משום שלא נשאר משטח עבודה גדול בשיש בשום מקום כמעט...

בהחלט מעולה. זה מה שעלה לי מיד ששרטטתי.
רק שים לב, שמקפיא אין שם. (אבל אם מזווה לא חובה אז זה יכול להתחלף)
צריך גם לבדוק את מידות האינטגרלי כדי לדעת איפה כדאי למקם אותם.
מדוע הגז חייב להיות ממקומם שם?
הוא זה שבעצם מחייב את חלוקת הכיורים ומונע משטח אחד ארוך.
אם יתאפשר להזיז את הגז, אז האופציות פתוחות יותר.

• הוסף לסימניות
מקרר ומקפיא אינטרגלי כ60 ס"מ רוחב יחד 1.20.
הכיריים חייבים להיות ממוקמים שם כיון ששם הם מתחת לחלון (מפזר אוייר מעליו לא בא בחשבון, כי בכך אנחנו מפסידים ארון, בשונה ממתחת לחלון שגם יש לנו מפזר אוויר טבעי וגם לא שייך להניח שם ארון).

• הוסף לסימניות
כיריים מתחת לחלון זה לא לכתחילה.

גם המטבח הסימטרי הזה יכול לעבוד
מטבח סימטרי.PNG

• הוסף לסימניות
הכיריים חייבים להיות ממוקמים שם כיון ששם הם מתחת לחלון (מפזר אוייר מעליו לא בא בחשבון, כי בכך אנחנו מפסידים ארון, בשונה ממתחת לחלון שגם יש לנו מפזר אוויר טבעי וגם לא שייך להניח שם ארון)
קחו בחשבון שמאד קשה עם נקיון החלון.

• הוסף לסימניות
מקרר ומקפיא אינטרגלי כ60 ס"מ רוחב יחד 1.20.
הכיריים חייבים להיות ממוקמים שם כיון ששם הם מתחת לחלון (מפזר אוייר מעליו לא בא בחשבון, כי בכך אנחנו מפסידים ארון, בשונה ממתחת לחלון שגם יש לנו מפזר אוויר טבעי וגם לא שייך להניח שם ארון).
נכון שגז ליד אורור הוא מעולה.
אבל לא בהכרח.
לא הייתי משנה את הגז לקצה של פנים הבית, אבל בהחלט אם תזיז אותו ימינה יהיה לך משטח רצוף.

• הוסף לסימניות
רוב תודות לעיצוב מטבחים לרעיון המדהים!
הרעיון להשים את המקררים והתנורים ממול הדלת חשבנו עליו עוד לפםני שהעלנו את התוכנית לכאן.
החכמה בזה לדעתי הוא להגדיל את המטבח ולעשות דלת פתוחה ונעימה כך שאפשר לראות את כל המטבח מהדלת.
אמנם לטעמנו הכיריים אמורים להיות קרובים ככל האפשר לכיירים.
מה גם שנראה לי הזוי למקם כיירים על ידי הדלת ופינת הישיבה.
כמו כן למקם כיור חלבי ובשרי אחד ליד השני לא מוצא חן בעיננו.
כנראה שאנחנו מדי מסובכים...

• הוסף לסימניות
רוב תודות לעיצוב מטבחים לרעיון המדהים!
הרעיון להשים את המקררים והתנורים ממול הדלת חשבנו עליו עוד לפםני שהעלנו את התוכנית לכאן.
החכמה בזה לדעתי הוא להגדיל את המטבח ולעשות דלת פתוחה ונעימה כך שאפשר לראות את כל המטבח מהדלת.
אמנם לטעמנו הכיריים אמורים להיות קרובים ככל האפשר לכיירים.
מה גם שנראה לי הזוי למקם כיירים על ידי הדלת ופינת הישיבה.
כמו כן למקם כיור חלבי ובשרי אחד ליד השני לא מוצא חן בעיננו.
כנראה שאנחנו מדי מסובכים...
אם משטחים גדולים ורציפים חשובים לכם גם בחלבי אז זה הפתרון

• הוסף לסימניות
הכיריים אמורים להיות קרובים ככל האפשר לכיירים.
לדעתי ולא יודעת אם זו גם הדעה המקצועית השטח בין הכיריים לכיור הוא שטח העבודה הכי שימושי לבישול.
שטח אחרי הכיריים שאין לו כיור הוא לאפיה.
עברתי כמה מטבחים ובלי לתכנן ככה היה במציאות.

• הוסף לסימניות
אז אני יתאגר אתכם יותר...
האמת שדווקא כבר יש לי כיוון אך העלה אותו לכאן בהמשך.
אז ככה, דווקא לא כזה גרוע למקם את הכיורים של החלבי והבשרי האחד ליד השני.
אבל מה שכן, אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו ממקמים את הכיירים מתחת לחלון, הרי שהכיור הצמוד לו אמור להיות בשרי.
אז אנחנו עושים כך אז איפה נמקם את המדיח כלים, כך שיהיה אפשר לפתוח אותו ולשטוף את הכלים בכיור ולהניח אותם במדיח ישר...

• הוסף לסימניות
אם אפשר רק שאלה קטנה, כדי להבין אם התוכנית שלי היא מציאותית.
מה המידות המינמליות לארון קרוסלה לסירים פינתי. כלומר כמה שטח מגירות הוא גונב מהפינות.

• הוסף לסימניות
קרוסלה.PNG

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה