תכנית חשמל דירתית

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא התעסקתי עם תכנית חשמל -לרב זה עובר לידיים של מתכנני חשמל למינהם...
אשמח לעזרה ולטיפים -יש לי תכנית בסיסית עם מקרא
חסר לי את הנקודות המיוחדות שיש לשים עלהם את הדעת לדוג:
איך לסמן בולר של דוד , ועם שעון?
סימון פסי לד
האם גובה שקעים כללי זה טוב 90 -או שרואים מידי בעין
גובה שקע למקרר מה מומלץ?
האם באמת כל שקעי החשמל במטבח לסמן כשקע כח? ומה עם מכונת כביסה ומיבש גם?
אשמח לכל סיוע ...תודה

• הוסף לסימניות
כל דבר שהוא שונה מהמקרא הבסיסי - פשוט תכתבי לידו.
לבוילר יש לי סימון, ומוסיפה לידו טקסט של שעון.

פסי לד - צריך מיקום לשנאי, וממנו משיכת חוט אל הפס. צריך לבדוק אם מספיק שנאי אחד או שצריך יותר - תלוי באורך הפס שאת רוצה.

יש לי סימון מיוחד ללד, ומסמנת 3 נק' עם קשת שמחברת ביניהם - 1. המתג, כמו מתג רגיל. 2. מיקום השנאי - סימבול של לד עם הכיתוב ''מיקום שנאי''. 3. מיקום יציאת החוט עצמו לתאורה. כדאי לבדוק גם אם צריך את הנק' בתחילת הפס \ באמצעו או שלא משנה. תלוי באיזה פס את קונה. ויש חנויות שמרכיבות לך לפי מיקום ההכנה שעשית. חשוב מאד לדייק במיקום הפס.

אני אוהבת שקעים בגובה 30, פחות חוטים 'מטיילים' באויר ומפריעים לעין. (ואם יגידו שבעייתי עם ילדים - גם 90 בעייתי. חשוב להיזהר ולכסות שקעים בכל מקרה אם יש ילדים בגילאים מועדים לדחיפת אצבעות וחפצים לשקע)

שקע למקרר - אני שמה בד''כ בגובה 160.

שקעי שירות בשיש של המטבח - שקעים רגילים מוגני מים.
שקעים ייעודיים למכשירי חשמל - שקעי כח.

מכונת כביסה ומייבש - עדיף גם שקעי כח.

ועוד נק' שהרבה לא מיישמים, וזו טעות לדעתי - שקעים לתנורים לא לשים מאחורי התנור. זה גם יכול לגרום לכך שהתנור לא יכנס לארון עד הסוף כי גונב מהעומק, וגם במקרה של צורך בטיפול בתנור - מסובך לשלוף תנור כדי לנתק את השקע.
הרבה יותר פשוט ונכון לשים את השקעים ביחידה הצמודה - אם זה של מיקרוגל מעל התנורים, או מה שזה לא יהיה.

כנ''ל במדיח - כמובן ביחידה הקרובה, עדיף לא מתחת לכיור, אבל אפשרי אם אין ברירה.

אם יש עוד שאלות - בכיף.

• הוסף לסימניות
אם רוצים להעמיד בסלון לדוג' מנורה עומדת( על הרצפה- לא מחוברת לקיר) מומלץ לעשות לה "שקע נשלט" שנדלק ע"י מתג נוסף,
כך לא יצטרכו להתכופף לחוט כל פעם שצריך להדליק אותה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה