תכנון מטבח

• הוסף לסימניות
יש לי מטבח שיש לי שם נישה בין שתי עמודים אז החלטנו להכניס לשם את המקרר והתנורים והייתי שמחה גם למזווה
מה שקורה שתכלס אם אני נכנסת לנישה נשאר לי 24 ס'מ מה אפשר לעשות שם?
כמו בשרטוט
יש לכם המלצות מה לעשות עם זה?
אשמח שתעזרו לי
תודה רבה

קבצים מצורפים

• 123.pdf
    KB 78.9 · צפיות: 75
  • הוסף לסימניות
וואי תודה כל הכבוד

קבצים מצורפים

• דירה.dwg
    KB 82.9 · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
זה היה בתכנון הראשוני אני חושבת אולי אני מרוויחה הרבה יותר מאשר השטח

קבצים מצורפים

• 1666169648327.png
    1666169648327.png
    KB 95.7 · צפיות: 72
  • הוסף לסימניות
מה הכוונה פי די אף פתוח? איך שומרת אותו בפורמט הזה?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי ארון ברוחב 22
בתחילה זה יועד עבור מטאטא מגב ומחסן לקופסאות פלסטיק..
אך לאחר מכן זה משמש לאחסון בקבוקים - נכנסים שם כ40 בקבוקים! +מטאטא
העליתי באשכול - תעשי חיפוש 'מטבח' ע"י הניק pinati

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה מצויין!
דוקא תכנון יפה שהרחקת את הארונות מעבר לעמוד - בכל אופן יש מעבר רחב למטבח
את הארון שעולה על השיש גם אפשר למצל בצורה יפה

• הוסף לסימניות
את מדברת על התוכנית הראשונה או השניה?

• הוסף לסימניות
על איזה ארון את מדברת?
אני מרגישה שאם אני עושה את התוכנית השניה אני מאבדת שטח גם בחדר ליד וגם מתחת לעמוד ותכלס אין לי מזווה ומה אפשר לעשות עם ארון של 24 ס'מ

קבצים מצורפים

• 1666245232731.png
    1666245232731.png
    KB 42.3 · צפיות: 51
  • הוסף לסימניות
אני עשיתי ארון ברוחב 22
בתחילה זה יועד עבור מטאטא מגב ומחסן לקופסאות פלסטיק..
אך לאחר מכן זה משמש לאחסון בקבוקים - נכנסים שם כ40 בקבוקים! +מטאטא
העליתי באשכול - תעשי חיפוש 'מטבח' ע"י הניק pinati
עשיתי חיפוש,
מטבח יפיפה.
מי הנגר שהוסיף לך את הקלפות ועוד?
היית מרוצה?

• הוסף לסימניות
מטאטא אני עושה ליד המקרר כי הם לא יקנו מיד מקרר של 100
והם גם לא יקנו דייסון
אני פשוט מתלבטת אם אני מרוויחה משהוא מזה שאני מכניסה את המקרר בפנים אני חושבת שאני מפסידה
מה אתם אומרות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום רב,
אנחנו בס"ד בשלבי תכנון מטבח מתקדמים.
מדובר במטבח בצורת ריש והמיקום הכי אידאלי לאינדוקציה הוא בקצה השיש המיועד לבשרי.
אנחנו רוצים להתקין שם אינדוקציה 70 ס"מ, ומלכתחילה תכננו להתקין מתחתיה מגירות ברוחב 80 ס"מ,
וכך האינדוקציה תשב מעליהם ואת התנור תכננו להתקין מתחת האי, כמו שרואים בשרטוט המצורף.
אבל בסופו שלדבר הוחלט ללכת על שני תנורים חד תאיים וממילא תנור אחד מהם נצטרך להתקין מתחת הכירה.
רק שאז כבר ממש חבל להשאיר את הארון שתחת הכירה ברוחב 80 ס"מ, כי התנור לא צריך יותר מ- 60 וגם אנחנו רוצים להגדיל את המגירות שמימין לתנור (במקום המגירות 80 שהורדנו)
עכשיו השטח חתך עומק בשיש שצריך לכירה הוא ברוחב 56 ס"מ, והעומק בסה"כ הוא כ5.5 ס"מ וזה אומר שצריך גם לחתוך את גג הארונות שמתחת,
כך שיהיה מאוד קשה לעשות ארון לתנור ברוחב 60 ולהגדיל את המגירות ל65 כי אז הדופן שמפרידה בניהם תצא מתחת היכן שהכירה נכנסת לתוך הארון ויצטרכו לחתוך גם אותה ולא יהיה לה חיבור לגג הארון,
וגם זה לא הכי אסתטי לעין שהשטח שתחת הכירה מחולק לשניים - תנור ומגירות.
אז חשבנו לעשות ארון ברוחב 65 תחת הכירה ששם יהיה התנור ואת המגירות נגדיל ל60, ואז את הבליטה של הכירה שנכנסת לתוך הארון שרוחבה הוא 56 ס"מ נצמיד לדופן הימנית של הארון שתחתיה, ואז מכיוון שהכירה למעלה רחבה עוד 7 ס"מ לכל צד,
יצא א"כ שקצה הכירה השמאלי יהיה ממש מקביל לקצה דופן הארון שתחתיה וישאר בינה לבין קצה השיש רווח של 2 ס"מ בלבד שזה בעצם הבליטה של השיש מעבר לארון.
מקווה שהובנתי..
הכל מפורט בשרטוטים המצורפים.
אשמח אם לחוו"ד על התכנית והאם יש בזה בעיה כל שהיא.
המבנה של המטבח שלנו מורכב
האדריכלית הציעה לנו שתי אופציות אבל משום מה שתיהם לא בדיוק עובדות
יש כמה הדגשים לשים לב אליהם:
באופציה הראשונה המצורפת ,יש סימון של חלון, זה חלון שחובה שיהיה גישה אליו לתליית כביסה. והוא לא יכול לזוז ימינה יותר (יש שם אלכסון) הרוחב שלו הוא מטר.
הדלת המסומנת בצהוב, ניתן להזיז אותה לאורך כל הקיר לאיפה שרוצים וניתן גם להזיז את הקיר של אותו חדר ליותר בפנים (בהעדפה ברורה שלא להזיז בכלל)
בנוסף, יש שתי עמודות של תנורים (כרגע מסומנים אחד ליד המקרר ואחד תחת החלון) לא רלוונטי לשנות את העמודות של התנורים. (הרוחב שלהם 63 כל אחד, גובה עד התקרה)
זו אופציה אחת: (הבאגים: כיור מתחת לחלון כך שאין ארון לכלים, ארון תנור חוסם את החלון)
1769600840811.png
אופציה נוספת שהיא בסדר מבחינתי, רק מפריע לי מאד שהמקרר בולט החוצה:
1769601094649.png

ועוד אופציה שאני חשבתי עליה, זה להשקיע את המקרר, הבעיה היא שהאדריכלית אומרת שלא יכנס שם הכל ביחד.
האורך של הקיר הוא 2.88, הרוחב של שתי העמודות תנורים הוא 1.25, הרוחב של המקרר הוא 90, צריך נישה 92.
אני חשבתי שאפשר לעשות דלת הזזה בלי משקוף ואז זה כן יכול להכנס
מה אומרים?

1769601237283.png

תודה רבה מאד!
ראיתי בכמה אשכולות את ההענות של חברי הפורום ונדהמתי,.
חושבת אולי אני גם בשלב הראשוני אוכל להנות מהייעוץ שלכם.

כיום יש לנו את הדירה הקיימת, ב"ה.
וכעת אנו קונים את היחידה (הצמודה) לדירה שלנו.
היות ואנו זקוקים לדירה גדולה יותר.

בשרטוט בקובץ המצורף יש :
צד ימין שטח שכתוב עליו 28.5 מטר - (ועוד שטח שיצא מחזית הבנין בסה"כ מינימום 30 מטר)
השטח שכתוב בעפרון חזית בנין - יוצאים רלסים שיכולים לצאת קצת (השכן כבר השקיע את הרלסים)

הצד השמאלי של השרטוט הוא של יחידה להשכרה שלנו.
שאותה בעזרת השם עוד כמה שנים נוכל להכניס אלינו גם.

המטרה שלשמה אנו קנינו את הדירה לידינו (בפועל היה הכל דירה אחת אך כשקנינו את הדירה שלנו המוכר נשאר עם השטח הזה)
היא להרוויח:
סלון גדול - ספה+ ארון ספרים+ ויטרינה/קומודה+ שולחן וכסאות סלון גדוללל
עוד חדר שינה ל 2 בחורות ( בעזרת השם יהפך לחדר אירוח לזוגות נשואים/יולדות + יחידת הורים צמודה פיצית ככל הניתן)
מטבח גדול כולל פינת אוכל וחשוב שטח עבודה במרכז כולל אחסון מתחת (וכסאות מסביב רק אם ניתן) כמו שאומרים E
ויש שם חצי חדר שינה - הקיר שצמוד למטבח שלי - שאותו אני רוצה להגדיל לחדר נורמלי 2 מיטות ארונות ושולחן אולי וכו.
כך שבסך הכל אני רוצה להשאר עם:
ארון נוסף כניסה לבית דחוף (לא חשוב כל כך בכניסה אבל חשוב המקום אחסון הזה
חדר שינה הורים+ יחידה
חדר ילדים הקיים
חדר ארוח +יחידה פיצית
סלון גדול
מטבח גדול
חדר שינה/ ילדים

הסוכה היא מהסלון הקיים, רק מעל אין בניות וכו'.

אודה לכל הצעה רלוונטית שתוכל לעזור לי ולקדם אותי לראות אם אכן זה מסתדר לנו.

תודה רבה!

אין לי את הקובץ בפתוח.

קבצים מצורפים​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה