תכניות עבודה מחייבות את הקבלן

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה חשובה- הכנתי עבור לקוחות תכניות עבודה מפורטות עם חתכים וחזיתות, תכניות חשמל ואינסטלציה.
הקבלן חתם על כל תכניותי שהוא צריך לעשות את מה שמשורטט בהם.
בנוסף, נתן הקבלן חוזה של מפרט טכני לדיירים, והם חתמו עליו.
מתברר כעת שבמיפרט היה פחות ממה שהיה אצלי בתכניות. לדוגמא: אצלי בתכניות יש קיר מפריד בין 2 מרפסות ואילו במפרט שנתן הקבלן הוא לא ציין שיבנה קיר בין 2 המרפסות.
אם כך , מה מכריע את מה? האם התכניות שלי או המיפרט שהוא נתן? יש לציין שהוא חתום על התכניות ג"כ.
בנוסף, אני נתתי יותר מ"ר ארונות ושיש ממה שהוא נתן במיפרט .
יש לציין שאני לא הכנתי מיפרט טכני מפורט מלבד פירוט כלים סניטריים,חלונות ודלתות. כל המיפרט שלי מתבסס על התכניות- כלומר: שם רשמתי שיש חברון במדרגות, שיש קיסר במטבח, איכות אריחים בתכנית רצפה וכדומה.
האם התכניות המפורטות שלי עם חתימת הקבלן נחשבות למיפרט טכני לעניין זה כך שהן סותרות ומשודרגות יותר מהמיפרט הטכני של הקבלן??
(אני שואלת כי יש להם סעיף בחוזה שאם המפרט הטכני של האדריכל משודרג יותר מהמיפרט הטכני של הקבלן הרי שהמיפרט המשודרג יותר הוא שיקבע, אך הקבלן טוען שאין מיפרט טכני מהאדריכל ואילו אני טוענת שבכזה סדר גודל של דירה אינני מכינה מפרט והכל מפורט בתכניות עצמן ועליהן הוא חתום!!)
מה האמת?? תודה לכל המנוסים שיעזרו לנו...

• הוסף לסימניות
יש תשובה למישהו?חשוב מאוד!

• הוסף לסימניות
לא אדריכלית,
מנסיוני בבניה גדולה מאד
אצלי ואצל 5 שכני שבנינו ביחד
וכן מהצעות מחיר שלקחנו מהרבה קבלנים
כולם לא היו צריכים מפרט נפרד מהאדריכלית
והתיחסו לתוכניות כאל מפרט קובע
- ספרו נק' חשמל, אינסטלציה, חישבו מ''ר בניה עמודים וכד'.
(היה מפרט מהאדריכלית והם השאירו אותו אצלי... 'לא צריכים את זה')

השאלה מה יעזור שאתם צודקים? יש דרך לאכוף את הקבלן?

• הוסף לסימניות
כן, הוא אמר שאם מקובל שתכניות אדריכלית הן מקבילות למפרט טכני הרי הוא אכן יעשה את כל מה שהיה משורטט.
עוד תגובות בבקשה.
חשוב לנו מאוד!!

• הוסף לסימניות
לדעתי זה תלוי ממש בניסוח החוזה.

בגדול - חוזה יכול להיות פאושלי - שזה אומר שהקבלן נותן מחיר על סמך התוכניות, וכל מסמך אחר הוא מלווה ולא קובע.

ויכול להיות חוזה כמותי - שמתבסס בעיקר על כתב כמויות מפורט, ואז כל סטיה ממה שכתוב במפרט תגרור עלויות גדולות.

חוזה פאושלי יהיה בד"כ מעט יקר יותר, אבל המחיר יהיה סופי (אא"כ ביצעו שינוי משמעותי בתוכניות או שצץ משהו גדול בשטח)

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לדעתי התוכניות מספיקות ולפי זה הוא קבע את המחיר ואת המפרט

אם הוא הכין מפרט בעל פה לפי מה שהדיירים אמרו לו במקום, בלי לראות את התוכניות אז התוכניות לא יכולות לקבוע כי הדיירים אמרו משהו אחד ובתוכנית כתוב משהו אחר

לגבי תוכניות חשמל או קירות בלוקים בגודל כמה מטרים הוא יכול לנסות לוותר להם ( אם לא היו עוד הוספות) לגבי ארונות ושיש זה עלות גבוהה ואין סיכוי שהוא יוסיף

זאת דעתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה